Hans och jag har det senaste året medvetet minskat mängden kött vi äter och verkligen fokuserat på att äta mycket vegetariskt och samtidigt gott och varierat. Vi ser nästan en utmaning i att skapa vegetariska middagar som vi kan bjuda våra veggoproffs till vänner på. Vi vill äta mer vegetariskt för att det är bättre för naturen och vi tror att varierad kost är viktigt för kroppen.
Dagens middag är en enklare vardagsvariant men som är riktigt god.

Falafel finns att köpa färdig i frysdisken om man inte vill göra egna. Det finns många recept på Google, har du något att dela med dig av? Gräddstuvad spenat med valnötter och touch av rödvin tillsammans med vinkokt couscous är kul tillbehör. Det är roligt att äta mer vegetariskt om man är redo att utmana sig själv!
8 Kommentarer
Jag försöker få till en vegetarisk middag i veckan och sen mycket fisk och skaldjur de andra dagarna. Idag blev det ärtbiffar med sötpotatispuré och sallad till det, kommer även bli pumpasoppa denna vecka. 😀
[Svara]
Den största utmaningen som jag ser är att få ungarna att äta mer vegetariskt utan att det bara blir pasta med tomatsås/pesto eller ngn soppa, där intaget av protein lätt blir lågt.
[Svara]
Falafel är ju så underbart gott och tillsammans med ovanstående kombination är det säkerligen en riktig smaksensation:) Min vegetariska matlagningsförmåga är aningen outvecklad och därmed är det alltid lika uppskattat med inspiration på den fronten:)
[Svara]
Hej!
Har nyss upptäckt falafel och älskar det! Har gjort egna efter recept på Gogreen. Det svåra är att få barnen att äta, hmm, nån som har nåt ”säkert kort” som går hem hos barnen?
Gjorde en linssoppa med curry igår från boken mera vego, jättesmarrig, men blää tyckte barnen 🙁
Ha en bra dag!
[Svara]
Linda Reply:
november 4th, 2014 at 11:52
Testa att krydda dem med tacokrydda istället för den typiska falafelkryddningen! Då kan du ju även kalla dem för tacobollar, går säkert hem 😉
[Svara]
Vad roligt att du belyser vegetarisk mat. Det värmer i hjärtat hos en som försöker få andra att äta mer vegetariskt. 🙂
[Svara]
Den bästa falafeln gör man på kikärtor blötlagda i ca 12 timmar. Mixa till smet , krydda och fritera i en kastrull. Hos oss är linsbiffar poppis också. Blötlägg 3-4 dl röda linser 3 timmar. Smaksätt m lök vitlök röd pesto ev rivna morötter. Stek.
[Svara]
Lotta Reply:
oktober 23rd, 2014 at 12:01
Linserna ska så klart också mixas.
[Svara]