Lofsan

Kipriotis Maris på Kos

Ett av mina nyårslöften till mig själv 2015 är att jag ska resa mer än vad jag har gjort tidigare. Jag jobbar superhårt sju dagar i veckan och ibland upp mot 12-15 timmar på en dag med uppehåll för att vara med barnen mellan 15 och 19 efter förskolan fram till nattning. Jag älskar att resa men för mig är det svårt att prioritera tid för att resa. Eftersom jag senaste året har lagt (och fortsätter lägga) enormt mycket kraft och energi på mitt företag, mina coacher i Lofsangruppen och våra klienter, tillsammans med de få IRL PT-klienter som jag har, mina sociala kanaler som blogg, facebook-grupper, instagram @lofsans, youtube och framförallt min första bok om löpning tillsammans med Jessica Almenäs samt min andra bok om träning efter graviditet som strax går till tryckeriet så är just beslutet att våga dra streck i kalendern då och då och lita på att saker löser sig svårt. Jag är så dålig på att tacka nej till jobb-saker och trots att jag är 30 år så medför varje ”nej” en inre kamp hos mig.

Maj månad är min stora resemånad i år (tillsammans med december men mer om det i ett annat inlägg) där jag först åker till Spanien en sväng och sedan är i Grekland i två veckor. Den första av de två veckorna åker hela familjen; Sixten, Baxter, deras storebror Tom, Hans, jag och barnens mormor till Kos och det nyöppnade hotellet Kipriotis Maris tillsammans med Apollo. Vi har varit i Grekland två gånger tidigare, 2011 på Kreta och 2014 på Rhodos. Det ska bli kul med ytterligare en ö!

Vi valde Kipriotis Maris eftersom vi vill ha ett barnvänligt hotell inriktat på träning, med både barnklubb och simskola. Vi har anmält både Sixten och Baxter till simskola faktiskt. Dessutom är det viktigt för oss att maten är bra, inte bara pizza och pasta utan fräscha sallader till exempel, och att även den mer barnanpassade menyn känns bra och inte bara pommes och panerad fisk. Jag själv är inte uppvuxen med charter, jag har bara varit på några stycken charterresor som barn, men jag själv som förälder är helsåld på konceptet när vi åker ett stort gäng så här, speciellt när barnen har olika intressen som till exempel Tom 12 år jämfört med Baxter 4 år .

Vi har valt all inclusive på hotellet och som vanligt när vi åker på sån här familjecharter en vecka så är jag nästan helt ointresserad av att lämna hotellet tillsammans med barnen. Vi hänger vid poolen, hoppar i vågorna, äter mat och framförallt tränar. Jag älskar att träna i värme och springer gärna intervaller på dammiga grusvägar längs havet eller på gräsmattan utanför hotellet om jag inte är inne i gymmet. På det här hotellet är gymmet helt nyrenoverat så jag kommer nog passa på (när vi både har barnklubb på hotellet och fantastiska mormor med oss) att träna lite extra under den här veckan. Jag är sån som tränar mer och hårdare än vanligt när jag är ledig eftersom jag har bättre återhämtning både mentalt och fysiskt när jag inte behöver lägga energi och kraft på till exempel jobb, hämtning och lämning på förskola, matlagning och städning hemma. Jag kör helt enkelt mina egna små träningsläger, det passar mig perfekt!

Hela familjen ser fram emot Kos-veckan och jag längtar tillbaka till sol och värme efter de fantastiska veckorna i Thailand i mars. Som sagt, 2015 är året jag unnar mig tid till att resa.

 

_MG_9513 _MG_9621 IMG_0002 IMG_0023 IMG_9733 IMG_9741 IMG_9878 IMG_9932 IMG_9940

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Svara Malin 24 april, 2015 at 04:10

  Hoppas verkligen du lägger kraft och energi på coacherna och att ryktet inte stämmer! Kram

  [Svara]

 • Svara Em - mitt liv på NZ 24 april, 2015 at 04:45

  Helt fantastiska bilder! Och vilken kropp – wow! Jag håller helt med dej, resa är verkligen livet 🙂

  [Svara]

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 24 april, 2015 at 12:37

  ja du vet ju vad jag tycker om att resa – och det låter som en bra prioritering. 🙂 Sköna veckor att se fran emot!

  Jag har aldrig testat charter med barn men det lär komma, någon gång. När man bara vill ha en vecka eller två med totalt fokus på att slappna av och njuta lata dagar finns väl inget bättre.

  [Svara]

 • Svara Lina 24 april, 2015 at 14:39

  Åh vad roligt m Grekland å kos! Låter ju helt fantastiskt!!!! Hoppas du mor bra! Kramar

  [Svara]

 • Svara Hanna 25 april, 2015 at 04:57

  Härligt med resor! Vi kör Cypern en vecka med familjen första veckan i maj och senare i maj åker jag på tjejhelg i Venedig! Blandat kompot!

  [Svara]

 • Svara Anna - Trend o träning 26 april, 2015 at 14:04

  Underbara bilder! Jag blir verkligen ressugen & tycker det var ett utmärkt nyårslöfte som jag gärna tar efter. Så mycket det går med skolbarn.

  Kram!

  [Svara]

 • Lämna kommentar