Lofsan

Ystads brandbil och Quinny Yezz

Det blev en riktigt bra dag trots sömnbrist och ledsna barn i natt. Vi mötte upp barnens morfar som bor på Österlen och åkte först till cykelbutiken Roslins, tydligen Skånes största cykelbutik. Barnen älskar att hänga där. Morfar också.

Vi planerade sen att vara superturistiga och åka Tufftufftåget som åker runt staden men vi missade avgången med 10 meter. Barnen var väldigt taggade på tåggrejen men som tur var kom vi på att den gamla brandbilen ju kör turister också så vi gick upp till torget och till vår stora lycka fick vi precis plats på nästa avgång.

Barnen var så fascinerade och tyckte den 40 minuter långa turen var väldigt spännande, även vi vuxna tyckte att det var intressant att lyssna på anekdoter och historia om Ystad och stadskärnan.

Jag kan verkligen rekommendera Ystadturister en sväng på brandbilen när ni är på besök nästa gång. Vi gör nog om det nästa sommar igen.

Vi har haft med två barnvagnar på den här två veckor långa resan: en syskonvagn Mountain Buggy Duet och den lilla häftiga Quinny Yezz. Ihopfälld blir den tillräckligt liten för att gå som handbagage på flyget. Med den nere på golvet bakom barnstolen eller uppe i takboxen behöver vi inte hänga av Hans cykel för att få ut syskonvagnen. Det har varit supersmidigt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Malin 1 augusti, 2012 at 19:51

  Tack för att du inspirerar med din blogg. Du har fått mig peppad att sätta fart med träningen så att jag inte ”säckar ihop totalt” nu när jag är gravid i vecka 31. Innan graviditeten tränade jag regelbundet men pga illamående och flyttpackande blev träningen lagd åt sidan under våren. Nu är jag igång igen, med ditt gravidprogram och yoga och idag har jag cyklat 4 km med mannen och hunden. Tack!

  [Svara]

 • Svara Anna 1 augusti, 2012 at 21:42

  Är Yezz:en en vagn som fungerar bra i stadsmiljö, med trottoarkanter, ojämna plattor osv.? Letar efter en extravagn som är liten att ha med och tvekar på om den tar sig fram tillräckligt bra utan att fastna med sina små hjul. Verkar ju vara en smidig vagn annars som man tom kan fälla ihop och bära när barnet vill springa själv!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, vi körde den på kullerstenarna i Ystad i dag. Men man måste spänna fast barnet med selen utifall att man fastnar nånstans så barnet inte faller framåt.

  [Svara]

 • Svara Peter 29 oktober, 2012 at 13:55

  Hej, kul att läsa att du nämner vår fina brandbilstur som vi kör under sommaren. Och önskar er välkomna tillbaka nästa år igen.
  Med vänlig hälsning,
  Peter Lundh Chefen II avd, Ystads Frivillige Bergnings corps.

  [Svara]

 • Lämna kommentar