Lofsan

Vilodag!

Idag har jag vilodag från all träning. Sen vi kom hit har jag kört 8 pass på 7 dagar, mycket mer än vad jag tränat hemma på flera månader. Jag tränar sällan mer än 2-3 dagar på raken men då kör jag ofta flera pass per dag. Det viktigaste när man planerar sin träning är att variera den. Sen om en vilodag innebär powerwalk för någon, en joggingrunda för någon annan eller en helt inaktiv dag är ju helt individuellt. Jag har en mycket aktiv vardag så även på mina vilodagar så cyklar jag ett par mil eller går 1-2 timmar plus att jag har ett extremt fysiskt krävande jobb så jag är aldrig stillasittande en dag. Men jag tränar ofta korta pass 40-50 minuter och ofta halva passet kondition/styrka och känner mig sällan nedtränad eller sliten. När jag däremot gjorde mina två stora satsningar efter graviditeterna så tränade jag längre pass, löpning upp mot en timme, cykling 60 minuter och längre styrkepass, ofta två pass sammanslagna och då hade jag en helt annan trötthet i kroppen. Då hade jag å andra sidan bara bebisar och mig själv att sköta om, nu har jag ju ett jobb med viktiga PT-klienter att leverera energi till varje dag.

Summan kardemumman: träna korta hårda pass och våga vila; 100% PÅ när du tränar. Eller träna långa pass men ta det lugnare med intensiteten och se till att kroppen återhämtar sig ordentligt. De flesta människor får en naturlig pulsering i sin träningsmängd på grund av jobb, privatliv och så vidare men är du osäker på om du tränar för mycket eller för lite jämfört med din planering så kan det vara en bra idé att föra träningsdagbok så att du får en översikt.

Imorgon bitti har vi bokat barnpassning till barnen medan vi är på gymmet. Jag längtar redan. Men innan dess har vi ytterligare en fantastisk kväll här i Side.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar