Lofsan

Vilka magövningar kan man göra efter graviditet?

Jag får många frågor om vilka magövningar man kan göra eller bör undvika när man har varit gravid och vill träna magen platt igen. Det är viktigt att komma ihåg att alla kroppar påverkas olika av en graviditet så det är viktigt att anpassa träningen och övningar utefter dina egna förutsättningar.

När man går på gruppträningspass är det bra att veta vilka övningar man kan göra och bör undvika. Vissa instruktörer är besatta av situps tex och kan lägga in 100-200 repetitioner i ett pass trots att få deltagare varken har styrkan eller ens behov av just den övningen.

En huvudprincip att gå efter när man väljer magövningar är att man hela tiden ska kunna suga in naveln mot ryggen. Så fort magen putar utåt från ryggraden sett och du känner en separation från naveln och uppåt mot bröstkorgen så är övningen antingen för tung för dig eller så har du fel teknik.

Lägg handen på magen och titta ner på musklerna så att du ser formen på magen. Om du vill ha en plattare och starkare mage så ska du träna på att just göra den platt. Nämligen: sug in naveln nära ryggen och jobba bara så länge som du har kontakt med magmusklerna.

Jag visar i filmen tre varianter på magövningar där du med lätthet kan checka av om du har bra kontroll och kontakt. Gör dem bara så länge du kan hålla in naveln nära ryggen och inte putar utåt med magen.

[videofyme id=”831317″ width=”500″ height=”320″]

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Malin Bengtsson -Iorganize- 4 februari, 2013 at 09:21

    De övningarna ska jag göra! Och det är så bra att du poängterar om hur viktigt det är att suga in naveln, för så himla lätt det är att glömma det mitt i allt. Skillnaden är ju enorm när jag gör det och inte gör det. Så tack för påminnelsen och tack för ett grymt bra pass igår.

    Trevlig måndag!

    /Malin

    [Svara]

  • Lämna kommentar