Lofsan

Videoblogg om ”att unna sig”

[videofyme id=”544545″ width=”480″ height=”360″]

Kanske lite flummigt men ändå förhoppningsvis tillräckligt tydligt. Här kommer mina tankar om ”att unna sig”.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Svara Hanna N 14 juni, 2012 at 21:18

  Tack för ett suveränt inlägg ! Du är så himla klok och en stor inspirationskälla 🙂 Jag ska verkligen ta och fundera lite på mitt tänk kring kosten och att ” unna sig ”

  [Svara]

 • Svara Anna 14 juni, 2012 at 21:44

  Du har helt rätt! Jag är helt inne på din linje… Och visst slänger jag i mej det ”hjärnan beöver…”
  Ett mycket bra inlägg! Tack!

  [Svara]

 • Svara Life of Lisa 14 juni, 2012 at 21:48

  Jättebra inlägg, jag blir så inspirerad till fler och fler nya tankesätt som faktiskt gör skillnad i långa loppet.

  Imorgon ska jag unna mig ett riktigt hårt och kvalitativt lunchpass på Zenit!
  Men sen på kvällen ska jag …hm…. med gott samvete njuta av 😉 ett par glas rosé, efter en i övrigt väldigt bra vecka.

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Kvinna vid havet 15 juni, 2012 at 05:51

  Tycker dina resonemang är riktigt vettiga. Kul med någon som ifrågasätter och hittar sin egen väg!

  [Svara]

 • Svara Veronica Utterström 15 juni, 2012 at 07:03

  Otroligt bra inlägg! Blev så inspirerad, du tydliggjorde vad mycket vi kan påverka med våra tankar, samt använda vår förmåga att lyssna på vad kroppen säger till oss.
  Med vänlig hälsning, Veronica

  [Svara]

 • Svara Gunilla 15 juni, 2012 at 07:25

  Så roligt att du tar upp det ur det perspektivet. Har ofta funderat på människors sätt att rättfärdiga val ur ex ekonomisk synpunkt. ”nu behöver jag verkligen det här, jag unnar mig det” det är ju fredag, sorg, lycka mm o vips är det okej oavsett ekonomisk situation, alkoholinnehåll, mat. Nu säger jag inte att det gäller alla, men många. T.o.m. butiker annonserar ju med ”unna dig” i texten. Och det du säger, mycket tänkvärt. Det tar jag med mig och anammar. 🙂

  [Svara]

 • Svara Charlotta 15 juni, 2012 at 09:16

  Kul att inlägget kom nu: prat på jobbet om vad vi unnar oss nu när vi går på semester. Jag sa att de sista 5 åren har jag unnat mej en lång joggning, skratt då alla trodde det var på skoj, jag rättade dem inte men log inombords….

  [Svara]

 • Svara melanie 15 juni, 2012 at 09:44

  vilket bra inlägg! du får mig alltid att tänka till!

  [Svara]

 • Svara Elin 15 juni, 2012 at 10:31

  Tok bra inlägg om ”att unna sig” – och definitionen på att unna sig. Jag funderar lite på din egen kost, följer du någon diet till punkt och prickar eller tänker du mer på att du ska få i dig si och så mycket kalorier, samt det daliga förnuftet? det vore super kul om du kanske ville bjussa på hur du själv käkar och vad du själv tänker på, kanske i form av ett vecko schema? det skulle nog sporra många och jag är garanterat en av dem! =)

  [Svara]

 • Svara Sara 15 juni, 2012 at 11:47

  Fortsätt med dessa videobloggar, superbra funderingar!
  Funderade på sin kesella där, äter du alltid det på kvällen? Funkar det bra att käka middag innan träning och sen kesella med bär efter eller är kesella för lite för att kroppen ska återhämta sig?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det låter som ett bra kostupplägg!

  [Svara]

 • Svara Therese 15 juni, 2012 at 21:17

  SÅ klokt! jag har också hela tiden tänkt att jag ska unna mig ex. en fika eller godis! men om man istället tänker som du skriver att det är en bestraffning så borde ju hjärnan lära sig det efter ett tag också eller hur? för det handlar ju om att man har vant hjärnans belöningssystem med att sött = belöning, broccoli = bestraffning 😉 hmm… lär om – lär rätt 🙂 som tur är så är ju ett glas rött vin då och då så himla nyttigt, så det får stå kvar på ”att-unna-sig-listan” 😉

  [Svara]

 • Svara Linda-Naemi 17 juni, 2012 at 10:49

  Vad härligt med någon som resonerar likadant som jag! Jag tycker att det har blivit så fel när vi ska använda ordet unna för att legitimera att äta ”skräp”. Vi ska inte använda mat som ett belöningssystem. Precis som du så tycker jag inte att man inte får äta vad man vill, det är upp till en själv, men man ska inte lura sig själv genom att säga att man får unna sig eller att man är värd det ena och det andra.

  [Svara]

 • Svara Gymbagen 18 juni, 2012 at 09:02

  Underbart inlägg:) Är så trött på allt ”unnande” och ”njuuuutande”! Ät/drick skiten (det gör jag själv), men tro inte att det är något bra.

  [Svara]

 • Svara Omg sugar | erdoderdo 7 oktober, 2012 at 21:53

  […] tänker på ett inlägg hos Lovisa för ett bra tag sedan om att “unna sig“. Hur kommer det sig att vi tycker att vi unnar oss när vi äter […]

 • Svara Idag unnade jag mig… | Life of Lisa - feat. Stella By Stardust & Miracle Max 27 april, 2013 at 07:32

  […] säger man unna sig om sådant kroppen inte vill ha? resonerade en klok tjej för några månader sedan, och menade att man ska tänka om lite där. Unna sig sånt som kroppen vill ha -inte […]

 • Lämna kommentar