Videobloggar

Videoblogg med frågestund

Jag håller på och bygger upp min egna youtubekanal, det är så kul och blir riktigt snyggt. Youtubekanalen kommer att som tidigare hänga ihop med min blogg men allt som hamnar på kanalen kommer inte att synas på bloggen. För att vara säker på att du inte missar några filmer så rekommenderar jag att du börjar prenumerera på kanalen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

44 Kommentarer

 • Svara Anna 25 mars, 2014 at 15:15

  Hej! Tycker du det är något särskilt man bör tänka på när man börjar träna och har mycket övervikt (förutsatt att man är frisk etc)? Saker att tänka på, tips? Jag tänker inte så mycket på vanan, att komma igång, utan rent fysiskt. Om det är något man bör undvika t ex.

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 25 mars, 2014 at 15:42

  Vad är viktigaste förändringarna att göra i träningen när man blir gravid om man idag tränar 3-5 ggr i veckan varierat mellan löpning, gym, gruppträningspass och yoga. Vilka övningar/muskler är no-no, bör bytas ut och/eller läggas till?

  [Svara]

 • Svara Malin 25 mars, 2014 at 15:51

  Alltid när jag börjar löpträna, eller vid vissa benövningar (t ex utfall) får jag smärtor i höftböjaren. Oftast känns det som att den är överansträngd, och går oftast över efter några dagars vila. Problemet är att jag älskar att löpträna, men det funkar ju inte på grund av att smärtan alltid kommer tillbaka! Vill ju så gärna följa med nu på Röhnisch Running School. Har du några tips? 🙂 kram!

  [Svara]

 • Svara Cina 25 mars, 2014 at 16:10

  Kul med youtubekanal!!! Och måste passa på att säga att du enorm på det du gör! En sådan enorm ödmjukhet, lyhördhet och kunskap du besitter! Att du dessutom brinner för att dela med dig är fantastiskt för oss andra! Tack för all grymt inspiration och alla saker du lärt mig!
  Ser fram emot att lyssna på dig i Växjö snart!

  Hur ofta, när i passet ska man köra core/mage och i kombo med vilka andra muskelgrupper!

  Hur ska man tänka när man vill köra superset? Vilka övningar passar ihop? Ska alla pass i veckan vara superset och under hur lång period?

  VIlken ”typ” av styrketräning – funktionell alt. vikter passar i hop med och stärker löpningen?

  Frågan är ju fri så jag kör 3 på en gång:))

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 25 mars, 2014 at 16:10

  Kom på en till fråga: Dina favoritövningar för respektive muskelgrupp biceps, triceps, mage, rygg, rumpa, ben? 🙂

  [Svara]

 • Svara Susanna 25 mars, 2014 at 16:10

  Ååå så snygg intron till din kanal är! Kul med mer videos och snack! Tips är att inte ha keps för dina ögon syns inte bra (skuggade) och det är synd. Annars kör på! Min fråga är vilket ditt bästa tips\dina bästa tips inför förlossning? Jag har tyvärr inte kunnat träna under graviditeten men vill göra allt för att orka och känna mig stark iallafall dagen då det gäller. Tack på förhand!

  [Svara]

 • Svara Isabell 25 mars, 2014 at 16:14

  Hej Lovisa!
  Du är min guru när det kommer till träning, och jag har en fråga som jag har svårt att finna svar på. Är gravid i vecka 30 och har svårt att hitta bra övningar för min core. Det är svårare att få kontakt med mage/core och bäckenbotten nu så klart, men jag vill ändå försöka hålla igång detta så gott det går även den sista delen av graviditeten. Har du några bra tips?
  Tack för grym inspiration på blogg/insta och TV. Du är grym!

  [Svara]

 • Svara Ellinor 25 mars, 2014 at 16:31

  Hej!

  jag undrar om du har några tips på hur jag kommer vidare med mina pull ups? Jag klarar 2 st strikta i rad nu men kommer liksom inte vidare med den tredje osv 🙂

  Ellinor

  [Svara]

 • Svara Julia 25 mars, 2014 at 16:58

  Jag undrar hur man ska tänka på mellanmål.. jag har så svårt att slappna av och veta vad som är rätt och fel gällande mellanmål. Behöver lite vägledning 🙂 vilket är din favoritmellis? on the go eller när du bara ska mysa i soffan 🙂 tack på förhand och tack för en superbra blogg!

  [Svara]

 • Svara Anna 25 mars, 2014 at 17:25

  Hej! Visa gärna övningar för serratus anterior 😀

  [Svara]

 • Svara Emma 25 mars, 2014 at 17:51

  Hej! Jag är en av dom som deltar i Röhnisch Running School och jag undrar om du kan visa på film hur man gör för att öka effektiviteten i löpningen. T.ex hur man ska sätta stegen, var armarna ska va, blicken och så vidare. Jag tycker att det är lätt att bara springa på och så känner man sig som Phoebe i vänner =) Tack för inspiration och motivation du ger!

  [Svara]

 • Svara Linda 25 mars, 2014 at 18:06

  Var ser du dig själv om 5 år? Hur skiljer du på jobb och privatliv då du har träningen närvarande i båda delarna och vänner som du arbetar både med och umgås med?! Hur hittar du balansen?

  Fantastiskt kul med youtube för övrigt! Det var på tiden:)

  [Svara]

 • Svara Linda 25 mars, 2014 at 18:42

  Hej!
  Tack för en inspirerande blogg!
  Min fråga, har du något enkelt tips som kan göra underverk för fettförbränningen när man i övrigt redan var”hyfsade” vanor gällande mat och träning?

  [Svara]

 • Svara Maria 25 mars, 2014 at 19:03

  Hej!
  Kul grej! Tack för en otroligt inspirerande blogg!
  Vilka är dina tips på de viktigaste förändringarna i kosten för att träningen ska ge ytterligare resultat.
  Hur planerar du din mat? Hur många mål tycker du man bör äta om dagen?

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Maria 25 mars, 2014 at 20:00

  Hej! Tusen tack för en så inspirerande blogg! Jag började springa i höstas med hjälp av er 5km-skola. Då kom jag inte så långt pga av att jag blev sjuk och så vinter och mörker och helt tappat springsug. Men jag höll i träningen med hjälp av flera av dina övningar och nu har jag börjat samma 5km-skola igen. Jag får dock ont i fotlederna. Ibland under knäna men ofta fötterna. Hur kan kan jag träna dem bättre? Sen som någon tidigare frågat om, tips på löpteknik!

  [Svara]

 • Svara Anita 25 mars, 2014 at 20:14

  Superkul med videoblogg. Kommer att titta på alla filmer. Jag undrar om det är något särskilt man ska tänka på när man är över 50 år och tränar styrketräning?

  [Svara]

 • Svara Katarina 25 mars, 2014 at 20:17

  Hej Lovisa!
  Tack för all inspiration!
  Vill ställa två frågor;
  1. Har svårt att få bra muskeltillväxt i vaderna. Några tips?
  2. Din syn på chin ups/pull ups, tror du att alla kan lära sig detta (med rimlig mängd träning)?

  [Svara]

 • Svara Alice 25 mars, 2014 at 20:23

  Hej Lofsan! En frågestund, vad efterlängtat!
  – Hur är det med född 2010? När sänds nästa säsong?
  – Har du något centralt hotell att rekommendera i New York? Ska dit i i
  juli och längtar såå!
  – Vad är det viktigaste att tänkta på för att nå sina mål inom träningen? Jag springer väldigt mycket, men vill få dendär riktiga löparkroppen. Hur gör jag? Jag är bara 15 år och är van löpare då jag tävlar i långa distanser.

  Tacksam för svar och måste tacka för en grymt bra blogg. Läser dagligen och du är en stor inspiration träningsmässigt.
  Hälsningar från Östersund 🙂

  [Svara]

 • Svara Nina 25 mars, 2014 at 20:41

  Hej!

  Har du tips på hur man skall få mer muskeldefinition på t.ex. mage och armar.. Jag tränar styrketräning 4ggr/vecka. Delar då upp kroppen på dessa 4 pass. Tränar även 1-2 löppass (intervaller) per vecka. Jag äter relativt hälsosamt, men visst slinker det in lite godis nu och då. Har ingen övervikt (176cm/65kg), men efter barnen har det blivit lite fett och hud kring magen och även kring rumpa/lår. Det sitter ju så hårt och känns omöjligt att träna bort.
  Är det kosten jag måste strama till ytterligare för att nå mina mål?

  Tack för en superinspirerande blogg 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 25 mars, 2014 at 20:46

  Hej!
  Jag tränar regelbundet 3-5 pass/vecka. Det blir oftast två-tre löppass och två-tre pass i gymmet.
  Jag äter regelbundet, bra mat, dricker ingen alkohol, dricker mycket vatten. Jag har ca 5-7 kg för mkt, vill öka muskelmassan, minska fettprocenten, vill bli bättre löpare och längdskidåkare och har försökt inrikta träningen mot detta. Under höst- och vintersäsongen har vikten varit sekundärt mål, då målet varit Vasaloppet. Nu efter Vasan vill jag periodisera träningen och bygga upp kroppen inför vintern. Samtidigt tighta till kroppen och tappa de där fettprocenten… Är det möjligt att kombinera alla mål, vikt, fettprocent, träningsmål? I så fall på vilket sätt? Hur ska jag lägga upp kost o träning?

  Med vänlig hälsning, Anna

  [Svara]

 • Svara Malin 25 mars, 2014 at 21:18

  Hej Lovisa!
  Undrar om du har nåt tips/vet varför man varken hittar kontakten eller får lika mycket träningsvärk på båda sidor av kroppen? Ex i benpassen är det mycket lättare att hitta kontakt med höger sida ben/rumpa? Kan man behöva stretcha/rörlighetsträna eller vad beror det på? 🙂

  Tack på förhand!

  [Svara]

 • Svara Emma 25 mars, 2014 at 21:35

  Hej Lovisa!
  Jag har kanske en liten konstig fråga. Jag är en av dem som förmodligen har en svag innercore. Min mage blir större allt eftersom dagen går. Jag har börjat att träna med mammamageappen och efter det så har en jag fått en konstig biverkning. Det känns i nedre delen av magen som det känns när man är gravid och bebisen sparkar lite lätt. Jag är inte gravid. Funderar på om det kan vara muskelryckning som man kan få i ögat tt.ex. Vad tror du? Har träningen av magen något med detta att göra?
  Kramar

  [Svara]

 • Svara Anna-Karin 25 mars, 2014 at 21:51

  Kul med frågestund!

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?

  Har du tränat hela livet och/eller vad fick dig att börja träna?

  Vad är ditt bästa träningsminne?

  Vad är det som du tycker är absolut roligast med att träna?

  Tack för en toppenblogg!

  /Anna-Karin

  [Svara]

 • Svara Hanna 25 mars, 2014 at 22:05

  1. Hur ser en vanlig matdag ut för dig?
  2. Jag är ”van” löpare, eller snarare så springer jag regelbundet och varierat tycker jag själv. Tyvärr ändå inte tillräckligt effektivt och utvecklande av mig som löpare som det kanske verkar… Klarar milen på 55 och sprang halvmaran i somras på precis under 2h, men nu har jag börjat få ont i ländryggen när jag springer längre sträckor. Är det bålen jag ska träna då eller är det höftböjaren eller är det kombinerat som är det bästa? Måste tillägga att jag även gymmar regelbundet.

  [Svara]

 • Svara Jennie 25 mars, 2014 at 22:32

  Hej! Först och främst – grym blogg! Många fina tips på övningar:) Jag har två frågor:)
  Vilka styrkeövningar tycker du är mest ”givande” för en löpare?
  Jag har en del problem med vad jag tror är snedbelastning i bäckenpartiet, har piriformissyndrom på hö sida och en mild plantar faschiit på samma fot. Får även smärta på insidan av knäna när jag sprungit ett tag, men härdar ut! Har du några bra övningar på lager som kan stärka upp detta? Är stark i bålen och benen men det kanske ändå behövs jobbas mer på! Balansen är kass också….

  Tack för en som sagt grym blogg!! Ser fram emot din youtubekanal (får visst skaffa ett eget konto först!)

  [Svara]

 • Svara Maria- Träna med glädje 25 mars, 2014 at 22:36

  Snyggt intro till kanalen!

  Jag har förstått att du har tränat mycket rodd/paddling, vilka övningar rekommenderar du i gymmet inför paddling. Jag ska köra Åre extreme challenge och rodd är inte riktigt min gren:)

  [Svara]

 • Svara stina 25 mars, 2014 at 23:20

  Hej! Jag får så himla lätt ont på framsida smalben av att springa. Är det benhinneinflammation? Kan man göra något för att förhindra det? Kan det vara farligt/ska man undvika att träna om det gör allt ondare?

  [Svara]

 • Svara Nina 26 mars, 2014 at 08:39

  Jag är nyfiken på hur framtidsplanerna ser ut? Kommer ni flytta till USA som du tidigare nämnt att du drömt om?

  [Svara]

 • Svara Jonna 26 mars, 2014 at 10:56

  Tips på bra träning för baksida lår 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 26 mars, 2014 at 10:57

  Hej! Va kul att du gör en video frågestund!:)
  Jag vill verkligen träna styrka hemma (har skivstång, matta, gummiband och boll) Men tar liksom inte tag i det för att jag har tinnitus som beror på att jag är så himla spänd i hals/nacke/axlar och har fått olika råd hur jag ska träna så nu vet jag inte alls hur jag ska göra så att det blir rätt. För jag vill liksom inte bli ännu mer spänd och öka tinnitusen på det genom att göra fel. Så hur gör jag rätt??:) Hoppas du kan ge mej ngt tips på hur jag börjar iallafall. Tungt/lätt osv osv.
  Kram Anna
  Och tack för en sån himlans bra blogg:)

  [Svara]

 • Svara Sandra 26 mars, 2014 at 12:17

  Hej Lovisa,

  Vill börja med att tacka för en blogg som alltid får mig på lite bättre humör. Massor med tips och trix som man faktiskt kan använda sig av.

  Jag rider en gång i veckan annars så är jag väldigt otränad. Detta märks även i min ridning. Dessutom så skulle jag vilja bli bättre på löpning och utförsåkning. Började med running school i höst men la av efter pass 13. Nu har jag satt igång igen och är på pass 15. Nu till min fråga, om jag ska följa running school alltså 3 pass i veckan. Hur ska jag då tänka kring styrketräningen? Eller är det bättre att sätta fokus på styrketräningen först?

  Vanligtvis ser mitt mönster när det kommer till träning att jag kör igång riktigt bra med flera pass i veckan och det pågår i 3-6 veckor och sedan lägger jag av.

  Sen tänkte jag på det du skrev om mat, normala portioner och vanliga portioner. Jag är 175cm lång och väger 75kg. Skulle gärna gå ner några kilon i vikt, bli starkare och mer fast i min kropp. Tänker att viktnedgången antagligen kommer när jag sätter i gång med träningen igen. Hur bör en normal portion se ut för mig?

  //Sandra

  [Svara]

 • Svara Johanna 26 mars, 2014 at 12:18

  Hej! Har du några pulsklocketips/rekommendationer?

  Jag funderar på att köpa en pulskolcka. Jag är bara jogg-nybörjare men tycker att det är kul och motiverande med tider, tabeller, och resultat i siffror. Jag är dålig på att ”pressa” mig själv och blir lätt bekväm och joggar långsammare än jag skulle kunna klara. I det läget tänker jag att en pulsklocka skulle kunna sporra mig och svart på vitt visa att jag kan mer.
  * Är en klocka med GPS pålitlig? Hur är det med GPS i (gratis)appar i telefonen?
  * Vilken klocka ska man köpa?
  * Jag vill kunna mäta tempo, tid och distans (på ett tillförlitligt sätt) Och pulsen förstås.
  * Jag vill enkelt kunna se vilket tempo jag håller/vilken puls jag har när helst jag känner för det under ett pass.

  Några tips?

  [Svara]

 • Svara Malin 26 mars, 2014 at 12:25

  Hej Lovisa, vill passa på att tacka för en sjukt inspirerande och bra blogg! 🙂

  Sen vidare till min fråga, jag har jättesvårt att få kontakt med bröstmusklerna när jag styrketränar, tycker bara det känns i biceps, axlar och i alla andra småmuskler runt omkring. Har du något tips på vad man kan tänka på för att få bättre kontakt med bröstmusklerna?

  //Malin

  [Svara]

 • Svara Linda 26 mars, 2014 at 13:17

  Hej Lovisa!
  Mitt mål med min träning just nu är att gå nr ca 10-15 kg i vikt. Vilken övning är effektivast för mig att köra i ca 30-60 min för det ändamålet av följande: roddmaskin, crosstrainer, gå snabbt/ jogga sakta, springa snabba intervaller?

  [Svara]

 • Svara Anna 26 mars, 2014 at 14:12

  Hej!

  Vilken superbra ide! 🙂

  Jag har lite olika frågor, de första av ren nyfikenhet.

  – var är du uppväxt?
  – bor du kvar i Sthlms om 5 år och vad är isåfall drömstället?

  Sen lite mer träningsrelaterat.

  Jag är gravid i v 26. Förutom illamående har jag haft en komplikationsfri graviditet hittills och har försökt träna eller promenera ca 4-5 dagar i veckan. Längtar efter att få ta i mer och även efter att få springa igen 🙂

  – har du några generella tips vad gäller komma igång efter förlossningen? Jag vet att det viktigaste är att bygga upp en stark inre mage först, börja med långa promenader osv men har du något mer konkret tips? T ex tips på övningar man bör klara, veckointervaller, gå ner i vikt först etc.

  – när kan man börja köra kick ASS mamas på Rosa Skrot? Tänkte nämligen önska mig kort i födelsedagspresent 🙂

  – jag tränat med PT ungefär 2 ggr i månaden nu. Tycker du jag bör börja med det igen direkt efter förlossningen eller bör jag ta en paus och bygga upp själv först? Vad brukar du rekommendera dina klienter?

  Många frågor blev det. Tack för din fantastiska blogg!!

  Kramar Anna

  [Svara]

 • Svara Karin 26 mars, 2014 at 15:29

  Hej Lofsan!

  Jag har precis gått ner 20 kg och har börjat löpträna, något jag älskar! Nu har jag planer på att bli gravid och har en massa funderingar kring kost och träning! Jag är 25 år, 177 cm och väger 67 kg.

  Jag har förstått att när man gått ner mycket i vikt, är förbränningen mindre och jag äter efter rekommendationer (folkhälsoguiden), men jag fortsätter att gå ner i vikt. Löptränar ca 2-3 ggr (5 km på ca 30 min) i veckan och styrketränar 1-2 ggr. Ligger på ungefär 2100 kcal om dagen, borde jag äta mer om jag vill bli gravid?

  Går löpträningen bra ihop med att försöka bli gravid? Helst hade jag velat springa tjejmilen i september, men jag har skrotat det målet för det känns orimligt (eller?). Jag har löpt regelbundet sen september förra året. Älskar att springa och det har blivit min passion, men finns det någon annan träning jag hellre ska satsa på under tiden jag försöker bli/är gravid? Blir så avskräckt när det kommer till löpning, och även annan träning, och att bli/vara gravid när jag googlar runt. Hur tänker du?

  Tack för en superinspirerande blogg, är glad och tacksam över att du bloggar och delar med dig dina sunda värderingar!

  [Svara]

 • Svara ida 26 mars, 2014 at 16:15

  Bra idé och kul med youtube!

  Jag undrar hur man undviker ryggont (ländrygg) i samband med löpträning? Bortsett från bra skor och löpvänligt underlag. Gissar att det kan bero på för svag bål? När jag lägger mig på kvällen efter längre löpturer känns det som ryggen ska gå av om jag inte ligger i fosterställning.

  Undrar också hur ofta/långt man kan springa då man tar upp löpningen efter ca ett års uppehåll? Jag kan idag springa ca 25 km utan större problem, flåset och musklerna är inga problem. Men vill ändå börja försiktigt då jag av erfarenhet vet att jag får rygg/höft/knäsmärtor om jag kör för mycket direkt.

  Tack på förhand!

  [Svara]

 • Svara Bella 26 mars, 2014 at 19:36

  Hej! Jag har en fråga om kost. Hur tycker du man får balans i kosten? Senaste året har jag använt mig av en app för att räkna ”macaros” för att hålla koll på mitt proteinintag, fett och kolhydrats intag. Det har passat mig bra men mitt i all skolstress, jobb och familj så känner jag att de kanske tar över för mycket av mitt liv.en hel del av mitt liv. Jag har fått otroliga resultat i muskelväg nu när jag har stenkoll på kosten. Men jag skulle vilja kunna slappna av och lyckas ändå. Jag ska ju trots allt inte tävla, men vill gärna ha en superkropp som du, utan att viga mitt liv åt att dokumentera allt jag äter.. Lång fråga =) Tack för en bra blogg.

  [Svara]

 • Svara Susanne 26 mars, 2014 at 20:53

  Hej
  Det är mycket fokus överallt på att bygga muskler. Det är snyggt. Men med det så blir man ju öven lite bredare. Rumpa, lår, armar osv. Om man vill bli smalare, mindre. Hur gör man då? Bara cardio eller många repetioner med mindre vikt?
  //Susanne

  [Svara]

 • Svara Charlotte 26 mars, 2014 at 21:02

  Hej

  Jag får efter ett längre löparpass ont i blygd benet, mitt på. Hänger detta ihop med instabilt bäcken eller vad kan det vara?
  Känner lite i ljumskarna med..
  Min osteopat sa att jag är roterande i höften, ena ” höften lite mer fram”.

  Vad ska jag göra för att stärka mitt problem område. Gärna tips på övningar!
  Tack tack

  Ha en fin kväll!!

  [Svara]

 • Svara Charlotte 26 mars, 2014 at 21:09

  När ska du ha ngt event eller ngn föreläsning i Göteborg??
  Vi längtar

  [Svara]

 • Svara Caroline 26 mars, 2014 at 21:32

  Hej!
  Har googlat på mountainbuggy duet och fått fram vagnen hos dig många ggr. Funderar på sittvagn till mina små. 18mån emellan. När jag köper vagnen är dom 2år och 6mån gamla. Vill välja rätt vagn! Är/har du varit nöjd? Nåt mer till vagnen att tänka på. Åkpåse osv. Skulle bli jätteglad och tacksam för svar.

  Mvh Caroline

  [Svara]

 • Svara FruNeroLindström 27 mars, 2014 at 22:12

  Underbar ide med frågestunden.
  Tips på bra rumpövningar där man verkligen får kontakt med rumpan.
  Min kropp har efter två täta graviditeter ”glömt” den lite så har svårt att verkligen koppla på den ordentligt, tror jag, i övningar som knäböj och utfall.

  Sen funderar jag hur man ska lägga upp sin benträning i samband med röhnisch running school. Nu försöker jag köra pass 1 mån, pass 2 ons och pass 3 lör. Skulle vilja köra ett tyngre benpass i veckan, eller är det dumt för återhämtningen?

  [Svara]

 • Svara FruNeroLindström 29 mars, 2014 at 08:09

  Kom på en fråga till.
  Jag har alltid fått lära mig att knäna aldrig ska gå över tårna vid knäböj och utfall.
  Någonstans i bakhuvudet har jag för mig att jag läst att det inte är så jätteviktigt längre efter nya undersökningar.
  Vad gäller?

  [Svara]

 • Lämna kommentar