Lofsan

Videoblogg: intervaller på roddmaskin

Att träna konditionen på en roddmaskin är både effektivt och skonsamt mot kroppen. När man av olika skäl inte vill eller kan springa är intervaller på roddmaskin ett utmärkt sätt att konditionsträna. Genom att i förväg ställa in den lilla datorn med de intervaller du vill köra så får timern med nedräkning, antalet gånger du kört angivet och resultat på hur långt du hinner på varje intervall. Smart!

Om du vill veta hur man ställer in intervaller i sträcka eller tid på roddmaskinerna så har jag spelat in en film åt dig.

[videofyme id=”768587″ width=”500″ height=”320″]

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara Åsa 16 januari, 2013 at 08:38

  Detta var superbra! Jag begriper mig inte på löpbandet riktigt heller, måste jag säga, men jag kan ju fråga någon på mitt gym också! Tack!

  [Svara]

 • Svara Sophia 16 januari, 2013 at 08:56

  Vad bra. har aldrig fattat hur man ställer in roddmaskinen, och har inte heller kört intervaller på den!

  [Svara]

 • Svara Anna 16 januari, 2013 at 09:07

  Har en liten konstig fråga kanske..
  Jag får alltid skavsår vid svanskotan när jag kör rodd, samma sak när jag gör sittups.
  Har du något tips på hur jag ska undvika att få det? Det gör förbannat ont och undviker rodden pga det. Men skulle väldigt gärna vilja köra..

  [Svara]

 • Svara dorro 16 januari, 2013 at 12:34

  Åh tack för den genomgången. Jag kör ofta intervall på rodden men jag har ställt in det på min mobil och följer den. Går ju lika bra men bättre att ha det på maskinen förstås.
  /dorro

  [Svara]

 • Svara Melina 16 januari, 2013 at 12:48

  Gud vad smart!! Det ska provas… Har läst mycket om intervaller och varit sugen men har dålig kunskap om det.
  Så jag passar på att slänga in en fråga om intervaller på löpbandet nu 🙂

  Jag springer ungerfär 6 km med hastigheten 10 km/h i nuläget men skulle vara kul att variera träningen på bandet lite. Skulle du kunna vara jättenäll och ge mig ett ungerfärligt upplägg på intervallträningen springa – gå? Vore super!

  Sen undrar jag lite, man måste ju ändra hastigheten emellan, blir inte det besvärligt?

  Tack för en superintressant och peppande blogg!!

  [Svara]

 • Svara Emma 16 januari, 2013 at 19:17

  Hej Lovisa!

  Tänkte fråga dig om du vet någon/några bra övningar man kan göra med egna kroppsvikten/kettlebell som inte involverar benen, jag har nämligen problem med mitt knä och kan göra väldigt ont om jag belastar. Jag ska verkligen testa dessa roddintervaller men har som sagt även en fundering om man ej har redskap. Tycker upplägget en styrkeövning plus en kondition verkar klokt!

  Mvh Emma

  [Svara]

 • Svara Bibbi 16 januari, 2013 at 20:49

  Sekundmeter? Är det inte strikes per minute som s/m står för på roddmaskiner? Nu när du tagit upp roddmaskin i bloggen vore det bra att även informera om tekniken. Fel teknik på roddmaskin kan göra mer skada än nytta. Finns mycket bra info på tillverkarens hemsida. Rodd är roligt när det utförs rätt, grym träning.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det har du rätt i! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofia 17 januari, 2013 at 08:07

  Tack bästa du!! Passar mig/mitt träningsbehov perfekt (som du kanske vet) här skall köras intervaller…;) kraam på dig/ Sofia <3

  [Svara]

 • Lämna kommentar