Träning, Videobloggar

Videoblogg: chins med extravikt

Dagens träningspass var inriktat på chins. Jag använder begreppet chins om både såna med handflatorna framåt och handflatorna bakåt och specificerar genom att ange om de utförs med supinerat eller pronerar grepp. Beroende på vilket grepp man har används olika muskler mer eller mindre. Med supinerat grepp kopplas biceps in mer och med pronerat grepp jobbar ryggen och magen mer.

När jag började träna på chins för sisådär 19 år sedan (det är sant, jag var 10 år gammal när jag började göra chins) så var chins övningen med handflatorna framåt och pullups handflatorna bakåt men det var innan Crossfit spreds och hade andra definitioner.

Jag tycker att chins är den roligaste övningen att göra och försöker ägna ett pass i veckan åt bara de övningen. Jag periodiserar träningen med fokus på styrka, uthållighet och teknik. Just nu jobbar jag med styrka vilket innebär att jag gör omgångar som innehåller 1-5 repetitioner max. Eftersom jag kör 27 repetitioner om jag gör med min egen kroppsvikt så behöver jag öka på vikten. Det flera sätt att öka belastningen på, att använda ett gummiband och hänga runt axlarna med en extra vikt är ett sätt. Jämfört med att ha ett bälte med en kedja och vikten hängandes i blir samma vikt tyngre med gummiband eftersom bandet sviktar.

Ett gummiband är perfekt redskap att använda i perioderna där man fokuserar på uthållighet och vill minska vikten man lyfter. Då hänger man bandet runt stången och stoppar i fötterna i bandet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Saras träningsblogg 2 januari, 2014 at 22:07

  Ojoj! Du är stark! Det här året måste jag bli bättre på chins!

  [Svara]

 • Svara malin 2 januari, 2014 at 22:45

  Grymt! Var får man tag på bandet till chins/pull-ups om man vill fokusera på uthållighet?

  [Svara]

 • Svara Linda N 2 januari, 2014 at 23:11

  Hej! Har precis kommit igång med träningen efter en väldigt tuff förlossning. Det har tagit ett halvår att komma hit men nu är jag igång. Nu vill jag hitta bra träningskläder. Jag undrar hur Röhnisch är i storlekarna, speciellt på toppar. //Linda

  [Svara]

 • Svara Emma 3 januari, 2014 at 00:00

  Hej Lovisa! Görbra blogg! 🙂 Vore kul om du kunde prata lite mer om kost. Har en fråga; ska man medvetet inta färre kalorier under vilodagar eller behöver kroppen de kalorierna för återhämtning? Wish u the best å tacksam för svar

  [Svara]

 • Lämna kommentar