Lofsan

Veckans fredagsfys

I dag fick jag äran att träna tillsammans med Teresa som jobbar tillsammans med mig i Lofsangruppen. Teresa är riktigt vass på teknikträning med skivstång och stark som en oxe. Eftersom hon inte är så mycket större än vad jag är så känner jag att jag kan identifiera mig med henne och hennes utveckling. Det är svårt för mig att inspireras av tjejer som är mycket längre eller tyngre än vad jag är. Våra gener gör så mycket!
 
 I dag fick jag hjälp med mina frivändningar, en övning som går ut på att dra stången upp längs kroppen så explosivt att stången blir viktlös och sedan vända in armbågarna under stången. Det är en övning för styrka, explosivitet och kontroll med riktigt hög svårighetsgrad, I like!
 
 Jag ser fram emot en återhämtningsmånad i december, fram till dess kommer jag att gå all in på skivstångsträning. I januari satsar jag igen med 2-3 styrkepass med skivstång och assisterande övningar för att öka muskelmassa och ökad bäckenkontroll och rumpkontakt och 1 pass löpintervaller utomhus för kondition per vecka. Jag ska dessutom utmana mig till ett långpass löpning motsvarande en halvmara i månaden hela 2015. Resten av mitt fokus under vintern ska jag lägga på att öka min muskelvikt och lära mig ordentliga tekniker för explosiva lyft med skivstång. Jag ser verkligen fram emot ett nytt fokus och nya träningsupplägg att följa. Jag älskar att planera träningen sett till pulsering av intensitet, alltså hur hård träningen ska vara, vad passen ska innehålla och känna att jag vågar ta ut mig på varje pass utifrån det syfte varje enskilt pass har.
 
 Tack för inspirationen till min nya styrkeperiod Teresa!
 

 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Johanna Westberg 8 november, 2014 at 10:58

  Har också en sån period nu, lyfte precis min egen kroppsvikt i marklyft! Stor milstolpe för mig 🙂

  [Svara]

 • Svara Lördagslunk | erdoderdo 8 november, 2014 at 20:40

  […] lagom perfekt lördag med lite träningsprogram att skicka, hemmaträning, bowling med barnen,Lovisa och hennes killar på Imperial Lanes, fika, present- och pysselshopping med kidsen i köpcentrat (okej det var sjukt […]

 • Svara Idris 11 november, 2014 at 15:06

  Bra drag och hållning.
  http://ptbyidris.se

  [Svara]

 • Lämna kommentar