Lofsan

Varför ska jag spänna magen och på vilket sätt?

Jag får många frågor om hur man ska spänna/aktivera magen när man tränar. Det gäller både om man vill lyfta tyngre vikter eller kör lättare vikter med mer komplexa rörelser. Det är svårt att justera hållning och bålaktivering för en person om jag inte ser hur personen gör så jag tycker att det bästa är att se filmer på olika övningar med både hög och låg svårighetsgrad. Det är väldigt bra att ha en person att bolla med kring teknik och styrketräning. Jag vänder mig ofta till Betty för att kunna finslipa instruktioner till de tjejer vi jobbar med online i Lofsangruppen, det är också Betty som står för en stor del av min inspiration till smidig och effektiv hemmaträning med kettlebells. Jag brukar hänvisa kvinnor som bor i södra Sverige att boka en träff med Betty i Växjö för att få hjälpa med att hitta rätt teknik för just den personen. Betty har precis bloggat om just olika tekniker i att aktivera magen när man tränar och reder ut skillnader i begreppen. In och läs om du tycker att det är spännande med magträning!

 

IMG_5277

I våras var jag i Växjö och föreläste för massa tjejer. Dagen efter tränade vi på B-Room.

IMG_5279 IMG_5293 IMG_5305

IMG_5315

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Susanna 23 oktober, 2014 at 14:52

    Tack! Bra tips! Och super bild, du ser urstark ut, cool!!!

    [Svara]

  • Lämna kommentar