Lofsan

Varför läser du träningsbloggar?

Jag är nyfiken på er!

Snälla, kan ni hjälpa mig att få veta mer om alla ni därute som läser träningsbloggar? Berätta varför ni läser bloggar inriktade på träning. Vad är det ni tycker om med bloggar om träning? Vad får ni ut av att läsa? Vad saknar ni? Vad vill ni ha mer av? Hur är den perfekta träningsblogggen uppbyggd? Vilka teman inom träningsbloggvärlden gillar ni bäst?

Berätta i kommentarsfältet eller blogga på temat och länka till mig. Jag vill lära mig mer om er!


I den här träningsbloggen får ni följa med på träningspass i bild- och filmform. Igår sprang vi intervaller på löpband uppe på 18:e våningen på The Standards gym. Jag gillar dragmaskinen man ändrar belastning på genom att snurra på lilla plattan med siffror på.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

73 Kommentarer

 • Svara Carola 16 juni, 2013 at 05:44

  För att jag blir peppad att själv träna + för att få bra tips! Jag tycker din träningsblogg är perfekt, lite av allt möjligt och inte ”sammasamma” hela tiden. Kul också att du skriver om killarna och lite vardagsgrejer emellanåt också. Jag tröttnar om det ENDAST och bara är träning. Tack för en superbra blogg! Sen gillar jag att du är så glad och positiv också! 🙂 Kram från Åland

  [Svara]

 • Svara Tove Kungsholmen 16 juni, 2013 at 05:59

  Inspiration! Hos dig gillar jag filmade övningar.

  [Svara]

 • Svara Sofia 16 juni, 2013 at 06:26

  Jag läser för att få inspiration.
  Det jag saknar är spark i baken för att komma igång. Hur man ska tänka… Jag saknar bra självdisciplin och blir dessutom ofta sjuk efter ngn veckas träning(precis när jag kommit igång). Skitjobbigt! Hur ska man orka komma igen innan man skapat sig ett träningsberoende och hur får man beroendet?
  I övrigt tycker jag din blogg är bra. Jag läser den varje dag. Ibland förundras jag över vissa bilder du lägger ut och det är häftigt att många ser din mage som något att sträva mot. Jag fattar inte hur jag ska kunna komma dit, utan total personlighetsförändring. 😉

  [Svara]

 • Svara Sara 16 juni, 2013 at 06:41

  Jag följer din blogg för du tidigare har pratat mycket och gett tips på funktionella övningar. Du har förklarat varför vi gör det, som din video med ballongen!! Älskar den! Inte förrens jag såg den verkligen förstod jag! Nu har det blivit väldigt mycket löpning vilket jag kan känna är svårare för mig att ta till mig. Problem med knä och löpning funkar inte. Funktionella övningar kan alla anpassa efter egen nivå och ändå känna att det är jobbigt. Jag gillar dina förklaringar på hur kroppen fungerar och varför vi behöver göra övningar, det är nog framförallt där jag fastnade för din blogg och såklart är du så himla inspirerande som lyckas hinna med allt du gör 🙂

  [Svara]

 • Svara Maria 16 juni, 2013 at 07:10

  Jag läser en hel del träningsbloggar. Gillar att bli inspirerad och ”tipsad”. Särskilt hos dig har jag hittat massor med inspiration på roliga och bra övningar. Jag har själv Cirkelpass i min trädgård med grannar & vänner, 2-3 ggr i veckan sommarhalvåret. Jag tröttnar lätt på ”samma” övningar så jag byter ut övningarna till varje pass, gillar starkt dina kombo-övningar som vi kör ofta.
  För mig är en bra balans på div träning, ev kost/mattips och även lite personliga inlägg det som gör att jag vill läsa en blogg. Gillar när ni visar övningar via bild/film, då menar jag mest styrkeövningar.
  Vill gärna ha tips om ev. upplägg vid ett styrkapass/ intervallträning/löpning.
  Tack för en jättebra blogg!!

  [Svara]

  Linn Reply:

  Dig skulle jag vilja ha som granne!

  [Svara]

 • Svara Liv 16 juni, 2013 at 07:13

  Jag läser lika mycket för att få inspiration som mer kunskap. Jag läser alltså träningsbloggar som varvar teori och praktik. Jag gillar inläggen där du exempelvis redogör för din syn på stretch, återhämtning och kost.

  Alla filmade övningar är toppen! Jag gör ofta dina övningar på gymet (och jag ser andra göra dem också!)

  Slutligen önskar jag mig mer tips. Lite träningens husmorstips. ”Hur får man träningskläderna att inte lukta spunk direkt?” ”Klipp sönder den här så har du det där.”

  [Svara]

 • Svara Marie 16 juni, 2013 at 07:21

  Rent generellt tycker jag om att läsa bloggar skrivna av vettiga, sunda människor. Din blogg läser jag för träningsinspirationen, främst för hemmaträningens skull. Tycker själv att jag vill vara allsidigt tränad och att maten ska vara naturlig. Utifrån det är det din och Idas blogg jag har valt att läsa.

  Sen underlättar det att vi är på lite samma ställe i livet med små barn, jobb osv…

  [Svara]

 • Svara Ivy 16 juni, 2013 at 07:25

  Jag följer din blogg för att den inspirerar mig till att träna och göra saker jag tycker är obekväma men som jag vet är bra för mig. Dina instruktionsvideor gör att jag vågar ta mig till gymmet, nåt som jag tidigare inte vågade göra. Sen gillar jag att läsa om olika sätt du får ihop vardagspusslet på med träning, jobb, familj. 🙂

  [Svara]

 • Svara Linda 16 juni, 2013 at 07:44

  Oj bra fråga! Nu fick jag tänka till. Jag hittar ofta till en ny blogg genom att jag googlar efter nyttigare recept, ibland fastnar jag och ibland inte. Jag inspireras av livsstilen framför allt. Jag vill vara en hälsosam person när det gäller träning och kost. Eftersom jag inte har vänner som lever på det sätt som jag vill så får jag söka den inspirationen och stödet via nätet istället. Att dagligen kunna gå in och läsa på olika bloggar om kost, träning och hälsa ger mig ork att fortsätta när människor runt omkring mig inte förstår mina val. Jag läser enbart bloggar som motiverar mig att göra bra val och där jag kan lära mig något nytt. Jag har svårt att sätta fingret på varför jag fastnade för fin blogg, men bra träningstips i form av videoklipp och att du framför allt vågar satsa på det du vill göra, allt är möjligt om man bara vågar satsa.

  [Svara]

 • Svara annica 16 juni, 2013 at 07:49

  Hej Lofsan!

  Jag läser träningsbloggar, är 46 år. Jag kan inte träna, än, men har inställningen att det kommer gå, har op nacken och haft problem i 11 år. Alltid tränat förut. DU /ni inspirerar i alla fall mig att fortsätta vilja, jag blir peppad till nya övningar. Sen bidrar du med nya övningar som jag faktiskt har börjat med för ryggen, dina rörelseövningar för skulderbladen. Det har ingen sjukgymnast tipsat mig, och då jag kan se dina övningar kan jag testa hemma försiktigt.
  Jag lär mig saker som tex det här med stretching, visste inte att det var så, men då vet jag att jaha, då är jag för svag på framsidan 😀
  Så för mig är anledningen att bli inspirerad, lära mig nytt, och då jag inte kommer ut på gym så är ju det är så värdefullt för mig att få tips och veta saker som utvecklas genom åren.
  Jag blir också väldigt glad när jag läser din blogg. Din entusiasm och glädje sprider sig.
  Jag vill tacka för att du gör detta, utan dig hade jag ju inte varit lite starkare i ryggen, då ingen annan kunnat ge mig några övn hittills, jag får huvudvärk från hell om jag gör vissa saker. Kanske du har fler rörelseövningar (jag har gjort dom utan vikt) .
  Längtar efter varje inlägg, du är proffsig och varmhjärtad, bjuder också på dig själv och familj 😀 Underbara!
  Önskar dig lycka till med företaget och jag hoppas du kommer fortsätta blogga!! Fortsatt trevlig semester!
  Kram Annica

  [Svara]

 • Svara Maria Thor 16 juni, 2013 at 07:50

  Jag tycker om att läsa om tips på övningar. Bäst är när du sätter ihop hela program. Jag har tränat mycket efter dina övningar.
  Sedan tycker jag om när du skriver om träningsmyter och liknande. Bra att få information om senaste forskningen. Jag har läst mycket på Träningslära som du tipsat om.
  Alltid kul att få följa ditt vardagsliv, hur du får ihop allt.
  Filmerna du sätter ihop är kanon och bra att du förklarar med ord vad man ska tänka på.
  /Maria

  [Svara]

 • Svara Camilla 16 juni, 2013 at 07:56

  Jag läser tränigsbloggar som ger inspiration till roligare löppass, enkel fysträning, då jag inte går på gym. Lätta instruktioner som videoklipp gör det lätt att förstå. Jag tränar för att må bra och vill inte läsa så utseende fixerade bloggar. Däremot vill jag veta hur man får slanka lår, slank mage efter två graviditeter. Gillar verkligen din blogg!!

  [Svara]

 • Svara Malena 16 juni, 2013 at 08:02

  Godmorgon,
  Låt mig få börja med att säga hur avundsjuk jag är på er som är i NY. Var där i maj och föll handlöst för stan, underbart!!!
  Träningsbloggar ja, jag läser några stycken. Kvaliten varierar där som överallt annars. Jag vill ha övningar, gärna på film och det är något du är mycket bra på! Fortsätt med dem. De ger inspiration och kunskap. Jag läser också hos dig för att du är ”rimlig” och vanlig. Nog för att du är (orimligt 😉 ) vältränad men du tar en glass här och var, du tar ett glas då och då. Du representerar ett sunt och friskt liv med träning och njutning. Du har två små barn men lyckas ändå göra vad du vill i livet. Tiden är inget hinder och det är inspirerande.
  Din blogg är också varierande. Löpning, styrka, på gymmet eller hemma eller ute, intervaller eller längre pass.
  Jag gillar din blogg som den är! Mycket!

  Fortsätt njut av härliga dagar i NY, lägg gärna upp maaaaassor av bilder!
  /Malena

  [Svara]

 • Svara Carola 16 juni, 2013 at 08:05

  Jag läser väldigt få träningsbloggar, inte många som håller måttet, men din är grym Lofsan! 🙂
  Jag gör det för egen inspiration och för att hålla koll på trender., och sen att man har nån man kan koppla till,jag är själv egen företagare inom hälsobranschen, med 2 barn, sambo och allt där till, där livspusslet är en utmaning.
  Kram Carola-en PT & massör från norra dalarna som också drömmer om att få springa i NYC. 🙂

  [Svara]

 • Svara saras träningsblogg 16 juni, 2013 at 08:24

  Jag blir peppad, inspirerad och motiverad. Tycker det är roligt att läsa vad andra skriver som har samma intresse som jag. Det är därför jag själv skriver med och jag läser MASSOR av träningsbloggar 😉

  [Svara]

 • Svara Kajsa 16 juni, 2013 at 08:41

  Jag läser träningsbloggar för att bli inspirerad. Tycker om att läsa om kost och träning för att få en liten extra push. Däremot så tycker jag det är tråkigt att det blivit sådan extrem press på det. När man läser träningsbloggar så verkar det som att det enda dom äter är proteinpannkakor, keso med fun light eller liknande. Visst, det är viktigt att äta hälsosamt men är det verkligen sant att alla dom som tränar aldrig äter smågodis eller tar en fika? Det tror jag inte det minsta på. Tycker man ska visa båda sidor, för alla kan och vill faktiskt inte vara så extrema med kosten och det betyder inte att man är sämre för det. Nu menar jag inte att din blogg är så extrem heller, men det finns hundratals träningsbloggar som är det.

  [Svara]

 • Svara Frida 16 juni, 2013 at 08:46

  Jag har väl en fem-sex träningsbloggar jag följer nästan dagligen. Din är såklart en av dem. Jag surfar omkring på dessa för att bli inspirerad (få tips om nya övningar) och för att få en liten spark i baken. Jag gillar att se vältränad ut, för att då mår jag bra om jag vet att jag är stark och även ser stark ut. Dock kan det ibland gå lite tid mellan träningarna vilket dessa bloggar bidrar till att minska. Jag blir lite ”så där vill jag också se ut” och det räcker för att jag ska träna oftare. Fast jag vet ju såklart att mer träning ger mer muskler, men man får den här ”pushen” tack vare bloggarna.

  Den perfekta träningsbloggen innehåller text, bilder, videoklipp på övningar men även med inslag av vardag. Precis som din blogg är uppbyggd! Då jag kan relatera till dig, när jag också har två små barn, så är det bara roligt att se hur livet ser ut utanför träningen för andra.

  [Svara]

 • Svara maya 16 juni, 2013 at 09:09

  hej, tack för en fin blogg. Jag gillar att bli inspirerad till vad jag kan använda mig av i min egen träning. Jag är 30 år och har 2 små barn och tränar endast på egen hand. Det är guld värt att få tips på hur man ska lägga upp träningen för att få bra resultat. Jag skulle gärna läsa mer om kost. Vad ska man tänka på för att få bästa resultatet av sin träning. Jag är ute efter att gå ner i vikt, ca 5 kg. Men framför allt vill jag samtidigt bygga muskler. Det vore jättekul att läsa inlägg som handlar om detta.

  [Svara]

 • Svara Bokälskandemamman 16 juni, 2013 at 09:43

  Jag läser din blogg för att du inspirerar mig och får mig att ge mig ut! Samtidigt tycker jag att det är roligt att läsa lite om din ”vanliga vardag” också med familjeliv och jobb!

  Bara fortsätt som du gör!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 16 juni, 2013 at 10:00

  Jag skulle vilja läsa ännu mer om övningar som man kan börja med direkt efter graviditet. Alltid lika intressant.

  [Svara]

 • Svara nin@hotmail.com 16 juni, 2013 at 10:02

  Gillar när en blogg har en förmåga att både ”visa träning men på ett måttligt sätt” vikten av att vila och vikten av att träna på ett sunt sätt…..samt livsnjuteri balansen som är lika viktig..goda recept och goda tilltugg är också kul, jag gillar matbloggar för övrigt..
  Det kan jag tycka fler bloggar vore vara fyllda med..

  [Svara]

 • Svara Lisa 16 juni, 2013 at 10:02

  Det ger inspiration!!!! Kan du träna hemma efter att ha nattat två små barn, så kan väl jag. Du ger inspiration och påminner om att ta tillvara varje dag och att njuta. Stort tack. Fortsätt i samma stil.

  [Svara]

 • Svara Veronica 16 juni, 2013 at 10:40

  Inspiration!! Jag behöver ibland se hur andra gör och tänker för att inte ”fastna” i mitt eget. Och när motivationen tryter så är andras träningsbloggar rena medicinen för att komma vidare för mig. Älskar att se hur andra löser sitt livspussel och ändå hinner med sig själv. Det ger också mindre ursäkter. Har precis provat transportlöpning till jobbet efter att ha läst om det på bla din blogg. Tack för härlig inspiration!

  [Svara]

 • Svara Erika 16 juni, 2013 at 10:59

  Jag jobbar själv som PT och har en egen blogg. Anledningarna till att läsa andra bloggar är många, men här kommer de viktigaste punkterna:

  *Inspiration. Få igång sin egen fantasi till träningsupplägg (din är perfekt!)
  * Gemenskap. Det känns som att man ”hänger med” genom att följa bloggar. Örat mot asfalten och man kan hänga med i snackisarna som ibland är resultat av blogginlägg hos någon känd (eller mindre känd) bloggare.
  *Kunskap. Jag lär mig mycket av att läsa många olika träningsbloggar. Dels genom att få ta del av ren fakta men också genom att förstå hur många resonerar om deras egen träning. Både mentalt och fysiskt.
  * Bloggideér till min egen blogg. Jag inspireras av vad andra skriver om, och skriver sedan min egna version av många ämnen. Bloggar föder tankar och inlägg till mitt eget bloggande. Jag skriver om det som jag själv skulle vilja läsa om. På så sätt tror jag att min blogg känns mer ärlig och äkta än om jag skrivit bara för någon annans skull.
  *Sist men inte minst så är det ju det fantastiska i att få följa någon annans liv och att nästan ”lära känna” människan bakom bloggen. Även om det bara är en liten del av ens liv som syns i en blogg så får man ju ändå ta del av många tankar och åsikter. Det är jättekul att få se bilder och ”följa med” genom bloggarens liv.

  Jag läser numera bara bloggar som ger mig positiv energi och som skrivs av människor som jag tycker om och som verkar vettiga. Människor som jag hade kunnat vara vän med i verkligheten. Bloggar är helt fantastiskt och en ganska stor del av min vardag 🙂

  [Svara]

 • Svara Mela 16 juni, 2013 at 11:59

  Hej! Först och främst måste jag säga att din blogg är sjukt bra, och som en annan läsare sa: man blir inte hetsad till att träna när man läser din blogg. Jag läser din blogg för att få olika träningstips, du är ju liksom som en pt online.

  Men jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Provade på muay thai för en vecka sedan ungefär och efter passet fick jag väldigt ont i ljumsken. Så fort jag lyfte på benet eller vred det osv högg det till och gå normalt kunde jag nästan inte göra i tre dagar efter. Jag vet inte om jag kan ha sträckt den men värken gick över efter ca en vecka. Är dock rädd för att detta kommer bli ett upprepat problem om jag börjar träna muay thai. Därför undrar jag ifall du vet vad smärtan i ljumsken kan ha berott på och om det går att undvika den i framtiden?

  Tack för en superinspirerande och unik blogg 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna . P 16 juni, 2013 at 12:11

  Jag gillar att läsa träningsbloggar för att jag själv tycker om att träna och att se/läsa om andra som tränar väcker ny inspiration hos mig, jag blir nyfiken på att testa nya grejer inom träningen, jag kan tänka ”kan dom, kan jag!” å därefter våga utmana mig själv mer, jag blir utmanad av er helt enkelt! Jag behöver utmaning!

  Tack vare dig så är jag nu helt fast i barfotaskorna! 🙂 älskar dom, men hade nog inte haft dom om jag inte läst allt ditt positiva kring dem. Jag blev nyfiken, testade, å sen lite kär! 😉

  I en träningsblogg förväntar jag mig att få läsa om just träning, nya trender, både inom själva träningen, men även kläder, träningsevents. Jag uppskattar dina videos enormt mycket! Ibland är det svårt att läsa sig till hur man ska genomföra en viss teknik, men att se det framför sig gör det möjligt!

  Sen är det alltid uppskattat att det kommer bra-mat-tips! Jag är själv ingen hejare i köket, så därför blir jag glad när andra tipsar och god och bra mat!

  Jag blir väldigt peppad på att ge mig iväg på en träningsresa! Det är något jag inte gjort tidigare, men blivit väldigt sugen på det nu. Längtar efter att få springa i Central Park, men skulle oxå gärna testa på att åka till Indien och ägna en månad åt yoga och meditation! Vandra i alperna lockar massor, en cykelsemester känns rätt, cykla på Gotland kanske?!

  Så för att sammanfatta det här så älskar jag helt enkelt att läsa träningsbloggar för ni inspirerar mig massor! Ni får mig att utmana mig själv, får mig att våga pröva nya saker, att upptäcka nya saker! Jag gillar variation, därför läser jag flera olika träningsbloggar. Vissa är mer inriktade på löpning, andra på styrka, en tredje på yoga…

  Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara Paulina 16 juni, 2013 at 12:27

  Oj! Du har fått många svar ser jag! Jag läser för att få motivation till min egen träning. Och jag älskar att följa andras utveckling inom deras träning. Att få ny inspiration genom videobloggade övningar är guld värt! Har jag idétorka och inte vet vad jag är sugen på att köra så brukar jag kolla igenom dina videobloggar!
  Sen vill jag också säga att det bästa med din blogg är att du blandar din egen träning, tips till oss, mammalivet och livet som Lovisa! Man får liksom en helhetsbild och det gör din blogg fantastisk att läsa!
  Ha en fortsatt underbar vistelse i New York!

  [Svara]

 • Svara Kristina 16 juni, 2013 at 14:08

  För att få inspiration och tips. Jag har lärt mig sååååå mycket om träning sedan jag började läsa din blogg för drygt ett år sedan. Nu tränar jag på ett helt annat sätt och det har gett enorma resultat. Förut surfade jag runt på olika träningsbloggar och blev aldrig nöjd. När jag stötte på din blogg kände jag att jag hittat hem. Jag gillar ditt sätt att se på kost, träning och livet. Inget är förbjudet, konstigt eller extremt, allt är sunt och naturligt och det gillar jag. Sen gillar jag din blogg för att den inte bara handlar om kost och träning. Jag kan identifiera mig med dig då jag också lever småbarnslivet och pusslar för att få ihop tid till träning, kvalitetstid med familjen och resa så mycket som möjligt. Nu är jag gravid med vårt andra barn och ska föda vilken dag som helst. Tack vare din blogg och min PT har jag tränat enda fram till vecka 40 vilket har gjort att jag mått fantastiskt bra under hela graviditeten och känner mig stark nu inför min kommande förlossning. Jag känner mig även grymt peppad att komma i form igen efter förlossningen och där är du ju beviset på att det kommer att gå hur bra som helst! Så TACK för världens bästa blogg, ändra inget! Du och din blogg är fantastisk, ditt positiva tänk och sätt gör människor glada och det smittar av sig. Lycka till med allt nytt du tar dig för och njut nu av sista dagen i NY.

  [Svara]

 • Svara Nina 16 juni, 2013 at 14:15

  Som de flesta andra nämnt ovan så läser jag den typen av bloggar för att få inspiration och bra tips på övningar. Sen gillar jag att läsa om kombinationen träning och familjeliv. Jag är själv småbarnsförälder och kan tycka det är svårt att få ihop träning och familjeliv ibland.

  [Svara]

 • Svara Jeanette 16 juni, 2013 at 14:37

  Jag följer bloggar för att bli inspirerad och få kunskap. Jag behöver övningar för att få ordning på löst fett efter viktnedgång och det handlar om hela kroppen. Jag har inte tillgång till gym.

  [Svara]

 • Svara Evelina 16 juni, 2013 at 15:00

  Träningsinspiration genom filmade övningar och skriftliga tips. Förklaringar om vilken träning som gör vad med kroppen, hur den påverkas osv. Mllanmålstips är alltid härligt 🙂

  [Svara]

 • Svara Sunniva 16 juni, 2013 at 15:52

  Inspiration är nog största anledningen. För jösses vilken inspiration du ger! Din blogg är första (och bästa;) träningsbloggen jag läst, och jag har helt klart dig att tacka för att jag nu har gjort träningen till en del av mitt liv.
  Jag läser även ett par andra bloggar, och även där blir jag väldigt inspirerad till bl.a. nya övningar, sätt att tänka och så.

  [Svara]

 • Svara Emma 16 juni, 2013 at 16:26

  Jag läser träningsbloggar eftersom jag själv tränar.. Vill få inspiration och tips på nya övningar och samtidigt bli peppad av t.ex. dig 🙂

  [Svara]

 • Svara Ewa 16 juni, 2013 at 16:48

  Jag gillar alla dina träningstips och särskilt de filmade övningarna (så att tekniken blir rätt). Det är även fint med allt vardagligt emellan. Man fastnar i bloggen tack vare det för att man ”lär känna dig” och det blir heller inte så tungläst som om det bara handlat om träning. Jättebra blogg. Kör på!

  [Svara]

 • Svara Karin 16 juni, 2013 at 17:14

  Jag läser främst löparbloggar, för att få inspiration och ett ”sammanhang” för min egen löpning, eftersom jag har få kompisar att prata löpning och träning med. Jag känner helt enkelt inte så många personer som tränar regelbundet. På jobbet är det mycket negativt prat och kollegorna tycker ofta att jag är nånslags övermänniska som springer hem från jobbet ibland. Genom träningsbloggar får jag följa andra träningsintresserade personers vardag. Din blogg är den enda träningsblogg jag läser som har annat fokus än löpning, och det är nog pga dina varierade inlägg med lite styrketräning, lite löpning, lite familjeliv som jag gillar din blogg. Från din blogg har jag inspirerats till att börja träna styrka i tabata-form, vilket jag tycker är kul och enkelt!

  [Svara]

 • Svara Nina 16 juni, 2013 at 17:49

  Inspiration! Speciellt till nya övningar som man lätt kan slänga ihop hemma för de är inte alla gånger lätt att hinna ta sig iväg på gym och pass när man har flera små hemma!:)

  [Svara]

 • Svara Ellen 16 juni, 2013 at 17:53

  Den största anledningen till att jag läser träningsbloggar är för att få inspiration för hur jag lägger upp mina egna pass.

  [Svara]

 • Svara Maria 16 juni, 2013 at 18:44

  Hej Lofsan!
  Jag tycker det är skönt med en mammaträningsblogg som inte fokuserar på vikt. Så många nyblivna tränande mammor pratar bara om de där gravidkilona, för mig har det handlat om att ha en stark och smidig kropp som orkar ta hand om två småbarn. Där känner jag verkligen igen mig i din blogg och kan hämta bra tips! Tack!

  [Svara]

 • Svara Fru Harlén 16 juni, 2013 at 18:51

  Hej! Tycker du är fantastiskt lättsam och positiv! Jag tycker det är bra att det inte är så mycket bara mat, träning och fokus på att bli snygg, utan snarare på att känna glädje, lust och känna sig stark! Video och bilder gör övningarna lättare att förstå. För mig är det din inställning till livet som gör att jag följer dig!

  [Svara]

 • Svara Jennie 16 juni, 2013 at 18:52

  Jag läser träningsbloggar för att bli inspirerad och lära mig. Jag kör endast träning på hemma plan och ut efter allt jag läser och lär mig via böcker och här på nätet. Suger åt mig allt jag tycker är viktigt för mig och min träning att lära sig. Din blogg gillar jag för att den är bra uppbyggd med både texter, bilder och videos på övningar (det är ett stort plus med övningarna i videoformat). Jag har ”snott” några övningar från Kick as mamas passet du visade uppe i Sthlm på BBCmamma och kör de övningarna hemma, men det är svårt att fullfölja det passet när man inte äger samtliga redskap. man får vara glad för det lilla 🙂 Jag kan känna att jag saknar inspiration över kosten. Jag som två barnsmamma som jobbar för fullt just nu på att gå ner några kilon och minska midjemåttet och få bort den där ”överhängiga” magen som blev så känner jag mig helt vilsen i matdjungeln vad och hur mkt av allt man ska äta. Jag har nu sen i fredags lagt upp ett avtal med mig själv att låta bli socker i form av godis och läsk (som är och alltid varit min drog), fram till sista juli att börja med. Hoppas det ger något!!! Tränar 5-6 dagar i veckan.
  Tack än en gång för en super bra blogg Lofsan.
  Kram Jennie

  [Svara]

 • Svara Åsa 16 juni, 2013 at 18:59

  Först och främst läser jag för att bli inspirerad och för att få tips om olika övningar att sätta ihop till hemmaträningspass. Just nu passar hemmaträning mig bra. Jag älskar löpning och lyckades i höstas öka träningsmängd och längd, sprang lite snabbare t.o.m I december skadade jag korsband och inre ledband (dansade på min 40-årsskiva). Nu börjar jag kunna löpträna så smått igen och kör övningar hemma för att stärka knät och övriga kroppen.
  Jag skulle gärna ta emot fler tips på hela pass som engagerar hela kroppen så att man kan byta pass i bland. Ditt hemmaträningspass på 24 min är suveränt.
  Jag gillar även din sunda inställning till mat och att inte använda tillskott.
  Mina barn är äldre (7&10) så inläggen om barnen läser jag inte lika noga, men det gör bloggen personlig att veta vem du är förutom din PT och blogg-roll.
  Idag beställde jag äntligen en TRX (valde Djungel gym, lite billigare), den hoppas jag kunna använda i sommar och ska titta på dina gamla inlägg med TRX-övningar.
  Tack för en bra blogg och lycka till i höst med nya utmaningar!

  [Svara]

 • Svara Monica 16 juni, 2013 at 19:19

  Dina filmade övningar är kanonresurs att kika på! Tusen tack för alla tips och övningar.
  Blir alltid inspirerad av dina inlägg och trots att du har två små barn får ni livet att gå ihop. Jag vill bli starkare nu när jag fått mitt tredje barn!
  Vill du ha tips på bra appar till dina barn så kika in på min blogg om iPad i förskolan hur man kan arbeta! Kanske du kan tipsa er förskola om bloggen.
  Med vänlig hälsning, Monica

  [Svara]

 • Svara sara 16 juni, 2013 at 19:27

  Hmmm… jag läser träningsbloggar för att bli inspirerad och få tips om övningar, appar, nya träningsformer, mat, kläder, utrustning osv relaterat till träning. Eftersom jag tränar hemma på egen hand, så blir jag extra glad för tips på övningar/program som kan göras hemma utan massa yta och utrustning.
  Gillar att dina tips på övningar oftast går att anpassa till vardagen, när man kanske bara har en liten stund över och otåliga barn som väntar på uppmärksamhet. Men också att du inspirerar mig att ta träningen till en ny nivå (springa långlopp tex).

  [Svara]

 • Svara Cecilia Lind 16 juni, 2013 at 19:28

  Att jag läser din blogg beror på att du är snygg, trevlig och prioriterar barnen och har sååå snygga kläder… 🙂 och som en inspiratör i min träning.
  Jag är en tjej som har gått ner nästan halva mig själv, fått ett nytt gott självförtroende och gillar känslan av slita som en tok på gymmet… Det började med att jag träffade rätt person som hjälpte mig att hitta rätt, börja springa, äta nyttigt och sedan min son som drog med mig till gymmet. Min inställning till gym var nämligen att alla som går till gymmet är redan smala och bara kommer att stirra och skratta åt såna tjockisar som jag själv som kommer dit… Jag blev fast, kan jag säga… Gymmet är min komma bort plats, min läkeplats och min egen plats för mig själv och jag är bara där för min skull.
  Lycka till i din satsning på ditt företag 🙂

  [Svara]

 • Svara Karriärkvinna 16 juni, 2013 at 19:43

  Inspiration, helt klart! Jag har tränat ganska mycket förr om åren så jag har ganska god koll på hur och vad jag ska göra. Men det är inspirationen som tryter. Efter tre barn, sömnlösa nätter och ganska stor förändring på kroppen så är det svårt att hitta inspirationen och motivationen att ta tag i träningen.

  Det har blivit mycket bättre det senaste året och nu känner jag äntligen att jag är på rätt väg, men jag behöver ganska ofta fylla på med inspiration vilket jag gör via olika träningsbloggar. Jag inspireras av positiva inlägg som ger energi. Bilder på resultatet och då menar jag inte en superdeffad muskel utan en stark, frisk kvinna som mår bra och orkar vara en supermamma. Bilder på rolig träning och nyttiga mat- och mellanmålstips. Hjälp mig att få mer energi!

  Jag har ganska nyligen hittat hit, men jag kommer absolut fortsätta titta in! Må så gott fina du!

  [Svara]

 • Svara Josefin 16 juni, 2013 at 19:56

  För att få inspiration! jag älskar dina filmklipp, om det inte hade varit för dom så hade jag missat många av mina favoritövningar 🙂 din blogg är min favoritblogg, du gör ett jättebra jobb! 🙂

  [Svara]

 • Svara Therese 16 juni, 2013 at 20:05

  För inspiration! Och ibland belöning efter träning 🙂 Gillar din blogg då den har fokus på att bli stark och träna för att orka. Snygg blir man liksom på köpet men det är inte det viktigaste. Viktigast är att må bra och fortsätta må bra och det är vad jag vill att träningsbloggar ska förmedla 🙂

  [Svara]

 • Svara Birgitta 16 juni, 2013 at 20:13

  jag läser träningsbloggar för att lära mig mer, få inspiration och pepp. Jag har med mig ditt pepp så många gånger i min egna träning och ger lite mer bara för det. Älskar alla dina filmade övningar som är så tydliga.
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. önskar att jag bott så jag kunnat träna med dig ibland!

  [Svara]

 • Svara Anna 16 juni, 2013 at 20:17

  Tack för en bra blogg!

  Det jag gärna skulle vilja läsa mer om är mer om kost, vad du äter! Mer specifikt hur du lägger upp din träning, du skriver ofta att du tränat core eller i intervaller, men det vore intressant att läsa mer hur du tränar dina intervaller etc. En övningsbank exempelvis!

  [Svara]

 • Svara Maria U. 16 juni, 2013 at 20:40

  Jag läser nu två träningsbloggar (tidigare tre men bodycomf vilar ju lite…). Skälet till att jag hittade just er var att jag sökte efter info om träning efter graviditet. Och hos er ar jag sen stannat. Ett stort skäl som en del nämnt tidigare är att jag känner att jag kan identifiera mig med er, vi är i samma livsfas med småbarn, män och jobb. Din blogg är helt outstanding i hur mycket den inspirerar. Kan inte sätta fingret på vad det är exakt, men du ger extremt mycket energi! En anledning är kanske att du väldigt sällan skriver negativt om något, det osar liksom positivitet. Inget dåligt samvete-tänk eller skuld. Filmer à r alltid roliga, tar med mycket till gymmet och provar. Och gädtbloggar! Tjejer som ändrat sina liv på ett hälsosamt och långsiktigt sätt, DET inspirerar om något! I fb-gruppen får vi ju se mycket sådant men det skulle nog inspirera många som bara löser bloggen också.

  /Stolt lofsian

  [Svara]

 • Svara Monica 16 juni, 2013 at 20:45

  Säger som så många andra, tack för din fantastiska inspiration som du så frikostigt sprider omkring dig. För din positiva attityd till livet och att du tror på att allt är möjligt. Att ge sig på att springa ett maraton med bara några dagars varsel och fixa det, är häftigt och sprider än mer budordet att vilken glädje det är att vara så grundtränad som du är. Mixen mellan vardag, träning och jobb gör din blogg till något unikt. Har inte hittat någon annan som lyckats med denna perfekta avvägning som lockar oss läsare tillbaka varje dag. Du har en fantastisk förmåga i att behålla basen men ändå följa trender och utveckling framåt på ett fantastiskt avvägt sätt. Måtte du aldrig tröttna på att sprida en del av dig till oss icke stockholmare som inte har möjlighet att träffa dig på riktigt.
  Tack!!

  [Svara]

 • Svara Malin 16 juni, 2013 at 20:53

  Inspiration och motivation och för att lära mig nya saker om träning. Både nya övningar och kombinationer men också för att få tips om trender och nyheter inom träningsvärlden. Jag har börjat träna mer varierat och mer planerat och därmed smartare sedan jg började följa din blogg. Innan sprang jag samma runda tre gånger i veckan och det blev både långtråkigt och det gav inga vidare resultat. Tack vare dig har jag utvecklats enormt. Tack!

  [Svara]

 • Svara Hanna Andersson 16 juni, 2013 at 20:53

  inspiration, kunskap. Av dig får jag många bra övningar till att skapa egen cirkelträning i gymet och göra den delen av träningen roligare. Det är nog det jag gillar allra bäst hos dig. Och att du förklarar mkt hur du själv tänker kring din egna träning och träning i stort. Jag läser i stort sett bara din blogg då jag kräver av bloggarna att förmedlingen ska vara sund och att ingen ska vara exkluderad från träningen, dvs att alla kan träna men efter sina egna förutsättningar. SÅ: inspiration, kunskap och tips på övningar och träningskärlek. och kärlek till livet

  [Svara]

 • Svara Malin 16 juni, 2013 at 21:06

  Gillar skarpt kombinationen: träningtips, övningar, träningsprogram, löpning samt ditt vardagsliv!

  Allt är mycket inspirerande till ett hälsosamt, sunt liv och en stark kropp. Du verkar ha en sund inställning till träning och får allt att verka positivt och möjligt!

  Gillar även inspirerande bilder med snygga träningskläder. Och dina övningar, löppass och filmade övningar är guld värda!

  Så tack för en super-blogg! Mycket ros och lite ris 🙂

  [Svara]

 • Svara Malin 16 juni, 2013 at 21:08

  Gärna mer kostråd med fokus på nyttig och näringsrik mat (och inte viktminskning eller kalorier)!

  [Svara]

 • Svara Josefin 16 juni, 2013 at 21:09

  Jag läser för att själv utvecklas. Bli tipsad om nya saker. Det är ett sätt för mig att odla mitt intresse och att själv utvecklas.

  [Svara]

 • Svara Malin 16 juni, 2013 at 21:22

  Jag läser träningsbloggar för inspiration, och inte nödvändigtvis för precis det som jag själv tränar (eller skulle vilja träna). Det jag är ute efter är mer känslan av att träning är kul! Och det förmedlar du verkligen.

  Det jag gärna skulle vilja se mer om är hur man lägger upp bra styrketräningspass. Hur ska man tänka när man kombinerar övningar? Vilka muskelgrupper tränar man bäst samtidigt med varandra? Tjänar man något på att kombinera? Och så vidare.

  Både inspirationsinlägg på bloggen och träningspass att köpa vore intressanta för mig.

  [Svara]

 • Svara Charlotte 16 juni, 2013 at 21:43

  Jag får inspiration, tips på passupplägg (både styrka och kondition) och ofta även recept/tips på mat. Ibland kan man dock få prestationsångest då man får känslan av att alla tränar och äter bra 365 dagar om året. Det är sällan någon skriver om de INTE tränat eller om de ätit mindre bra mat…men å andra sidan skulle ju inte det vara så inspirerande att läsa så det kanske är bäst som det är.
  Lite musiktips skulle inte skada, både till gym och löpning.

  [Svara]

 • Svara Chaly D 16 juni, 2013 at 23:31

  Skrev ett inlägg om det häromdagen:
  http://enkeltraning.blogspot.se/2013/06/traningsbloggar.html#links
  tröttnade på FB :).

  [Svara]

 • Svara Therese 17 juni, 2013 at 07:30

  Jag läser träningsbloggar i första hand för att inspireras, få träningsglädje och tips på bra övningar, och gillar även att läsa om hälsosam kost. Jag gillar bäst att läsa bloggar som handlar om det jag själv håller på med, i mitt fall löpning och lite styrka men på vinterhalvåret även längdskidåkning.
  Du har en av Sveriges bästa träningsbloggar tycker jag och din stora kompetens märks väl i dina inlägg. Dock kan det ibland vara svårt att ta till sig allt då du lever ett hela annorlunda liv och har din träning på en helt annan nivå 🙂 Därför läser jag även träningsbloggar med lite mer Svenssonkänsla, då jag har högre igenkänningsfaktor.
  Eftersom löpning är min stora passion vad det gäller träning så kan jag aldrig få nog av att läsa om det! Mvh Therese

  [Svara]

 • Svara Viktoria 17 juni, 2013 at 08:09

  Jag läser träningsbloggar framförallt för att få inspiration och tips på övningar att göra hemma, och det får jag verkligen av att läsa sin blogg! Jag tycker det bästa med din träningsblogg är att du förmedlar massor med tips på övningar där man jobbar bara med kroppen, eller med få redskap som de flesta kan ha hemma! Sådant som passar perfekt när man som jag, och väldigt många andra som läser din blogg, har små barn hemma och inte har så mycket tid att gå på träningsanläggningar.

  Jag gillar också att du förmedlar att träna ska vara roligt och man ska träna efter sina förutsättningar och sina egna mål. Det är jätteskönt med en träningsblogg som inte fokuserar på vikt och utseende, utan på kroppens funktion och kapacitet! Jättebra också med alla filmade övningar där du tydligt visar och berättar hur övningen ska utföras, detta gör att jag vågar prova på nya övningar hemma och inte bara gör situps, armhävningar och rygglyft…som jag nog harvat vidare med om jag inte snubblat över din blogg för ca ett år sedan:-) Tack vare dina hemma-övningar har jag blivit mycket starkare, fått bättre hållning och springer snabbare i löpspåret!

  [Svara]

 • Svara Karin 17 juni, 2013 at 08:52

  Jag läser några träningsbloggar dagligen för att de ger mig inspiration, motivation och blir som ”träningskompisar på nätet”. I min umgängeskrets är det inte så många som är intresserade av träning och då blir bloggar en bra ersättning och ett bra sätt att komma ihåg att det finns andra som också älskar träning. Vill läsa om det som jag skulle pratat med kompisarna om (ifall de var intresserade…); alltså tips, övningar, kost, träningskläder och roliga träningsgrejer i största allmänhet. Tränar med en grym PT så de träningsfrågor som är specifika för mig tar jag med honom, men det är alltid kul att läsa din syn på saker som han brukar prata om. Det som får mig att välja bort en blogg eller att stanna kvar är i stort tre saker; 1) måste kännas hälsosamt och välbalanserat – inga konstigheter utan sund träning och kost och balans i livet 2) kunnighet hos den som bloggar 3) relativt frekventa uppdateringar så det finns något nytt att läsa varje dag.

  Tack för en grym blogg!

  [Svara]

 • Svara Emma 17 juni, 2013 at 13:20

  Kost!!!

  [Svara]

 • Svara Milla 17 juni, 2013 at 14:23

  Varför just jag läser TRÄNINGSBLOGGAR,

  Hej,

  Jag läser inte så många träningsbloggar, har inte fastna för så speciellt många. Det är din och nån till som jag följer. Ska försöka lite kortfattat beskriva vad som för mig är en bra träningsblogg. Som de flesta har skrivit är inspiration en given faktor, men vad ger för mig inspiration?

  En träningsblogg ska enligt mig bygga på

  Kunskap!
  Ska skrivas med självkänsla och självförtroende.
  Ödmjukhet.
  Ärlighet.
  Inte vara kritiserande.
  Inte vara tillrättavisande eller dömande.
  Glimten i ögat.
  Rolig och lättsam.
  Lagom mycket familjeliv, roligt med lite inlägg ibland. Men jag är personligen inte så mycket för föräldrar som lämnar ut sina barn allt för mycket i sina bloggar. Tycker du lyckats med en bra balans och är mån om barnens integritet.
  Läsa om självklara saker tycker jag också är tråkigt, utgår ifrån att du och de flesta som bloggar hänger tvätt och allt annat som hör vardagen till.
  100 bilder på egentligen ingenting, där bloggaren tar kort på sig själv i spegeln och ser mest onaturlig ut. Bilder absolut! Men bilder som säger något. Det gör du också jättebra!
  Träningsbilder och träningsvideoklipp ska se jobbiga ut, ska synas att det är träningen som är i fokus, inte frisyren eller fokus på att se ”snygg ut”.
  Motivation och driv skall finnas från bloggaren.
  När det kommer till kost tycker jag om sin blogg för att den ger lagom mycket av den delen, du har en sund inställning till mat och kommer med fakta. Kritiserar inte hur andra äter eller inte äter. Vill jag läsa om någon specifik diet läser jag en sån blogg.
  En träningsblogg ska visa på möjligheter, med tanke på andra människors livssituationer.
  Tycker att du vid varje övning ger tips på hur man kan göra lättare och svårare för att de ska passa de flesta, toppen!
  Inte tappa fokus på vad bloggen har för inriktning, tråkigt att läsa en träningsblogg som skriver mer om allt annat än om träning.
  Viktigt tycker jag också är att fokusera på sin målgrupp. Finns jättebra träningsbloggar för de som tränar på andra nivåer, men de läser man med det i tanken. Läsa en träningsblogg som lägger fokus på Ironman är en helt annan sak, och läses med och av helt andra ögon.

  Tack för sveriges bästa träningsblogg!!!

  [Svara]

 • Svara Susanna 17 juni, 2013 at 16:11

  Eftersom du ger sa mycket till oss läsare âr det dax att ge tillbaka! Fôrst och frâmst verkar det som mycket klokt redan har sagts I kommentarerna. Jag âr en lasare som bara tränar hemma, helst ute, och som gillar effektiv trâning eftersom det âr sa mycket att hinna med I livet. Jag laser tva traningsbloggar regelbundet (din & en till) samt kollar runt pa kankse fem andra mycket oregelbundet. (Avvâgning tiden att lâsa om träning och att träna sjâlv) Varfôr jag gillar din blog: den ger massor med inspiration och praktiska tips/övningar/hela program, den âr personlig och jag gillar vârderingarna den fôrmedlar. Den âr snyggt layoutad oc bra filmad och innehallet har hôg kvailite som ofta grundat âr I forskning och/eller beprôvning. Jag blir sugen pa att trâna nâr jag laser och jag far nya infallsvinklar pa hur jag kan tânka kring trâning och kost och livet ; ) . Fôr mig âr det den perfekta trâningsbloggen! Svart att saga nagot som saknas. Om du skulle gôra pod-casts (tank Jillan Michaels –hallet) skulle jag definitivt lyssna. Jag gillar bâst olika trâningsprogram, ôvningar, mental trâning och praktiska rad. Teman som âr intressant âr bal-trâning/hur jobba med bäckenbotten I all trâning; och HIIT i lôpning och styrka. Sedan âr det kul att fôlja dig och din familj och ditt fôretagande, det âr vâl mixen av detta som gôr att det blir sa bra lâsning. Jag hoppas att du kommer forsâtta blogga lânge, lânge! tack

  [Svara]

 • Svara Malin Bengtsson -Iorganize- 17 juni, 2013 at 20:00

  Vad jag tycker om och vad jag får ut av att läsa träningsbloggar:
  – få inspiration till träning, speciellt övningar efter mina graviditeter
  – få tips på träningsövningar inomhus och utomhus
  – tips på bra träningskläder
  – kombinationen av styrketräning och löpning
  – få inspiration till ett härligt och aktivt vardagsliv/familjeliv
  – få inspiration till ett hälsosamt liv

  Vill ha mer av:
  – tips på mat och mellanmål. Inte nödvändigtvis långa recept utan bara mer bilder på mat och mellanmål för inspiration.

  Jag säger också som andra gjort, jag har lärt mig så mycket om träning sedan jag började läsa din blogg, trots att jag idrottat mer eller mindre under hela mitt liv (!). Tycker din blogg är bäst och tack för all inspiration, glädje och energi du delar med dig av.

  /Malin

  [Svara]

 • Svara Emma 17 juni, 2013 at 22:30

  Jag är på väg tillbaka till smalare form efter graviditet och läser träningsbloggar för att få tips och råd om hur man ska träna efter en graviditet. Vill även ha inspiration så jag fortsätter att tycka det är roligt att träna så jag når mina mål. Gillar att se bilder på snygga vältränade kroppar så och bilder på folk som tränar så jag blir riktigt inspirerad! Eftersom jag nyss fått barn så är det kul att läsa om att få ihop träning med barn och vardag också 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 18 juni, 2013 at 17:27

  Sedan jag började läsa träningsbloggar för ungefär ett år sedan har jag lärt mig en massa nytt om träning och fått grym inspiration. Jag var gravid och ville veta allt om hur jag skulle träna under och efter graviditeten och det var på din blogg jag hittade all information jag behövde. Har följt dig sedan dess plus några träningsbloggar till. Förutom inspiration och information får jag genom träningsbloggar ta del av hur andra tänker kring sin träning och hur andra gör för att få ihop familjeliv med träning som jag ibland applicerar i min egen vardag. Sedan jag började läsa träningsbloggar blev så pass inspererad att jag startade min egen så nu får jag även idéer till min egen blogg genom att läsa andras.

  Din blogg är helt kanon så fortsätt på samma sätt. Bra blandning av tips på övningar, videoklipp och faniljeliv. Spännande också att få följa med dig på dina spännande projekt och nya utmaningar, önskar dig stort lycka till nu när du är egen företagare på 100%. Stort tack för en riktigt bra träningsblogg!

  [Svara]

 • Svara Varför läser du träningsbloggar? | bloggpapporna 19 juni, 2013 at 08:22

  […] frågan ställde träningsbloggaren Lofsan i ett av sina inlägg och uppmuntrade läsare till att blogga om. Här kommer mitt […]

 • Svara Linn 19 juni, 2013 at 15:16

  Älskar din. Blogg. Den här bara ett enda fel. Man kan inte se videorna via mobilen. Jag läser till 99% via mobilen tyvärr. Android.

  [Svara]

 • Svara noomi 21 juni, 2013 at 18:55

  Främst läser jag din blogg för att du verkar vara en sån fin mamma och människa. Jag är själv mamma men har få ”förebilder” eller föräldrar med likvärdig syn på föräldraskapet omkring mig. Så jag blir peppad av andra positiva kärleksfulla mammor (som du).

  Sen gillar jag hur du pratar om träning. Just nu tränar jag inte själv men blir ändå inspirerad av ditt poetiska sätt att uttrycka dig. Det gör att jag ibland fokusrrar ”på starka ben” etc när jag är ute och promenerar.

  Så fortsätt som du gör – jag gillar mixen av familj och dina poetiska sätt att uttrycka träningstips!

  [Svara]

 • Svara party dress american girl doll clothes 12 december, 2013 at 14:08

  Very good written article. It will be valuable to anyone who employess it, as well as myself. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

  [Svara]

 • Lämna kommentar