Lofsan

Vardag är nästan varje dag

Idag är det fredag och den dag som jag brukar ägna lite extra åt att utvärdera hur veckan har varit och gått. Det senaste året har mitt liv vänts lite upp och ner, från att jobba heltid som PT (och innan dess också som idrottslärare) kan en vanlig dag nu innehålla både TV-inspelningar, föreläsningar, resor, möten och så vidare, utöver några PT-kunder i veckan. Ingen dag ser likadan ut som den andra och jag känner hela tiden att det är en balansgång för mig mellan att vilja göra allt med alla som frågar och att ibland bara vilja ligga kvar i sängen med datorn. Jag känner att jag lär mig väldigt mycket på vägen, framförallt att säga nej men också att prioritera och värdera min tid. Den här veckan har Hans varit bortrest samtidigt som Baxter haft öroninflammation och min kalender som från början såg rätt hanterbar ut blev kaosartad och i princip omöjlig att följa.

Nu på fredagseftermiddagen när Hans är hemma igen, Baxter är frisk och Sixten är superglad efter sin dag på förskolan så känns min splittrade arbetsvecka avlägsen och jag ser fram emot restaurangmiddag ikväll och en höstpromenad imorgon. Men egentligen är ju den hypade fredagsfeelingen och älskade helgen inte det vi ska fokusera på. För hur bra vi än känner att vår helg är så är det vardagen som är nästan varje dag i våra liv. Två dagar lördag och söndag kan inte väga upp för fem dagar där livet känns som en lång väntan till fredagkväll. Vi förtjänar så mycket bättre vardag än den som utgör en kamp för att kombinera familjeliv med karriär, träning och ”rätt” kost. Vardag är nästan varje dag.   

 

IMG_9244

Sixten har börjat på en ny förskola i höst och varje dag i hans liv är en cirkus. Han kvittrar från att han vaknar 05.30 till att han somnar vid 19. Alla vardagar är fest och helgen en längtan efter vardag. En målbild för fler av oss kanske?

HAPPY FRIDAY!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Elin 17 oktober, 2014 at 19:22

  Apselut!! Bra skrivet!!

  [Svara]

 • Svara Fredagskväll | Min klockaregård 17 oktober, 2014 at 20:16

  […] det här med fredagskvällar och vardagar kontra helg. Lofsan säger det så bra Här. Vardag är nästan varje […]

 • Svara pilla 17 oktober, 2014 at 21:15

  Word! Ha en fin helg 🙂

  [Svara]

 • Svara Linda 20 oktober, 2014 at 21:50

  Bra skrivet! Men svårt att efterleva i den stressiga värld vi lever i. Du ger så mycket härlig inspiration i din blogg 🙂
  Lycka till med nästa maraton!!

  [Svara]

 • Lämna kommentar