Lofsan

Var kan man köpa Merrell barfotaskor


Det är många som hört av sig och frågat vart man kan köpa Merrells barfotaskor och jag har fått göra lite research. Vissa välsorterade Stadiumbutiker säljer Merrell, Naturkompaniet likaså men det mest välsorterade utbudet har Brandos. Där finns Pace Glove (nedre höger) som jag använder i gymmet och när jag jobbar, det är en av de mest nakna barfotaskorna från Merrell. Till vänster är Bare Access som vi använde på Merrellpasset på Rosa Skrot i fredags, en lite mer mainstreamvariant av en barfotasko med lite dropp från hälen ner mot tån. Den svarta är Crush Glove och räknas mer som en minimalistisk sko, fortfarande ingen dämpning och med bra grepp men minst hardcore av de tre ovan.

Jag har samma storlek som vanligt i mina Merrell men en del får gå upp en storlek för att på riktigt kunna sprida ut tårna. Skon ska inte sitta som en löparsko utan du ska kunna fladdra med tårna ordentligt.

Fortsätt gärna ställa frågor om barfotaskor till gym eller löpning så svarar jag så gott jag kan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara Lina 26 februari, 2013 at 19:50

  Går dessa att springa i också eller vilka rekommenderar du för löpning? Springer ca 4 ggr per vecka (7 mån från förlossning) 🙂
  Tack!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, men starta lugnt med bara ett par minuter första gångerna.

  [Svara]

 • Svara Ulrika 26 februari, 2013 at 21:16

  Frågade tidigare idag en annan bloggare vilken modell det var ni hade på passet och hon sa att den hette Access Arc 2 och när jag läste på om den på Stadiums hemsida stod det att den har 0 mm skilnad mellan häl och tå samt 8 mm dämpning. Så nu blev jag lite förvirrad vilket som gäller.

  Tänkte också fråga lite om användningsområden till dessa skor. Jag har en förlamningsskada i mitt högra ben. Jag kan inte stå på tå eller aktivt naturligt skjuta ifrån med tårna på den foten. Dessutom har jag tidigare haft problem med plantar fascit efter att jag gått mkt samt att det en gång triggades igång efter att jag småsprungit till bussen i dåliga skor. Så jag har alltid tänkt på att ha dämpade skor med bra sula och använder helst walkingskor med dämpning när jag är ute. Har ju alltså begränsad förmåga att träna upp musklerna i foten för att dämpa eftersom foten inte fungerar normalt. Så då kanske inte dessa skor är så bra för mig. Samtidigt har jag ganska breda fötter som ofta känner sig lite instängda i vanliga gympaskor. Tänkte i.a.f. på en sak – jag har pratat med sjukgymnast om att jag har lite svårt med vissa övningar, typ yogaövningar som krigare och lunges för att jag inte kan spänna i tårna på högerfoten och det känns lite obehagligt att stå på bara foten och hon tyckte jag kunde testa med någon lättare form av sko i dessa övningar. Tror du denna sko skulle passa för det användningsområdet? (Inser att det bästa så klart är att gå och prova vilket jag ju ändå måste göra men det kan vara kul att få lite tips att starta från.)

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det är samma sko. Jag såg att de skriver 0mm men vi fick lära oss att det är ett litet dropp i foten på den modellen, kanske sa hon fel. Det är den mer rejäla varianten av barfotasko oavsett.

  Ang dina problem med foten så tänker jag spontant vad du har att förlora på att prova några pass med skon?

  [Svara]

 • Svara Camilla 26 februari, 2013 at 22:00

  Hej
  Kan tipsa om att femmanssport (Femmanhuset i Nordstan) i Göteborg har en del Merell i sitt sortiment. Där jag hittade mina efter mycket letande:)

  [Svara]

 • Svara Jaana 27 februari, 2013 at 09:58

  Bare Access Arc 2 finns även hos http://www.sportamore.se och där är det just nu köp 3 och betala för 2. Kanske även övriga modeller, detta har jag inte kollat upp.

  [Svara]

 • Svara Pernilla 27 februari, 2013 at 11:04

  Kanske en dum fråga.. Men kan man ha strumpor i dessa skor? Eller tar det bort hela ideén med just barfotaskor?

  [Svara]

 • Svara Julia 27 februari, 2013 at 13:55

  Hej! Kan du ge några generella tips att tänka på när man övergår från ”vanliga” löparskor/träningsskor till barfotaskor? Att man ska ta det lugnt i början med korta sträckor är jag med på, men vad gäller i övrigt? Hur bör tekniken justeras för att passa barfotalöpning?

  [Svara]

 • Lämna kommentar