Lofsan

Vår flytthistoria

Ni som har följt mig och min blogg under längre tid vet att vi har flyttat en hel del de senaste åren. Jag räknade häromdagen och tror att vi är uppe i 6 flyttar på 7 år… Men nu har vi verkligen slagit oss till ro i vår lägenhet på Södermalm. Innan vi flyttade hit Söder så bodde vi mitt på Drottninggatan, där bodde vi när Baxter föddes och Sixten var bara några månader när vi flyttade dit från Hammarby sjöstad. Jag älskade verkligen den lägenheten, en gammal 1800-talsvåning med kakelugnar, gamla trägolv och spegeldörrar. Det var egentligen bara två negativa saker med den lägenheten, petitesser kanske men för oss väldigt viktiga: de två mindre barnrummen var omöjliga att möblera och vi kunde inte ha fyra barn (Hans har tre äldre barn) i de rummen eftersom det inte fanns några standardmått att möblera efter. I början så platsbyggde vi sängar och sånt men det räckte inte till. Den andra saken vi verkligen saknade var en ordentlig balkong eller möjlighet att vara utomhus. Både Hans och jag är verkligen ute-människor! Vi hade varken balkong eller ens en gård att gå ut på, utan vi gick till Tegnerlunden när vi ville äta middag utomhus eller rasta barnen. Tegnerlunden är absolut en fin liten park men det är alldeles för mycket fester, flaskor och till och med sprutor(!) där  som inte känns så roligt.

Så det viktigaste vi ville ha i vårt nästa boende var framförallt ordentliga, minst 3 sovrum och en balkong. Vi hade tur (och nog lite skicklighet) att få tag på en ganska nybyggd lägenhet med nyproduktionsstandardmått (jäjj!) och dessutom en stor terrass som man kan gå ut på från köket. Terrassen är på 50 kvadrat och gör att lägenheten känns som ett radhus, fast vi bor på söder. I love it!

Vi använder terassen i princip året om, från påsk och framåt flyttar vi nästan ut dit dygnet runt. Nu på sensommaren älskar jag att öppna upp på eftermiddagen när vi kommer hem från förskolan. Vi äter både mellanmål och middag ute och leker många lekar tillsammans med gräbsen. Jag klippte ihop en film häromdagen där gräbsen och Hans leker glassaffär där ni får se mycket av terrassen.

Vad är viktigt för er när ni väljer boende? Är ni också heta på riktiga sovrum till barnen?

I samarbete med Ellos

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Pea 25 augusti, 2015 at 15:07

  Åhhhh vi hade en lång lista när vi skulle köpa ett nytt hus…här i Skåne finns det ju liksom en helt annan möjlighet att vara kräsen 😉
  Vi ville ha:
  5 sovrum…..minst 2 badrum (vi fick 3 badrum + 2 toaletter…)
  Trädgård i väster….STOR!!
  Badrocks avstånd till havet.
  Källare m tvättstuga (jag…)& plats för pingisbord (min man)
  Plats för 2 bilar på uppfarten
  Vi letade i 4 år innan vi äntligen hittade HUSET!!
  & för ungefär samma pris som min svåger betalade för din 1:a på 30 kvm i Stockholm….

  [Svara]

 • Svara Pea 25 augusti, 2015 at 15:07

  För SIN etta då alltså 😉

  [Svara]

 • Svara Mari 25 augusti, 2015 at 16:40

  haha sött =) och fin terrass. Härligt att kunna gå ut så.

  [Svara]

 • Svara Diana (La Madre) 25 augusti, 2015 at 16:55

  Åh vilken dröm att få en sån bostad!!
  Jag har radhus, vi har radhus, ny produktion i söderort. Det känns långt ut, fast det inte är det. Det känns ensamt, tyst och tråkigt. Galet mycket spindlar, jobbigt med två våningar och en trappa full med kläder som om det vore en garderob, sjukt mycket tid åt städning på över och under våning och nästan så att man behöver två uppsättningar av allt för att undvika trappan när man har bråttom, vilket man ofta har. Vi har en stor altan, som vi älskar men ändå inte för det blåser konstakt, värsta insynen för alla som går förbi, vilket är ofta, väldigt ofta, så inget privat alls och har ingen markis etc. Så vi är bara ute dom få gångerna det är fint väder och varmt i Sverige…. och hur ofta är det liksom…

  Vi ångrar radhuset, vi ångrar området. Vi vill tillbaka till Enskede, till lägenhet, en plan, stor balkong som man kan mysa tillsammans under ett tag även när det regnar. Vill flytta NU! Det känns bra att läsa såna här inlägg, då vet jag att det finns hopp… jag hoppas på nyproduktion som dyker upp till årsskiftet, får veta mer då. 😀

  [Svara]

 • Svara Yvonne 25 augusti, 2015 at 17:17

  Ja, alltså, det viktigaste är tillräckligt med utrymme (för 4 barn varav två tonåringar…), rejäl trädgård, rimligt avstånd till jobb och drömmen skulle väl även vara på landet med stall för min del men då tillkommer såklart ännu mer skjutsande hit och dit med barnen så det är väl inte aktuellt i nuläget. Fast jag kan sakna närheten man har i en stad till restauranger osv. Bor man i ett litet samhälle kräver sånt lite mer planering å andra sidan är man i skogen på två minuter (cykelväg då). Så allt har väl sina för och nackdelar.

  [Svara]

 • Svara Tove A 26 augusti, 2015 at 06:54

  Jag är en riktig utomhusmänniska så för mig är läget och utemiljön viktigast. Jag skulle hellre bo i ett trångt och skruttigt hus med bra trädgård än vice versa.

  Vårt hus har en trädgård på ca 4000 kvadrat med ena sidan mot en villaförort och andra sidan med utsikt ut över åkrar. Vi har lekplats, fotbollsplan, växthus, köksträdgård, hönshus, lada, pool och nog plats att kunna gå och skrota och vara ”ifred” även när alla fyra barn är hemma.

  På ena sidan huset (som är en typisk röd bullerbykåk från 1800-talet) ligger ett litet naturreservat med bra joggingslinga och på andra sidan går en fin cykelled. Till stan (Örebro) är det 5 km.

  Att det är ett väldigt billigt boende är ett plus i kanten. Vi köpte hus innan priserna gick upp. Drömboendet är väl kanske egentligen att bo på landet så man kan ha en get men allt skjutsande av barn som då ingår lockar föga. När barnen är utflugna rör vi oss nog utåt, tills vidare duger villaförorten bra.

  [Svara]

 • Svara Anna 26 augusti, 2015 at 16:46

  Min magkänsla talar om för mig direkt när jag kommer in i en bostad om jag kommer trivas eller inte. Får jag inte känslan att ”yay, här känner jag mig som hemma”, då spelar resten ingen roll. Vi har precis köpt ett hus som vi ska flytta till i höst. Förutom att känslan ska vara den rätta är det viktigt för oss att bo relativt centralt (medelstor stad) med bra förbindelser eftersom min kille pendlar till jobbet och vi inte vill använda bilen varje dag. Samtidigt ville vi att boendet skulle kännas privat utan allt för mycket insyn, varken i huset eller trädgården. Svår ekvation kan tyckas, men den gick faktiskt ihop och relativt snabbt dessutom.

  [Svara]

 • Lämna kommentar