Baxter, Sixten

Vapiano och Playdate

Dagens Mamma i amningströja från Boob och älskade Dieseljeansen jag fick av Hans i New York. Börjar tröttna på amningskläder nu, dags att trappa ner på den fronten?


Dagens Sixten i Pumajacka, HM-jeans och Ralph Laurenpiké.Jag älskar när Hans köper hem blommor!

Igår hade Alex och jag vår efterlängtade lunchdejt på Vapiano. Vi har pratat om Vapiano i över ett år nu tror jag?! Det är perfekt om man kommer med barnvagn; bara att köra in och parkera vid bordet. Menyn passar både för den som vill ha sallad och för Alex och jag som är torsk på kolhydrater är pastan perfekt. När Hans och jag äter där brukar vi ta en pasta och en pizza och så delar vi.

De stora killarna sov hela lunchen och Baxter vaknade precis när jag ätit klart. Lyxigt värre!

Alex på Vapiano.

Lofsis Kalofsis med favoritpastan.

På vägen hem till oss gick Alex in på Vetekatten och köpte semlor åt oss (min fjärde i år!) och så fikade vi hemma i köket medan gräbsen röjde järnet. Herregud vad de lekte och skrattade, så himla kul att se! När Malte gick fram till Baxter för att leka trängde sig Sixten emellan dem, puttade bort Malte och höll armarna om Baxter. Storebror skyddar lillebror minsann! Baxter bara skrattar hela tiden. Han tycker att Alex är helfestlig och garvar jämt åt Sickan.

När eftermiddag blev till kväll lämnade Alex och Malte oss, Sixten började gråta och klängde sig fast i Alex ben och försökte hålla kvar henne. Malte blängde på Sixten.

Semmelfika i det Renmanska palatset.

Favoritsnacks: vindruvor!

Älskade Malte.

Baxter fick låna Maltes leksak till babysittern, jag sätter på den på stolen, Baxter slår lite på den, Sixten upptäcker den och drar av den direkt. Han får ha den en stund innan jag sätter tillbaka den på stolen, Baxter slår lite innan Sixten tar den igen och så fortsätter det i all oändlighet. När Sixten somnat för natten fick Baxter leka lite på egen hand i alla fall.

Nu känns det nästan som att jag ska svära, så förbjudet känns det, och bara för att jag skriver det så kommer det säkert att ändras men i alla fall:

-Om jag vet att Baxter är mätt och har torr blöja men ändå gnäller till så räcker det med att jag lägger honom i hans säng med napp och en filt över ansiktet så somnar han på fem sekunder. Varje gång. Detsamma om han skriker; ner i sängen med napp och filt så tystnar han och somnar direkt.

Jag vet; det är nästan lika fult att svära som att berätta om bebisar som somnar och sover själva. Jag önskar att jag kunde berätta för er hur vi har gjort för att han ska sova på detta sätt men ärligt talat så vet jag inte. När vi kom hem från BB la jag alltid honom i sin säng efter amning med ganska hög musik på men släckt, kanske är det det? Innerst inne tror jag nog att det är Baxter i sig som ”bara är sån”. Det spelar ingen roll hur man som förälder gör sig till och planerar, barnet är en egen individ och gör som den själv vill. Det tror jag i alla fall. Men det underlättar om föräldrarna känner sig trygga, det känner barnen direkt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alfva 26 januari, 2011 at 14:33

  Som sagt, alla barn är olika! 🙂 A har ju alltid varit som Baxter (förutom vid sjukdom), men skulle jag någon gång få fler barn kan jag ju bara hoppas att det blir likadant.. 😉

  (Och med tanke på hur Sixten sovit så är du banne mig värd en som somnar själv! )

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Innan Baxter kunde jag inte förstå att barn kunde somna/sova så, typ DU LJUGER! Men det är ju sant! Och ja du har rätt: i deserve it! 🙂

  [Svara]

 • Svara MansonDust 26 januari, 2011 at 17:35

  Vad skönt!! 😀

  Sen verkar det vara rätt vanligt att andra barnet ÄR lättare. Kanske för att man redan är van, man är inte hispig & lika nojjig, man är lugnare i sig & vet vad man gör, vilket bebisen känner = tryggare? Möjligen. 🙂

  Fick en enkel ”tvåa” & ”trea” efter att ha haft en en ”etta” som somnade 00 & vaknade 04 från 7 mån till 2 år, typ. 😉

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, det är nog så!

  [Svara]

 • Svara Linda 26 januari, 2011 at 20:05

  Usch, är lite nerövs över ett ev. andra barn. Vi är grymt bortskämda med Tess som somnat själv och sovit 12 timmar i sträck sen hon var runt 4 månader…
  Men det verkar som om vi får betala nu. hon har krånglat hela veckan;)

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Haha! Lite risktagande sådär!

  Det är nog bara en fas ska du se…

  [Svara]

 • Svara Cissi 26 januari, 2011 at 21:19

  Njut bara njut!

  Och det där med lugnare och nöjdare tvåa trodde jag stenhårt på med, tills motsatsen levererades i min famn för drygt ett år sedan. Han hade en bekymmersrynka mellan ögonen redan på SöS!

  Så jag tror att föräldrrnas trygghet, harmoni och lugn spelar STOR roll, men att de ändå har så jäkla tydliga personligheter redan från start. Och det är ju coolt också. (Och nu är han glad och nöjd för det mesta och sover bra, han har väl förstått att spara det där temperamentet till de tillfällen då det verkligen behövs!)

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Vänta bara till han blir tonåring, DÅ kommer säkert temperamentet fram på riktigt. 🙂

  [Svara]

 • Svara Mira 26 januari, 2011 at 22:13

  Ella somnade oxå så när hon var liten, det räckte med snuttefilten över ansiktet så slocknade hon. Nu kan det vara lite mer fajtande innan hon somnar, men snuttefilten har hon fortfarande nära nära. =)

  Gillar att du har ett så sunt och bra förhållande till mat! Istället för att ha några extrema dieter så visar du att man kan vara hur snygg som helst och faktiskt äta det man vill för att man tränar. Bra jobbat tjejen!
  =)

  Kramis

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Då håller jag tummarna för att Backan fortsätter såhär för det räcker med en svårsövd unge i det här hemmet!

  Gulle dig!

  Jag älskar mat och tränar faktiskt hellre ett extra pass för att kunna äta vad jag vill. Jag frossar aldrig, äter i lagom mängd men om man tränar kan man äta det mesta i bland.

  [Svara]

 • Svara Heidi 27 januari, 2011 at 11:32

  Hej. Jag och killen skall till Stockholm nu ihelgen och shoppa åt vår lilla kille och tänkte om du kanske kunde tipsa om några bra barnklädes affärer? Sen tänkte jag även fråga vartdu köpt den rosa Ralph Lauren pikén åt din son, den är verkligen ur snygg (:

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag tycker att Zarabutiken på Drottninggatan har snygga barnkläder i olika storlekar. På NK säljs Ralph Lauren, Hilfiger, Gant och liknande. Jag köpte Sixtens tröja i NY men jag tror att de har den och andra färger på NK.

  Lycka till!!

  [Svara]

 • Svara Carola 11 februari, 2011 at 17:56

  Vi var på Vapiano, vi också nu när vi var uppe. Väldigt trevligt ställe måste jag säga 🙂
  Och deras Carbonara…mmmm 😉

  [Svara]

 • Lämna kommentar