Träning

Vanor

Amen hur mysig dag har inte idag varit då?!

Sixten lämnades strax före 09, tydligen två minuters gnäll när jag gått. Backan och jag knatade direkt till gymmet och hängde på låset till MiniSats. Det är min nya vana. Ja, alltså, det är ju första dagen idag men bestämmer jag mig för något så blir det så. Men klockan 09 tisdag, onsdag och torsdag är det träning på Lofsanschemat. Fatta känslan att vara färdigtränad och redo för dagen strax efter 10?! Då brukar jag inte ens ha lämnat sängen.

Jag periodiserar min träning i 3-veckorscykler och nu har jag kommit in i en explosiv period då fokus ligger på lite högre hastighet i övningarna och större balansmoment. Jobbar mycket med stötar (explosiva axelpress) i kombination med tex utfall, knäböj och stepup på hög låda, det utmanar bålstabiliteten.

20 min intervaller före styrkedelen som vanligt. Alltid kondition före styrkan. 10 min jogging + 5*1 min på 16 km/h. 1 min vila mellan varje.

Backan och jag mötte upp min fd kollega Anna nere på Hurtigs och så köpte vi med oss sallader upp till lägenheten. Timmarna gick medan samtalsämnena betades av: skvaller, jobb, framtid, boende. Anna skämmer alltid bort mina gräbs med fina presenter och idag fick Baxter en underbar nalle. Snart får han inte plats i sin spjälsäng. 🙂

När jag hämtat Sickan på förskolan gick vi tre ner till Hurtigs igen och så delade han och jag på en semla. Jag lät honom börja äta med tanken att han nog skulle tröttna snart men till slut var det bara en torr sula kvar till mig med varken grädde eller mandelmassa. Generös kille som vet hur man behandlar sin fikadejt. 🙂 Jag försöker göra dagen så lång som möjligt nu när Sixten är på förskolan till 15 så ett cafébesök på vägen hem är perfekt. Annars känns det bara som att man kommer hem, lagar middag, badar och så är det läggdags. Vardagstrivsel är ju viktigt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lollo 8 februari, 2011 at 19:43

  Låter som en lovely dag! Fina du och dina killar är!

  [Svara]

 • Svara Johanna 8 februari, 2011 at 21:28

  Låter som en alldeles utmärkt dag, får jag lov att fråga vilken hastighet du vilar på när du kör 5*1 min 16km/h vila 1 minut?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Mellan 30 och 60 sek beroende på hur många intervaller på raken jag kör.

  [Svara]

 • Svara Johanna 8 februari, 2011 at 21:38

  Grymt, alltså helt vila eller gång?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Helt vila. Hastigheten på bandet får vara kvar på 16 under tiden.

  [Svara]

 • Svara Johanna 9 februari, 2011 at 13:01

  Toppen, tack! Ha en fantastisk dag!

  [Svara]

 • Lämna kommentar