Lofsan

Vaniljglass och vaniljglass

mormor-magdas_126223559

Mormor Magdas glass, vår favorit!

I dagarna släpptes Testfaktas senaste glasstest där många olika glasstillverkare fått sina varianter av vaniljglass testade. I vår familj är vi (Hans och jag) väldigt kräsna med glassval och betalar gärna mer för bättre glass och färre tillsatser. Det var roligt att se att vår favorit härhemma, Mormor Magdas, fick så fina betyg. Med få ingredienser, liten luftvolym och inga E-ämnen, kemiska smaktillsatser eller liknande så hamnar Mormor Magda-gänget i topp. Härligt! Vi köper Mormor Magdas glass på Urban Deli i Sickla och på Nytorget och på vägen hit till SKåne stannade vi till på A6 i Jönköping enkom för att gå in till Kahls kaffehandel för att smaka på popcornglassen. Då är man hängiven glassälskare med känsla av kvalitet.

 

Skärmavbild 2013-07-06 kl. 23.21.09

Klicka på bilden för att komma till Testfaktas sida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Svara nosi 7 juli, 2013 at 15:20

  Jönköping är bra bäst!
  Har väldigt nära dit…
  Njuter till max

  [Svara]

 • Svara Jenny 7 juli, 2013 at 15:45

  Måste prova denna glass! Har också blivit kräsen på senaste tiden, åt en ”vanlig” pinnglass från ett ”vanligt” märke idag och det smakade inte alls lika gott som en del annan kvalitetglass. En av mina favoriter här hemma just nu är Karlskronaglass.

  [Svara]

 • Svara Kitty 8 juli, 2013 at 07:27

  Åh! Glassälskare som jag är måste jag bara testa denna!

  Jag är annars en trogen konsument av Haägen dazs och Lejonet och björnen.

  Om jag ska lyxa till det så blir det ofta glass faktiskt, så gott!

  Kram på dig!
  Kitty

  [Svara]

 • Svara Sofia 9 juli, 2013 at 08:56

  Vilket toppentest! Men allra godast är ju att göra själv, sedan vi införskaffade en glassmaskin för ett år sedan går den ofta varm – att göra yoghurtglass på turkisk yoghurt, lite vispad grädde och lite socker är heeeelt underbart och går snabbt!

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 9 juli, 2013 at 13:35

  Mormor Magdas, Lejonet & Björnen samt Ben & Jerrys – det börjar vattnas i munnen! 🙂 Synd att de två sistnämnda inte var med i testet, jag hade gärna sett hur de stått sig i konkurrens med de andra glassarna.

  Och som i så mycket annat så lönar det sig att köpa kvalitet trots lite dyrare pris – bättre smak och framför allt mindre konserveringsmedel, e-ämnen och konstgjorda smaktillsatser att stoppa i sin kropp. Hellre ett par glassar i veckan med riktigt bra glass, än dålig glass varje dag. Med den filosofin går det även jämt upp ekonomiskt.

  [Svara]

 • Svara Träningsglädje 9 juli, 2013 at 20:19

  jag har fortfarande inte sett till yollibox på vettigt ställe – vill verkligen smaka! riccardos i möllegård vet du säkert om? åk dit nu när ni är i tylösand! barnvänligt dessutom!

  [Svara]

 • Lämna kommentar