Lofsan svarar, Träning

Vad tycker du om proteinpulver?

Hej! Jag undrar vad du tycker om proteinpulver? Använder du det själv? Eller kan man klara sig med att äta bra kost? Jag själv tränar 4 gånger i veckan; styrka 2ggr kondition/intervall 2ggr. Behöver inte gå ner i vikt men lite mer tränad kanske. Jag försöker äta bra mat och så men tänkte eftersom du ser tränad och bra ut undrar jag hur du gör =) Har just hittat din blogg och tycker den är jätte bra =)

Vad roligt att du tycker om min blogg! 🙂

Jag tycker inte att proteinpulver/proteindrycker behövs för en vanlig människa som tränar som vanliga människor gör. Om man inte tränar alls har man ett proteinbehov på 1 gram/kilo kroppsvikt, tränar du måttligt 1,5 gram/kilo kroppsvikt medan en elitidrottare/hårt tränande behöver 2 gram/kilo kroppsvikt. Om man vill gå upp i vikt i till exempel muskelmassa eller fettvikt kan man öka så att man ligger högre än så tillsammans med lite högre fettmängd, tillexempel om man vill satsa på att bli större i kroppen. Det är inte svårt för en som äter en normal kost att nå sitt totala proteinbehov; ägg, keso, kalkonfilé, räkor, nötfärs, kyckling, bönor, kikärtor, jordnötter är alla proteinrika livsmedel. Överskott av protein kissar man ut men den energi proteinet ger lagras som fett om man ligger på ett energiöverskott, alltså att man äter fler kalorier än vad man gör av med.  Om man dricker eller lagar mat med extra proteinpulver ska man veta att 1 gram protein ger 4 kalorier. De kalorierna mättar inte (det är isf vätskan du blandar med som mättar) utan är syntetiskt framställda byggstenar för kroppen att bilda nya celler med. Om ett proteindrink ger t.ex. 150 kalorier och 25 gram protein med syfte att dricka direkt efter träningen så tycker jag att det är bättre att äta eller dricka något riktigt och naturligt som faktiskt mättar och med näringsämnen som kroppen behöver till exempel kokt ägg, ett glas mjölk och en banan.

Många tjejer tränar i gymmet eller går på gruppträningsklasser med syfte att förbränna kalorier och med målet att bli tajtare. Sedan dricker de en proteindrink de köpt i receptionen eller står och blandar en shake. Säg att de förbrände 300 kalorier under passet och sedan fyller de på med 150 kalorier direkt efteråt och så undrar de varför de inte får resultat av sin träning…

Satsa på att träna hårdare när du väl gör det och lägg pengarna på bra och riktig mat istället för att ge dem till företag som producerar dyra ersättningsprodukter som egentligen är onödiga för de allra flesta.

Använder ni läsare proteinpulver?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara elinjosefine 12 september, 2011 at 21:35

  Jag dricker proteindrinkar då och då. Jag tycker det är helt okej som ett snabbt mellanmål när jag inte har hunnit planera eller köpa mellanmål. Ibland blir eftermiddagarna på jobbet väldigt stressiga och då är en proteindrink det snabbaste mättande alt. Men det är inget som finns i min dagliga kost :).

  [Svara]

 • Svara Jess 12 september, 2011 at 23:13

  He he ,
  Jag har köpt cassein med både choklad mint smak och ngn vanilj
  Smak som jag gör proteinfluff av el så kan man göra som en mousse
  In i frysen ett tag så har du en smarrig dessert 🙂
  Inte riktigt som den är till för men smarigt när suget sätter fart !!
  Fast egentligen likagärna lätt kesella med i vispad canaco ( sockerfri oboy)
  Men kul att testa ngt annat !!
  Toppen recept Hans gjorde av kycklingen !! Det ska testas nästa middagsbjudning !
  Jag läser ofta din blogg som är super !! Men är dålig på att kommentera,, ( förlåt)
  För jag förstår ju att ni vill veta om oss oxå !!
  Tack iallafall för en som sagt superblogg !!

  [Svara]

 • Svara Kornelia - mamma till Nea 12 september, 2011 at 23:41

  Nixpix! Här kör vi den naturliga vägen 😉

  [Svara]

 • Svara föräldrafitness 13 september, 2011 at 07:05

  Jag stoppar inte i mig något proteinpulver, hur naturligt är det? Precis som du skriver får vi i oss allt protein vi behöver genom vanlig mat.

  [Svara]

 • Svara Sofia 15 september, 2011 at 10:34

  Jag kör det naturliga med bra råvaror och en bra kost! Tycker inte man ska hålla på med sånt där 😉

  Men tränar hårt 4 gånger i veckan och känner mig just nu hungrig mest hela tiden oavsett att jag äter en bra och stabil kost regelbundet, utan några metoder om bantning hit och dit.
  Så just nu funderar jag på naturellt proteinpulver, (det ska tydligen inte innehålla något sötningsmedel?! ) som mellanmål, främst på förmiddagen i skolan, då jag blir hungrig varannan timme. Vad tror du? Är det värt att testa som komplement till en full naturlig kost och inte blir riktigt mätt på frukt?

  Kram

  [Svara]

 • Lämna kommentar