Lofsan

Vad skiljer Sunwing Resorts i Thailand åt?

Hans och jag planerar att tjuvstarta våren med en resa till Thailand i februari/mars 2012 och står och väljer mellan två för oss helt okända hotell. Vi har bestämt oss för att vi vill bo på ett barnvänligt Sunwing Resort med full service eftersom vi reser med en 2,5-åring och en 1,5-åring men kommer nog inte att ha allinclusive. Ving har två sunwinghotell i Phuket; vid Kamala Beach nära Patong och ett strax norr om Phuket vid Bangtao Beach. Jag har läst en del om resmålen hos Ving och förstår det som att Bangtao-hotellet (nederst av bilderna) är lite lyxigare än Kamala men det är ungefär samma prisklass så jag är osäker vad som verkligen skiljer dem åt.


Sunwing Resort Kamala Beach ligger vid ett av svenskarnas favoritresmål, den populära Kamalastranden i Phuket. Hotellet består av flera byggnader utspridda i en stor trädgård med fantastiska poolområden. Stranden intill hotellet är barnvänlig, långgrund och vacker med klarblått vatten.

Sol, vita stränder och god mat. Några vajande palmer är det enda som skiljer den åtta kilometer långa stranden från Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach. Du bor med utsikt mot poolområdet eller trädgården och en del Royal Family Suites har direkt access till poolen!

Vi tänker oss ett boende med direkt access till trädgård eller pool eller en bungalow på stranden men det är inte nödvändigt. Däremot vill vi kunna välja på fler restauranger än hotellets egna och det ska vara smidigt att ta sig till restaurangerna även med vagn. Vi behöver inget nöjesliv då vi uppskattar lugna kvällar på balkongen i solnedgången när vår egen cirkus packat ihop för natten. Båda hotellen har barnpool och direkt access till stranden vilket vi uppskattar med två små. SATS har gym och gruppträning på båda hotellen såklart, viktigt för oss. Vi vill gärna ha större solbäddar för hela familjen istället för en per vuxen och helst med tak. Om barnpoolen är solskyddad är det ett plus men inget måste.

Så… mina frågor till er reseerfarna läsare är;

Vet någon vad som skiljer hotellen åt?

Är det någon av er läsare som bott på något av hotellen och kan rekommendera en specifik rumstyp?

Vilket hotell tror ni kommer att passa vår familj bäst?

Ska man tänka på något speciellt när man reser med småbarn till Thailand? T.ex. vaccination?


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Life of Lisa 4 september, 2011 at 21:39

  Låter härligt!
  Inte bott på hotellen men var på Bangtao för 1½ år sedan. Jättefin strand verkligen. Sen blir det ju charter vid sådana där hotell, t.ex med en hel del solstolar just utanför hotellet, men bara en liten bit bort känns det mer genuint och det finns en hel del restauranger, charmigare. Av olika typ, många enklare sand-mellan-tårna restauranger, mysigt.

  Vi var in och kollade på sunwing, det ser vekrligen mysigt ut. Har också felra kompisar som bott där (då med pool-nära uteplatserna) som varit jättenöjda. De kunde ligga vid poolen med konstant uppsikt över sin dörr och ha barnen sovandes inne i AC om dagarna.
  Vings ställe såg mysigt och intimt ut för att vara en sunwingresort.

  Stranden är inte helt vagnvänlig, men det går att ta sig fram. Vi drog paraplysulkyn baklänges, men det var också där jag första gången väckte tanken på en 3-hjulad lufthjulsvagn (UJ) och köpte det när vi kom hem. Så t.ex buggan funkar kanske helt okej. Det är ganska mkt tidvatten där så vissa tider är sanden mer packad.

  Här är mitt första inlägg från bangtao ifall du är nyfiken att läsa mer (även om jag inte bloggade så frekvent därifrån. http://stellabystardust.wordpress.com/2010/01/06/pa-plats-pa-bangtao/, bara att börja där och bläddra lite.

  Hojta till om du har några andrda frågor om bangtao, vi var där 2 veckor.

  Kram

  [Svara]

 • Svara Lina 4 september, 2011 at 21:53

  Happy Baby skulle passa er perfa 🙂 Vi kan väl ses för en fika nån dag? kan berätta massor om sunwing kamala 🙂 Kramar

  [Svara]

 • Svara Life of Lisa 4 september, 2011 at 21:56

  Och just ja, angående vaccin så se till att Baxter får mässling-påssjuka-röda hund-vaccinet som egentligen ges vid 1½.
  Båda ska gärna också ha twinrix (hepatit a+b).

  Här finns mina övriga tips samlade:
  http://stellabystardust.wordpress.com/2010/01/23/mina-tips-infor-resa-med-barn/

  [Svara]

 • Svara Tess 4 september, 2011 at 22:24

  Hej. Jag har bott på båda och jag tycker att Bangtao är snäppet vassare. Dock har jag inga barn men jag kunde inte undvika att höra hur nöjda alla barnfamiljer har varit. Jag och min man bodde i Bangtao 07 då hotellet var relativt nyöppnat och vi bodde i en happy family suvit. Terrassen vetter ut mot det lugna poolområdet. Området är stort och nära havet vilket skiljer sig till hotellet i Kamala. Vi var där nu i april i år och hotellet hade en lite sämre standard men ändå noga med att hålla hotellet i gott skick. Jag tycker området kändes smått trångt och ihop tryckt, stranden ligger en bit ner från hotellet. I det stora hela så tror jag att ni kommer att trivas bäst i Bangtao då det jag anser det är mer barnvänligt. Trevlig resa!

  [Svara]

 • Svara Selma 4 september, 2011 at 23:02

  Kan inte svara på dina frågor men har själv varit i Thailand och ni gör helt rätt om ni väljer BORT allinclusive!:)

  [Svara]

 • Svara Annelie 5 september, 2011 at 10:08

  Gud jag borde ju ha hur mycket tips som helst angående resa med barn till Thailand med tanke på att vi varit i Thailand 3 ggr med Olivia (8 mån, 1½ år och 2½ år), men jag kommer inte på ett enda… Men att resa till Thailand skiljer sig inte från att resa någon annanstans och tex den Thailandska sjukvården tillhör eliten i världen så allt kan lösas på plats.

  Hotellen du nämner har vi inte varit på, så där kan jag inte heller komma med något matnyttigt….

  Men lite andra saker kanske:

  Det är ju väldigt lätt att resa inrikes i Thailand och det är väldigt barnvänligt bla har föräldrar med barn alltid förtur vid passkontroller och sånt, så vill ni inte låsa upp er på ett och samma hotell (vilket jag tycker att man inte ska göra i Thailand) så är det att rekommendera att boka resa och hotell separat. Finns väldigt mycket fina hotell i Thailand, men standarden 5 stjärnor behöver inte alltid kännas som 5 stjärnot (undantag finns självklart).

  Jag har bara åkt med Ving 1 ggr till Thailand och det var för 10 år sen då var planet jättebra, men har hört folk som åkt med Ving efter oss och sagt att det vart så där… Fritidsresorsplan kan jag verkligen rekommendera när man åker med Barn, väldigt barnvänligt och planet går direkt till Phuket.

  Många tycker att Patong (Phuket) är skabbigt för alla barer som lyser upp på kvällen, jag har väl lärt mig att se med andra ögon, men jag gillar att shoppa loss i Patong och gillar den fart och fläkt som råder på Bglaroad på kvällarna. Men som sagt man får solla det man vill se och inte se!

  Jungsailon är ett shoppingvaruhus som ligger i Patong som är helt klart värt ett besök. Bra butiker och massa sportbutiker finns där! I anslutning till Jungsailon ligger hotellet Millenium, 5 stjärnor som jag tycker är väldigt fräscht och snyggt, men alldeles för stort!

  Utanför Phuket finns det ett stort shoppingoutlet, på det outletet finns alla märkeskläder från RIP curl- Adidas, Hillfinger med mera. Har man tur kan man hitta hur mycket fint som helst och då av äkta vara (men vi har även gått därifrån tomhänta…)
  Big C och Tesco är även två andra shopping ställen som ligger utanför Phuket, och typ motsvarar våra Ica Maxi, där kan man verkligen fynda barnkläder. Nu köpte ju vi väldigt mycket klänningar där till Olivia med en klänning med Disneymotiv typ Mimmi gick loss på 25 svenska kronor, och dom klänningarna är lite av favoriter hos Olivia! Även Croocs kopior (hette inte crooks men såg likadana ut) för 16 kronor köpte vi där.

  Hmm det blev ett ganska långt inlägg med tips. Du får solla det du behöver veta 🙂
  Men hör gärna av dig och du har några frågor om Thailand eller så, jag tror att jag har rätt bra koll på det landet 😉

  Kramar

  [Svara]

 • Svara Annelie 5 september, 2011 at 10:10

  Såg att man kan missuppfatta min mening med sjukvården. Självklart ska ni vaccinera er hemma, ska ni förvisso bo på charter är det nog egentligen inte nödvändigt, MEN det är en billig försäkring att vaccinera sig och det har man nytta av på fler platser i världen!

  [Svara]

 • Svara Lessa 6 september, 2011 at 23:39

  Det som skiljer dem åt är omgivningen. Jag har bott på båda ställena. Bangtao har ingenting annat än hotellet, ligger avsides. Du måste ta tuktuk eller taxi om du vill göra något. Vackert ställe dock. Kamala är det ställe som jag/vi spenderat mest tid på. Närheten till allt ”stort” som banglaroad, patong etc som man vill se EN gång är ju bra. Kamala är en mysig del av phuket. Litet, intimt, finns allt du behöver på gångavstånd. En hel del restauranger som blir personliga. Jag skulle rekommendera kamala. Däremot har det blivit hetsigare på stranden efter att ving hotellet kom. Mycket mera folk såklart. Innan fanns alltid solstolar tex. Oavsett vilken tid du kom dit. Kan vara knepigt numera. Men hotellet är ju fint så poolen funkar ju också. Kamala har väldigt barnvänlig strand. En av de bästa på phuket.
  Nu har jag ju faktiskt aldrig varit till thailand med barn men kan rekommendera att fundera på följande: bilstolar till barnen, hyr på förhand så det finns klart när ni kommer ner. Lär barnen äta ris innan ni åker 🙂 och kyckling! 🙂 Västerländsk mat är i regel inte god där. En stor kappsäck, finns massor att shoppa i phuket town eller tex big c. Stora varuhus. Strandförsäljningen är blajj. Och så massor av tålamod, en timme lovad kan likaväl vara fem för dem. Och vad gäller barnen, räkna med att knappt få vara ifred. De ääääälskar barn och framförallt blonda och är nästintill lite oförskämda vad gäller att klappa och känna på dem. Men det är av välmening såklart! Ha en trevlig resa!

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 7 september, 2011 at 15:11

  Jag har inte bott på något av hotellen men har varit i Kamala. Vi bodde på Marriot, en liten bit från stranden. Vi tittade på båda hotellen innan vi bokade resan men vi gjorde en egen rundresa med Hong Kong och Bangkok inblandat istället.
  Kamala är en mysig liten by, mysig strandpromenad som är av betongplattor om jag minns rätt. Vi hade med oss en Bugaboo Bee. Den körde vi utan problem på strandpromenaden och även nere vid vattnet där sanden var lite hårdare.
  När man ska från strandpromenaden till byn är det en liten bit med lös sand, där fick vi dra vagnen efter oss. Sen var det en bro över en kanal, några trappor upp och ner där vi bar vagnen. Men helt ok.
  Vi var in på Ving och tittade och sa att om vi åker igen så bor vi nog där. Bungalower med en liten inhägnad som vetter mot poolen, Happy Baby tror jag de hette.
  Vi åt oftast lunch och middag vid stranden även om vi oftast badade i poolen på hotellet.
  En biltur till Patong nu och då för lite shopping gjorde vi också, bara dagtid så vi slapp Bangla Road.
  Vi föll för Kamala för att det var lugnt och även hade lite runtomkring.
  Det är vad jag kommer på sådär bara. Vi var där november 2009 när dottern var ett år.

  [Svara]

 • Svara Sarah 13 april, 2013 at 21:05

  Hej!
  Halkade in på din blogg när jag letade info om Bangtao på nätet, vi har nämligen precis bokat en resa till Vings resort där. Jag blir lite nyfiken när jag läser ditt inlägg, kom ni iväg till Thailand och var hamnade ni i så fall? Och har du i så fall några tips?

  [Svara]

 • Svara Marie 2 augusti, 2013 at 14:46

  Hej.

  Tittar just nu på dessa två alternativ och vi har, när avresan skall ske (feb, mars 2014) en 1 åring och en 2 åring. Skulle vara topp om du kunde kort bara skriva om vilket alternativ ni valde och hur det var? Samt hur länge ni var där.

  Stort tack på förhand.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Hej! Vi åkte till New York istället. 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar