Lofsan

Vad är feelgood för dig?

I samarbete med Verum.

Få saker gör mig så lycklig och som får mig att må så bra som att ha flera riktigt bra vänner i mitt liv. Dels är det kompisar från riktigt länge sedan, ända sedan högstadietiden och som känner mig utan och innan. Det var t ex min kanotkompis Anna som kom på mitt smeknamn ”Lofsan”, och som egentligen kanske borde få royalty för detta. Andra vänner har tillkommit under olika faser längs vägen, och vissa ser jag ofta, andra lite mer sällan. Vissa har jag kontakt med flera gånger per dag via olika sociala medier, andra träffar jag nästan bara IRL. Oavsett vilka, när och hur, så är det oerhört värdefullt att ha relationer med människor där jag kan ha garden nere och känna att jag både kan få ge och få förtroenden. När man som jag lever ett ganska hektiskt och komplext liv, så är den typer av oaser extremt värdefulla. Tvärtemot vad många tror så pratar jag i princip aldrig träning med mina vänner, men däremot skrattar vi väldigt, väldigt mycket. Jag tror att just vänskap är en topp-tre faktor på listan över vad som är viktigast i livet. Mycket annat är i slutändan ganska oviktigt, men att ha en vän det är faktiskt en superlyx. Vänskap handlar därför faktiskt också om hälsa, en viktig faktor för att kunna leva ett lugnare, gladare och friskare liv. Vänskap är helt enkelt feelgood.


Mina älskade vänner Karin, Lina och Anna som jag bodde tillsammans med på gymnasiet i Nyköping.

Just det här med vad som egentligen är viktigt och vad som får mig att må bra är en viktig del av ett samarbete som jag har på lite olika plan med innovativa, norrländska Verum hälsofil denna höst och vinter, i deras nya koncept ”Filgood”.

 


Just nu har vi t ex en tävling där två personer kan vinna en hel årsförbrukning av Verums produkter med massor av goda smaker och unika bakterier.

– Berätta vad som är ”Filgood” för dig, så kan du inspirera andra och samtidigt vara med och tävla. För att tävla kommenterar du här nedan. Glöm inte att skriva din epost-adress (den kommer inte att synas för någon annan än mig). OBS att jag alltså har totalt två priser att dela ut. Sista datum för att tävla är 24 oktober och vinnarna presenteras strax därefter. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

35 Kommentarer

 • Svara Heléne Sandberg 21 oktober, 2016 at 13:22

  Mina filgood stunder består av egentid utanför hemmet och helst med Träningspodden i örat. Det kan vara en stund på stan, en promenad i skogen eller vad som helst utanför hemmets fyra väggar då man kan fokusera på endast sig själv. Som 3 barnsmamma är dessa stunder inte många och tävlar med arbete och vardagsliv med läxläsning. Men man måste prioritera dessa och blir en gladare och mer välmående mamma, fru, människa av dom!

  [Svara]

 • Svara Magdalena 21 oktober, 2016 at 14:31

  Filgood är att få vara ute i naturen och promenera, springa, skidor eller att plocka bär till skogens sus och detta utan krav på prestation, bara vara och låta tankarna flyga fritt.

  [Svara]

 • Svara Therese Forsberg 21 oktober, 2016 at 15:54

  Filgood för mig är att umgås med familjen ute i det fria, på stranden, i backen eller vid ett vindskydd 🙂 Dom ger mig sån styrka och kärlek

  [Svara]

 • Svara Emma 21 oktober, 2016 at 16:31

  Min oas för återhämtning och ladda energi är med mina älskade Islandshästar och vårt härliga stallgäng. Att rida i skogen, pausa och äta lite picknick och sedan rida hem igen. Att få njuta av årstiderna tillsammans det är filgood för mig.

  [Svara]

 • Svara Jessica 21 oktober, 2016 at 17:05

  Filgood för mig är att få kvalitet på det mesta i livet! Alla måsten såsom jobb, hemsysslor mm gör man något bra av. Försöker ha ett jobb man trivs med…städ, inköp, matlagning gör man tillsammans med familjen så roligt och socialt som möjligt! All tid utöver detta fördelar man på allt man tycker är roligt och vill göra här i livet : ) Umgås med folk som man trivs med, tränar och tar hand om sin hälsa, myser med familjen, skapar minnen och gör roliga saker med barnen, bryr sig om sina föräldrar som förtjänar lite omsorg! Ja mycket vill man och när man får till det mesta har jag en riktig filgoodkänsla som jag vill sprida till alla jag känner ; )

  [Svara]

 • Svara Emma Vuckovic 21 oktober, 2016 at 17:16

  Filgood för mej är när jag har balans i livet!
  Balans för mig är att njuta av härlig träning, god & bra mat & massor av kramar & umgänge med nära & kära

  [Svara]

 • Svara Maria Wallin 21 oktober, 2016 at 18:00

  Som lärare har jag privilegiet att dagligen möta ungdomar och hjälpa dem att utvecklas. Den enorma feelgoodkänsla som infinner sig när ett barn lyckas med någonting man hjälpt dem med och som har varit svårt är oslagbar! Att ha möjligheten att påverka och göra nytta som verkligen betyder någonting. Den känslan har jag idag!!!!

  [Svara]

 • Svara tova 21 oktober, 2016 at 18:07

  Jag jobbar i produktion så är väldigt aktiv under hela dagen, börjat gymma 4 dagar i veckan så det jag mår riktigt bra av och längtar till är till helgen! På min helg så kanske det blir ett gympass och någon promenad men det jag ser fram emot mest är att fortsätta kolla på en serier jag följer och äta något gott 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna viktorsson 21 oktober, 2016 at 18:21

  Filgood är när jag lyckas vara i nuet. Innan jag fick barn var det en förmåga jag saknade. Nu med två små barn har jag lärt mig att njuta av stunden, av det lilla, det som aldrig kommer igen. Aldrig har livet varit så skört och så värdefullt. Barn ger en perspektiv och lär en att se på världen med öppna nyfikna ögon. Det är filgood för mig.

  [Svara]

 • Svara Lina 21 oktober, 2016 at 19:38

  Filgood för mig är att hjälpa/göra andra glada. Inget får mig att känna en sån nöjd känsla när jag vet att jag gjort någon annan glad, det räcker ibland att bara prata några extra ord med en kund (jobbar inom handel) eller att bara lyssna när någon vill prata. Ett leende när man möter någon på promenaden kan ju få en att må bra många timmar. Eller att prata med en främling! Att få en annan människa att le värmer ändå in i själen 🙂

  [Svara]

 • Svara Helena i Uppsala 21 oktober, 2016 at 19:42

  Jag äter alltid sist i lunchrummet på jobbet. Efteråt plockar jag in även andras disk i maskinen, torkar av bord och andra ytor så att det är snyggt när de andra kommer och fikar kl 15. Det ger en väldig tillfredsställelse!

  [Svara]

 • Svara Sofia 21 oktober, 2016 at 22:28

  Feelgood syns så väl i ögonen hos barn, och dem smittar av sig den där sprutande och självstyrande känslan bara genom sina tindrande ögon. När jag är simlärare och lyckas hjälpa ett barn, och barnet själv förvånas över sin egen förmåga, då får jag verkligen en feelgood känsla! Att veta att barnet är tryggt i vattnet och att jag fått möjlighet att ge hen en stärkt självbild ger en sån kick!! Både för barnet och för mig som simfröken!

  [Svara]

 • Svara Gisela Persson 22 oktober, 2016 at 13:56

  Jag sitter på min cykelsadel på väg hem från en rolig dag på jobbet och tankarna vimmlar i huvudet. Då är det gött att fokusera på det som gått bra under dagen i mötet med mina fina elever. När jag sedan tänker på min härliga familj som väntar hemma går det som en skönt lyckorus genom kroppen och knoppen. Tankarna som blandas från jobbet med goa minnen samt familjetankar är så himla gött. Att få längta är en skön känsla. Det är en riktig fellgood-känsla dé!

  [Svara]

 • Svara Lisa 22 oktober, 2016 at 14:21

  Filgood för mig är att ha en oproblematisk och välfungerande mage! Då känner jag mig stark och obehindrad för att lyckas med mina drömmar!

  [Svara]

 • Svara Anna 22 oktober, 2016 at 15:03

  Filgood för mig är få vakna utvilad och ge mig ut på en lång löprunda i naturen rensa hjärnan och gärna lyssna på pod. Komma hem och efter dusch få se min familj vakna en efter en och börja VÅR dag tillsammans med en god långfrukost, varför inte med smaskig verums hälsofil mm.

  [Svara]

 • Svara Charlotte 22 oktober, 2016 at 15:29

  Jag har ett ganska hektiskt liv med barnen, skolan och en man som jobbar mycket så därför är det viktigt för mig att hitta filgoodstundet i vardagssituationer, jag älskar att tex vandra och åka på weekendresor men just nu tillåter inte vardagen det! För mig är filgood att komma iväg en stund men ändå känna att jag gör ngt som ändå ska göras – tex älskar jag att köpa en stor take away-latte och veckohandla på ICA Maxi eller bestämma shoppingdejt med en kompis och sedan umgås medan man köper nya vinterkläder till barnen. Trevlig och effektivt 🙂

  [Svara]

 • Svara Wilma Marcusson 22 oktober, 2016 at 18:58

  Filgood för mig är när jag kan springa skadefri och att våga drömma. Jag är nämligen en elitlöpare som älskar att springa. Det gör mig lycklig och hel. Pass då det känns som man är oövervinnerlig och kan springa hur snabbt och länge som helst är mina absolut bästa stunder. Jag är bara 17 år men det känns redan som jag hittat min grej. Jag älskar att prestera och tävla. Tyvärr har det senaste året kantats av skador, men jag ser ändå ljust på framtiden. Det krävs disciplin om man ska springa på den nivån som jag gör, och just disciplinen är min starkaste egenskap. Jag hoppas den kan ta min riktigt långt. Det är viktigt att våga drömma och just drömmarna får mig att filgood.

  [Svara]

 • Svara Elin Marcusson 22 oktober, 2016 at 18:59

  För mig är feel good att springa tillsammans med mina närmaste vänner. Jag är en 17-årig tjej som älskar att springa och satsar på att nå absoluta toppen. Men fastän att jag tävlar för att prestera så är mina vänner och löpning tillsammans den bästa kombon för att få mig att må bra! Det kan rädda hela ens dag att köra ett pass med dem som delar min glädje för löpningen! Att få årskonsumtionen av filen skulle göra mig så glad och underlätta mitt liv så mycket. Då jag inte får några mellanmål på idrottsgymnasiet samt att jag då måste läggga stora summor på mat, vilket inte är särskilt roligt. Därför hoppas jag att min glädje för löpning tillsammans med umgänge med mina närmsta vänner lyser igenom. Det finns absolut inget annat som får mig att må så bra! Jag tror att feel good är något som man inte endast ska unna sig ibland, det ska istället bygga upp sin tillvaro. Vilket det gör för mig eftersom jag tränar med mina vänner varje dag. Att göra saker man älskar varje dag, kommer i sin tur bygga upp ett lyckligt och fantastiskt liv. Det tror jag på!

  [Svara]

 • Svara Yenny 22 oktober, 2016 at 19:03

  Filgood för mig är att efter en hel natts sömn få vakna pigg och utvilad på helgen, snöra på sig löparskorna och ta en härlig runda innan familjen vaknat. Sen komma hem, ordna frukost och väcka man och barn med en puss på kinden. Sen avnjuta en lång härlig frukost tillsammans vilket vi aldrig hinner i veckorna!

  [Svara]

 • Svara Lotti 22 oktober, 2016 at 22:07

  Filgood för mig är stunderna med min son när vi hittar på saker tillsammans såsom svamppromenad i skogen eller spelar kort eller spel. När vi båda två är där i nuet tillsammans.

  [Svara]

 • Svara Linda 22 oktober, 2016 at 23:32

  När min man får mig att skratta! När vi flummar runt i dans eller berättar skämt som vi själva tycker är jätte roliga- då mår jag riktigt bra. Då är det feelgood i hela kroppen. Ganska nyligen fått vårt första barn och det blir mycket på rutin med mat och sovklockan samt lek däremellan. Att sen på kvällen bara vika oss dubbla av skratt med och åt varandra är underbart och ger en känsla av att vi är ett power team som klarar allt!

  [Svara]

 • Svara Olivia 23 oktober, 2016 at 10:53

  Filgood för mig är känslan av balans i livet. Förmågan att balansera alla roliga saker med viktiga och ibland tråkiga saker i livet. Det är trots allt när vi känner en nedstämdhet som vi kan uppleva lyckan som allra mest. Den kontrasten mellan fantastiska saker och tråkiga saker i vardagen är charmig tycker jag. En sådan kontrast kan vara en riktigt hektisk dag med stora psykiska påfrestningar där jag under kvällen avslutar dagen med yoga. Det är just där på yogamattan som jag kan finna det stora lugnet, andas fritt och le för mig själv.

  [Svara]

 • Svara Catharina Sjölund 23 oktober, 2016 at 15:14

  Feel good är för mig. Känslan eftet pass jag kör som jag vet är både tunga och jobbiga. Pass som jag både älskar och hatar .

  [Svara]

 • Svara Therese 23 oktober, 2016 at 22:08

  Filgood för mig just nu är att på helgen dra till gymet och inte ha en tid att passa. Plugga in hörlurarna och köra styrka samtidigt som jag lyssnar på träningspodden. En härlig kontrast till mån-fre träning som annars kläms in i ett rasande tempo hos mig.

  [Svara]

 • Svara Ulrika Lanner Alfredsson 24 oktober, 2016 at 06:16

  Trött, lite småhungrig och ute regnar det. Löprundan känns oöverstiglig och tankarna på att sätta sig i soffan hägrar. Tvingar mig själv att byta om och ge mig ut och efter 100 m så byts känslan av trötthet mot något annat – filgood! Har hittills aldrig ångrat ett träningspass då det ger så mycket tillbaka i form av glädje, lugn och nya krafter att orka i vardagen.

  [Svara]

 • Svara Åsa Persson 24 oktober, 2016 at 12:01

  Filgood för mej är en helgdags morgon som startar med en löprunda o sen smakar frukost med familjen som allra bäst 🙂 Bästa starten på en ledig dag!

  [Svara]

 • Svara Emelie 24 oktober, 2016 at 13:34

  Filgood för mig är en oplanerad helg tillsammans med familjen där rörelse får stå i centrum. Att börja en tidig lördagsmorgon med att riva av ett pass alldeles ensam på gymmet för att sedan åka med dottern till stallet när jag kommer hem och sedan vara ute och mysa med fix i trädgården på eftermiddagen. Detta tillsammans med denna fina förpackning till mellis! Mitt hjärta bultar lite extra för denna nya förpackning då jag arbetar på företaget som ligger bakom den 🙂

  [Svara]

 • Svara Caroline 24 oktober, 2016 at 13:42

  Filgood för mig är att få en bra start på dagen. Jag är alltid den i familjen som är vaken först. Jag uppskattar att få den stunden för mig själv. äta frukost i lugn och ro. Tända ljus, titta på nyheterna, läsa bok eller lyssna på (tränings-) podd. Eller ta en löptur, en promenad eller ett styrke- eller yoga pass medans jag har en deg på jäsning. Då blir det nybakt bröd när jag kommit hem igen och familjen har vaknat.
  En bra start på dagen där jag fokuserat på mitt välmående gör att jag känner mig harmonisk och kan hantera eventuella motgångar under dagen på ett bättre sätt. Det är filgood att ha träningen gjord redan på morgonen 🙂 Morgonen är min bästa tid på dygnet.

  [Svara]

 • Svara Ciccan 24 oktober, 2016 at 18:36

  Filgood för mig är känslan av att ”det går bra nu”, när allt flyter på, kroppen är medgörlig och svarar på träning, dagarna flyter fram utan några större väggupp eller luftgropar. Livet behöver inte vara görsköj jämt, jag mår som bäst när allt ät lagom 🙂

  [Svara]

 • Svara Marianne stolpe Pettersson 24 oktober, 2016 at 21:29

  Min absoluta ”filgood” är när jag kan ge min fokus på familjen;) känslan av att få ge av hela mig och min uppmärksamhet till mina närmsta är underbart!! Allt från att spela spel, cyckla till badet, baka tillsammans eller läsa en bok ihop med barnen ger mig glädje;)
  Och det ger mig energi till att ta hand om jobb, vardag och min egna tid = träning;)

  [Svara]

 • Svara Elin Lundqvist 24 oktober, 2016 at 21:56

  Filgood! När en av mina kollegor berättade att hon köpt träningskort till F & s till sig själv och sin dotter. Jag hade inspirerat henne & hon tänkte att jag skulle bli glad av att få reda på det. Vilken Måndagsboozt att inspirera någon annan till träning. Heja mig!

  [Svara]

 • Svara Maria Wallin 27 oktober, 2016 at 19:08

  Hej! Jag blev så glad när jag såg att jag var en av de lyckliga vinnarna i denna tävling! Jag har ännu inte fått något personligt meddelande om detta så jag undrar bara om något inte stämmer eller så??? Mvh/ Maria Wallin

  [Svara]

 • Svara Jessica 31 oktober, 2016 at 12:59

  Hej Lovisa!
  Undrar samma som Maria ovan : )
  Kommer vinstmail från dig eller Verum?
  Ha en bra dag! / Jessica

  [Svara]

  admin Reply:

  Hej! Vi har fått vinsten från Verum och är redo att posta den till dig! Du har fått mail med fråga om din postadress. Svara på det så har du vinsten i din hand inom kort!

  [Svara]

 • Svara Om sömn och vinnarna i Verum -tävlingen | Lofsan.se 24 februari, 2017 at 11:56

  […] tidigare inlägg i serien hittar du här: Vänner & vänskap, Relationer, Träning och Resa. Tidigare i veckan hade vi också en tävling på Instagram om MAT där två […]

 • Lämna kommentar