Lofsan

Vad är det viktiga i ditt liv

Även om stora delar av mitt jobb som personlig tränare handlar om att skapa synliga resultat; alltså starkare kropp, mer uthålligt hjärta och en god hållning så finns det andra delar som är minst lika viktiga för att att min klient ska få en hållbar vardag.
 
 Det är så lätt att vi snurrar in oss i vad som kategoriseras som den mest effektiva träningen eller övningen eller hamnar i att räkna antal avklarade träningspass per vecka. Det är absolut inget fel i det men jag tror att vi i nästa steg efter att ha etablerat en långsiktig och hållbar träningsvana, när varje pass inte är en kamp mot soffan längre, behöver ta ställning till vad som är viktigt i våra liv. Om vi vill ha en vecka med 2-4 träningspass, om vill kunna umgås med vår familj, om vill ha rent och städat hem, om vi vill kunna bjuda på hemlagad mat alla dagar i veckan, om vi vill umgås med vänner, om vi vill jobba heltid, om vi vill göra karriär, om vi vill åka på semester, om vi vill renovera vårt boende, om om om om…
 
 Välj!
 Prioritera!
 Värdera!
 
 Vad är viktigt i ditt liv just nu? Vilka relationer vill du investera i? Vem prioriterar du att umgås med? Vilka val behöver du göra för att du ska känna att den vardag du möter när du öppnar ögonen är hållbar?
 
 Vi kan inte satsa på allting samtidigt. Du behöver inte tacka ja till allt och alla. Välj ut det som du känner går att kombinera i det som är din vardag just nu. Det är en månad kvar till julafton och den månaden ska inte vara en kamp för att hålla huvudet över ytan.
 
 Mina klienter får denna prioordning att jobba med fram till jul:
 
 Sova
 Äta
 Promenera
 Träna
 
 Hinner du inte äta ordentligt ska du inte träna. Om du inte känner att du kan få in vardagsmotion i din dag är det viktigare att du rör på dig än att du kör fullt ös medvetslös på ett träningspass. I denna prioordning är inte dina relationer med, men jag hoppas att du förstår att om du inte kan prioritera att ta hand om dig själv så ska du inte heller ta ansvar för andras välmående.
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Svara Anita 24 november, 2014 at 17:57

  Tack så mycket för kloka ord. Precis vad jag behövde höra.

  [Svara]

 • Svara Det här att man ALLTID kan prioritera in träning. | Rund är också en form! 24 november, 2014 at 22:55

  […] sin favorit-serie, eller läsa en bra bok. Att äta middag med familjen eller leka/gosa med barnen. Lofsan skrev ett tänkvärt inlägg om vad som är viktigt i livet. Vad som borde prioriteras och i vilken […]

 • Svara Karin 25 november, 2014 at 13:33

  Länge sedan jag läste ett så oerhört viktigt inlägg. Jättebra och nyttigt! Tack för det. Kram från en som ska prioritera sömnen och maten framför allt.

  [Svara]

 • Svara Eva Åslund 25 november, 2014 at 15:31

  Kloka Lofsan!! Vad jag önskar att jag hade dig lite närmare. Står mitt i mitt eget liv och känner att jag behöver välja och kanske vet jag också vilka val jg borde göra, men att ta det där steget… ack så svårt!

  [Svara]

 • Svara Sara 25 november, 2014 at 21:59

  Mycket bra tänkvärt inlägg. Tack!

  [Svara]

 • Svara emma 25 november, 2014 at 22:09

  Den där sista meningen. ..wow.

  [Svara]

 • Lämna kommentar