Lofsan

Utslagen

Vi fick ställa in den efterlängtade helgen när Sara, Wilda och Dixie skulle ha kommit hit på besök. Baxter är lite bättre idag, ingen feber men jag är inte hundra. Sixten är också hostig. Det känns som att vi bara ska acceptera läget, ta ett djupt andetag och stå ut. Baxter har i princip varit sjuk sedan jag slutade amma honom, vid 4 månader. I och för sig utsätts han för mycket också genom förskolan, Minisats och att vi reser mycket men någon måtta får det vara snart.

Istället för att träna, shoppa och promenera med Sara har Hans och jag varit på Ica Maxi och handlat all julmat till julafton. Min mamma kom hit och tog hand om sjuklingarna, annars hade Hans fått åka själv men det är smidigare och roligare att vara två. Nu är det bara småfix kvar att köpa. Vi har bara en julklapp till barnen. Om andra vill ge dem klappar får de göra det men de har så mycket att det känns konstigt att ge bara för geendets skull. De presenter till barnen som betytt allra mest är när min yngsta syster Elin målar tavlor. Vi har ett litet galleri i barnrummet som kommer bli värt miljoner när min syster slår igenom. 🙂

Köper ni julklappar till de yngsta barnen?


Jag har fått en Goretexkappa från Tierra att ha i vinter. Den är fodrad, perfekt att ha när det är några få plusgrader och regn eftersom den värmer lagom mycket men är regntät och andas. Snyggt med de rosa detaljerna tycker jag!

Baxter och jag satt i soffan igår eftermiddag medan Sixten lekte i sovrummet. Sedan blev det misstänksamt tyst…


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Gunilla 17 december, 2011 at 15:57

  Blää för alla bassilusker och virus!! Vi hade väldigt mycket ett tag när flickorna var mindre och det var minst lika jobbigt att höra alla som kommenterade och poängterade hur mycket sjuka vi var. Det gjorde att jag kände mig sämre på nåt vis. Fel så klart, men ändå. Varför inte peppa istället för att peka på det negativa? Så nu säger jag till dig, krya på er!! Hoppas ni är så pigga så ni kan mysa tillsammans. Och nu har ni ju julmaten fixad. 🙂 Det finns en bok Av Katerina Janouch som heter Ingrid och bassiluskan. Ett tips till kidsen. Den har gillats här hemma.
  Ja, våra tjejer får julklappar, men nu är de 3 (den 27:e) och 5 år så de är mycket väl medvetna om vad som pågår med julklappar. Men vi försöker köpa några stycken saker som vi vet att de uppskattar och som de ”behöver”. Sen vet jag att resten av släkten fyller på med paket…
  I år har vi också köpt en docka till dem som de får dela. Från http://www.invisiblefriend.se Det är ett superbra koncept tycker jag. Vi får en docka och en likadan docka med samma tag-nummer skickas till ett barn som verkligen behöver den. Ett barn på ett barnhem, sjukhus eller där mamman sitter i fängelse och därmed även barnet. Vi försöker förmedla till våra tjejer att det finns barn och vuxna som inte har det lika bra som oss, utan att de ska sörja eller känna skuld. Bara veta att det kan vara bra att hjälpa andra som behöver det.
  Långt inlägg som slutar här.
  Stor kram!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 17 december, 2011 at 17:44

  Men söta lilla Sixten. Inte helt på topp om man somnar UNDER sängen kanske hahaha

  [Svara]

 • Svara Sophie 17 december, 2011 at 19:33

  Känner så igen de där och vet hur ni har de. Vår son har haft problem med luftvägarna sedan han var 6 månader. Nu får han de starkaste astmamedicinerna, samt både cocilana, molipect. Han har astma som diagnos samt bronkit. Han har i runda slängar varit sjuk varannan vecka. Inte kul för någon av oss. Dock är han otroligt stark och tar allt med en klack spark fast att han kan hosta upp till var 20 sekund!! en hel natt. Han harklar bara och sover vidare, men de är så jobbigt och slitsamt både för honom och för oss.

  Hoppas ni får ännu mer stöd och hjälp av vården för de kommer ni behöva när han börjar gå regelbundet på förskolan, smittohärdarnas palats. Ta hand om er! Från en som förstår. Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  TACK Sophie!!

  [Svara]

 • Svara Mallan 17 december, 2011 at 20:52

  Dom där stövlarna var skitsnygga!
  Vart har du hittat dom?

  [Svara]

 • Svara Carola 19 december, 2011 at 04:27

  Men lille Sixten, så söt 🙂
  Inte lätt alla gånger… Ville har inte sovit midag nu på hela helgen och DÅ är han trött runt sjutiden. Får nog sluta med middagsvilan om den inte verkligen behövs. Ska ta det med förskolan idag.
  Hoppas verkligen Baxter är mycket piggare idag när ni vaknar och att det får vara så… Dumma hosta och allt. Stackarn.

  Julklappar? Jo det har blivit en del men det är för att jag älskar att köpa just julklappar. Det är mest killarna som får dock. Ella har jag iof köpt kläder till och nya snuttefiltar från geggamoja.
  Sånt som hon ändå behöver medan killarna får lite annat.
  Ida tycker inte det behövs så mycket klappar men jag…hmm jag veeet haha men hag tycker bara det är så mysigt liksom 🙂

  Förresten, har ni fått kortet? Tänkte bara så det kom rätt efter att ni flyttat 🙂

  Kram på er!

  [Svara]

 • Lämna kommentar