Lofsan

Utrensning

Under semestern när vi var bortresta bestämde vi oss för att styra upp vårt källarförråd när vi kommit hem till Stockholm igen. Hans och jag har flyttat 5 gånger på 4,5 år, från ettor, tvåor till treor, fyror och nu till en femma. På vägen har det samlats massa konstiga grejer samtidigt som vi båda haft med oss både det ena och det andra från våra tidigare liv.

För att ordna reda i kaoset så fick vi hjälp med barnen och så ägnade vi hela lördagen åt att först tömma hela förrådet, rensa ut det som ska kastas respektive skänkas bort och sedan stapla in allt enligt någon form av logik. Det tog 8 timmar för oss men då har jag sorterat bland alla papper från min lärarutbildning, barnens urvuxna kläder och kvar är bara sånt vi verkligen vill ha och behöver. Vi noterade att 85% av grejerna i förrådet tillhör kategorin Sport och Fritid; skidor med tillbehör, skridskor, flytvästar, inlines osv. Böcker, skivor och kläder har vi skänkt bort och det känns så befriande.

Som belöning efter allt hårt slit tog vi med oss Baxter (Sixten sov över hos min syster Agnes och Henric) till Pane Vino på Zinken och åt antipasti och pizza. Det var en fin ljummen sommarkväll mitt i stan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Annah 29 juli, 2013 at 12:42

  Visst är det underbart att rensa! Love it!

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 29 juli, 2013 at 14:15

  Vad härligt att du verkar tycka det är skönt och skoj att rensa! 🙂
  Vi skriver mycket på vår blogg om det här med att rensa, vad man kan tänka på innan man börjar, utrymmen som vi rensat, samt saker vi kommer fram till när vi rensar. Det förekommer även en hel del handfasta tips som att rensa enligt de fyra S:en vilket gör det enkelt att kategorisera sina saker under rensningsprocessen – Spara, Sälja, Skänka eller Slänga?

  http://minimalisterna.se/rensa-med-hjalp-av-de-fyra-s-en/

  [Svara]

 • Svara Sandr a 29 juli, 2013 at 16:32

  Otroligt skönt att rensa ur och få ordning. Att ägna en dag åt det ger luft och mjukhet i hjärtat och själen för hela sommaren och hösten. Klokt !

  [Svara]

 • Svara Helena 30 juli, 2013 at 09:28

  Gud så skönt att rensa! Har ett vindsförråd som står och väntar på mig när jag kommer hem från semestern…segt att sätta igång men SÅ underbart skönt när det är klart!

  [Svara]

 • Svara Angelica 30 juli, 2013 at 22:06

  Härligt det är att rensa! =)

  Nyfiken på vad du tycker om din vagn, Buffalon, jämfört med Donkeyn?

  [Svara]

 • Lämna kommentar