Lofsan

Utredning

Idag har vi startat den efterlängtade utredningen till Baxters besvär. Det finns flera delar som bekymrar oss och läkarna; ihållande hosta (exakt 1 år nu), sömnbesvär (vaknar 15 gånger per natt och skriker) som i sin tur gör att Baxters humör blir extremt dåligt och stubinen obefintlig.

Vi startade med snabba pricktester som alla var negativa. På ett sätt bra såklart men det hade varit skönt med en snabb lösning. Nästa steg är att testa om Baxter har förkylningsastma, genom att under en månad varje kväll ge honom Bricanyl i pulverform.

Vi tar en dag i taget nu och hoppas så att hostan ska försvinna och sömnen bli bättre. Det är skillnad mot förut när jag var hemma med Baxter och vi kunde sova i kapp på morgnar och vila på dagen. Nu när jag jobbar heltid så blir det tuffare med dåliga nätter. Som tur är tar Hans det tyngsta lasset. Jag skulle aldrig klara 2-3 timmar sömn per natt, 4-5 är i minsta laget för mig. Fast värst är det kanske för Baxter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara Bahar 27 februari, 2012 at 18:41

  Stackars er! Hoppas att din son blir bättre snart! Jag har en dotter och vet hur besvärligt det är med sömnbrist för både killen och mamman. Det är imponerande att du orkar träna så mycket som du gör trots att du inte sover så mycket! Du är stark!!

  [Svara]

 • Svara Stina 27 februari, 2012 at 20:07

  Så mycket gemensamt med lillasyster!!! Hon har också den där hostan och att hon skriker ett helt vansinnigt skrik om nätterna, som om hon har ont någonstans. Hon lider ju av kronisk förstoppning och medicineras mot det, hon inhalerar bricanylet och ett annat läkemedel som jag aldrig minns namnet på och hon får eksem som blir till varblåsor om
  Man inte smörjer med kortison och svampmedel (receptbelagt) – det tar aldrig slut och även om vi föräldrar är trötta så märks det på henne att hon inte är glad… Fast hon är egentligen världens gladaste när hon är besvärsfri (ganska sällan men ändå allt oftare). Vi utreds främst på gastromottagningen i Lund eftersom allt verkar vara kopplat till hennes tarmpproblem. Hur har ni gjort med försäkring? Lillasyster har 100 sjukdomar och åkommor som hon inte har försäkring för 🙁 vi fick en hel lista på allt hon är undantagen.

  Kram Stina

  [Svara]

 • Svara Gunilla 27 februari, 2012 at 20:57

  Hoppas så att ni får hjälp och att de hittar rätt väg att gå så att Baxter och ni andra får må bättre, sova gott och bli gladare. Inte så konstigt med kort stubin när han har så jobbigt.
  KRAM!!

  [Svara]

 • Svara Marie Berg 27 februari, 2012 at 21:31

  Hoppas ni snart får svar på allt jobbigt runt er lilla kille!
  Inte lätt att orka för någon av er. Styrka till er.

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI - åker till New York idag! ♥ ♥ ♥ 28 februari, 2012 at 10:04

  Hoppas att ni snart får svar, ovissheten är jobbig bara den….

  KRAM

  [Svara]

 • Svara Jenny 28 februari, 2012 at 14:37

  Usch, lider med er. Var själv på astma- samt allergiutredning igår med min 1,5-åring. Men är det ingen som diskuterar födoämnesallergi som inte syns på tester? Båda mina killar är/har varit allergiska utan att det har synts på varken pricktest, blodprov eller lapptest. Däremot har läkarna ansett att vi genom uteslutning av livsmedel har kunnat påvisa det ändå.

  Så igår var vi mest och gjorde ett pricktest för formalitetens skull, trots att det var negativt anser läkaren att han är allergisk och äter därför helt mjölkproteinfritt. Bara en tanke.

  [Svara]

 • Svara Miss F 28 februari, 2012 at 15:41

  Låter besvärligt! Ska ni inte kolla födoämnesallergi med blodprov. Pricktesterna är ju inte alltid tillförlitliga. Min son har ägg- och mjölkallergi, astma och kraftig kattallergi. så jag vet vad jag pratar om. Lycka till och hoppas att det löser sig!

  [Svara]

 • Svara Jessica 28 februari, 2012 at 18:36

  15 gånger per natt?! Ho, jag skulle bli tokig. Å stackars lillkillen. Han måste ju vara helt slut. Hoppas ni får ordning på det!

  [Svara]

 • Lämna kommentar