Lofsan

Utflykt och äventyr

I samarbete med Sun-Maid.

Nu har höstterminen rullat igång på allvar och grabbarna har också börjat med sin basket och andra fritidsaktiviteter. Vi försöker utnyttja den fina sensommaren till att göra små utflykter och äventyr på helger och efter skolan. En favorit är att hänga med kickbikes den nya, fina skejtparken nära oss.

Vi har ofta med oss något enkelt mellanmål för att hålla humör och engagemang igång, t ex yoghurt med hemgjord granola eller ostkaka med frukt och bär. Russin finns ofta med i väskan, killarna älskar att få ett alldeles eget rött paket att äta ur, eller att få strö över mellanmålet.

Russin är en snabb och enkel del av ett mellanmål, lätt att ha med i kombo med t ex frukt eller nötter, som inte kräver kylskåp och som inte blir kladdigt eller kräver bestick. Tar liten plats dessutom. Det är ett smidigt sätt för både barn och vuxna att få i sig tillräckligt med naturlig energi i sin frukost eller mellis.

Tipsa gärna om dina bästa utflyktstips, och kika gärna in på Sun-Maids Facebooksida för tips och inspiration!

Här är vår hemgjorda granola, med äpple, kokos, pumpakärnor, russin, havre och ärtprotein. – Mums!

Du gör den såhär:

    1    Blanda 1 dl koncentrerad äppeljuice med 2 msk flytande kokosolja, 2 msk flytande honung, lite salt, vaniljpulver, kardemumma och kanel.

    2    Rör ned ca 4 dl havregryn, lite ärtprotein, pumpakärnor, solroskärnor, naturella cashewnötter, valnötter, hasselnötter, torkade äpplen, russin och flagad kokos.

    3    Rosta på bakplåtspapper i 175 grader ca 20 min. Rör om var 5:e min. Låt svalna i avstängd ugn med öppen lucka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar