Lofsan, Träning, Videobloggar

Utfall på ett ben

Det är roligt att så många av er har nappat på och anammat mina hemmaträningsövningar. Jag har inga redskap hemma överhuvudtaget även om jag på sikt skulle vilja bygga upp ett gym med hantlar, kettlebells, gummiband, en spinningcykel och så vidare. All träning jag kör är med den egna kroppen som belastning, då får man göra ”vanliga” övningar jobbigare så att man ”slipper” göra så många repetitioner.

Enbensutfall är en sån typisk övning. Vanliga utfall utan hantlar eller stång är inte så jobbigt när man kan övningen men genom att ”döda” bakre benet och lägga så mycket tyngd som möjligt på främre så tränar du både lår, rumpa och balans. Gör du övningen utan skor får du nyttig träning för småmuskler i foten också. Tänk på att inte vrida höften mot det bakre benet utan att hålla bäckenet rakt. Om du tänker dig byxlinningen så ska den vara rak och inte luta nedåt samtidigt som du riktar båda höfterna framåt och suger in samt sänker naveln. På filmen kör jag övningen i tabataform, vartannat ben 20 sekunder, 10 sekunder vila i totalt fyra minuter. Sedan kör jag en överkroppsövning i fyra minuter. Exempel på en sådan får ni imorgon.

Så mycket tyngd som möjligt på främre benet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Therese 22 januari, 2012 at 09:39

  Hej igen:)
  Guuud vad jag tjatar, men nu frågar jag igen eftersom jag tror att du vet:) Vet du vad träning har för effekt för sömnen och när är det bäst att träna på dygnet för att man ska få en godare nattsömn?

  Tacktack

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Jag har svarat dig tidigare. 🙂

  Se nedan:

  Träning frigör endorfiner och adrenalin som man blir piggare av så att träna på morgonen är bra både för pigghet på dagen och sömnkvaliteten nattetid.
  Jag var inställd på att det skulle vara jobbigt att få en bebis men förutom sömnbristen (som vi fortfarande dras med) så tycker jag att det är lättare. Jag har alltid haft som mål att försöka fokusera på att fortsätta leva med träning och vänner i fokus och det har jag gjort även när killarna varit bebisar.

  [Svara]

 • Lämna kommentar