Träning, TV4

Uteträning på TV4

Idag har jag varit ute i Hellasgården strax utanför stan. Det är ett friluftsområde med flera sjöar, jättebra terränglöpspår och fin natur. Hösten 2008 missade jag Lidingöloppet på grund av en förkylning men ville ändå testa sträckan så då sprang jag en vecka senare 3 varv på milspåret där, helt knasigt, sån är jag. 🙂

Hellasgården har ett eget utegym men vi byggde upp ett eget gym med stockar, stubbar och stenar i olika storlekar ute på en äng för att filma ett inspirationspass för hur man kan styrketräna i naturen. Dessutom filmade vi fyra stycken pass till med fokus på rumpa, mage, ben och parträning, allting ute på ängen för att visa att det går att bibehålla träningsvanan även under semestern. Passen fungerar att köra hemma, i trädgården, på en äng eller kanske på stranden. Det bestämmer ni!

Dessa fem träningspass kommer jag att visa och förklara på TV4 Nyhetsmorgon på söndagarna i sommar. Det första avsnittet sänds redan nu på söndag.


Programledaren Jenny Alversjö är grym att jobba med, hon är så snabb med att ta instruktioner och alla övningar sitter direkt. Superproffsig!


Här är en kul variant med utfall och stepup kombinerat. Genom att lyfta foten ökar balansmomentet och därmed kopplas bålen och magen in extra mycket.

På vägen hem från Hellas stannande jag i Skanstull och köpte 3 liter jordgubbar. Hemma fick barnen ostkaka med jordgubbar medan jag åt mina med kesella, cashewnötter, honung och en riskaka med jordnötssmör på. Mums!

Jag funderar på att ta en promenad ner till Tanto med barnen nu och kanske är de modiga nog att ta ett dopp vid strandbadet. Det är helt fantastiskt väder i Stockholm idag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Emelie 25 juni, 2013 at 14:06

  Kan du inte skriva ett inlägg om återhämtningskost i samband med styrketräning? Hur viktigt är det att tajma tiden? Vilken är tiden? Hur mycket bör finnas i måltiden (av protein och/eller kolhydrater) en äter efteråt?
  Finns så mycket olika åsikter om detta, så jag blir helt snurrig! Men du är ju en vettig tjej, så u har säkert nåt bra svar på lager 🙂

  [Svara]

 • Svara Saras Träningblogg 25 juni, 2013 at 20:19

  Åh va roligt! det ser jag fram emot att se 😀

  [Svara]

 • Lämna kommentar