Lofsan

Uteslutningsförmåga

Tack för all pepp kring lilla Baxter, det blev som jag trodde:

Sex läkare varav två hudspecialister och oändligt antal sjuksköterskor har tittat och frågat och det enda de är överens om är en sak; de vet vad det INTE är för sjukdom Baxter har drabbats av. De pratar olika syndrom och konstiga namn som jag inte alls hänger med på men ingenting stämmer in på Baxter. Så när alla allergier, sjukdomar osv är uteslutna står vi med ett negativt infektionsprov men med små armar och ben täckta av torkade bölder. Mycket märkligt. Vi ska köra 10 dagar penicillin och återkomma om fyra veckor i fall inte allt är borta då. Vi har fortfarande utredningen för Baxters reflux inbokad och så har vi fått nummer att ringa till till en avdelning så att vi slipper gå till akuten med honom när han får såna här konstiga saker. Det känns så himla skönt att veta. Läkaren säger att detta inte handlar om huruvida Baxter går på förskola eller reser mycket utan det är bara otur. En massa otur. Jag ser fram emot när det vänder för honom. Fatta vilken liten turgubbe han kommer att bli!

När vi kom hem från SÖS så var både Baxter och jag helt slut och somnade i sängen. Sixten intog stabilt sidoläge i soffan framför TV:n. Jag fick 10 minuter med stängda ögon innan det blev dags för kvällens crosstrainingpass i Sickla, den powernapen gjorde susen kan säga! Det är ett sånt roligt pass och mina deltagare är grymma. Fulla klasser och typ 40-50 stycken på väntelistan ger intryck av att de också är nöjda. 😉


Det visade sig att Baxter nog somnade för natten redan vid 1630. Lite spooky, fingers crossed att det inte blir ett nytt skov i natt.


På väg till gymmet iklädd min nya snygga fleecetröja från Bergans of Norway. Den är av ett material som heter Polartec som både håller värme, andas, torkar snabbt när det blir blött och väger nästan ingenting. Jag har alltid ett lager fleece när jag åker till och från träning, när jag springer på vintern eller åker skidor, under jackan och ovanpå ett underställ. Mina Merrell Tremblent är grymma i den här slasken; varma, höga och enkla att kliva i och ur. I like!


Hareid Lady Jacket från Bergans of Norway finns i flera färger, jag gillar min jordgubbsröda och denna gråa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Frida 16 februari, 2012 at 22:28

  här kommer kanske en konstig fråga/fundering; har läkarna sagt något om henriskönia (stavningen är säkert inte rätt) det är i korta drag att man är allergisk mot sog själv… hade det när jag var lite dock fick jag inga bölder utan blåmärken på benen, fötterna även under fötterna.. kanske är en värre variation han har fått 🙁

  [Svara]

  Anonym Reply:

  Kan det vara Henlock Schönlein du menar? Jag hade också det som liten. Konstigt att det står att det främst drabbar pojkar då jag numer vet 4 pers som haft det och alla varit tjejer.

  Hur som helst, bölder verkar inte direkt vara tecken på detta syndrom. Men det skulle ju absolut kunna vara något liknande. Jag ska kolla med mamma vad det min lillebror hade hette för han hade läbbiga utslag kommer jag ihåg. Hela vår familj ha haft något konstigt så vi är experter på in och ut på sjukhus med hundratals tester och medeciner innan dom hittar nåt det kanske kan vara och rätt behandling mot detta.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Henoch-Sch%C3%B6nleins_purpura

  [Svara]

 • Svara Johanna 16 februari, 2012 at 23:15

  Håller tummarna för att han bara behöver sova ut!

  [Svara]

 • Svara Mia 16 februari, 2012 at 23:19

  Görsnygga tröjor, precis en sån jag är ute efter, varm och snygg. Var har du handlat din? Kan du tipsa om nån webbutik?
  Håller tummarna att Baxters otur vänder riktigt snart!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag hittade en webshop här, på rea dessutom. 🙂

  http://www.route62.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=steg_tva&artgrp=49&limit=3

  [Svara]

 • Lämna kommentar