Lofsan

Två tävlingar för er

Jag har helt sjuk fredagsfeeling, jag äääälskar helger! Vi tjuvstartar helgen redan i dag tillsammans med Libero och Lego och två tävlingar för er. Det var länge sedan jag hade en tävling för er så nu kör vi två på raken, jag hoppas ni gillar det. 🙂

I prispotten ligger två paket för en vinnare:

-ett stort Liberopaket med målarförkläde, massor av härliga babyvårdsprodukter (bubbelbad, wash mousse, hand & face wipes, baby wash, wipes med praktisk sugpropp), blöjpaket med art edition tema i storlek 5, produktcheckar och kritor.

-ett Lego Friendspaket med den stora ridskoleanläggningen. Lego Friends Summer Riding Camp passar bäst för lite äldre barn, 7-12 år.

Vi kör på ett tröstpris till ytterligare en läsare som får ett Liberopaket också.

Lämna en kommentar till detta inlägg med din bästa hemmaträningsövning och motivera så är du med och tävlar. Vi kör tävlingen till söndag kväll. Kom ihåg att lämna din mailadress någonstans också så att jag kan kontakta dig på måndag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

92 Kommentarer

 • Svara Mari 27 september, 2012 at 13:00

  För oss mammor så måste det självklart bli plankan! Det behövs inga redskap och du kan variera dig i all oändlighet, du kan även ta hjälp av möblerna hemma tex soffan. Det går heller inte att träna för mycket planka och du får med flera stora muskelgrupper. Snabbt, effektivt och jobbigt!

  [Svara]

 • Svara Lina 27 september, 2012 at 13:13

  Tack för en bra blogg.
  Jag vill vara med och tävla. Min bästa hemmaträning är att dansa, med barn och utan barn. På med bra musik och dansa med barnen, då slänger jag in lite övningar som plankan och situps, min stora försöker göra samma sak. På kvällen när de har somnat, i med lurarna och dansa runt i vardagsrummet.

  [Svara]

 • Svara johanna 27 september, 2012 at 13:13

  Det måste vara en kombination av övningar jag kan göra med min TRX som mannen har tillverkat åt mig :), simpel as that. Några spännband, en bit rep, plaströr med antiglidtape på och en stor krok, woala, kalas för hela kroppen. Används flitigt i detta hushåll.

  [Svara]

 • Svara Emma L 27 september, 2012 at 13:19

  Burpees! Flås, bålstabilitet, spänst! Styrka, explosivitet och uthållighet! Kan anpassas till i vilken form man är, göras enklare om man är nybörjare, öka svårighetsgraden när man själv blir bättre.

  Åh Lego med ridtema – vore ypperligt för dottern.

  [Svara]

 • Svara Martina 27 september, 2012 at 13:24

  ÅHH detta skulle jag verkligen vilja vinna. Fick barn för tre månader sedan och har börjat träna lite hemma, mycket plankan och ute och gå långa promenader med barnvagnen. Läser din blogg för att få mer insperation om träning och övningar. Tycker om dina små videor där du visar övningar och de bästa e att du oxå fått barn så du vet vilka övningar som e okej att göra. Underbart söta små killar har du oxå. Tack för en fin och inspererande blogg.

  [Svara]

 • Svara Jessica S 27 september, 2012 at 13:26

  Lätt val! Hopprep! Tar lite plats och kan utövas var du än är! Grymt bra träning att hoppa hopprep. Hoppen kan dessutom varieras på ganska många olika sätt. 10 minuter och du är helt slut 🙂 Perfekt träning som man dessutom kan utöva tillsammans med de lite äldre barnen. Trevlig familjeaktivitet alltså!

  [Svara]

 • Svara Malin 27 september, 2012 at 13:42

  Kul med tävling!

  Min bästa hemmaträning är bålträning i TRX med min fina älskade hemmagjorda TRX. (Du har övningen som video och den heter ”bålträning i TRX”) . Kör detta med tabatatimern och den är så himla jobbig att jag stupar och blir helt slut i kroppen när sista signalen går men jag ÄLSKAR den! 🙂

  [Svara]

 • Svara anneli 27 september, 2012 at 13:43

  Kör hedliga armhävningar, upphopp och situps. 30 sekunder av varje övning och snabbt till nästa moment. Öka 30 sek till 60 när orken finns och öka den sammanlagda tiden från 5 min till 10 till 15.
  En liten stund av hemmaträning som går att trycka in i hemmafixet men det ger mycket för både styrka, ork och själen…

  [Svara]

 • Svara Kicki 27 september, 2012 at 13:50

  Det bästa och mest effektiva när tiden tryter är att köra två övningar i tabataform och jag föredrar kombinationen burpees tillsammans med valfri övning. Ex. utfall eller koncentrera sig på axlar och köra olika styrkeövningar med hantlar. Kombinationen kondition och styrka.

  [Svara]

 • Svara Beatatjata 27 september, 2012 at 13:50

  Min favorithatkärleksövning är burpees. Jag är urdålig, eller som jag väljer att se det, har stor forbättringspotential! Svettigt, jobbigt på alla sätt och vis och går att göra både lättare och svårare om man behöver.

  [Svara]

 • Svara Annelie 27 september, 2012 at 13:51

  Bästa hemmaträningen är för mig att göra tåhävningar när jag står vid spisen samt utfall mellan pannkaksvändningarna, då blir det lite nytta/nöje med måsten;-)

  [Svara]

 • Svara Sara 27 september, 2012 at 13:52

  Igår stekte jag pannkakor till fyra hungriga barn, samt för att ha med som utflyktsmat till minstingen idag – det tog sin tid trots flera stekjärn. Under tiden roade jag och dottern (6 år) oss med att dansa så roligt, tokigt, fint, hoppigt etc vi kunde (har ett jättekök på nästan 40 kvadrat). Den timmen var både underbart rolig, fin egentid med dottern och rejält svettig. Lättare och bättre kan hemmaträning knappt bli!

  [Svara]

 • Svara Maria Svensson 27 september, 2012 at 13:55

  Jag tycker burpees. Kondition och styrka i ett och många olika muskelgrupper 🙂

  [Svara]

 • Svara Elin 27 september, 2012 at 13:57

  Gummiband och dörr – hur många variationer som helst och man kan lätt hålla koll på bebis.

  [Svara]

 • Svara Moa 27 september, 2012 at 14:01

  Åh jag måste också säga plankan. Enkel, snabb övning som inte kräver några redskap, speciella kläder eller så stort utrymme. Går att göra hemma, på semester, på jobbresa. En övning som passar både unga och gamla, gravida, nya mammor och pappor, kontorsråttor och alla oss andra 🙂 Den går att göra på olika nivåer, från soffpotatis till elitidrottare, och för med sig så mycket positivt – starka inre magmuskler, stark bål, bra hållning. Heja plankan!

  [Svara]

 • Svara Diana 27 september, 2012 at 14:06

  Bästa hemmaträningen är allt som kan göras mot soffan. Dips och situps med fötterna under soffkanten bland anant! Älskar soffan:D

  Vill gärna vinna legot till min tös som verkar tycka duplo är för lätt numera. 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 27 september, 2012 at 14:06

  När nu Mari redan skrivit Plankan så skriver jag i stället träning med lagom stort barn. Det barn jag brukar träna med är 5 år gammalt och väger ca 20 kg. Hon gör sig stel som en pinne och jag kör bicepscurl med henne i armarna, sätter henne på ryggen och kör utfall och benböj samt har kvar henne på ryggen för tung planka. Kul träning och umgänge med barnen i ett. Sen kan man gå vidare med den 30 kg tunga 7 åringen om man vill och orkar.

  [Svara]

 • Svara Lena 27 september, 2012 at 14:08

  Trevlig tävling för en som mig med 2 legotokiga barn (hmmm 3 kanske, sambon också) hemma, varav ett med blöja!

  Då jag jobbar på en avdelning där i princip samtliga (15) just ny dras med mer eller mindre uttalade besvär i nacke/rygg (japp, vi sitter vid datorn hela dagarna) vill jag slå ett slag för en så enkel övning som stretching av bröstmuskeln!!! Gärna i ett hörn så får man stretch på båda sidor samtidigt. Borde va ett minimikrav för oss alla som ständigt sitter…

  Tack för trevlig blogg från en ”nyfrälst löpare”.

  [Svara]

 • Svara Therese Rydgren 27 september, 2012 at 14:08

  Jag brukar köra ”bron” som träning (igentligen är det plankan)!
  Men mina barn brukar ställa lego båtar under mig (som jag då inte ska ha sönder med min kroppstyngd) samtidigt som de kör bilar på min rygg!
  Om jag inte håller kroppen still så får jag skäll från bilförarna =)
  Kram Tesse

  [Svara]

 • Svara Jeanette 27 september, 2012 at 14:11

  Jag tycker ditt hemmaträningsprogram med TRX är solklart bäst! Jag har inga barn så om jag vinner kommer jag att skänka priset till en vän, som har barn i ålder från 1 år till 10 år.

  Trevlig helg!

  [Svara]

 • Svara Åsa i Falun 27 september, 2012 at 14:14

  Helt utan tvekan – TABATAINTERVALLER! Inte EN övning utan ETT SÄTT att träna! Jag väljer ut två styrkeövningar och två konditionsövningar t ex planka med fötterna på en fåtölj, armhävningar, upphopp samt snabba fötter upp på soffkanten. Allt körs på vardagsrumsmattan med Spotify i bakgrunden samt en tabata-timer som finns på http://www.beach-fitness.com/tabata. Detta är suveränt att köra hemma, det går snabbt och man blir riktigt trött! Barnen hinner nästan inte ens märka att jag tränar! 🙂

  [Svara]

 • Svara Teresia Gimholt 27 september, 2012 at 14:16

  UTFALL!!! Helt grym övning som kan varieras i oändlighet, framåt, bakåt, åt sidan, på ett ben, upphopp, med vikt, utan vikt osv. För oss mammor en behövlig övning då rumpan tenderar att bli lite platt efter en graviditet, formar och stärker rumpa och lår samtidigt som mage/rygg får jobba stabiliserande för att bibehålla en bra hållning. Öka tempot och antalet repetitioner så får även pulsen sig en utmaning. Helt enkelt en superduperövning 🙂
  Tack för en inspirerande och glädjefylld blogg!!!

  [Svara]

 • Svara Lisa 27 september, 2012 at 14:27

  Bästa träningen hemma är att leka med barnen 🙂 – busa, lyfta, dansa, hoppa. Svettigt, enkelt och framför allt superskoj och uppskattat av både stora och små.

  [Svara]

 • Svara Pernilla 27 september, 2012 at 14:41

  Får bli Burpees, för en bra kombination av kondition och styrka helt enkelt. Lätt att variera och inga redskap behövs!
  Ridskolelego vore toppen till hästtokiga dottern!
  Tack för en toppenblogg!

  [Svara]

 • Svara Heja mamma! 27 september, 2012 at 14:50

  Kul!
  Jag drar gärna fram bollen och kör en övning med händerna i golvet, raka armar, underbenen på bollen. Sen tar man ena benet som man för ned på andra sidan bollen och touchar golvet, byter sedan ben.

  Hemma hos oss behöver vi variera leksakerna som nu bara är bilar, traktorer mm. Både killarna och lillsyrran kan behöva variationen och stimulera till andra lekar.

  [Svara]

 • Svara sabrina 27 september, 2012 at 14:57

  Då vi bor på andra våningen och inte riktigt kan hoppa eller göra för livliga övningar hemma, så därför tycker jag plankan i många olika variationer passar bra. Den är även väldigt barn vänlig så sonen kan klättra över och under. Planka kan man göra varsomhelst, om det nu är framför tv, i duschen eller i tvättstugan! Hejja, gissa vem som plankar och skriver detta inlägg?!

  Sonen min älskar lego och när han är sysselsatt med det kan jag ta ett hemma träningspass. Win win! Så då vore det perfekt med lite nytt lego att leka med! 😉

  [Svara]

 • Svara Maria rosenberg 27 september, 2012 at 15:37

  Jag kör olika övningar hemma, men det som är roligast och jobbigast är att köra följa John med barnen. De är smidigare än en själv så man får kämpa. Effektivt är också att göra övningar tillsammans med barnen tex armhävningar/plankan osv. När de inte orkar mer så lägger de sig ovan på och då är det tungt…
  Lego till oss, då kan de bygga när jag tränar
  Maria

  [Svara]

 • Svara Ellen 27 september, 2012 at 16:11

  En hemmaträningsövning som blivit en favorit (inte minst hos min son) är djupa knäböj med sonen i famnen. Nu skulle jag tippa på att han väger ca 12 kg, så han blir en bra extravikt 🙂 Han tycker att det är jättekul att hänga med när mamma tränar och i denna övning brukar han kikna av skratt.

  [Svara]

 • Svara Fridizz 27 september, 2012 at 16:12

  Tabataintervaller med och utan gummiband är favoriten! Det går snabbt, är effektivt, kan varieras till oändlighet och man blir rejält trött. Barnet hinner oftast inte tröttna då man spelar trall- och dansvänlig musik under tiden och gör hon det ändå så dansar jag med henne under några intervaller 🙂

  [Svara]

 • Svara Helena 27 september, 2012 at 16:56

  Tabataintervaller i trädgården efter en kort löparrunda!
  Kör oftast 5-6 intervaller där jag blandar flås, teknik och styrka. Sandlådekanten till dips, utemöblerna till upphopp, barnens gunga till utfall, en rot i gräsmattan för knäböj på ett ben, en kratta till overhead squads……
  Att ligga i en sidoplanka och blicka upp mot en blå och klar hösthimmel samtidigt som jag känner kroppen jobba – det är njutning för mig!!
  /Helena V

  [Svara]

 • Svara Cecilia 27 september, 2012 at 17:07

  Skojigt med tävling.
  Älskar att träna med mitt TRX. Kör tabataintervaller.
  Just nu är en favorit stående i planka och kör benindrag och växelvis bensplitt. Så underbart. Och samtidigt ligger min bebis nedanför mig och tittar.
  Att läsa din blogg är det första och sista jag gör på dagarna. Jag blir så insirerad av dig och din familj.
  Jag skulle vilja kunna ge min son Lego priset, för att han är så duktig och snäll. Han kollar ofta på film, eller brukar vara med i träningsrummet och testa lite övningar han med. Han följer dina barn på din blogg, och att kunna säga att priset kommer från deras Mamma skulle vara coolt som han skule säga.

  Du inspirerar mig, din Man inspirerar min man till träning och dina barn är så roligt att följa för min kille.
  Fortsätt med det ni gör, för ni gör det riktigt bra.
  /Cecilia

  [Svara]

 • Svara Petra 27 september, 2012 at 17:34

  Jag vill gärna vinna:) Plankan är mitt bästa tips, går fort och ger resultat!

  [Svara]

 • Svara Ida 27 september, 2012 at 17:48

  Bästa övningen är armhävningar över min bebis. Vid varje nergång kan man pussa Pyret och när man går upp får man leenden som belöning!! <3

  [Svara]

 • Svara Annelie 27 september, 2012 at 18:09

  Plankan! Är effektiv och jag märker snabbt resultat ( kanske inte på platt mage för min del men jag känner mig starkare!). Och kräver ingen utrustning. En toppenövnng helt enkelt!

  [Svara]

 • Svara Lindah 27 september, 2012 at 18:17

  Jag älskar att vara ute och löpa. Har totalt fastnat för denna enkla och effektiva sport. Sprang mitt livs första halvmaraton i lördags efter endast 6 mån träning. För tillfället varvar jag löpning med de tabatapass som du visade på tv4. Det är mina absoluta favoriter. 🙂
  *håller tummarna att vi vinner lite lego*

  [Svara]

 • Svara Lillemor 27 september, 2012 at 18:32

  Mitt bästa hemmaträningstips är att göra knipövningar när man kör bil. Knipövningarna glöms inte bort och man kan utnyttja körtiden på ett bra sätt. Nu är jag gravid med andra barnet och gör knipövningar dagligen påväg till och från jobbet 🙂

  [Svara]

 • Svara marbodarling 27 september, 2012 at 18:33

  Flera har sagt det innan men jag måste ändå välja plankan! Går att variera på massor av sätt och extra jobbigt blir det om man måste sjunga samtidigt för att hålla en bebis på gott humör 🙂 Det där liberopaketet skulle sitta som en smäck här.

  [Svara]

 • Svara Malin 27 september, 2012 at 18:56

  Min bästa träning får jag när lillan sover och jag värmer upp med henne i famnen. Då vaggar jag henne samtidigt som jag försöker slå mitt egna rekord i knäböj! Fastaste rumpan har jag!!

  [Svara]

 • Svara Emma Vuckovic 27 september, 2012 at 19:16

  Bästa är att göra diverse övningar med barnen som tyngder =) Tex knäböj med barn i famnen, situps med barn på knäna, armhävningar/planskan med barnet under dej =)
  Jisses vilka bra vinster i denna tävling!
  MVH

  [Svara]

 • Svara Mia 27 september, 2012 at 19:19

  Jag kommer direkt att tänka på plankan eller burpees som båda är grymt bra övningar för hemmaträning, så ett superset med dem. En stabiliserande övning och en pulshöjare.

  [Svara]

 • Svara Sofie 27 september, 2012 at 19:29

  Mitt bästa hemma tränings tips är att busa så mycket på kvällarna med barnen. Låter kanske inte som träning för vissa men med en springgalen 3åring här hemma och med en perfekt löpsträcka så blir det många många varv här hemma!!!
  Att jag sen dessutom kastar upp lillasyster i min famn gör ju att jag får lite extra tyngd och båda ungarna skriker av lycka! Oslagbart! 🙂
  Hoppas nu på tur! Vi alla skulle bli överlyckliga då ungarna skulle behöva något nytt att leka med och tyvärr tillåter inte ekonomin det just nu…
  Kram Sofie

  [Svara]

 • Svara Johan 27 september, 2012 at 19:43

  Måste säga plankan då den går att göra i alla situationer hemma, framför TV, mellan momenten i matlagningen osv. Min flicka älskar Lego och hästar så lego friends paketet med ridanläggning hade gjort henne lycklig.

  [Svara]

 • Svara Lollo 27 september, 2012 at 19:50

  Den absolut bästa vardagsträningen är promenad med inräknad backträning med barnvagn. Går låååånga promenader med vagn och sovande bebis, varje dag. Jag lunkar INTE utan tar det långa klivet före för att bli svettig. Börjar dagen med dessa promenader efter att ha lämnat de stora barnen på dagis. Inget mesgå utan power i stegen. Har en runda med ett par tre backar som tar bra på benen. Jag ser till att nästan alltid vara ombytt för att känna att jag faktiskt tränar.

  Bra för ben och rumpa och dessutom en energikick för hjärnan. Det behövs inte så mycket avancerade övningar för att komma i form. Viktigt att ha med vattenflaskan så man fyller på depåerna under vägen. Ytterligare ett tips är att lyssna på sommarpratare eller podcasts för idéer och en massa energi från kloka människor.

  Legokittet skulle glädja min dotter något galet mycket. Så hoppas vi vinner ;).

  [Svara]

 • Svara Yasmine 27 september, 2012 at 19:55

  Min snart 4åriga son Charlie e helt galen i Lego,senaste tiden så väcker han mig o vill bygga Lego mitt inatten,han lockar m -mamma du får bygga precis va du vill.När jag sen trött som en sengångare går upp så har han redan bestämt i minsta detalj vad det e vi ska byggga…så nu MÅSTE jag vara m o tävla känner jag ;0) Så, bästa träningen e att twista till de ”vanliga övningarna” där hemma m annolunda rekvisita som man har hemma.Typ göra utfall på grusgången,mkt jobbigare! Eller använda trappan till att försvåra någon statisk övning,plankan till att höja bena o få nerförs.Helt enkelt vara fyndig!Stå på köksstolarna,en under varje
  fot o göra DJUPA knäböj osv.Kram på er!

  [Svara]

 • Svara Therese 27 september, 2012 at 20:04

  Jag kör oftast spinning och kombinerar med hantlar när jag tränar hemma. På det viset får jag till ett bra pass med både styrka och kondition. Har svårt att komma hemifrån med två barn och en man som tränar lagsport. Då är detta ett jättebra alternativ för mig!

  Legopaketet skulle passa mina barn jättebra och jag skulle ju kunna få lite extra tid vid cykeln! =) Hoppas vi vinner!!! =)

  [Svara]

 • Svara Lisa 27 september, 2012 at 20:11

  Bästa hemmaträningen är helt klart ditt 24-min program du visade i Nyhetsmorgon!! Snabbt, effektivt och kör igenom hela kroppen! Perfekt för en mammaledig småbarnsmamma med taskig ekonomi!
  Ekonomin är också anledning jag vill vinna, en perfekt julklapp till min fina 3-åriga dotter!
  Tack för din underbara blogg!

  [Svara]

 • Svara Cindy 27 september, 2012 at 20:30

  Bästa hemträningsövningen är helt klart plankor, går att variera i det oändliga. Dessutom gillar lillkillen att klättra upp på ryggen när jag står i plankor, extra vikt för mamma och klätterfärdighet för lillkillen 🙂 Dvs winwin!!

  [Svara]

 • Svara Viktoria 27 september, 2012 at 20:44

  Squats! Böj knäna, 90 grader och se till att du ser dina egna tår. Tränar rumpa, lår, ben! Denna övningen tycker jag är jättebra, jag gör den just nu hemma med en toapappersrulle mellan knäna för stabilitet i bäcken då jag är gravid.

  [Svara]

 • Svara Lina 27 september, 2012 at 20:46

  Jag fick mitt andra barn för 2 månader sedan och har börjat hemmaträna för någon vecka sedan. Din blogg ger otrolig inspiration och träningslust måste jag säga. Min bästa hemmaträning är helt klart NTC-app:en (Nike Training Club). Så himla skönt att kunna göra ett ”pass” hemma när barnen leker! Avslutningsvis kör jag plankan och/eller armhävningar (oftast med en tvååring på ryggen, då han vill busa)!
  Jag skulle verkligen vilja vinna Libero-paketet!

  [Svara]

 • Svara Viktoria 27 september, 2012 at 21:25

  Bästa hemmaträningen är tabata-träning med olika övningar. Kombinationen av styrka och kondition är perfekt. Samt att man kan variera övningar utefter de redskap man har där man befinner sig. Min 8:a åriga dotter är Lego-frälst(samt hästfrälst) och önskar sig inget annat än denna legosats i födelsedagspresent.
  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!

  [Svara]

 • Svara Märta 27 september, 2012 at 21:35

  PLANKAN i alla former, rak, rodd, sida, löpning i plankan, ja alla former som sagt och allra helst i mörkret vid läggning. Tid för reflektion, tid för att vara bara här och nu det har blivit en välbehövlig pause mitt i livet. Varför vill jag vinna, för att det är kul att vinna, för att blöjkollektionen gör en lycklig, för att min Sixten har precis den storleken och ålskar att vara naken och måla, för att min August just idag pekade på det där häststallet och önskade sig det, för att det är alldeles underbart att ha de där små busarna i mitt LIV.

  [Svara]

 • Svara Rebecca 27 september, 2012 at 21:37

  Åå vill gärna vara med och tävla!
  Min bästa hemmaträning är att ligga på sidan och cirkulera och upp och ner med benen, en sida i taget. Vet inte vad den kallas men har varit en favoritövning under flera år. Skönt för rumpan. Perfekt övning när jag nattar sonen.

  [Svara]

 • Svara Maria 27 september, 2012 at 21:47

  Varje morgon startar med20 burpee, 50 utfall, 20 armhävningar, 50 knäböj, sedan plankan i olika former medians äggen kokar. 7 minuter planka:) jag vill vinna för jag är bannemig VÄRD det. Har en tjej på 3 år samt tvillingar på 4 månader. Behöver jag säga mer?

  [Svara]

 • Svara Anna 27 september, 2012 at 22:07

  Plankan, plankan och plankan! Går att variera på olika sätt och det bästa: det ger verkligen resultat! 🙂

  [Svara]

 • Svara Caroline Andersson - Mamma till Elias 27 september, 2012 at 22:24

  Träning är inte alls min starka sida, men jag fick några bra övningar av min sjukgymnast eftersom jag fick sådana problem efter förlossningen, nu är det några månader sedan och minnet sviker mig lite, men plankan var en av mina favoriter av just dom övningarna, sedan var den en annan övning när man låg på rygg med böjda ben med fötterna i golvet och sedan spänna magen på ett speciellt sätt och trycka ner svanken. Dock har jag varit dålig på att fortsätta med övningarna sedan jag blev bra. Och varför vill jag vinna? För att blöjor och babyvårdsprodukter är sådant som går åt, utgifterna är stora nog som dom är. Sen för att sonen älskar att måla, hela han lyser upp så fort jag börjar att plocka fram papper. Nu när han fyller år ska vi köpa lite stolar och ett litet bord där vi kan ha våran lilla pyssel hörna. Legot skulle jag ge till mina två kusiner som också fyller år nu, kommer bli två lyckliga tjejer som har önskat sig ”lego för flickor” länge! 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 27 september, 2012 at 22:54

  Min bästa hemmaträningsövning just nu är draken! Grym övning för ben, rumpa, balans och core. Bra att sätta lite fokus på baksida lår, blir lätt att framsidan får mer uppmärksamhet annars. Håll en vikt med båda händerna, för kroppstyngden på ett ben och luta dig framåt med bakre benet sträckt. Man står som ett T med ståbenet i golvet och kroppen som ”tak”och går sen sakta tillbaka. Kombineras med fördel med kettlebellsvingar. Superbra träning för hela kroppen, styrka och puls i perfekt kombination!

  Härliga priser, passar alla mina barn perfekt; 1, 5 och 7 år!

  [Svara]

 • Svara Teresa 28 september, 2012 at 06:14

  Hej
  min bästa hemma träning är att köra genom ett pilatesprogram som jag fått av min tränare

  jag skulle vilja vinna legot till min 10 åriga dotter som är hästtokig , hon och hennes vän brukar bygga i kartong till sina små plasthästar.
  jag tycker det är underbart att de fortfarade leker även om det sker lite i smyg nu för tiden
  tack för en bra blogg med massor av träningstips
  Mvh Teresa

  [Svara]

 • Svara Ida H 28 september, 2012 at 07:46

  Helt klart plankan! Funkar närsomhelst, överallt och för vemsomhelst. Just nu blir det mest plankan och barnvagnspromenader för min del då jag har en 1-åring och ett pyre i magen 🙂 att stanna till vid en parkbänk under promenaden och köra lite upphopp etc. är också en hit. Liberopaketet skulle bli super till oss då vi snart har 2 blöjbarn.. Lego är heller aldrig fel, lika kul för mamma och pappa 🙂 tack för en rolig och inspirerande blogg!

  [Svara]

 • Svara Lilla bebis - tränande mamma 28 september, 2012 at 08:44

  Jag har många bra hemma tränings tips,men det bästa måste vara lekparksträning, om det räknas som hemmaträning?? barnet får leka och är gärna med och jag skuttar runt och svettas i lekparken. Annars är pilatesbollen en klar favorit i vardagsrummet:)

  [Svara]

 • Svara cecilia 28 september, 2012 at 08:51

  Medan lillkillen ligger i sittbabygym passar jag på att köra lite situps och när han sedan vänder sig om på mage lägger jag mig framför honom och gör ryggövningar så att vi kan titta på varandra och skratta! // Cecilia

  ck-one@spray.se

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ en mammablogg om barnmode 28 september, 2012 at 09:05

  Haha, min träning är LÄTT att ränna efter min 1-åring som river ut ta mig fan allt. 😉 Är det inte skorna i hallen som han sätter sig på knä vid & plockar skor i vardera hand & kastar bakåt tills skoställena (vi har TRE..) är tomma, så är det skåpet i köket med pantflaskor eller varför inte korgarna i tv-bänken med spel & filmer i.. Om & om igen, hela dagarna. Ett KONSTANT plockande som gör en svettig. DET är träning det! ^^

  Jag vill vinna för detta skulle vara perfekt som bl.a julklapp till äldsta dottern.

  [Svara]

 • Svara Viktoria 28 september, 2012 at 09:47

  Plankan! Inga redskap behövs och det är den absolut bästa bålövningen för oss nyblivna mammor. Som nybliven 6-barnsmamma i en familj där hälsa och träning står i centrum är det en guldövning för att komma tillbaka i form efter livets sista graviditet.

  [Svara]

 • Svara Susanne 28 september, 2012 at 10:11

  Måste nog säga plankan jag också. Båd plankan går att variera på så många olika sätt, sidan, vanlig och med vikter eller på soffan.
  Det är med plankan och promenader som jag format till det mesta delen av min kropp efter barn nr 2. Efter alla videobloggar här om vanliga situps så vågar jag inte längre göra dom, då jag vill ha hela magmuskeler och inte delade.

  Tack dessutom till en fantastisk blogg.

  [Svara]

 • Svara Josefin 28 september, 2012 at 11:58

  Vedhuggning! Bra träning som ger stabilitet för hela kroppen. Och sedan har du ved att elda med i bastukaminen efter träningspassen!

  [Svara]

 • Svara Lina 28 september, 2012 at 12:00

  Jag älskar sumoknäböj (med vikt)!!! Man kan ju knappt sitta på flera dagar efter dom varit med i ett pass!:-)

  [Svara]

 • Svara Caroline 28 september, 2012 at 12:01

  Min favorit hemmaövning är helt klart plankan. Den går att variera i oändlighet, den ger resultat på en ”mamma” mage som jag inte trodde var möjliga och det är den enda övning som jag faktiskt aldrig hoppar över. Minst 9 min planka varje dag, även vilodagar och de dagar jag bara inte alls har lust att träna. Planka kan man alltid göra.

  [Svara]

 • Svara Lina 28 september, 2012 at 12:02

  Oj min email…linamolin@hotmail.com (jag m sumoknäböj;-))

  [Svara]

 • Svara Åsa 28 september, 2012 at 12:15

  Min bästa hemmträningsövning är att göra armhävningar el stå i olika varianter av plankan med min 2åring på ryggen. Hon tycker det är fantastiskt roligt och jag går mycket bättre stabilitets, styrke och balansmoment i övningarna. Så istället för att se min dotter som hinder för att hemmaträna så ser jag henne som ett socialt träningsredskap (missförstå mig rätt…)

  Hoppas ni har en bra helg och lycka till på lidingöloppet!!

  [Svara]

 • Svara eriika 28 september, 2012 at 13:52

  min bästa övning är plankan, med eller utan barn, bäbisen under (för lite lek samtidigt) och 2åringen på ryggen bara för att utmana mej själv ibland. och ofta när vi leker brukar jag göra det till en ”smygträning”.. och tvärtom, träning blir lek 🙂

  [Svara]

 • Svara Karin 28 september, 2012 at 14:17

  Plankan i alla dess former :), armbågar på boll, fötter på boll, på sidan, nyfiken 3-åring krypandes på ryggen, 4 månaders dom drar en i håret, 3- åring som tränar plankan ihop med mamma.. En riktig familje aktivitet med andra ord plus att det ger resultat 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 28 september, 2012 at 20:19

  Såklart i tabata form (som du verkligen inspirerat mig till).

  En intervall med burpees
  En intervall med planka
  En med jägarvila

  Underbart är kort när tiden är knapp..

  Det viktigaste med min hemmaträning är nog att minnas att all träning är bättre än ingen träning !! Annars är det lätt hänt att hoppa över..

  Min stora pojke skull bli så glad av Legopaketet. Inte lätt för honom nu när han ständigt får vänta pga av lillasyster. Liberopaketet behövs ju verkligen.

  Bamsekramar!

  [Svara]

 • Svara Frida 28 september, 2012 at 20:37

  Förutom att försöka hålla barnens tempo när de busar runt är mitt bästa hemmaträningstips för en småbarnsförälder bollibompasex! Snabbt, svettigt, du får upp pulsen och det får dig att må bra!

  [Svara]

 • Svara Christine G 28 september, 2012 at 20:56

  Den träning som blir av 😉 Skämt å sido, all träning som går att göra hemma tycker jag är den bästa, där man får använda sin kropp som redskap. På så sätt kan man inte fuska och man märker fort resultat när det inte längre är lika tungt att bära upp sig själv.

  Vill också passa på att tacka för en otroligt inspirerande blogg, med famtasiska övningar!

  [Svara]

 • Svara Ella 28 september, 2012 at 20:59

  Lätt lekplatsträning. Vi har en liten lekpark precis utanför så upphopp på bänk,planka,pushups m.m. Hur bra som helst och barnen tycker att det är superkul att hänga på. Hälsosamt och roligt för alla:-D

  Mina tjejer skulle ju vila av glädje över ett paket med lego som dessutom innehåller hästar. Favorit!

  [Svara]

 • Svara Nina - Glamourmamman 28 september, 2012 at 20:59

  Jag är självklart med – en perfekt tävling för mig med en 2-åring och en 6-åring 🙂

  Mitt bästa hemmaträningstips (speciellt för oss föräldrar) är Bolibompaträning. När min man jobbar kväll/natt och det är svårt att få till träningen, så kör jag intervallträning i vardagsrummet – samtidigt som killarna kollar på barnprogram. Win-win 🙂

  Tack för en toppenblogg!!

  Kram Nina

  [Svara]

 • Svara Christine G 28 september, 2012 at 22:07

  All träning som blir av tycker jag är den bästa träningen. Har nog ingen egentligen favorit, utan tycker att alla övningar med kroppen som redskap och tyngd är de bästa. På så sätt märker man fort resultat och man har ingen möjlighet att ”fuska” genom att plocka bort tyngder på annat sätt än att man tränar bort tyngden och får en stark kropp på köpet!

  Att vinna ett sådant här kit vore underbart då min lilla 1,5-åriga ängel både älskar att måla, kladda och bada 🙂 Win-win helt enkelt!

  Vill även passa på att tacka för en underbar blogg med fantastisk inspiration!

  [Svara]

 • Svara Ann-Sofie 28 september, 2012 at 22:12

  ARMHÄVNINGAR!!!

  Bara för att jag för ett drygt år sedan inte klarade en enda armhävning. Nu har jag kämpat med plankan och mycket styrka över 1 år och häromkvällen blev det personbästa!
  Känns underbart, trodde aldrig detta om mig själv.

  Å massa inspiration kommer från dig Lovisa, TACK för det! Kram Annso

  [Svara]

 • Svara Kim 28 september, 2012 at 23:03

  Jag tränar mkt x-fit pass, intensiva styrke och pulshöjar pass på 20min perfekt för en mamma som vill ha effektiv träning. Alla pass skrivs upp på en tävla som man kan kika på under passet. Mitt tips är att fota de uppskrivna passet med mobilen och sen köra det hemma 20min har alla tid med och jag lovar att du blir svettig och vältränad:-)

  [Svara]

 • Svara Lina 28 september, 2012 at 23:18

  Å jag vill vinna å hoppas på tur denna gång!

  Mitt bästa tränings tips hemma är plankan!

  Å alltid när jag gör den kommer Oscar å lägger sig på Min rygg! Vilket innebär 14 kg extra! Detta kallar jag effektiv hemma träning och det känns minst sagt i nästan hela kroppen! Kul även när man integrerar barnen i träningen! 😉

  [Svara]

 • Svara Lina 28 september, 2012 at 23:19

  Effektiv mamma hemma träning ska det stå 😉 de flesta har väl barn! 😉

  Önskar lego helst men blöjor går ju oxå åt såklart 😉

  [Svara]

 • Svara Sofia - mamma till Amanda och Olivia 28 september, 2012 at 23:50

  Jag sätter min röst på plankan! Bålstabilitet är viktigt för oss mammor som bär runt på barn hela dagarna. Och för alla andra också förstås. Tack för en inspirerande blogg!

  [Svara]

 • Svara Anna Anundby 29 september, 2012 at 08:33

  Som rookie i träningsvärlden och med en tidigare syn på att träning är tråkigt, dyrt och besvärligt, kräver en massa utrusning ELLER ett offentligt gym så måste jag säga att jag är grymt imponerad av den egna kroppen! Vilket motstånd! Jag har aldrig haft sådan träningsvärk som jag får av att jobba med den egna kroppen som motstånd, och det känns så bra! Tänk att träningen kan bli helt gratis och ändå lika effektiv! Och bäst av allt, träningen blir ROLIG!

  [Svara]

 • Svara anna 29 september, 2012 at 13:20

  Hej. Tack för mycket tänkvärd läsning i din blogg Ang. Träning. Jag vill självklart tävla! Själv har jag tre barn vilket minsta är 5 månader. Min bästa övning är stepup i trappan med vikt i form av barn på rygg eller mage. 🙂 olika djupa steg och beroende på vilket barn jag tränar med varierar vikten, man får liksom vara kreativ!

  [Svara]

 • Svara Josefine 30 september, 2012 at 02:48

  Mitt bästa tips är xbox KINECT! Själv kör jag på dance central och sports! Blir svettigare än när jag är ute och springer eller på gymmet, och så är det ju SÅ roligt. Träningsvärk så jag knappt kan stå dagen efter 😉
  Det bästa är att dina barn kan vara med och de tycker säkerligen att det är superkul.
  Perfekt när man inte kan gå hemifrån för att träna, och vill göra nått kul med barnen. Slår många flugor i en smäll så att säga 🙂

  [Svara]

 • Svara Malin 30 september, 2012 at 07:46

  hej!

  Mitt bästa träntingstips hemma är att stutsa på stutsmattan med barnen.
  Jag frågade storebor 4 år här hemma varför han ville ha det ” jag gillar bara barbielego och vill leka med lillasyster med det”

  [Svara]

 • Svara Lisa 30 september, 2012 at 10:58

  Hallå!
  Är föräldraledig med mitt andra barn och passar samtidigt på att plugga lite. (Lite lego som bra sysselsättning & finmotorikträning till barnen skulle inte va så dumt *S*)

  Men som paus i pluggandet och för att leka och underhålla barnen lite så hoppas det på dotterns (inomhus-)studsmatta. Hoppar en stund för att sen låta äldsta dottern hoppa medan jag gör ex plankan-övningar eller annat behövligt.

  Förra gången jag tränade med barnen fick jag även se tösen stå och stretcha efteråt, efter egen förmåga, så söt hon var 😉

  [Svara]

 • Svara my 30 september, 2012 at 18:42

  ÅÅÅhhhh, vilket underbart fint lego! Jobbar för det mesta men när jag är hemma, så har jag flera olika byggprojekt igång, just nu hönshuset och då jag precis gjort om taket där så kör jag pullups i bjälkarna! Skiiiiitjobbigt men ack så nyttigt… =) Barnen 2 och 5 år gamla är ofta med ute och ”tränar”…

  [Svara]

 • Svara Emmie 30 september, 2012 at 21:38

  Jag må låta o-orginell, men jag måste säga; plankan!!
  Dels för att jag själv just nu kämpar med att få tillbaka kontroll över magmusklerna efter två täta graviditeter.
  Men också för att man faktiskt kan variera den på flera sätt= den blir aldrig tråkig och att det bara behövs en minut här och där, vilket passar mitt hektiska småbarnsliv utmärkt 😉

  [Svara]

 • Svara Millan i skåne 30 september, 2012 at 22:06

  Med jobb, barn och hästgård så är tiden knapp för träning. Jag försöker få in små träningspass i vardagen. När jag ska till brevlådan som ligger 500 m bort så springer jag raskt, jag rastar hundarna i skogen och kör intervaller, åker jag pulka med barnen så springer jag upp för backen med barnen varannan gång och den andra gången får barnen gå upp för egen maskin, min 3 åriga son rider sin ponny i skogen så joggar jag bredvid. Man får ta tillfällena till träning där det passar i vardagen.

  [Svara]

 • Svara jessica 30 september, 2012 at 22:07

  Min bästa hemmaträning är att springa runt i trädgården med ungen. Hetsspringa så att ungen kiknar av skratt.

  Nytta med nöje.

  [Svara]

 • Svara Julia 30 september, 2012 at 23:28

  Åh, vilket perfekt paket att tävla om. Lilltjejen har passande storlek på blöjor och storebror verkligen älskar att bygga med Lego.

  Mitt bästa tips på hemmaträning (speciellt för småbarnföräldrar som har
  svårt att få till tiden) är t.ex. att passa på att springa i trappen eller en backe. Kan prova att springa uppför och gå nedför så många gånger man hinner under en viss förbestämd tid, typ 1 eller 2 min.

  Ett annat tips kan vara att stå på ett ben när man ändå utför andra sysslor, t.ex. borstar håret, tänderna m.m. Det ger gratisträning för magmusklerna och stabilitet för bålen.

  [Svara]

 • Svara Marie 1 oktober, 2012 at 08:42

  Träning som går att göra när man har lite tid är att utnyttja tillfällena som ges. Tex. när man står och puttar på gungan så kan man passa på att göra knäböj, springa fram och tillbaka mellan gungorna och leka tittut så barnen kiknar av skratt. Springa upp och ner för rutschkanan. Som mamma så får man lära sig att utnyttja tiden istället för att bara stå och titta på =)

  [Svara]

 • Lämna kommentar