Lofsan, Träning, Videobloggar

Tuff magträning för alla

Många fokuserar för mycket på att träna de raka musklerna och gör massa situps istället för att variera sig och göra övningar både för de raka och sneda samt framförallt de inre magmusklerna. En övning som är tuff för alla (denna magövning passar även dig som är gravid eller nyligen fött barn, så länge det känns bra) är enbenslyft i sidoläge.

Ligg hellre med naveln pekandes snett uppåt än nedåt även om målet är att naveln ska peka rakt åt sidan. Lyft övre benet så högt du kan med sträckt knä. Spänn till magen samtidigt som du lyfter upp det nedre benet så högt du kan och bromsa så mycket det bara går på vägen ner.

Håll balansen med handen framför, bakom eller i luften och fokusera ordentligt på de sneda magmusklerna, känn gärna med handen i midjan. Gör så många du kan på en sida innan du vänder på steken. Prova att göra en tabataintervall där du kör en sida i 20 sekunder innan du byter och vilar i 10 sekunder. Fortsätt i totalt 4 minuter innan du vilar helt. Övningen är tuff som ni ser på mig i filmen men ge inte upp: sträva högt med foten och bromsa ordentligt. Slappna av i foten och nacken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Petra 30 januari, 2012 at 11:16

  Detta verkar ju vara en grym magövning som jag bara måste testa! Härlig min du har den sista sekunden i filmen, man förstår verkligen att det är JOBBIGT:)!

  [Svara]

 • Svara Johanna 30 januari, 2012 at 14:38

  Magisk mage du har! Fab!

  [Svara]

 • Svara Johanna - Mamma, mode, skor 30 januari, 2012 at 20:11

  Måste testas! 🙂

  Har du några tips på fettförbrännande övningar? Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att få bort hullet man har lite överallt….

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 30 januari, 2012 at 22:39

  Den såg både svår och lätt ut på samma gång 🙂 Kul med nya övningar, tack för alla tips du ger!!

  Kramar

  [Svara]

 • Svara Miss F 3 februari, 2012 at 15:03

  Härligt! Den där testar jag i morgon med Tabataintervall. Kör du en sida i taget då?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Den är grym! Jag kör varannan sida hela tiden.

  [Svara]

 • Svara Miss F 4 februari, 2012 at 15:35

  Körde den i morse. Kände dock nästan mer i höften än sidan av magen. Får väl testa lite helt enkelt. Jobbig var den hur som helst!

  [Svara]

 • Lämna kommentar