Lofsan

Tröttmössa

Ja, hur tror ni att natten var för oss? Jo, Sixten somnade till slut, efter viss kamp måste jag erkänna, klockan 22. Sedan sov han på prick samma ställe till klockan 08 imorse. Jag gjorde ett blöjbyte och gav lite välling mitt i natten men han var knappt medveten om det. Det är konstigt hur nätterna växlar utan något egentligt samband mellan mat, aktiviteter och dagssömn. Sixten sover alltid två gånger per dag och äter mest av alla bebisar jag vet. I går åt han ju bara massa vanlig mat, ingen puré och ändå drack han totalt 800 ml välling mellan 19 och 08. Ni förstår att jag måste göra ett blöjbyte nattetid va?

Jag då? Hur sov jag i natt? Jo, klockan 01 kom min bror fram efter att ha åkt moppe hela vägen från Stockholm till Österlen. Då vaknade jag. Sedan hade jag så mycket sammandragningar och volter i magen att jag låg helt klarvaken fram till 04. Jag är alltid så nervös de nätter jag ska sova ensam med Sixten, framförallt när andra sover i närheten. Jag vill inte att han ska störa, eller bli störd och vakna. Hemma, när vi båda vuxna är hemma somnar jag alltid som ett barn, ofta innan Sixten och vaknar inte av nåt, men så fort jag är ensam så är jag jättelättstörd och nästan besatt av att hålla Sixten sovandes utan knussel.

I alla fall, någon gång där i natt kom Sixtens kusin och hennes mamma fram också så nu har huset börjat fyllas på igen. De har med sig sina två hundar, som Sixten för övrigt älskar, så det blir trångt några dagar framöver. I kväll kommer morfarn tillbaka från Stockholm och imorgon kommer båda mina systrar, en av deras karlar och så min älskade man såklart. Det innebär fullt hus så Sixten och jag flyttade in hos grannen som är bortrest. Här kan Sixten gråta på nätterna utan att störa någon och så får vi lite lugn och ro vid frukosten och så. Sixten vill gärna hålla koll på alla runtomkring och då är det inte så lätt att äta samtidigt.

Jag hoppas verkligen att jag sover bättre i natt, det är tufft att vara ensam dygnet runt flera dagar på raken med Sixten när jag är van vid att Hans är hemma med oss både på dagarna och alltid tar Sixten på nätterna. Men på det här sättet så blir jag inte bortskämd. 🙂 Sixten somnade i alla fall helt lugnt och utan tårar klockan 21, tänk om han sover två hela nätter på raken? Jag vågar inte hoppas…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Amanda 24 juni, 2010 at 04:47

  Det låter som om ni kommer att lida av grym sömnbrist sen när bebis nr två anländer. Borde kanske prova den beryktade fem minuters sovskolan. Inte roligt de första nätterna men tänk efter några dagar när ni lägger honom kl nio, pussar godnatt och så sover han hela natten. Detta medför ju honom också en god natts sömn, inte bara er!

  [Svara]

 • Svara skolfux 24 juni, 2010 at 08:04

  Sixten är inte törstig ( efter att ha ätit ”vanlig” mat och att det är varmt ute?) så därför dricker han mycket välling?

  [Svara]

 • Lämna kommentar