Lofsan

Träningstips för gravida

En av de främsta utbildarna inom träning för gravida i Sverige är barnmorskan och träningsinstruktören Maria Wigbrant. Wigbrant utbildar alla SATS personliga tränare i hur gravida bör träna och vilka rekommendationer som finns. Maria Wigbrant har lärt mig så oerhört mycket. Innan jag själv blev gravid var hon min guru. Nu efter två egna graviditeter har jag så pass mycket egen erfarenhet att jag lättare kan ge andra gravida tips på hur de ska tänka kring sin träning och vilka studier och generella rekommendationer det finns. I slutändan gör alla som de själva vill men det är alltid bra att ha fakta att luta sig tillbaka mot. Wigbrant har tillsammans med vår gemensamma kollega Jonas Lissjanis skrivit boken Stark, Glad, Gravid som är min bibel inom gravidträning.

I morse gästade Maria Wigbrant SVT:s Gomorron Sverige och tipsade om träning för gravida, vad som är viktigt att tänka på och vilka myter man inte ska gå på.

Klicka på bilden för att komma till klippet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Petra 13 oktober, 2011 at 16:47

  Använder du någon skötväska eller motsvarande väska?

  [Svara]

 • Svara Sofy 13 oktober, 2011 at 21:00

  Det är toppen om man kan träna på nästan som vanligt under graviditet. Jag trodde att det bara var ”att göra” men oj så fel jag hade… Nu är jag i v.36 och hoppas att bebisen snart vill komma – så att jag kan börja planera att träna som jag vill igen. Med massiva sammandragningar funkar inte ens lätt träning med gummisnodd. Trist – men stärkande på sätt och vis – att man kan ”leva träning” i hjärnan ändå, utan att på riktigt praktisera. Tycker att detta ”problem” att vilja men inte kunna träna under graviditet inte alls syns i ”media” eller i böcker och tidningar. Fast kanske är det inte ett så utbrett problem… vad vet jag?

  [Svara]

 • Svara Lisa 13 oktober, 2011 at 21:03

  Hon verkar väldigt klok. Tyvärr blev det inga konkreta tips på övningar i inslaget men det kanske är bäst att köpa boken 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar