Lofsan

Träningsresa till Alperna dag 3

 
 Eftersom det här är en bred träningsresa inriktad på utomhusträning så har jag gjort en väldigt varierad planering för veckan. Eftersom vi började med en längre löpning igår mellan 10 och 20 km (många gick den andra halvan) så är det viktigt att träningen de kommande dagarna kan balansera upp det.
 
 Vi startade vår tredje dag på plats med en tidig workshop på morgonen, före frukost. Temat var rörlighets- och stabilitetstester. Vi tittade på grunderna i knäböj utifrån höft, knäled och fotled. Många är stela i vaderna och kan inte utföra knäböj i fulla rörelsen utan att bygga upp hälen tex. Det var flera som fick aha-upplevelser under denna workshop, framförallt på grund av den röda tråd som jag vill ska gå igenom allt vi jobbar med under hela veckan.
 
 Efter frukosten så åkte vi i en förbokad buss upp till en Nationalpark som heter Nassfelt eller Sportgastein. Temat för utflykten är det som så trendigt nu kallas Trailrunning. Vi delade upp oss i tre grupper där vardera grupp jobbade med olika höjder i passet. Mycket av fokus, förutom såklart den fantastiska vyn över bergen, ligger på hur man på ett effektivt och utmanande sätt tar sig an förändringar i terrängen.
 
 


Efter några timmar ute bland bergen möttes vi alla grupper och så åt vi gemensam lunch tillsammans i solen. Det var så varmt och härlig krispig luft samtidigt!
 
 


Efter en kortare stretch åkte vi buss ner till Bad gastein för någon timme i spat där bubbelpoolen med världens vackraste utsikt. Innan middagen körde jag veckans första föreläsning, om motivation i praktiken. Det är superinspirerande för mig att få ha en hel grupp på detta sätt, en hel vecka, och kunna väva ihop teori och praktik hela tiden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara vivianne treschow 24 september, 2015 at 21:00

  Vilken underbar miljö att träna i och ett riktigt välförtjänt glas vin!
  topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

  [Svara]

 • Svara Elin & Loe 27 september, 2015 at 16:45

  Åh, det ser helt underbart ut! Även vi var i Bad Gastein nu under sommaren och blev förälskade i staden så hjärtat smälter lite nu när man får en tillbakablick genom dina fantastiska bilder. Tack för att du fortsätter inspirera och motivera till en hälsosam livsstil, du är en förebild för oss båda. Kram

  [Svara]

 • Svara Cecilia 30 september, 2015 at 09:53

  Min dröm är att få springa i Alperna men än så länge har jag bara åkt skidor där.
  Jag bloggar om min väg till min första mara, med hjälp av er bok där jag även kört schemat för 5 och 10km.
  Tack för ett riktigt bra träningsupplägg!
  http://mittunderbaraliviare.blogspot.se/

  [Svara]

 • Lämna kommentar