Lofsan

Träningsresa till Alperna dag 2

 Vår andra dag här i Bad gastein sålde jag in som den dag man antagligen kommer att känna sig som piggast på. Ni som varit på en träningsresa vet att det ofta är ett tufft program och om man är van att träna 2-3 pass i veckan själv hemma och på resan kör 2-3 pass per dag så blir kroppen trött.
 
 


Vår guide Simon tog oss först på en stadsvandring i byn och visade det viktigaste.


Regn och dimma på förmiddagen.


Vi gjorde en löpsträcka från Bad gastein ner till grannbyn Bad Hofgastein, det är cirka 9 km. Flera i vårt gäng satte distansrekord, från kanske 6 km som längsta pass hemma. Det är en väldigt vacker sträcka som går genom hagar, bland pittoreska små alphus och framförallt på utsidan av lodräta klippor och igenom upplysta grottor. Supercoolt och så inspirerande miljö!
 
 


Framme i grannbyn fick vi lunch på en riktig alprestaurang med gulaschsoppa. Det är så gott att äta efter några timmar i naturen tycker jag.
 
 Efter någon timme hade våra kläder torkat efter förmiddagens regn och vi startade etapp två, tillbaka mot Bad gastein med en promenad genom Bad Hofgastein. Nere vid floden delade vi upp oss i grupper; några sprang tillbaka, några gick och några tog bussen. Vi är väldigt noga med att hela tiden ge möjlighet att välja egen nivå på passen eftersom vi i ena änden har några riktigt vassa träningsvana löpare medan de flesta gruppen är helt vanliga människor. Det här är en träningsresa i första hand, inte en löparresa.
 
 


Tillbaka här i Bad gastein lyckades vi pricka in en kortege som firar skördefest. Utklädda traktorer, massa österrikiska traditionella grejer och orkestrar på gatorna. Hans och Caroline blev bjudna på snaps. Perfekt avslut på 20 km löpning!
 
 


Efter någon timmes vila på hotellet avslutade vi vår träningsdag med ett överkroppspass fokuserat på styrka och skulderbladskontroll. Vi använde handdukar och en kompis som motstånd, något som kan vara riktigt bra för att engagera ryggmusklerna om man är van att träna rygg och axlar i maskiner eller med hantlar. Direkt efter passet gick hela gänget till en bar intill och körde en traditionell after work(out) med livemusik och svettiga underställ. Jag älskart!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 21 september, 2015 at 10:18

  Vad gott det såg ut!
  Haha, INTE! 🙂

  Låter grymt, du ser väl till att det blir repris nästa år? (när kan man boka?)

  kram!

  [Svara]

 • Svara Vivi 21 september, 2015 at 22:53

  Dit vill jag åka!!!

  Lofsan, en fråga jag funderat på…
  Synliga magmuskler, är det inte något vi alla får?
  (Jag känner mina magmuskler ser lite i överdelen av magen men, tycker det borde synas lite mer.. )

  [Svara]

 • Lämna kommentar