Lofsan

Träningspass med Kanotgymnasiet i Nyköping

 

Nu är det ganska exakt prick 12 månader sedan som jag tillträdde i styrelsen för svenska kanotförbundet. Jag jobbar med marknad och media och brinner lite extra för att hjälpa idrottarna i förbundet att bygga sina varumärken. Kanot är en relativt sett dyr sport när man blir lite äldre och kanotklubbens material inte räcker till längre och man behöver köpa egen kanot och paddel osv. Att bygga sitt varumärke som idrottare kan vara ett sätt att locka till sig sponsorer som kan hjälpa till att finansera träningsläger, resor till tävlingar och material.

Igår var jag i Nyköping hela dagen, på min gamla gymnasieskola. Först träffade jag tränarna på Kanotgymnasiet och även förbundskaptenen för landslaget och sedan fick jag hänga med alla elever. Jag körde ett träningspass tillsammmans med hela gänget och sedan hade vi en workshop inriktad på hur man kan använda sociala medier för att bygga varumärke som idrottare.

Träningspasset vi körde är ett fyspass inriktat på kondition och styrka med en hel del parövningar, ett roligt sätt att bryta av kanotistens ibland monotona träning med många timmar på paddelmaskin och löpning vintertid.

 

Jag la upp passet med 10 block á 4 minuter vardera, 1 minut vila mellan varje. Så ett nytt block startar var femte minut.

1. Person 1 gör knäböj medan person 2 kör 15 meter löpning plus 5 armhävningar och sedan löpning tillbaka, byt. Varannan person.

2. Person 1 gör Burpees medan person 2 gör Utfallsgång framåt plus löpning tillbaka, byt. Varannan person.

3. Person 1 bär sin kompis på ryggen, om man vill: knäböj med steg emellan eller hopp framåt. Byt person på andra sidan så att person 2 bär person 1 i famnen tillbaka. Upprepa andra personen med kompis på ryggen.

4. 3&3: Armhävningar upp på magen 5 per person sedan byter man person.

5. Spark i magen i planka 30/30 sek per person. Skulderblad och ben i luften hela tiden, man får aldrig nudda golvet om man är den som sparkar. Rörelsen kommer från höften och inte knäet.

6. 5 gungningar i botten av ett knäböj plus explosivt hopp, totalt 5 hopp innan man byter person. Tryck ner kompisen på axlarna.

7. Armdrag i planka 30/30 sek, håll emot och dra. Byt sida.

8. Fotdrag för magen 4*1 min. Se filmen.

9. Armhävningar: gör max 20 var i 4 min, vila när kompisen jobbar. Tempo viktigare än teknik. Anpassa utförandet så att man orkar tempot hela tiden.

10. Ryggcirklar med klapp på kompis hand – pannan i golvet 30/30 sek per person.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar