Lofsan

Träningsdrömmar

Tvärtom mot vad många tror är det inte lättare att få till träningspass bara för att man jobbar med träning. Min stora utmaning i vardagen med två små barn och egna företag är att prioritera och orka min egen träning. Motivationen går i perioder och även om jag som minst alltid får till tre pass i veckan vet jag att nivån jag helst vill och tycker om att ligga på är fem pass per vecka. Denna höst och vinter kommer jag att jobba en del utomlands och en av resorna går till det stora träningshotellet Playitas tillsammans med min samarbetspartner Röhnisch.

Förutsättningarna för en mängd olika träningsformer är optimala och jag kan varken skylla på att barnen tar min uppmärksamhet eller att jag har inbokade PT-kunder.

Jag drömmer nu om yogapass på stranden (jag har aldrig gillat yoga men ska ge det en chans), löpning i solnedgång och svettiga styrkepass. Helt utan konkurrens av vardagen.

Jag vet att många av er bloggläsare varit på Playitas. Vad har ni för tips att dela med er av? Vad tyckte ni var bäst? Hur är maten?


Bild från Träningsglädje som var på Playitas för några veckor sedan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara sofir 10 oktober, 2013 at 11:15

  Jag och familjen + 1 årig son var där i augusti. Paradiset för träningsfreaks. Maten är toppen på buffen. Mycket olika rätter med grönsaker pasta mm för alla smaker. Från superviktigt till mindre onyttigt. Tyvärr är dessertbordet nästan större än grönsaksbordet. I barerna finns olika fruktsmootgies, youghurtglass mm. Sparsamt med alkohol vilket jag tyckte var ett + då jag var gravid också. Träningsmässigt var löparpassen kanon. Var med på löpträningen ” Lighthouse run” väldigt tuff utmaning. Spinningen var toppen och likaså gymmet. Barnvänligt på själva lägenhetshotellet. Mer vuxet på hotellbaren. Du kommer trivas!

  [Svara]

 • Svara Träningsglädje 10 oktober, 2013 at 12:09

  kul, ska bli skoj att ”följa med” dig dit!! det finns 2 restauranger; en för hotellet och villorna och en för lägenheterna. samma mat men jag gissar att barnfamiljerna höll till på lägenhetsdelen (där barnpoolerna också fanns) så jag som är rätt barnfri höll mig undan. jag tyckte det fanns mycket grönsaker och frukt så är nöjd med maten!

  lighthouserun gillade jag även om jag sprang den vid annat tillfälle än när det var ”tävling”. när jag var där fanns det en ”arena” för crossfitinspirerande träning. om den finns kvar och inte var temporär – håll till där!

  [Svara]

 • Svara Catta 10 oktober, 2013 at 12:47

  Kom hem för ca två veckor sen. Det var andra gången vi åkte dit. Maten är helt otrolig, äter tyvärr alldeles för lite hemma men där nere är tallriken full:-)
  Tycker träningen är så rolig. Bor på en mindre ort där det inte finns så stort utbud. Därför är det så kul att få prova alla möjliga träningspass:-)
  Kan rekommendera en vandring över berget till Gran Tarajal och lighthouse run till fyren.
  Och det är så skönt med en timmes relax på MC1 efter en dag med roligheter.
  Att man kan kombinera träning med sol och bad är ett stort plus.
  Vi kommer åka tillbaka igen:-)
  Ska bli kul att se vad du tycker om Playitas

  [Svara]

 • Svara My 10 oktober, 2013 at 13:54

  Jag var där för ett par år sedan och hade inte bokat middagspaket utan enbart frukost. Frukosten var väldigt bra, även några av de måltider vi åt på restaurangerna på hotellen. Något jag verkligen rekommenderar är att gå till den lilla restaurangen till vänster, bortom udden om hotellet. Där vid strandkanten är det en restaurang som inte ser så mycket ut för världen, med plaststolar, men med fantastiskt god mat! När jag var där hade byn två restauranger som verkade vara öppna var annan dag. Den förstnämnda var bäst. Det är alltså 500 m till vänster om hotellkomplexet om man blickar ut över havet.

  Annars rekommenderar jag långa promenader bland bergen. Det ser trist ut men är helt fantastiskt när man väl är där!

  [Svara]

 • Svara Annika 10 oktober, 2013 at 13:57

  Var där för ett år sedan, två veckor över jul och nyår. Gillade allting, förutom att jag tyckte spinninginstruktörerna inte höll måttet. men det kan väl variera.. Annars härligt med spinning utomhus! Deltog i allt möjligt, dom ledda passen var riktigt bra+ett fint gym. Vackert, god mat, härlig frukost! Kommer nog att åka dit fler gånger!

  [Svara]

 • Svara mari 10 oktober, 2013 at 19:40

  Åh så härligt. En sådan resa skulle jag vilja åka på.

  [Svara]

 • Svara Anna - Trend o träning 10 oktober, 2013 at 21:52

  Jag tyckte det var kanon när jag var där 2010, & nu har det säkert hänt en hel del där nere. Här skrev jag en liten utvärdering:

  http://trendotraning.se/2010/07/15/utvardering-av-playitas/

  KRAM & ha det så härligt!

  [Svara]

 • Svara Manda 11 oktober, 2013 at 10:06

  Det låter hur kul som helst, blir också sugen på att åka dit eller på en träningsresa över huvud taget. Ser fram emot att läsa om din resa sen!

  [Svara]

 • Svara anneli 11 oktober, 2013 at 14:04

  Var ju där i somras, utan familjen med bara en kompis men de små hade trivs på ”minisats” och i de fina barnområdena.
  Några tips,
  1 Vissa pass kostar 3 euro typ redcord och kettlebell, boka snabbt då de typ är fulla direkt. För de har högst 5 deltagare och det är en blandning mellan pass och teknik.
  2 Häng med på en vandring upp över bergen, men utan de små, det är lite brant.
  3 Kör massor av spinning, ogillar spinning skarpt annars men med duktiga riktiga Italienska cyklister är det en helt annan sak.
  4 Har man otur dyker det upp någon mindre duktig instruktör, välj pass efter dina favoritinstuktörer.
  5 Runt 10/11 tiden så har de varje dag en halvtimme core inne i gymmet. Man bokar inte utan går bara dit, fantastiska intruktörer med massor av nya roliga övningar.

  Läs om alla tips och dagbok här här….http://lifeincerise.se/category/resorutflykter/traningsresa/
  Ha en underbar resa, det hade vi!!!

  [Svara]

 • Svara Cindy 11 oktober, 2013 at 20:40

  Jag och familjen (sambon + vår son 2år) har bokat resa till Playitas i mars. Blev sååå glad när jag läste att du ska dit innan. Ser fram emot att läsa om dina upplevelser och tips från resan.

  [Svara]

 • Lämna kommentar