Lofsan

Träningsdate och planering

Eftermiddagen idag på påskdagen har ägnats åt planering inför ett kul kommande event. Jag hoppas att de sista bitarna ska falla på plats så att jag kan gå ut med en officiell inbjudan snart. Jag är i alla fall väldigt nöjd med upplägget!
 
 I mitt team har jag Ida och Caroline. Ida är ett bekant ansikte för många av er sedan tidigare, kanske är också Caroline det. Hon är min kunskapskälla inom träning, kost och viktnedgång inriktat på kvinnor då hon forskar och doktorerar på det området. Det känns så skönt att kunna bolla direkt med den person som gör studierna som tidningar och media citerar istället för att citera en andrahands- eller till och med tredjehandskälla. Den senaste studien Caroline jobbade med var en jämförelse mellan så kallad paleo-kost och den kost som rekommenderas enligt tallriksmodellen. Många missförstod resultatet eftersom de läste referat från ett referat på ett referat och det blev lite viskningslek över kontentan. Men med forskaren herself i närheten vet jag exakt vilka slutsatser som kan dras. Det är grymt att ha kött på benen i argument när det varje dag påstås saker kring kost och träning som inte är samma eller generella!
 


Vi lånade gymmet här på Hotell Torekov och körde ett träningspass. 3 block med 15 minuter i varje block. 5 övningar som görs 5 repetitioner av varje med start av respektive övning varje hel minut. I det mellersta blocket adderade vi 5 Burpees efter varje övning men fortfarande med start av varje övning på hel minut. När passet är klart har man kört 45 repetitioner av varje övning och 75 Burpees. Vi körde knäböj, marklyft, dubbla hantelsvingar, militärpress och latsdrag. Varje övning ska vara riktigt tung, så att den femte repetitionen är en kamp. Det är kul att träna med riktigt starka tjejer som också har bra kondition. Annars brukar många vara bra på det ena eller andra.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Svara Aniika 20 april, 2014 at 21:42

  Med er 3 kan det inte bli annat än ett succéevent! Blir jättenyfiken på Carolines slutsatser kring Paleostudien, finns det att läsa mer om studien någonstans? Glad påsk!

  [Svara]

 • Svara Hanna Andersson 20 april, 2014 at 22:19

  Hej igen, det var jag som frågade om tightsten. Ser här att de kommer från Nike. Men vart kan jag köpa dem? Kan inte hitta dem på nätet, hittills.. /Hanna

  [Svara]

  admin Reply:

  jag har köpt ett par i New York och ett par likadana i London….

  [Svara]

 • Svara Mia 21 april, 2014 at 11:46

  Hej! L

  [Svara]

 • Svara Mia 21 april, 2014 at 11:47

  Hej! Låter som en intressant studie. Har dungen länk till den? Med vänlig hälsning, Mia

  [Svara]

 • Svara Cindy 21 april, 2014 at 14:55

  Hoppas att detta event är något för oss i södra delarna, vore verkligen fantastiskt att få ta del av er 3 grymma tjejer 😉 Väntar med spänning…

  [Svara]

 • Svara Linn 21 april, 2014 at 18:02

  Du kan konsten att göra en nyfiken!
  Ser fram emot upplägget.

  [Svara]

 • Svara Emma 21 april, 2014 at 19:15

  Om du vet vilka slutsatser som kan dras kanske du kan dela med dig? Är studien publicerad?

  [Svara]

  Caroline Reply:

  Hej studien, eller åtminstone delar av studien är publicerad i EJCN (European journal of clinical nutrition).
  Det går inte riktigt att sammanfatta resultatet i några få meningar men jag kan försöka.
  De som åt stenålderskost gick ner mer i vikt, särskilt efter 12 månader men efter 24 månader fanns ingen skillnad kvar i viktnedgång mellan de som åt enligt Nordiska näringsrekommendationerna och de som åt Stenålderskost.

  Det går inte att säga att skillnaden i viktnedgång beror på kosten eller dess sammansättning. Det vi kan se är att det skiljer i kaloriintag. Dvs man går ner mer om man äter färre kalorier.

  [Svara]

  Emma Reply:

  Ännu bättre med svar från författaren själv! Spännande, jag ska leta rätt på den och läsa!

  [Svara]

 • Svara Kristin 21 april, 2014 at 22:15

  Härligt!!!! Låter som ett hårt och givande pass =) Lofsan, vet du varför det inte går att bläddra bakåt i din blogg? När jag klickar på tillbaka så kommer ändå bara den första sidan upp om och om igen. Det har varit så under rätt lång til (iaf för mig) å nu missar jag ju inlägg!!!!! å det går ju inte för sig 😉

  [Svara]

  admin Reply:

  Märkligt. Så blir det inte för mig. Använd denna adress annars: http://www.lofsan.se/page/2/ osv

  [Svara]

 • Svara Malin, Nybliven tvillingmorsa 21 april, 2014 at 22:44

  Snygga brudar 😀

  [Svara]

 • Svara Annica 27 april, 2014 at 16:36

  Hej hej! Läser ikapp lite i bloggen och det kan vara för att jag är trött men jag hängde inte med på träningsupplägget. Och jag vill hänga med för jag skulle gärna testa 🙂 är det så att en ny övning varje minut så har du fem olika övningar blir det tre set per block? Och samma övningar återkommer i block två och tre?

  [Svara]

 • Lämna kommentar