Lofsan

Träningsdag till förmån för Ung Cancer

Bloggar om träning bjuder in dig till en dag fylld av träning där du gör skillnad. Du är välkommen till Sportlife Östermalm söndagen den 25 november för att träna och samtidigt göra en god sak för unga vuxna cancerdrabbade. Dagen avslutas med att Ung Cancer själva berättar.

Du betalar valfri summa, men minst 50 kr, per klass. Betalning sker kontant på plats. Alla pengar vi får in går oavkortat till Ung Cancer med syfte att ge unga vuxna cancerdrabbade en bättre levnadssituation.

OM UNG CANCER:

Historien om hur Ung Cancer startades är lika gripande som fantastisk. Julia Mjörnstedt från Göteborg var bara 21 år gammal när hon drabbades av tjocktarmscancer vintern 2007. Utöver allt lidande beskedet orsakade Julia och hennes närstående kände hon sig ensam i sin situation.

Julia reste runt i hela landet och berättade om sina erfarenheter och upptäckte att det fanns ett stort hål att fylla. Därför startade hon Ung Cancer tillsammans med Hanna Wekell, Anna Gustavsson och Josefine Van Ginhoven i november 2010. Frustrationen över att det inte fanns någonstans att vända sig för att få träffa och prata med andra unga vuxna som drabbats av cancer växte. Varken sjukhuset eller kuratorn kunde lotsa henne vidare. Det fanns helt enkelt inte något forum eller någon självklar mötesplats för unga vuxna som drabbats av cancer.

Organisationen fick snabbt ett stort antal medlemmar och Ung Cancer fortsätter att växa hela tiden.

– Vi visste att behovet fanns, men vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det var så stort som det faktiskt är. Vi fick en enorm respons direkt av alla möjliga – läkare, politiker, vårdpersonal och flera andra hörde av sig och påtalade hur efterlängtat vårt initiativ var. Vi blev inbjudna till regeringskonferenser, föreläsningar, debattgrupper med mera.

– I dag består organisationen av ytterligare fem medarbetare och vi har kontinuerliga medlemsträffar i Göteborg, Stockholm och Malmö. Målsättningen är att inom en snar framtid även kunna erbjuda medlemsträffar och andra aktiviteter på alla platser i Sverige där vi behövs. Vi vet att behovet finns – du är inte ensam.

SCHEMA:

CYKELSALEN

11.30: 55 minuter cykelträning med Sara Rönne med uppdrag Mission Possible. Vi använder pulssystem från Activio.

14:00: 55 minuter cykelträning med Jaime Palou & Viktor Ehrnholm Larsson. Vi använder pulssystem från Activio.

GRUPPTRÄNINGSSALEN

10.15: 55 minuter crosstraining (pulsbaserad styrketräning) med Lovisa Sandström. Lovisa är träningsexpert inriktad på tuff funktionell pulsbaserad styrketräning. Lovisa är PT, idrottslärare och skriver en av Sveriges största träningsbloggar på Lofsan.se. Ni kan se Lovisa som utmanare i Gladiatorerna och som träningsexpert på Nyhetsmorgon i TV4 under hösten och vintern 2012.

12.40: Casall T.O.D. – Training of the day. Eventklass från Casalls nya träningsapp med fokus på tuff hemmaträning som tränar både styrka och kondition. 

15.10: Rörligetsträning med Jessica Clarén.

16.10: Föreläsning på temat ”Ung Cancer berättar”

Anmälan samt mer info sker till: asa@vlhalsa.se, kolla gärna in eventet på facebook också.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Träningsglädje 23 september, 2012 at 20:42

  så himla kul att du kör!!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 23 september, 2012 at 21:02

  Fan va ni är bra!!!!!

  [Svara]

 • Svara Erica 23 september, 2012 at 21:26

  Vilken jättebra idé! Kul att ni alla ställer upp för en så bra sak!

  [Svara]

 • Svara Catta 25 september, 2012 at 06:43

  När var du med i gladiatorerna ? Eller kommer d i höst ?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det kommer i vinter. 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar