Lofsan, Träning

Träning under semestern

Denna veckan när vi är i London så tränar jag annorlunda än hemma. Jag varierar min träning genom att varje morgon efter frukost gå 1 timme med barnvagnen runt Hyde Park. På kvällen så går jag antingen ner till hotellets lilla gym och hoppas att det finns ett ledigt löpband eller kör ett tabatapass på hotellrummet. Häromdagen körde jag ett pass som bestod av både intervaller och styrketräning i det lilla gymmet, om det i princip bara finns hantlar får man göra vad som går:

5 min löpning med stegvis höjning av hastigheten
3 varv tabataintervaller på löpbandet (ett varv är 8*20sek/10sek vila)
3 varv djupa stepup på bänk växelvis med hantelrodd på bänk
3 varv knäböj med hantelpress växelvis med bicepscurl
3 varv utfall bakåt med hantlar växelvis med hantelcirklar
1 varv tabataintervaller på löpbandet

Det är blev ett effektivt pass på 50 minuter.

Igår stannade jag kvar på hotellrummet och körde ett tabatapass istället. Jag växlar underkropp och överkropp varannan övning när jag tränar tabatapass. Jag kör en övning i 20 sekunder och vilar 10 sekunder, totalt 8 gånger innan jag byter övning. Första övningen igår var djupa utfall, den tar bra både på lår och rumpa och du kan lika gärna göra den framåt i en korridor eller utomhus som att stå stilla på samma ställe. Sätt ner hela handflatan i golvet där framme och pressa explosivt tillbaka till utgångsläget eller framåt om du har utrymme många meter framåt.

För mig är det så viktigt att få röra på mig även när vi är bortresta. I New York promenerar vi överallt istället för att åka taxi men annars ser vi till att försöka boka hotell med tillgång till gym eller närhet till bra promenadstråk. När vi reser charter bokar vi Sunwings koncept med SATS gruppträningsklasser och välutrustat gym på resorten. Det passar vår familj bra eftersom matvanorna rubbas helt. Kalorier in, kalorier ut i balans.

Här i London har vi vårväder med 10 grader och strålande sol så dunjackan åker fort av på morgonpromenaden. Går man fort svettas man!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara rosi 12 januari, 2012 at 08:36

  Åh vilken härlig morgonpromenad det där såg ut att vara! Här hemma regnar det… Men det funkade att gå ändå 😉

  [Svara]

 • Svara Johanna 12 januari, 2012 at 10:33

  Å här öser regnet ner!

  [Svara]

 • Svara magdalenashorna 12 januari, 2012 at 10:40

  Du är så duktig Lovisa!!! Önskar att jag hade ett uns av ditt träningsdriv! Hoppas ni har det bra på Bett (och jag gissar att Hans kanske träffat en del av mina gamla kollegor). Kram

  [Svara]

 • Svara Hanna N 13 januari, 2012 at 09:33

  Åh så härligt det ser ut ! Lite skillnad motför den stora mängden snö som ligger här ! Måste säga att du är så snygg också !

  [Svara]

 • Lämna kommentar