Lofsan, Träning

Träning, kost och familj i balans

Dagens träningspass får symbolisera mitt nya träningsupplägg. Jag gjorde en drastisk förändring för cirka en månad sedan efter mitt kroppssammansättningstest som visade för låga fettreserver. De senaste veckorna har jag minskat ner antalet intervaller och inte kört lika många övningar på raken utan vila utan bara två. Då förbränner man inte lika mycket eftersom pulsen blir lägre. Nu är jag på banan igen, lite mera fett på rumpan och mer träningsenergi är resultatet av extra kolhydrater även senare på dagen och mer kalorier in än vad jag förbränt. Nu är min utmaning att hitta en bra balans där träningsglädje, mat och konditionsträning är i harmoni. Jag behöver energi till att orka vara en bra och glad mamma till Sixten och Baxter och partner till Hans.

Idag körde jag 5 min jogging, 5 min löpning ökning av hastigheten 1km/h varje minut 10-14 km/h, 5*45 sek med 1km/h ökning mellan varje 15-19km/h, 6*15/15 löpning/vila på 20km/h. Ett sånt här upplägg kan vem som helst köra men anpassa hastigheten efter din nivå. Har man knäproblem, är gravid eller inte kan springa för att man läcker efter förlossningen går det lika bra att köra på roddmaskin eller crosstrainer. Huvudsaken är att man blir trött.

Styrkan efteråt blev superset helkropp med knäböj (hela vägen ner till golvet nästan) axelpress, bicepscurl, fria dips (15, 14, 13 st!), djupa stepup på hög box, chins, rotationer för sneda magmusklerna och toes to bar.

Inte alls lika roligt att träna själv efter de två grymma passen med tjejerna i helgen!


Baxter var inne på MiniSats, fast besluten om att ta sig in i äventyrsdelen. Han har fått hybris nu när han är 1 år.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Cissi 26 oktober, 2011 at 15:33

  Bra mamma och bra partner… Glöm inte bort dig själv baby!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Attans! Det glömde jag…

  [Svara]

 • Svara Bella 26 oktober, 2011 at 17:40

  Hej.
  Har en fundering ang träningsupplägg. Jag tränar ca fyra ggr/vecka. I dagsläget blir det löpning ute och styrkepass med fria vikter. Nu när det blir vinter kommer jag övergå mer till spinning och skivstång/gym. Vad anser du ger bäst resultat? Att köra enbart kondition två ggr/vecka och sen två pass enbart styrka (blandade övningar för hela kroppen). Eller pass som kombinerar kondition/styrka?

  Målet med träningen är att ha en starkt och smidig kropp, bra kondition, få ny energi och ha kul!

  [Svara]

 • Svara Lotta 26 oktober, 2011 at 21:10

  Grattis Baxter på födelsedagen! Sötare och goare kille får man nästan leta efter. Vill bara nypa i de goa kinderna. Hoppas att ni får en fin dag och kväll allihop! KRAM Lotta

  [Svara]

 • Lämna kommentar