Lofsan

Träna tillsammans med ditt barn och Ergobaby

Inför varje höst och vinter så vet jag att många svenska fasar för mörker och kyla. Våra barn blir kanske sjuka oftare och vi föräldrar får vabba och därmed rubbas de rutiner som i alla fall min familj gärna håller fast vid. Just vabbning, föräldraledighet och helger är sånt som kan störa träningsrutinerna i många familjer, det är det slut med nu!

Jag tänkte nämligen dela med mig av ett träningspass som inspiration till dig som är förälder och som vill träna utomhus tillsammans med ditt barn. Det passar bra för dig som vabbar med äldre syskon, har en 1-åring som gärna klänger på dig eller bara gärna har ditt barn nära dig. Om du har äldre barn som inte tycker om eller vill bli buren kan du lika gärna göra träningspasset utan bärselen såklart.

Det är med hjälp av sådana här träningspass som jag och min familj har skapat vanor som vi tycker om med träning, promenader, lekparkshäng och höstkrispiga timmar utomhus. Att ha träningsvanor och samtidigt småbarn som bygger på att man alltid behöver gå till gymmet för att få till träningen tror jag är att göra sig själv en otjänst. Tvärtom är jag övertygad om att det är tillgänglig träning och rörelse utan prestige med låg tröskel som gör störst skillnad för en småbarnsmamma.

Dessa övningar passar dig som har ett lite äldre barn från cirka 12 månader och uppåt, som kan sitta på ryggen i sele. Om du har yngre barn och inte kommit igång med din mammaträning än tycker jag att du ska vara försiktig med exempelvis utfall tills du har blivit stabilare i bäckenet. Om du är har äldre barn så kan dom lika gärna träna tillsammans med dig eller kanske leka i parken samtidigt. – Winwin för hela familjen!

Innan du startar vill jag att du tänker på detta:

Värm upp lite grann med hjälp av en promenad till exempel.
Kolla så att ditt barn har lagom med kläder på sig, använd mössa på ditt barn även om du blir varm av rörelsen.
Om du inte orkar hålla bålen stark och aktiv, ställ dig upp helt, skaka loss lite och ladda om innan du fortsätter övningen.

Passets upplägg:

Sätt en timer på 30 minuter. Genomför 3 styrkeövningar i en följd och kör sedan en promenad på 1-3 minuter innan du startar om övningarna igen. Målet är att kunna göra så många varv som du orkar under 30 minuter men om styrkedelen blir för tuff för dig så kan du nöja dig med 1, 2 eller 3 varv, framförallt första gångerna som du gör passet.

Svårighetsgrad 1:

10 stycken Knäindrag med händerna mot bänk

10 stycken Utfall med armstöd

20 stycken Knäböj med stöd

Promenad 1-3 minuter

Svårighetsgrad 2:

10 stycken Armhävningar mot bänk

20 stycken Utfallsgång framåt

15 stycken Knäböj med armarna framåt

Promenad 1-3 minuter

Jag tycker att det är viktigt att du låter ditt barns behov styra passets utformning. Om ditt barn är nöjt och du känner dig stark, fortsätt hela passet utan avbrott. Tänk på din hållning genom hela passet; sug in naveln samtidigt som du aktiverar bäckenbotten. Om du känner dig osäker på om du har tillräckligt bra kontakt med dina inre magmuskler och bäckenbotten rekommenderar jag dig att kika på block 1 i min bok Lofsans mammaträning!

Jag använder en sele som heter Ergobaby 360 Cool Air på bilderna. Det är en helt ny sele som lanseras i Sverige i november och som passar bra just för träning, aktiv livsstil och promenader eftersom den har en ny bekvämare design och ett material som andas så att varken du eller ditt barn ska bli svettiga när ni rör på er. Den passar bra för vandring utomhus, träning utomhus men är också då lämplig för dig som gärna rör på dig hemma med träning. Den ergonomiska grodpositionen oavsett om bebisen sitter på din mage, höft eller rygg är bekväm både för din bebis och för dig. Det är mycket roligare att bära sitt barn om det är skönt för båda!

Just nu har jag en tävling där du kan vinna din egen Ergobaby 360 Cool Air, selen som passar perfekt för träning och aktiv livsstil! Om du inte redan är igång med träningen är selen perfekt för att kombinera en stund tillsammans med ditt barn samtidigt som du rör på dig.

Var med och tävla genom att:

1. Lämna en kommentar här i detta blogginlägg och tipsa om ditt bästa sätt att få till träningen som småbarnsförälder, kom ihåg att ange din mailadress.

2. Gå in och Gilla Ergobaby på facebook ELLER Följ Ergobaby på Instagram.

Tävlingen pågår till och med 31/10 och vinnaren kontaktas av Ergobaby via mail!

Stort tack Mamma Malin och lilla Oskar för lånet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

164 Kommentarer

 • Svara Daniela 22 oktober, 2015 at 15:56

  Bra tips! Är gärna med och tävlar 🙂

  1. Mitt bästa tips att få till träningen är att inte gå hem direkt efter förskolelämning av äldre syskon. Försöker följa träningsschemat i din bok, och då passar jag på att klämma in konditionspassen efter lämning och går omvägar hem när jag ändå piggnat till och småsyskonet sover i vagnen. Efteråt är jag full av energi och kan köra igenom styrkepassen och brukar bli klar lagom till att bebisen vaknat (oftast iaf hehe).

  2. Gillar Ergobaby på fb sen tidigare 🙂

  [Svara]

 • Svara Viveka Bergkvist 22 oktober, 2015 at 16:05

  Mitt bästa träningstips är att leka med barnet! Låt barnets behov styra träningen. Vi brukar ta promenader ut på landet där min dotter kan gå omkring utan att vi behöver oroa oss för bilar. Vi brukar gå till min morbrors gård och mata hästarna. Det tar några timmar och är roligt för oss båda, och för hästarna med. Det är väldigt avstressande att lyssna in barnet och hästarnas rytm istället för att bara köra på i de vuxnas tempo. Vi tar med matsäck och ombyte också så vi inte behöver skynda någonstanns. En sele skulle underlätta för oss när min dotter vill upp och kika på hästarna, då kunde hon se på och lära sig hur man borstar dem på ett säkert avstånd uppe från mammas rygg med bra utsikt. 🙂

  [Svara]

 • Svara Åsa 22 oktober, 2015 at 16:10

  Min lilla fixar vardagmotionen till mig. Sover bara når det rör sig så promenerar 2 h varje dag med antingen vagn eller sele. Ser till att köra några rejäla uppförsbackar för flåset också.

  [Svara]

 • Svara Helen 22 oktober, 2015 at 16:39

  Att inte komplicera den mer än nödvändigt, dvs träna där man befinner sig eller dit man e påväg. Stryk alla måste om gym och klasser.

  Följer på Instagram

  [Svara]

 • Svara Anki 22 oktober, 2015 at 16:48

  Bästa sättet att träna med
  Små barn är att låta alla tillfällen vara träning. I lekparken ta några grodhopp, använd klätterstången och försök dra dig upp. Låt
  Barnen sitta på
  Ryggen och använd dem som tyngd , kör runt dem i skottkärran – låt fantasin flöda. Har 4 barn äldsta 7 yngsta 10 månader och de går att träna men man får hitta tillfällen men låt barnen vara med

  [Svara]

 • Svara Jessica tildeblad 22 oktober, 2015 at 16:53

  Oh en sån skulle man ha. Väntar mitt 3e barn som kommer om ca 2 veckor. Och då börjar ju träningen igen.
  Jag har så bra gym vägg i vägg så jag får ha mitt barn med mig in i gymmet så länge dom ligger i vagnen. Så jag hat inget att skyla på att inte träna. Men med denna ergobaby är det lättare att vara ute och träna men ändå få lite närhet till sitt hjärta!

  [Svara]

 • Svara Madelene E 22 oktober, 2015 at 16:58

  Mitt bästa tips just nu är att lämna barnen med pappa en stund. Det har varit min enda möjlighet till träning dom senaste 10 månaderna eftersom min minsta kille har varit en famnsittare sen dag 1 och därför skulle en bärsele för träning vara guld värt!

  [Svara]

 • Svara Sofia Österåker 22 oktober, 2015 at 17:00

  Jag vill hemskt gärna vara med och tävla om selen. Jag har nu en 6-åring, en 3-åring och så minstingen på 4 månader. Jag har prommenerat bort mina 20 extra gravidkilon och börjar snart vara tillbaka där jag var innan jag blev gravid. De två äldre barnen cyklar mycket. Treåringen slängde stödhjulen i våras och för oss har det varit ypperligt att de äldre har kunnat cykla medan mamma och lillasyster slirar runt med barnvagnen. Frisk luft botar alla möjliga symtom som kan komma när man är trött mamma.
  Som många andra barnfamiljer så har vi heller inga pengaträd växandes på gården. Så när mellanbarnet var i magen fynade jag en babybjörn från 80-talet på loppis för ynka 10 € (vi bor i finland). Den selen har servat oss många gånger när vi promenerat i skogen. Men visst vore det skoj att få testa en lite nyare variant också 😉

  [Svara]

 • Svara Angelica Lund 22 oktober, 2015 at 17:00

  Vilket härligt inlägg!
  Mitt bästa tips för att få till träning är att ta vara på tiden tillsammans och gör något aktivt med den tiden man har. Ibland är det fruktansvärt tungt att ta sig ut och motivera sig själv till träning men känslan efteråt är ofta värt det tio gånger om. För mig blir det kvalirtetstid för mig själv och tillsammans med barnen.

  [Svara]

 • Svara Karin 22 oktober, 2015 at 17:01

  bästa tipset för att komma igång med träningen, lägg små delmål, tillåt dig att misslyckas och ge dig själv mycket beröm

  [Svara]

 • Svara Elina 22 oktober, 2015 at 17:03

  Hurra! Äntligen kände jag ett sug efter att sätta igång med träning i höst! Bebben på ryggen och ut bland höstlöven och andas in lite krisp. Har blivit supersmal av amning samt mjölkfri kost under ca ett halvår, så nu ska det byggas muskler igen, så att jag orkar med att vara en aktiv mamma till min son. Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara Ida 22 oktober, 2015 at 17:03

  Som nybliven mamma försöker jag fortfarande hitta inspirerande träningstillfällen med min son. Mkt vagnsprommenader i kuperad terräng och med denna sele ser jag fram mot dagliga promenader i skog och fjäll för att få upp flås och stärka benen 🙂

  [Svara]

 • Svara Maria Hagberg 22 oktober, 2015 at 17:05

  Tack för en superbra blogg! Mitt bästa sätt att få till träningen med en liten är att verkligen bestämma mig, dela upp träningen under dagen om jag måste och att fokusera på det roliga och positiva med träningen så att jag alltid längtar efter den och får det gjort:)

  [Svara]

 • Svara Alice Wilking 22 oktober, 2015 at 17:07

  Mitt bästa sätt att få till träningen

  [Svara]

 • Svara Jennifer Doverfors 22 oktober, 2015 at 17:08

  Åh det hade ju passat oss perfekt, en livlig ettåring som alltid ska vara med och träna men inte kan vara någon annanstans än just på oss!

  [Svara]

 • Svara sara carlsson 22 oktober, 2015 at 17:08

  Följer på instagram (prickan89) .
  Både jag och min man älskar att träna och ge oss ut på äventyr. Vi har en son på 18 månader. När vi vill ge oss ut tillsammans så väntar vi tills det är dags för sonen att sova och då bäddar vi ner honom i vagnen och drar ut på konditionsträning eller bort till ett utegym som ligger 2 km bort. Då kan vi träna medan sonen sover gott i vagnen

  Vi älskar också att ge oss ut i skogen och då skulle det vara perfekt med en ergobaby när de små benen blir trötta. Den skulle underlätta och ge möjlighet till att vara borta och kunna gå lite längre 🙂

  Tack för en bra och inspirerande blogg och podd!

  Mvh
  Sara Carlsson

  [Svara]

 • Svara Celia 22 oktober, 2015 at 17:08

  Mitt bästa tips för att få till träningen är att träna med andra. Dels så kan man hjälpas åt att putta vagn (om man har det) o roa bebis om det behövs och sen får man pepp att ge sig ut.

  [Svara]

 • Svara Katja Wall 22 oktober, 2015 at 17:09

  Jag har en liten tjej hemma på 7 veckor. Vi har tillsammans kört med Lofsans mammaträning sedan några dagar efter vi kom hem från BB. Oftast går det bra att köra övningarna/träningen när hon sover men nu blir det allt mer roligt då hon kan vara med och ”träna”. Vi kör tillsammans på mattan i vardagsrummet och har fått in det som en daglig rutin. Annars är det alltid bra när man har en snäll partner/mormor/farmor så man får lite egentid. Mitt bästa tips är att få till träningen som en rolig rutin att göra ihop 🙂 därför skulle det vara kul om vi kunde vinna selen så vi kan fortsätta även när hon blir lite större. / Mamma Katja & Bebis Joline

  [Svara]

 • Svara Alice Wilking 22 oktober, 2015 at 17:11

  Ha ha jag råkade klicka för snabbt Många bollar i luften med småbarn! Mitt bästa sätt att få till träningen är att gå långa promenader med bebis i just sele/sjal. Dels för den extra tyngden man får och dels för att det är den enda jag hinner med för tillfället. I och med att få lite tips kring träning med sele kan man kanske oxå avancera sin träning lite när man ändå är ute på dagens promenad!

  [Svara]

 • Svara Elin Blomvik Martinsson 22 oktober, 2015 at 17:13

  Jag har precis startat en Facebook-grupp för oss i min lilla stad med massor av fin natur som gillar att gå längre promenader och rejäla vandringar på skogsstigar där man inte kan gå med vagn. Vi vill bära våra barn i sele och sjal och att gå med dem i en eller flera timmar i backar och över stock och sten är ett underbart sätt att träna som man faktiskt ofta hinner som småbarnsförälder. Tjuvstart igår för 2 av oss!
  Vill vi maxa benträningen kan vi böja på knäna och plocka blåbär! 😉
  ’Alingsås barnbärande skogsvandrare’
  Jag har en ergobaby nu, älskar den! Skulle gärna ha en som är anpassad för träning… Både jag och bebisen på 2,5 månad blir ju varma!
  Mvh Elin

  [Svara]

 • Svara Sandra 22 oktober, 2015 at 17:14

  Det passet skulle jsg vilja köra med Min lilla Alicia på ryggen
  Hoppas på att vinna!
  Tack för inspirationen!

  [Svara]

 • Svara Amanda 22 oktober, 2015 at 17:15

  Mitt bästa tips är att stoppa ner bebisen i selen, gå en rejäl skogspromenad och längs vägen stanna och göra utfall, squats… Bara fantasin som sätter gränserna och du får grym träning!

  [Svara]

 • Svara Kristina jansson 22 oktober, 2015 at 17:17

  Så underbart det ser ut! Att få till träning när man har barn är som sagt en utmaning. Jag har tvingats inse att det där träningskortet är att slänga pengar i sjön just nu med en 14 månaders dotter och har svårt att komma iväg på egen hand. och det kommer inte bli lättare när jag börjar jobba igen. Älskar träning och det är ett måste för jag ska må bra. Mitt bästa träningstips är att utnyttja tiden med barnen till max. Träning tillsammans kan vara fantastiskt roligt för båda. Använd barnet som extra vikt vid magövningar, benböj osv. Få upp flåset påvägen till lekplatsen genom en rask promenad, löptur, upphopp osv. Möjligheterna är många och det är viktigt att ha roligt ihop. Med en ergobaby känner jag att möjligheten blir ännu enklare då min dotter kan följa med ut i skogen och hänga med på promenad på ett roligt sätt! 🙂 håller tummarna för att vi blir vinnarna!

  [Svara]

 • Svara Jonna 22 oktober, 2015 at 17:18

  Mitt bästa träningstips som nybliven förälder är att inte ta det på för stort allvar. Lyssna på din bebis, lyssna på din kropp och lyssna på ditt humör. Träningen ska GE energi, det är extra viktigt med en bebis hemma! Just nu har jag en väldigt närhetstörstande bebis hemma, och att ge henne min tid och uppmärksamhet är viktigast. Jag njuter av vardagsmotionen, långa promenader med en vän, eller transportpromenader hem efter exempelvis babysimmet som ligger 5 km hemifrån. Aktiveringsövningar för att stärka bål och bäckenbotten passar jag på att göra när hon somnat, det tar ju bara ett par minuter och kommer att ge min kropp så mycket i längden! Men sen ser jag fram emot att komma igång mer med träningen och att träna med bebis i sele känns ju som en optimal lösning när närheten väger tungt!

  [Svara]

 • Svara Anna-Carin 22 oktober, 2015 at 17:19

  Åh en sådan skulle jag vilja vinna!

  [Svara]

  Anna-Carin Reply:

  Så klart är det vardagsträningstips med bäbis som är det bästa. Promenader och styrkeövningar fingerar ju toppen med bäbis.

  [Svara]

 • Svara Johanna 22 oktober, 2015 at 17:21

  Hej!
  I tisdags föddes vår lilla flicka och Ebba, 3 år, blev storasyster. Hade varit fantastiskt att vinna en ergobaby att bära lillasyster i när Ebba vill cykla, leka och vara ute. Med ergobaby kan jag och lillasyster också hänga med på alla äventyr och samtidigt kan mamma passa på att göra lite övningar 🙂

  [Svara]

 • Svara Erica 22 oktober, 2015 at 17:27

  Hej!!

  Mitt kanske enda sätt att få det att funka med träning som hemmafru i London är att ta alla tillfällen i akt. Att sätta bebis i ergobaby o börja knata i tunnelbanor, gator och parker här i stan. Tyvärr gav jag bort min förra och ångrar mig nu när nr två är på väg..

  Tack för fab blogg!!

  Erica

  [Svara]

 • Svara Lina Eriksson 22 oktober, 2015 at 17:27

  Mitt bästa tips är att utnyttja alla fantastiska redskap som finns på lekplatser! Hoppa upp & gör chins i räcken, gör armhävningar mot ett staket eller kliv upp & ner på en bänk. Då kan barnen leka samtidigt & man behöver inte göra avkall på sin dyrbara tid tillsammans 🙂

  [Svara]

 • Svara Maria 22 oktober, 2015 at 17:29

  Denna bärsele skulle vi jättegärna vinna, då vi bor nära fjäll och natur i härliga härjedalen, denna sele skulle göra att vi ännu lättare tog oss ut och vi slipper använda våran klumpiga bärstol.
  Mitt bästa tips som småbarnsmamma är att inte sätta för hårda mål på sig själv, låta barnen vara med när man tränar.. Jag kör hellre några övningar per dag än ett hårt pass 3-4 dagar i veckan.. Tar kanske längre till resultat men jag presterar bättre och barnen är nöjd under den tiden, än att bli avbruten i ett längre pass och prestera sämre.

  [Svara]

  Maria Reply:

  Följer dem på instagram (halvars86)

  [Svara]

 • Svara Johanna 22 oktober, 2015 at 17:29

  Så länge barnet sover är ett litet tips 😉

  [Svara]

 • Svara Christina 22 oktober, 2015 at 17:38

  Mitt bästa tips är att träffas några stycken och köra tillsammans, gärna i anslutning till någon annan barnaktivitet. Då är man redan ute, skötväskan packad etc. Vi gick ut efter babysången idag och körde ett pass i samma anda som detta. Lite promenad, lite övningar, sen lite promenad igen och så vidare.

  Mina två äldsta barn kan leka själva i en lekpark, bebisen kan ligga i vagnen, men mitt problem har varit vad man ska göra med lilla storasyster i trotsåldern. Hon går inte iväg och leker själv medan jag gör övningar, men däremot kan hon springa iväg helt för att få uppmärksamhet… Hittills har jag tänkt att jag inte kan träna om jag inte har barnvakt eller förskola när de andra mammorna ska ut. Vore perfekt att ha henne i en sele på ryggen istället. Skulle nog vara skönt med lite närhet för henne också, nu när hon blivit storasyster.

  [Svara]

 • Svara Rebecca 22 oktober, 2015 at 17:38

  Den motion jag får nu är den som blir när jag är ute med min bebis. Jag bär i sjal och den extra vikten som blir gör att även en snabb promenad känns som träning. Brukar försöka gå en omväg eller välja en väg med lite backar för att röra på mig lite extra. Vi blir dock ganska varma båda två så hade varit perfekt med en sval sele.

  [Svara]

 • Svara Madelene 22 oktober, 2015 at 17:52

  Jag är med och tävlar! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sanna Isaksson 22 oktober, 2015 at 17:53

  Kul! Jag vill gärna vinna en! Mitt bästa tips är att ta på sig träningskläderna direkt på morgonen så är du good to go när tillfället ges.

  [Svara]

 • Svara Madelene 22 oktober, 2015 at 18:04

  Träna korta pass hemma! I början räcker den egna kroppsvikten, sen kan man investera i ett gummiband, det räcker långt!

  [Svara]

 • Svara Jennie 22 oktober, 2015 at 18:08

  Jag har en alldeles underbar liten kängrubebis som vill vara med och på mig mest hela tiden och som dessutom sover väldigt lite på dagarna. På grund av det blir det svårt att få till träning just nu. Självklart går det inte att deppa ihop för det, för det var en sån bebis jag fick! Så det gäller att göra det bästa av de möjligheter som jag har!
  Ex;
  1) När bebis ligger på filt och leker – gör armhävningar över din bebis och ge bebisen en puss vid varje armhävning = skakiga armar och skrattande bebis.
  2) Gå ”kräftgång” efter din bebis = jobbigt och förvånad och förtjust bebis.
  3) När du vaggar och vyssar bebis, gör det med låg tyngdpunkt, böj benen ordentligt och skifta vikten från höger till vänster ben/gör knäböj = mycket mjölksyra och nöjd bebis.
  4) Kör vagnen fram och tillbaka i ett tjockt lager grus/sand = svettig mamma och nöjd och slumrande bebis!
  5) härma din bebis, kryp, rulla, spring, stå i hunden m.m. = hur utmanande som helst och glad bebis

  En får helt enkelt använda sin barnsliga fantasi. Ibland när jag vill ha lite mer kör jag ett pass hemma med egen kroppsvikt när bebis somnat. Inte alltid lätt att motivera sig men känslan efteråt är oslagbar! Jag tror att denna bärsele hade kunnat hjälpa mig att ta min mammaträning till nästa nivå vilket jag är mer än redo för!

  [Svara]

 • Svara Annica 22 oktober, 2015 at 18:13

  Än så länge har jag bara varit småbarnsförälder i tre veckor och träningen har jag precis bara börjat med (bäckenbottentträning, aktiveringsövningar och promenader) men det skulle vara toppen med denna sele när lillan är större och vi ska till Bali i mars!
  Mitt bästa tips för träning som småbarnsförälder är att ha en plan för vad du vill köra för pass/övningar, en plan som man är beredd att ändra! Genom att ha en plan så är oddsen större att träningen blir av, även om man måste ändra planen eller modifiera den. Kanske kan du planera att träna tillsammans med barnen och involvera dem i träningen men har du en plan för övningar/upplägg så behöver du inte fundera på vad du ska göra utan kan köra när det väl passar och då blir det effektivt.

  [Svara]

 • Svara Joy Gustavsson 22 oktober, 2015 at 18:14

  Åh, jag är gärna med och tävlar! Följer ergobaby på insta (frokenjoy heter jag där) Bästa tips för att få till träningen när man har småbarn är mina tre T: avsätt TID…även om det bara blir 20 minuters promenad så är det 20 minuter, bättre än inget! Boka upp ett pass, en joggingtur eller något annat roligt träningsrelaterat TILLSAMMANS med någon (tex kompisen eller sambon) då bokar man inte av lika lätt och man kan peppa varandra (att planera in sina pass gör ju dessutom det mycket enklare att hålla koll på att man får till ett par-tre pass per vecka)! Och sist, men inte minst, gör träningen TRÅKFRI! Det ska vara roligt att träna för då är det mycket enklare att hålla en kontinuitet på det. Tack för mig! Håller en tumme för vinst!

  [Svara]

 • Svara Monika 22 oktober, 2015 at 18:16

  Med en väldans varm bäbis så skulle det vara toppen att ha en ErgoBaby 360 cool air.

  Jag får till träningen genom att inte skjuta upp den och att se möjligheterna. Jag vet att det låter klyschigt, men för mig har det funkat. Vissa gånger kanske det bara blir tio minuter, men det är ju bättre än inget.

  [Svara]

 • Svara Ullis 22 oktober, 2015 at 18:21

  allt som förenklar vardagen som småbarnsförälder är ju topp t ex att ha med barnen när du tränar – du kanske inte får till det ultimata prestationspasset när kidsen är med men du vänjer dem vid att vara det och det är ett sätt att umgås det också. Med mitt första barn gick jag på mammabarn yoga, tog med honom till gymmet och tränade hemma med honom på golvet – träningen blev av och han var med! Nu när han är större cyklar han brevid när jag kör en spring eller kör en powerwalk. Jag hoppas och planen är att kunna göra detsamma med min dotter, idag 5,5 veckor.

  [Svara]

 • Svara Evelina 22 oktober, 2015 at 18:21

  mitt bästa träningstips är att anpassa träningen till ditt barns rutiner. Kör ett cirkelpass när barnet sover i vagnen, är barnet vaket använd det som vikt. Hitta ett gym där barnet får vara med, antingen i träningen eller om det finns barnpassning. Ovan sele är ju ett grymt bra hjälpmedel till att få träningen gjord även med bebis

  [Svara]

 • Svara Lina Alm 22 oktober, 2015 at 18:25

  Jag brukar promenera med barnvagnen i skogen – under promenaden parkerar jag vagnen på någon härlig plats (eller vid ett utegym som finns lite här & var) och kör lite övningar. Så otroligt skönt att ”få det gjort” ute i friska luften utan att behöva åka iväg till gymmet varje gång jag vill träna. Ett tips är att skriva upp innan vilka övningar du ska göra så du inte glömmer av. Jag känner mig alltid så stark när jag fortsätter gå med barnvagnen efter passet!

  [Svara]

 • Svara Evelina 22 oktober, 2015 at 18:45

  Åh den där selen ser ju grym ut, en sån hade varit perfekt att ha!

  Några tips för att få till träningen som småbarnsförälder 🙂 …
  …Se över veckan, ev. tillsammans med din partner, och planera in när du kan träna.
  …Var flexibel, och ha alternativa pass ”redo” beroende på om du kommer iväg till gymmet, kan träna hemma med barnen eller t. ex. när de sover.
  …Med ”färdiga” pass till hands blir det lättare och större chans att det blir av!

  [Svara]

 • Svara Emma Lind 22 oktober, 2015 at 18:48

  Ta alla möjligheter under dagen att hitta träning, när man söver barnet i vagnen, kör den fram och tillbaka och gör squats tills barnet somnat, går att göra utfall på det viset också, ta barnet i sele/bärstol istället för vagn ute och gåstavar med motstånd, det ger mycket träning även om man går långsamt.

  [Svara]

 • Svara Sofia 22 oktober, 2015 at 18:59

  Gravid med nr 2 och det jag längtar efter nu är att träna med bebisen på utsidan istället för på insidan! Med hjälp av ergobaby 360 ser jag möjligheten att starta det nya året med två olika vikter att varva med (ett nyföttbarn och en 2åring), för vem vill inte träna ute och vem vill inte ha en stark mamma?!

  [Svara]

 • Svara amanda sahlman 22 oktober, 2015 at 19:05

  Mitt bästa tips är att inte låsa upp sig och tänka att man måste göra på ett visst sätt när man ska träna. Försök involvera barnen eller gör övningar i vardagen. Tex. Gör knipövningar medan du läser en bok för ditt barn, stå i planka eller gör armhävningar när barnen sitter på golvet och leker. Bara fantasin sätter stopp mina barn älskar när dom får ”vara” med när jag tränar. Roligast för alla! Och lättare skulle de va att ha med min 5 månaders pojke om jag hade en superbra bärsele att ha honom i! Mvh amanda

  [Svara]

 • Svara Sanna 22 oktober, 2015 at 19:11

  Jag är gravid med mitt första barn just nu och försöker hålla mig så aktiv det bara går! En sån här sele skulle underlätta min vardag när jag ska försöka hitta tillbaka till min gamla vältränade kropp som jag hade innan jag blev gravid.

  [Svara]

 • Svara Helena Narjord 22 oktober, 2015 at 19:23

  Jag har tre barn varav minste man är 5 månader och väger redan 8,5 kg. Jag har ochså tre hundar så min bästa träning är att ge sig ut i våran backiga skog,träna hund,trampa runt i riset och samtidigt bära med sig lilleman!

  [Svara]

 • Svara Klara 22 oktober, 2015 at 19:25

  Mitt bästa träningstips som småbarnamamma är att köpa eller hyra en jogginvagn! För mig var det en enorm frihetskänsla när vi köpte vagnen! Att som föräldraledig kunna springa på dagtid utan att behöva vänta på att min man ska komma hem från jobbet är så skönt speciellt nu under hösten när dagarna börjar bli kortare. Ibland springer jag ett längre distanspass och ibland blir det en kortare tur till utegymmet där jag konbinerar löpningen med lite styrka i gymmet. Bästa investeringen enligt mig

  [Svara]

 • Svara Brigitte 22 oktober, 2015 at 19:35

  Vilket himla bra tänk! Det ska vi prova!
  Annars fungerar det bra för mig att träna direkt efter jobbet på företagets gym.

  Jag läser gärna mer av såna här bra tips! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofie Thunberg 22 oktober, 2015 at 19:44

  Att inte känna nån press med att komma igång med träningen men när man väl kommer igång är det alltid kul att träna med nån annan mammakompis. Mammabarn träning på nått gym är ju alltid kul då man peppar varandra. Men varje litet tillfälle räknas, på barnvagnspromenaden om barnet inte vill va i vagnen så är de ju toppen att sätta i selet och sen kanske ta ett antal utfallssteg, gå i intervaller vid lämningen till förskolan om man har äldre syskon.
  Jag försöker iallafall ta vara på de små tillfällena som vardagen ger.

  [Svara]

 • Svara Emelie 22 oktober, 2015 at 19:47

  Mitt bästa tips är att hitta en kompis som också har barn. Att ses och träna ihop, det gör det väldigt mycket roligare. Och om något, eller båda, av barnen inte är på humör kan man turas om att träna/underhålla barnen. Det är svårare att hoppa över träningen när man bestämt med någon annan, plus att man ju kan passa på att umgås och snacka av sig!

  [Svara]

 • Svara Ida Hasselroth 22 oktober, 2015 at 19:48

  Min dotter har precis fyllt ett år och det är inte alltid lätt att få till träningen som man vill. Men snart är det dags att börja jobba som polis igen och då krävs en bra fysik för att orka med. Mitt bästa tips för att få till träningen är att inte känna sig begränsad av att ha barnet nära då de oftast tycker att det är spännande och kul när det händer något annorlunda. Att ta en springtur med dem i vagnen eller ligga på gräsmattan utomhus och göra lite olika övningar är ett lätt sätt att få till träningen i vardagen!

  [Svara]

 • Svara Mathilda Grandell 22 oktober, 2015 at 19:54

  Jag är självklart med och tävlar! Har en dotter på 3 månader och har anmält mig till PT tränings program med kost schema och denna skulle bara super bra så kan jag ha henne med och som en extra vikt 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna My Frendegard 22 oktober, 2015 at 20:07

  Hej Lofsan! Jag får bäst till träning genom att ha med min lilla tjej på träningen. Antingen på Strong Mama på Sats eller era grymma pass på Rosa skrot. Blev sjukt taggad på träning efter din workshop och skulle vara så kul att kunna träna ute på promenaden också med ditt pass enligt ovan

  [Svara]

 • Svara Johanna 22 oktober, 2015 at 20:12

  Bästa sättet att få till träningen som småbarnsförälder är att träna på förmiddagen. Trots att du sovit dåligt har du ändå mer energi då än på kvällen. Efter en ordentlig frukost, då barnet kanske ska sova sin första tupplur är det passligt att gå en uppvärmande promenad med vagnen och sedan träna – helst ute, men inne funkar också ifall vädret är riktigt otrevligt. För egen del har rutinen varit det viktigaste – att på förhand bestämma vilka dagar jag ska träna, och då håller jag mig verkligen till det, oberoende hur trött jag är eller hur mycket disk som väntar…
  Har flera gånger försökt mig på att träna med barnet som vikt, men tyvärr har det inte funkat för oss, barnet är för slattrigt och otåligt och ja… 🙂 Men tack för bärseletipset, det hade jag inte ens tänkt på att man kan göra. Dags att skaffa sig en sele! (eller allra helst vinna en :D)

  [Svara]

 • Svara Erika Lindström 22 oktober, 2015 at 20:35

  Mitt tips till mammor med mindre barn är att hålla bebisen sällskap på golvet och göra lämpliga övningar på matta.
  Jag följer ergobaby på instagram.

  [Svara]

 • Svara Madelene Westh 22 oktober, 2015 at 20:38

  För att få till min träning i kombination med med 7 månaders tjej försöker jag se henne som en tillgång istället för ett hinder. Försöker göra övningar som involverar henne med. Och tänker att Detroit viktigt att prioritera att bygga upp min kropp igen efter graviditeten så jag kan busa, bära och leka ännu lättare med min bebis

  [Svara]

 • Svara Therese 22 oktober, 2015 at 20:46

  Mitt tips för träning för småbarnsförälder är så tråkigt som planering och prioritering. Den träning som blir av är bra träning!

  [Svara]

 • Svara Linda 22 oktober, 2015 at 20:49

  Har tänkt börja med sjal när bebis behagar komma ut (7dagar efter bf idag)
  Fjällvandring inbokat till nästa sommar så då vore en bärsele utomordentligt bra! Eftersom det är första barnet så har jag inte direkt något tränings tips men tänker att det är väl bra om man kan ta med barnet så mycket som möjligt och jag längtar tills jag får bära med mitt barn och visa det världen

  [Svara]

 • Svara Sofia 22 oktober, 2015 at 20:50

  Hej Lovisa,
  Jag tror på att vi småbarnsföräldrar för att få till träningen behöver skapa oss smarta och enkla förutsättningar för att kunna träna under tiden som vi tar hand om våra barn. Många övningar funkar att involvera barnen i genom att hålla, men med bärsele ges ännu större möjligheter till att variera sina övningar. Jag har en ettåring hemma och ett syskon påväg så träningen känns för mig viktigare än någonsin. Med bullen fram och ettåringen bak blir jag så redo för familjeträning som man bara kan bli! 😉

  [Svara]

 • Svara Lina 22 oktober, 2015 at 20:56

  Åh den skulle vara perfekt för oss! 🙂 mitt absolut bästa tips för den som gillar att springa är löparvagnen, den har hjälpt oss både vid pressade tidsscheman när tiden att byta av varandra för träningspass inte finns och för att få till mysiga stunder tillsammans som par också! Innan vår son kom tränade vi alltid tillsammans, tack vare den kan vi göra det ibland nu också 🙂

  [Svara]

 • Svara Emelie Norberg 22 oktober, 2015 at 20:59

  Mitt bästa träningstips som småbarnsförälder är att träna i vardagen/leken! Benböj medans man puttar på fart till gungan, armhävningar/plankan mot sandlådekanten eller varför inte en liten hinderbana på tomten som både är mamma-och barnvänligt!

  [Svara]

 • Svara Sara 22 oktober, 2015 at 21:06

  Bra träning är ”pannkaksträning”, hinner 7 knäböj, vänd pannkakan, 5 armhävningar. Eller utfall/höftlyft tex.
  Funkar till annan matlagning också så det går att variera ganska mycket

  [Svara]

 • Svara Sofia Kleine 22 oktober, 2015 at 21:21

  Hej!
  Lyssnade på dig i Podden Föda Barn idag, gillar helt klart dina inställning till träning och att bli mamma, åkte faktiskt till bokhandeln och köpte mamma -träningsboken. Men det är klart att med en sele att stoppa sin kära ägodel i under träningen skulle ju med all sannolikhet underlätta . Följer numer Ergobaby på instagram.

  Må så gott!!!

  [Svara]

 • Svara Camilla wiklund 22 oktober, 2015 at 21:24

  oj nu finns det inga hinder för träning längre….

  [Svara]

 • Svara Malin 22 oktober, 2015 at 21:25

  Vilket bra inlägg:) Jag har ganska nyligen fått mitt andra barn, älskar träning o har hittat din mammaträning bok som jag nu kör efter (inspirerande bok förresten!!) Tränar mycket utomhus o vore kul att testa med en Ergobaby när minstingen fått åldern inne:)

  [Svara]

 • Svara Malin 22 oktober, 2015 at 21:42

  Min erfarenhet av att träna med småbarn är inte så lång ännu, jag har bara varit mamma i 6 månader. Det största jag lärt mig är att sänka ambitionsnivån och göra det man hinner och det man kan! Min dotter tycker att spegeln är väldigt intressant, så vad passar bättre än att göra knäböj i spegeln? Bärselen är toppen och gör att promenaderna blir av då det uppskattas av både mamma och dotter! Att träna när barnet sover är ju också en bra sak, men det finns så mycket annat som ”ska” göras under sovtiden, vila själv, dammsuga, diska och så vidare. Därför är det ju perfekt att träna tillsammans med sitt barn!
  Så det bästa tipset: sänk kraven och gör det enkelt. Knäböj med barn framför spegeln, lite styrka på promenaden och några övningar på golvet när barnet leker. Tillsammans blir det ett pass och mycket bättre än inget!

  [Svara]

 • Svara Sara 22 oktober, 2015 at 21:46

  En ny ergobaby skulle vara fantastiskt nu när barn nummer två har kommit. Den första var min bästa vän men den har på något magiskt och mystiskt vis försvunnit spårlöst.

  Mitt bästa tips för att få till träningen som småbarnsförälder är att boka in tider för träning även om det bara är hemma träning. Är det inbokat i familjekalendern kan båda hjälpas åt för att det ska bli av.
  Att träna när barnen är med är ett annat tips, då blir man även en förebild för de små liven. En ergobaby gör ju det lite lättare att få till.

  [Svara]

 • Svara Lisa 22 oktober, 2015 at 21:50

  Mitt bästa träningstips är att inte vänta på att det perfekta träningstillfället ska uppenbara sig (för det gör det sällan) samt att släppa prestigen på att passet måste bli på ett visst sätt (hinna visst antal övningar eller repetitioner). Bara kör, lite träning är bättre än ingen!

  lisa.ohlund@hotmail.com

  [Svara]

 • Svara Maria Lind 22 oktober, 2015 at 21:53

  Å vilka bra övningar med bärselen. Just nu blir det barnvagnspromenader som bästa träning, men jag ser fram emot träningsövningar med bärselen.

  [Svara]

 • Svara Lotta 22 oktober, 2015 at 22:00

  Jag är föräldraledig med mitt tredje barn och har aldrig varit så vältränad som nu. Jag har helt enkelt bytt vanor! Stillasittande babyrytmik har vi ersatt med mammaträning i grupp. Öppna förskolan har blivit till promenader med andra mammor – inte sällan med barnen i sele. Och fikan på cafeer är numera flyttad till gymmet. Träning först, kaffe sen! Nya, härliga rutiner som gör både mamma och dotter glad! Och vi tummar inte på att barnen får träffa jämngamla och vi mammor får älta allt det där som behövs som småbarnsförälder!

  [Svara]

 • Svara Carolina 22 oktober, 2015 at 22:16

  Å vilken fin sele! En sån önskar vi oss verkligen!
  Mitt bästa träningstips för en nybliven mamma är helt enkelt att ta på träningskläder vid barnvagnspromenaderna, sköna tights och bra skor. När min son somnar i vagnen eller är nöjd och glad så passar jag på att träna! Knäböj, tåhävningar, pusha på lite extra i uppförsbacken, det kan lätt bli ett toppenpass!
  Alltid redo för ett träningspass ute i friska luften!

  [Svara]

 • Svara Siegerss 22 oktober, 2015 at 22:46

  Det händer att motivationen till träning kan tryta,
  när man blöja efter blöja behöver byta.
  Tiden med småbarn rinner iväg,
  och med sömnbrist kan man känna sig ganska seg.
  Att då kunna ge sig ut på tur,
  med ungen i sele och inte i bur.
  Ger möjlighet till enkla pass,
  eller njuta i solen med en glass
  Naturen blir ett utegym med stil,
  inte behöver man åka dit med bil.
  Tröskeln att träna måste va ganska låg
  Kom dock alltid ihåg:
  Bästa träningspasset är det som blev av.

  [Svara]

 • Svara Sofia Brodin 22 oktober, 2015 at 23:20

  Mitt bästa träningstips: jag köpte en (begagnad) joggingvagn, tajmar in när sonen ska sova & så ger jag mig ut & joggar. Sonen sover gott & jag får röra på mig. Utvilad son & glad mamma! Win-win!

  [Svara]

 • Svara Anna 22 oktober, 2015 at 23:43

  Säg Ja! när barnen kommer och vill leka, förslår ballongbasket eller vill gå ut på upptäcksfärd. Det är så lätt att tänka att det inte passar just då för dig, du kanske upplever att du har massor av annat att göra eller inte orkar… Men den bästa träningen är ju den som blir av! Huvudsaken är att det är rörelse och det tar oftast inte så lång tid som du kanske befarar. Alla blir glada, piggare och alla de andra ”måstena” brukar hinnas med ändå.

  [Svara]

 • Svara Madeleine Markebro 23 oktober, 2015 at 05:05

  Mitt bästa träningstips är att ha bebis på ryggen samtidigt sommman gör squats samt att man gör lek och bus till träning för föräldern t.ex. lägger sig på rygg upp med benen böjda och lägg barnet på umderbenen och hissa barnet upp och ner både genom att bara böja vid knäna och det andra genom att böja vig höfterna.

  [Svara]

 • Svara Ida-Lina Enerstam 23 oktober, 2015 at 06:24

  Vi äger ingen bil och bor i en förort. Vagen används nästan aldrig utan vi tar alltid cykeln och selen på isfria delen av året, och bärselen samt dubbar underskorna på vintern (ibland pulka till dagis.) Är det bråttom får yngsta (snart 3år,) sitta på ryggen/magen. Är det lugnt får hon gå och så rullar jag ihop selen och fäster runt min midja. Sitter dottern på magen kan man lasta mer tyngd och packning i ryggsäck på ryggen. Men annars hänger man mindre väskor i selen band via kabinhakar. (Inte mer än vad selens maxvikt.) Super träning med minst 15kg barn å packning. Och det samtidigt som du handlar eller bara tar dig till förskolan eller plockar svamp/bär.

  [Svara]

 • Svara Linda Koski Wikström 23 oktober, 2015 at 09:25

  Mitt bästa tips efter 2 småttingar, och nu med en tredje på jäsning, är att ta vara på de små stunder du har. Du behöver inte tänka att träning = 1 timme på gymmet, utan det räcker med 10 minuter här och där. Först knipövningar och stabiliserande övningar för att därefter bygga på med styrka med kroppsvikt som tyngd, hemma i vardagsrummet eller på lekplatsen. Det räcker. Mat och sömn kommer först, sedan träningen. En vinnande kombination som gör dig till en glad och stark mamma!

  [Svara]

 • Svara Matilda 23 oktober, 2015 at 10:23

  Med en 1,5 åring är det inte alltid lätt att få ihop träning för både mig och sambon tillsammans med heltidsjobb. Löparvagnen är både min och dotterns bästa vän – hennes första ord var inte mamma eller pappa utan ”heja” som hon sitter och skriker glatt i vagnen under hela rundan. Tyvärr blir styrketräningen lidande och kroppen säger ifrån med skador pga ovarierad träning. En ergobaby hade varit fint att ha som komplement till löpningen 🙂

  [Svara]

 • Svara Linda 23 oktober, 2015 at 11:24

  För mig har lösningen varit just bärsele, samt att välja ett gym där barnen är välkomna! Nu har min lillasyster fått sitt första barn och det hade varit fantastiskt att kunna ge henne en så här bra sele och underlätta för henne att komma igång igenom, särskilt som jag bor för långt borta för att kunna hjälpa till med barnpassning!

  [Svara]

  Linda Reply:

  linda.farnevik@spray.se

  [Svara]

 • Svara Josefin Landare von Schantz 23 oktober, 2015 at 15:56

  För mig är kontinuiteten viktig. Framförallt i början när det krävs små övningar för att sätta igång den underliggande muskulaturen. Därför är det bästa sättet för mig att träna hemma men ostört i ett rum. Ett kort, intensivt pass som jag kan köra i princip dagligen (eller 5-6 ggr/vecka). Det ger snabba resultat och jag får kicken av endorfinerna som utsöndras när en får igång kroppen. Det är välgörande för både kroppen och knoppen vilket har gjort underverk för mig i den här första prövande tiden som förälder.

  [Svara]

 • Svara Eva 23 oktober, 2015 at 16:18

  Som nybliven mamma är jag inte riktigt van med min nya situation ännu. Men att träna hemma medan babyn sover eller att ha med babyn utomhus och köra t.ex. kettlebellpass medan babyn är i vagnen.

  [Svara]

 • Svara Madelene Richardsson 23 oktober, 2015 at 19:13

  Mitt bästa tips e att ta med barnet i träningen å att ”just do it” inte tänka tar de sen eller idag e bebis lite hängig så vi skippar etc!
  Går på mamma /bebis träning en gång i veckan där e barnen med å sitter på golvet å leker alt i sele å promenerar hemma osv!

  Men denna selen lät för bra för å va sann då jag har en ergo vanlig just nu å problemet för mig å Theo e just att vi båda blir dyngsura av svett när han sitter på ryggen i selen när vi tränar :/

  [Svara]

 • Svara Kamilla 23 oktober, 2015 at 20:25

  Jag tycker det är jättesvårt att hinna med träningen med en 4-åring och en 7 månaders. Vi är ute mycket och får in träningen i leken.

  [Svara]

 • Svara Amanda 23 oktober, 2015 at 20:33

  Mitt bästa träningstips är att dansa för min ettåring. När det kommer en röjig låt på radion eller jag sätter på en svängig spellista börjar jag spexa och dansa för henne, ju yvigare desto bättre, för att sen svänga runt med henne i famnen som en dåre och få henne att tjuta av skratt när jag blivit varm 🙂

  [Svara]

 • Svara Camilla 23 oktober, 2015 at 21:16

  Jag är superpeppad på att börja köra lite mer träning än promenader och knipövningar och inväntar efterkontrollen. Jag har en härlig liten Elsie hemma på 6 veckor som skulle trivas i selen. För att träna under föräldraledigheten brukar jag ta på mig träningskläderna på morgonen så kan man köra lite övningar under promenaderna eller hemma när möjligheten dyker upp. Man är alltid redo helt enkelt :). 2-åringen hemma gillar att haka på och härma och med lite musik till blir det en mysig stund.

  När man jobbar så brukar jag träna innan jobbet eller på lunchen. När man väl är hemma brukar det inte alltid bli av.

  [Svara]

 • Svara Cecilia 23 oktober, 2015 at 21:23

  Tacksam över magkänslan att strax efter födseln köpa trikåsjal så jag nu inte är helt låst till en nyfiken 6månaders tjoppaloppa som aldrig sover. På så sätt kan jag svepa upp henne i den och kränga på oss mössa å goesockar och jaga löv på vår stora gräsmatta! Att räfsa runt tills armar, mage och rygg bränner gött är som att klia själen i hårbotten efter att gått runt med konstant uppsatt tofs i flera dagar o streck (långhåriga mammor förstår nog vad jag menar..).
  Att ständigt förlägga enda napphållaren skapar även ”enstaka” (…) tillfällen för djuuupa Knäböj vid missnöjd/uttråkad bebis. En tar de tillfällen en får att få upp flåset 😉

  [Svara]

 • Svara Veronica Larsson 23 oktober, 2015 at 23:06

  Bästa tips till alla nyblivna mammor är att inte stressa fram.träningen. Har jag planerat in en träningspass (hemma då) så tar jag på mig träningskläder direkt på morgonen. Tränar så fort min 3 månaders har somnat. Råkar han vakna under tiden då lägger jag honom på lekmatta bredvid mig medan jag tränar. Ta det lite som det kommer. Vill han tex inte sova alls, ja då tar vi en långpromenad så att jag kan klämma in lite intervaller. Kom ihåg att en stressad mamma mår ingen bra av.

  [Svara]

 • Svara Lotta 24 oktober, 2015 at 08:40

  Passa på att köra ett intensivt och effektivt styrkepass hemma när barnet sover på dagen (eller har somnat på kvällen). Kör du igång precis när ditt barn somnat kommer du förhoppningsvis även hinna dricka en kopp kaffe/te i lugn och ro innan barnet vaknar igen (eller du behöver gå och lägga dig för kvällen). Ta även tillvara på en promenad (gärna när solen är framme) för att tanka solenergi och även få frisk luft och få röra på dig lite! Vill både du och din partner lägga tid på träning så dela upp dagarna el kvällarna och pusha varann att komma iväg när energin tryter, det är ju så skönt när passet är gjort!

  [Svara]

 • Svara Jenny Örn 24 oktober, 2015 at 08:52

  Barnvagn, bärstol eller bärsele – mina barn sover sällan längre än 20 minuter åt gången på dagen så långa promenader är bara att glömma. Letar istället upp en bra uppförsbacke och går fort uppför 2×3 gånger för att verkligen höja pulsen. Sen blir det en kort nervarvning hem igen. Perfekt att få upp flåset på kort tid!

  [Svara]

 • Svara Lina 24 oktober, 2015 at 12:52

  Tack lofsan för all inspiration! Jag är väldigt aktiv och älskar att ta ut mig på hårda pass och i löpslingan. När vår lilla flicka kom hade jag nästan panik över att inte kunna träna som vanligt. Jag köpte din bok och har kört dina övningar hemma på morgonen när hon är som lugnast. Det är så skönt att träna på morgonen för då är jag en mycket bättre och nöjdare mamma resten av dagen. Mitt tips är alltså att träna på morgonen så att man vet att det blir av och att hemmaträning också fungerar. Att få träna tillsammans med vår flicka när hon blir äldre ser jag fram emot.

  [Svara]

 • Svara Emma 24 oktober, 2015 at 13:40

  Med fyra barn är mitt bästa tips att få till träningen att träna tillsammans med dem. Alla mina barn har velat/vill ha massor med närhet så att bära de ergonomiskt har varit ett måste för mig. Mina yngsta barn är tvillingar och vi älskar våra ergobaby men vi skulle så himla gärna vilja testa den nya modellen o kunna tandembära även under träning. Nu tandembär vi med sjal men vi längtar efter en smidig sele till så kanske mamma o pappa kan träna tillsammans med varsin bebis på rygg och så kan storasyskonen cykla bredvid.

  Tack lofsan för passet. Det ska jag köra när jag blivit starkare

  [Svara]

 • Svara Jenny Johnsson 24 oktober, 2015 at 14:28

  Hej! Blir så inspirerad av detta inlägg!! Mitt bästa tips för att få till träning är att passa på att träna i vardagssysslorna. Själv har jag hästar och stall, med dottern på 8 månader i bärselen blir det knäböj när jag ska fylla på vatten till dem i hagen. Två vattenkannor och dotter är mina vikter 🙂 Utfall på väg till hagen och däremellan rask promenad.
  Men för att verkligen få till den där träningen som jag mår bra av så går jag gärna upp ett par timmar före resten av familjen och tränar mina hästar eller promenerar ut i skogen innan dagen har börjat på riktigt. Egen tid när den är som bäst!
  Rask promenad med dottern i vagnen och en bra sommarpratare i öronen är också härlig träning!

  Hoppas så på en ny Ergobaby, jag har en Manduca men känner ibland att jag skulle vilja bära på höften.
  Trevlig höst! 🙂

  [Svara]

 • Svara Hanna 24 oktober, 2015 at 15:42

  Möt upp mamman/pappan som jobbar på lunchen så får man en knapp timme att köra ett pass! Toppen att få träna och kul för den som jobbar att få lite extra tid med barnet under dagen.

  [Svara]

 • Svara Victoria von Uckermann 24 oktober, 2015 at 21:12

  Gillar både på Facebook och Instagram. Är i superduperbehov av en ergonomisk sele då deb jag har är allt annat än ergonomisk. Träningen blir en stor belastning på mina axlar i onödan.

  Bästa sättet att få ihop träning med småbarn är att vara kreativ och tänka utanför boxen. Kan man inte få barnvakt får träningen bli en del av vardagen med barnet. Jag brukar sätta ihop ett styrkeprogram med min bebis som vikt. Han tycker det är jättekul och jag kan träna med gott samvete. När jag ger mig ut på promenad med selen väljer jag tuffare terräng och backar. Det tycker min son dessutom är lite mer spännande då det i regel blir i skogen. Han vill helst inte vara en centimeter ifrån mig så då är sele perfekt för att få frihet och närhet på samma gång.

  [Svara]

 • Svara Caroline 24 oktober, 2015 at 23:52

  Håller verkligen med om användandet av en ergonomisk bärsele! Jag har alltid varit en person som inte tyckt om träning men efter dottern kändes det som att det var min tur. Rasta amningshjärnan runt kvarteret blev till promenader vid nattning som sedan blev till power walk med dottern i bärselen Små steg är bättre än inget! Se till att träna upp konditionen för nu när hon är 15 månader och HON springer på, då gäller det att hänga med. Önskar att vinna denna så svägerskan kan få den i present nu när hon i sin tur är föräldraledig med sin son. Hon har alltid varit aktiv och hon älskar naturen! Passar henne perfekt Följer på instagram!

  [Svara]

 • Svara Elin 25 oktober, 2015 at 10:03

  Då min lilla knodd ligger i magen har jag inte upplevt detta ännu men förstår att det kommer bli ett litet problem.

  Jag och min sambo kommer träna tillsammans och låta barnet vara en del utav övningarna för att göra det roligare. Med denna bärsele kommer det bli ännu enklare att även göra träningen på egen hand 🙂

  Håller tummarna!

  [Svara]

 • Svara Emma 25 oktober, 2015 at 16:21

  Jag utnyttjar gärna promenaderna till och från dagis när vi lämnar och hämtar storasyster. Ibland långa lugna promenader, ibland kortare och då med lite mer tempo. När jag kommer hem kör jag gärna lite enkla styrkeövningar medan lilltjejen sover vidare i vagnen. Allt beror på dagsformen då lilltjejen bara är 5 veckor.
  Styrkeövningarna hittade jag i en app (7 min workout) och är alldeles lagom för mig just nu

  [Svara]

 • Svara Sandra 25 oktober, 2015 at 20:45

  För min del har joggingvagn vart super! Då har jag inte begränsats av att ha barnvakt utan jag har sprungit samtidigt som min lilla kille sover gott i vagnen. Jag ska genast gå in och följa dem på instagram 🙂

  [Svara]

 • Svara Susannah Sjöberg 25 oktober, 2015 at 22:05

  Mina bästa tips är just do it. Tid är inget man får, det är något man måste ta. Dela på ansvaret med din partner, ge varandra tid att träna. MEN: när inte partnern finns där: gå ut och gå, upp med bebis i bärselen. Min ergobaby har varit lösningen på alla mina problem såååå många gånger:

  Träning ger mig lycka och inre frid
  Ibland är det dock en liten strid
  Att få till tiden och orken
  När han den där som kom med storken
  Drar i mitt byxben och vill vara nära
  Det enda som duger då är att honom bära
  Då åker min älskade ergobaby på
  Och jag ger mig ut med 11 kilo bebis för att gå
  Svetten rinner med min son på min rygg
  Men lyckan är stor, för han är glad och trygg!!

  🙂

  Jag vill jättegärna vinna denna sele, skulle använda den jättemycket!!! Min e-postadress är susannah_andersson@hotmail.com

  [Svara]

 • Svara Catalina Fahlman 26 oktober, 2015 at 13:16

  Hejhej! Mitt bästa tips är att sätta på riktigt bra musik å sen bara GÖRA DET! Om man tänker för mycket blir det inte av. JUST DO IT! Knorrar barnen får dom agera vikt:) Ha som mål 10min och om barnen samarbetar så kör på till du storknar!

  [Svara]

  Lisa Reply:

  Vardagsträningen har i mitt fall handlat om att faktiskt räkna in hela dagen och att inse att tåhävningar vid tandborstningen, utfall vid leksaksplockning och långa barnvagnspromenader i kuperad terräng faktiskt blir ett träningspass – snarare än att känna stress över att alldeles för sällan få till ”ett riktigt” pass.
  För barn nummer två kommer det mest handla om att hänga med och en ergobaby vore fantastiskt för att ha händerna fria att hjälpa storebror och slippa släpa på en barnvagn när vi utforskar de ställen som en treåring älskar mest (ju oländigre desto bättre)! Ett träningpass i sig…

  [Svara]

  Lisa Reply:

  Haha!

  Det blev visst fel, skulle inte alls hamna som en reply!
  /Trött småbarnsmamma

  [Svara]

 • Svara Maria 26 oktober, 2015 at 16:32

  Mitt tips är att träna hemma på yogamattan med bebisen liggandes i en babysitter eller babygym framför mattan. Träna yoga, pilates, bål och styrke övningar medans barnet roar sig i babygymmet samt tittar på mamma. Nu hoppas jag vinna en bärsele så vi kan avancera oss i träningen tillsammans jag och lilleman!

  [Svara]

 • Svara Therese 26 oktober, 2015 at 17:46

  Hej hallå!
  Mitt bästa tips för att få till träningen som småbarnsförälder är att skaffa en smart tv!
  Jo det är sant, det kostar en slant men vad sjutton, lite får du offra för din hälsa. För mig var det kämpigt börja träna när barna lagt sig, just för att jag då missade alla program på tv som jag ville se (och av någon anledning finner jag det intressant att få skratta lite åt människor som vill skämma ut sig på bästa sändningstid). Men nu ska jag berätta en hemlighet för er (som egentligen inte är så hemlig för att typ hela Sveriges befolkning nu har en smart tv) man kan se avsnitten efter att dom sänts på en smart tv! och som om inte det vore nog kan man skaffa diverse program där man kan se hur många avsnitt som helst på rad!
  Så träna när barna somnat, och belöningen är en kväll av vilken tv-kvalité du själv vill. Om inte den andre hälften bestämmer vill säga, men det är en annan diskussion.

  Men en såndära ErgoBaby är ju ändå bättre, för då kan man träna samtidigt som barna är vakna och helt plötsligt kan du ha vilken tv du vill. Eller ingen tv alls om du är sån.

  Nu har jag börjat följa ErgoBaby på instagram också.

  Ha re gött! Vänlig hälsning Therese

  [Svara]

 • Svara Priyanka Blomberg 26 oktober, 2015 at 20:34

  Det ska vara enkelt och lättillgänglig! Då blir det roligt och chansen att träningen blir av ökar oftast! Cirkelträning är både roligt och enkelt. Tack för en grymt inspirerande blogg!
  /Priyanka Blomberg

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 26 oktober, 2015 at 22:36

  Bästa tipset för att få till träningen som småbarnsförälder är att:
  1. Träna på ett eller annat sätt med barnen, med Ergobaby bärsele, löparvagn eller samtidigt som de utövar någon annan träningsform om de är större.
  2. Träna på lunchen på jobbet. Ett intensivt 30 minuterspass kan vara betydligt svettigare och jobbigare än att gå och lulla en timme på kvällen.
  3. Skaffa gymkort på ett gym som har barnpassning.
  4. Träna hemma framför en dvd eller yoga-app (exempelvis Yoga Studio) och kör styrka med kroppen eller redskap du har hemma. Både bebisar och större barn blir ofta nyfikna och vill hänga på på ett eller annat sätt.

  Så, med tipsen ovan har du fått ihop 4 träningspass på en vecka utan vardagsproblem som att behöva träna sent när du är trött efter bebisen/barnen lagt sig eller behöva missa en kväll tillsammans med familjen.

  Ett extra tips är att se möjligheterna istället för hindren, både bebisar och barn följer gärna med föräldrar på diverse upptåg, bara vi anpassar och lyssnar på dem och deras behov. Vi hade vår 6 månaders bebis i en Ergobaby-bärsele under en fjällvandring i fjällen i somras, och det gick otroligt bra, men naturligtvis på hennes villkor med bland annat långa pauser och kortare dagsturer:
  http://minimalisterna.se/ryggskottsfri-forstaklass-i-fjallen/

  [Svara]

 • Svara Sara Mo 27 oktober, 2015 at 00:46

  Mitt allra bästa tricks för att få till träningen under den här tredje mammaledigheten var att jag klädde på mig träningskläder direkt när jag gick upp på morgonen. Det låter kanske simpelt, men dels blev jag mer inspirerad att träna om jag hade träningskläder på mig, och inte minst så kunde jag passa på att träna så fort ett tillfälle gavs. Ibland blev det tidigt på förmiddagen, ibland inte fören efter min man kommit hem på eftermiddagen. Men att kunna se att oj, plötsligt sover barnet, nu kan jag riva av ett snabbt pass utan minsta hinder (som att ha tillgång till träningskläder/byta om), det har vart till otroligt stor hjälp för mig 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna S 27 oktober, 2015 at 08:56

  Mitt bästa träningstips som småbarnsförälder är att låta 5-åringen få hänga med ut på löprundan, fast då på cykel. Mamman får ut och springa, dottern får cykla och man har en egen hejarklack bredvid sig hela tiden- helt perfekt!
  Har ännu inte listat ut hur jag ska få med lillebror på 11 månader, men skulle jag ha turen att vinna en ergobaby så kommer vi alla att ha möjlighet att komma ut tillsammans!

  [Svara]

 • Svara Therese 27 oktober, 2015 at 09:21

  Mitt bästa tips är absolut att använda sig av hemmaträning. Jag har ända sedan min son föddes (för drygt 2 år sedan) bara tränat hemma och det funkar finemang. Jag har en bra grund med en del hantlar och vikter och sen gäller det att vara kreativ. Tränar man hemma är det lättare att få till passen, medan han t.ex. sover, men man behöver stor självdisciplin för att det skall fungera.

  [Svara]

 • Svara Christine Carlström 28 oktober, 2015 at 10:38

  Jag passade på att träna när lilleman sov. Då körde jag hemmaträning, pilates, styrka och mammamage. En gång i veckan åkte vi på mammatabata. Barnen låg i mitten av gympahallen och vi mammor tränade i en ring omkring dem. Perfekt var det. Om någon var tvungen att amma gjorde man det, syskonen sprang med bollar och innebandyklubbor, så de roade sig perfekt själva. För övrigt blir det mycket PW, men nu avskyr lilleman vagnen så efter halva vägen måste jag bära honom. Inte det enklaste att dra både vagn och bära bebis. Så en bärsele hade varit drömmen. På vår promenad finns ett utgym, med bärselen hade jag kunnat stanna till och köra lite övningar där också!

  [Svara]

 • Svara Annica 28 oktober, 2015 at 11:03

  Jag har en dotter som är 7 månader. Jag brukar gå ut på en pw med barnvagnen, gärna ute i skogen för där kommer det branta backar. Tänk dig en backe med en barnvagn, det är tungt.
  Sen så låta barnet sitta på golvet tillsammans när man tränar. Det brukar jag göra. funkar väldigt bra för mig.

  gillar på fb, Annica Beda Nilsson

  [Svara]

 • Svara Madde 28 oktober, 2015 at 17:43

  Hade gärna testat denna träningen!! Verkar grymt ju!
  Mitt bästa träningstips är, allting är bättre än ingenting.
  Man behöver inte alltid åka iväg till ett gym eller va iväg
  I flera timmar. Det räcker med en promenad eller
  Yoga i vardagsrummet. Vi måste alla va lite snälla mot oss
  Själva å inse att vi hinner inte med att göra precis allt.
  🙂

  [Svara]

 • Svara Jeanette 28 oktober, 2015 at 17:50

  Mitt bästa träningstips är att låta barnen vara med. Med tre barn 5,3 och lillasyster på 2 veckor är det svårt att hitta tiden. Men promenader och korta övningar när barnen tittar på Bolibompa kan man få till. Hoppas naturligtvis på vinst så jag kan komma igång med mer seriös träning bara BM gett ok!!! Har inte kommit igång efter 5åringen ens så det är på tiden. Följer dem på FB och Insta.

  [Svara]

 • Svara Ulrika 28 oktober, 2015 at 18:12

  Träna överallt och alltid är mitt tips. Knipet kan tränas under nattningen, bus med bebis fungerar bra för att träna armar, cykelrundan med treåringen bli en joggingrunda. Och rörelsen stimulerar även barnen att vara ute och röra sig och få goda vanor.

  [Svara]

 • Svara Sofia 28 oktober, 2015 at 19:25

  Mitt bästa tips är att sluta skylla på att man inte har tid eller är för trött. För det första så blir du piggare av att träna och du får mer energi men sen finns det stunder under dagen där det faktiskt finns utrymme för träning. Du får kanske släppa tanken att det ska vara samma träning som innan barnen och istället hitta en träningsform som det finns tid för tex 20 minuters löpning är bättre än ingen, 30 minuter på gymmet är bättre än inget osv

  [Svara]

 • Svara lina altin 28 oktober, 2015 at 19:29

  Mitt bästa träningstips är hemmaträning när minstingen sover och när stora är på förskola. Annars blir det mkt barnvagnspromenader men skulle önska att jag kunde träna med minsta som är 13 månader, har funderat på en bärsele länge men köpet har aldrig blivit av tyvärr.

  [Svara]

 • Svara Hanna 28 oktober, 2015 at 19:42

  Har inte kommit så långt med träningen ön då min lilla är så liten än utan kör efter din bok & långpromenader, men jag & sambon planerar avlösa varandra för art kunna träna efter jobbet samt att hitta sätt att träna tillsammans både med varandra & den lilla varpå selen vore toppen! Gillar ergobaby sen tidigare på instagram.

  [Svara]

 • Svara Lena Hamilton 28 oktober, 2015 at 20:14

  För mig är skollämningen av storebror med cykel och lillasyster i cykelkärran ett måste. Klart det skulle vara lättare att skjutsa honom i bil, de 2km men jag tycker att både jag och storebror (6 år) mår bra av att komma igång och röra på oss direkt på morgonen.

  Sen är ju skogspromenader med lillasyster (6 mån) i bärsele helt magiska nu på hösten.

  Vill gärna vinna Ergobaby 360, så lillasyster kan vara framåtvänd. Har Ergobaby classic nu, men hon vill ju se mer vad som händer.

  [Svara]

 • Svara Mimmi 28 oktober, 2015 at 20:26

  Älskar ErgoBaby och denna modell verkar toppen! Precis som många andra här har nämnt som väldigt bra tips är att hålla det enkelt! Ta långa promenader om ditt barn gillar att sitta i vagn, stanna vid bänkar och gör armhävningar, situps, dips. Kör lite snabb löpning i uppförsbacke och kanske några grodhopp eller upphopp under vägen! Mitt bästa tips är egentligen att vara peppad när du väl ska träna, ha träningskläder på så känner du dig lite mer sportig och gå in för träningen även om det bara blir 10 minuter så kör då ordentligt i 10 minuter och känn dig nöjd med att du tränade den tiden!

  [Svara]

 • Svara Lisa 28 oktober, 2015 at 21:32

  Vardagsträningen har i mitt fall handlat om att faktiskt räkna in hela dagen och att inse att tåhävningar vid tandborstningen, utfall vid leksaksplockning och långa barnvagnspromenader i kuperad terräng faktiskt blir ett träningspass – snarare än att känna stress över att alldeles för sällan få till ”ett riktigt” pass.
  För barn nummer två kommer det mest handla om att hänga med och en ergobaby vore fantastiskt för att ha händerna fria att hjälpa storebror och slippa släpa på en barnvagn när vi utforskar de ställen som en treåring älskar mest (ju oländigre desto bättre)! Ett träningpass i sig…

  [Svara]

 • Svara Carina 28 oktober, 2015 at 22:12

  Min lilla sover bara i bärsele på dagarna så skulle verkligen behöva en ordentlig bärsele och så älskar jag att träna och de vore ju kanon att vinna Ergobaby 360 så jag kan låta min pojke få sova ordentligt samtidigt som jag kan utföra min träning så vi båda mår bra och är pigga och glada

  [Svara]

 • Svara Emily Pettersson 28 oktober, 2015 at 22:21

  Mitt bästa tips är att anpassa efter barnets ålder.
  Ibland har de bästa varit att köra hemma i barnens lekrum med hantlar ihop med barnen. En period var de bäst att vara ute då kunde jag träna och barnen leka i sandlådan. Ett tag kunde jag ta långa promenader vilket inte är lika poppis hos barnen nu.
  För mig får de inte ta mer energi med missnöjda barnen än vad jag vinner av träningen så därför är det viktigt med flera planer med barnet i fokus. Glada barn =glad mamma å vise versa 😉

  [Svara]

 • Svara Josefina 28 oktober, 2015 at 23:28

  Hej!

  Vi har en blivande 1-åring hemma tillsammans med en väldigt aktiv hund. Så bara där får jag både styrka och kondition, för att gå med både hund på 22 kg och mycket motor och muskler, samtidigt dom jag skjuter barnvagnen framför mig, stannar och böjer mig och plockar upp sakerna mitt busfrö behagar att kasta på marken, går vidare och då trasslar hunden in sig, stanna böjer mig och trasslar ut, promenerar vidare och sjunger glatt för Whilma och berömmer samtidigt hunden, för att om ett par meter böja mig och plocka upp ”Snutteninen” igen.
  Innan min graviditet gick jag ner 24 kg på egen hand, utan dem hade inte Whilma legat här och snarkat jämte mig. Vi försökte i 3 år utan resultat, så jag började tappa hoppet om en naturlig graviditet och började tänka på att göra undersökningar. Men så en dag, plussade jag äntligen. Tack vare träning och slit i några månader så fick vi oväntat den mest vackra dotter.
  Men, mammakilorna plus några till finns kvar. Och jag vill så gärna gå ner detta igen. Men hittar inte den där gnistan Men nu när jag såg ditt tränings schema ute i naturen blev jag super taggad! Har dock inte råd med en sådan bärsele, så jag håller tummarna och prövar att tävla om en!

  Så, mitt bästa sätt i allt detta, en powerwalk med hunden och barnvagn, drygt på 1.5 timma, det gör gott!
  Sen brukar även Whilma vara med pappa så jag kan ta en och annan ridtur eller ensam promenad med hunden!
  Och jag gillar sedan ett bra tag givetvis Ergobaby

  [Svara]

 • Svara Anna H 28 oktober, 2015 at 23:32

  Gillar på Facebook och insta

  För oss här hemma med en 3 1/2 åring och en 1 1/2 åring så har vi fått se till att INTE hitta ursäkter för att ta en soffkväll . Jag har klivit upp på morgonen och åkt iväg och tränat tidigt på morgonen medans sambon lämnat barnen på förskolan sen har jag tagit läggningen av båda barnen så att sambon oxå kunnat åka iväg och träna, då även han har behövt röra på sig (de var visst inte bara jag som drog på mig lite gravidkilon ) Och lediga helger har vi tillbringat ute och busar med de små

  [Svara]

 • Svara Kristin 29 oktober, 2015 at 01:12

  Mitt bästa tips är att träna med din lille. Jag brukar använda honom för att genomföra olika träningsövningar, t.ex. bänkpress-pussar. Jag ligger med ryggen på en matta på golvet och har honom i händerna och gör precis som i bänkpress, förutom att han får en hel del pussar 🙂 Sen gör jag knäböj med honom i famnen. Något som också är bra är att de små oftast sover bäst utomhus har jag märkt. Så att gå promenader med vagnen är grymt bra motion och ger dig en bra grund för att komma iform. <3

  [Svara]

 • Svara Emma de Leeuw 29 oktober, 2015 at 10:07

  Denna bärsele lär jag skaffa och om jag skulle vinna den blir en bonus!

  Med min nu 6-åriga dotter promenerade jag mycket och passade på att springa på morgonen när hon sov och pappa var hemma. Nu har jag lyxen med ett eget löpband och då springer jag medan min 6-åring och 4-månaders sover mellan 06-07. Prioriterar att gå upp före dem, det känns bra att starta dagen med en egen timme och det får mig att må bra hela dagen och att orka och vara på bra humör för mina barn! Båda har föredragit bärsele och bar min dotter till hon var 1.5 år. Min son är lite större men hoppas jag kan få bära honom länge med om han vill. En Ergobaby 360 Cool Air skulle passa helt perfekt för våra behov!

  [Svara]

 • Svara Sofie 29 oktober, 2015 at 13:08

  Ta tag i träningen innan du sätter dig i soffan och kopplar av. Bäst är att göra de på vägen hem från förskolan då man lämnat storebror. Har 3 km hem och kan då göra intervallträning på vägen ☺

  Men man ska absolut göra de på morgonen då barnen är pigga. Annars blir de lätt gnäll och träningen blir jobbig och svår.

  [Svara]

 • Svara Elisabeth Fredriksson 29 oktober, 2015 at 18:46

  Hej! Detta vore toppen för mig då min lilla hellre vill bli buren än att vara i vagnen samt då en gärna tar pw i skogen. Tar mig tid när sambon är hemma.

  [Svara]

 • Svara Ulrika 29 oktober, 2015 at 23:05

  Åh vilken kul tävling! 🙂
  Bästa träningen görs ute i frisk luft med bebisen, en helt vanlig lekplats funkar superbra för squats, utfall, chins och omvänd rodd. Många övningar går att göra med bebisen i famnen för extra vikt. Jag har också alltid med mig hopprep, sätter lillkillen i vagnen och för att göra det extra jobbigt så sjunger jag för honom samtidigt som jag hoppar. Grymt för flåset plus att lillen skrattar så han kiknar av min sång!
  Tidiga morgnar börjar jag gärna med en stund pilates hemma på vardagsrumsgolvet; perfekt träning för nyblivna mammor, skön start för kroppen och mysigt med lillen som busar på mattan!
  Gillar på FB & instagram.

  [Svara]

 • Svara Sandra Saren 29 oktober, 2015 at 23:47

  Mitt bästa träningstips är att få in träningen som en naturlig del i vardagen.
  T.ex. När du ska lyfta upp ditt barn så ha ryggen rak, böj på knäna och lyft. Gör det ett par ggr och säg med ett leende ”wiee vi flyger” så garanteras att barnet tar det som en kul lek och man själv får träning.

  Tänk på hållningen.
  Försök hitta övningar som passar in i ditt vardagsliv.
  För den allra bästa träningen är den som blir av!
  Kanske kan du göra utfall medan du städar eller plockar upp leksaken som ramlade ner igen…
  Bara fantasin sätter gränser!

  Sen tycker jag också att det är viktigt att komma ut.
  Ta med familjen, lek i en park, i skogen.
  Gå ”off road” och om du har äldre barn så lek med dem.
  Klättra, gunga, spring!

  Ta chansen till promenad när ditt barn ska sova. Barn sover väldigt gott när det gungar lite och du får ny energi av den friska luften.

  [Svara]

 • Svara SaraLagerstedt 30 oktober, 2015 at 01:16

  passa på att gå en lång promenad med vagnen när barnet ändå ska vila. Jag passar på att träna efter kvällsmaten, då får maken & dottern egentid ihop oxå

  [Svara]

 • Svara Jennie krafft 30 oktober, 2015 at 06:14

  Eftersom jag är mammaledig med 2 är det bästa för mig just nu att ta ut barnen på cykeltur eller promenad, annars får jag försöka gå/springa en runda på em/kvällen.

  [Svara]

 • Svara Cecilia 30 oktober, 2015 at 07:21

  Min lilla bebis har inte tittat ut så jag är inte riktigt småbarnsförälder än. När jag blir det är det dock denna typ av pass som jag tror kommer underlätta att få till träningen! Har insett att nu när jag inte bor inne i stan längre så är det inte lika enkelt att smita ner till gymmet på kvällen. Sen får jag inte glömma att vardagsträna när jag ändå är ute med hunden varje dag, det är det som kommer göra mig stark i längden!

  [Svara]

 • Svara Elin 30 oktober, 2015 at 08:28

  Ååå vill vara med o tävla om denna!! har en som på 7 månader. Vi är ofta ute på promenad, han älskar att vara ute! Brukar småjogga lite imellanåt med vagnen samt vara i lekparken och gunga vi har tänkt åka ut i skogen hela familjen och promenera där, denna bärsele skulle vara helt perfekt!! Då skippar vi vagnen✊✊ mitt bästa tips är att träna tsm med barnet vis vardagsmotion, samt brukar jag träna med sonen i famnen, höga knän osv, eller sit ups med honom på magen☺️ Han tycker det är jätte roligt! Men vill såå gärna köra igång med hjälp av denna bärsele!! Vill att han ska vara med på ALLT jag göra så denna skulle verkligen underlätta för både han & mig

  [Svara]

 • Svara Anna-Lis Pettersson 30 oktober, 2015 at 10:12

  1. Träningstips:
  Lyssna till din egen kropp innan du försöker hämta inspiration från olika träningsbloggar och böcker.

  Jämför dig inte med någon annan än dig själv.

  Ofta saknas information om hur man skall göra ifall man redan bär med sig skador som begränsar möjligheten att göra alla de klassiska övningarna, eller hur man skall tänka efter ett kejsarsnitt där läkningen tagit längre tid än normalt. Ingenstans står det hur jag skall träna och hitta de djupare magmusklerna som behövs för att stabilisera ryggen vid kronisk rygg smärta. Ingenstans finns de ingående instruktionerna från min sjukgymnast som säger; hoppa över situps, hoppa över planka, inga armhävningar (axeln ur led x fler än fem) , fast det snart gått två år efter förlossningen.

  Att lyssna till sin egen kropp innebär att prioritera egen träning och kräva egen tid, fast maken gnäller lite.

  Att lyssna till sin egen kropp innebär att vara snäll mot sig själv och uppmuntra sig själv för varje träningstillfälle som blivit av och inte döma sig själv för de tillfällen som man missat.

  Att investera i egen träning ger också en bättre relation eftersom jag mår bättre och kan ge mer till familjen.

  För mig är det just nu bäst att komma hemifrån för att kunna prioritera träningen framför barnen och hemmet.

  Verkligheten heter inte powerwalks, hemmaträning eller gym, inte träning på lekplatsen med barnen, det orkar min kropp inte med.

  Verkligheten heter individuellt bassängträningsprogram utformat av sjukgymnast. Verkligheten heter sjukgymnastgym med låga vikter och andra i alla åldrar. Den som tog över träningscykeln efter mig en dag var 91 år gammal.

  Jämför dig inte med någon annan än dig själv.

  Nu kör jag järnet för att kanske bli bättre i den jäkla ryggen… får se hur länge jag orkar!

  Hälsningar Silanna
  alw@home.se

  2. Jag gillar ergobaby sedan tidigare och vill gärna vara med i tävlingen.

  [Svara]

 • Svara Michelle Rem 30 oktober, 2015 at 10:37

  Super bra träningstips!

  Mitt tips är att försöka bort se från alla tankar kring att det måste vara ett ordentligt träningspass för att det skall räknas. Börja smått. Ta en power walk med barnvagnen/sele när det ändå är fint väder.

  Kör plankan någon minut eller 2 över barnet innan ni ändå ska bada. Håller barnet på att lära sig krypa, ner på golvet och kryp tillsammans. Står barnet och tar ut någonting från nedersta hyllan, ner och var med. Alla dessa små saker föder sakta energi som gör att du senare kan orka ta även de längre passen.

  Vi hoppas ergo 360 cool air vill flytta hit och vara med mig och min varma tös 🙂

  [Svara]

 • Svara Kristiina 30 oktober, 2015 at 11:06

  Hej!

  Jag är gärna med och gillar på FB som Kristiina Söderström.

  Mitt bästa träningstips med småbarn är att ta vara på varje tillfälle som ges.
  – Barnvagspromenader i olika tempon och intervaller är suveränt. Alltid möjligt och går att kombinera med sömn.
  – Mys vid babygymmet tillsammans. Ett bra tillfälle för vore pass bredvid din lilla.
  – Dansa famn i famn. Rytm och taktkänsla när det är som bäst.
  – Babysim, närhet och träning när det är som bäst. Spänn musklerna i det varma vattnet och tänk på hållningen.

  Ha en fortsatt fin höst!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina.

  [Svara]

 • Svara towe 30 oktober, 2015 at 11:19

  Mitt bästa tips är att följa din bok eller annan plan med kortare pass och låta bebisen sitta i babysitter och titta på. Hon tycker tydligen jag ser väldigt rolig ut då hon kiknar av skratt vid benböj och pilatesboll. Pass på 20 minuter är perfekta för hon hinner aldrig tröttna eller bli gnällig!

  [Svara]

 • Svara Josefine 30 oktober, 2015 at 12:11

  Knepet är att ta till vara på tiden med barnen, lekparken och bänken är ett bra redskap. Min snart 5 åring älskar att ”jaga/-s”, att springa runt och hoppa är ett bra sätt att både leka och träna. Det svåraste är när minstingen vill vara nära. Ergobaby skulle göra det möjligt att både få närhet och extra tyngd i träningen. Trappan hemma och alla lyft från lekmattan måste ses som unika tillfällen. Flygturen upp i luften ger väl något för armarna och alla små mys och lekstunder på mattan går att ta tillvara på och få lite träning. Men barnvagnpromenaderna är huvudmålet om man bara har minstingen, gärna i sällskap så att man hjälps åt att hålla tempot!

  [Svara]

 • Svara Caroline 30 oktober, 2015 at 15:08

  Då jag både är nybliven mamma och nyligen flyttat till ett land där jag varken har mina gamla vänner eller gym gäller det att hitta nya sätt att kombinera det sociala med träning.
  Den del av London där jag bor är väldigt mamma-barn tät och det finns många träningsgrupper i parkerna och anordnade promenader med olika mammagrupper. Kombinationen av detta passar mig otroligt bra. Jag spenderar tid med min son samtidigt som jag lär känna personer i samma situation som jag samt som jag får vara ute och träna och bygga upp kroppen på nytt.

  Följer ErgoBaby på Instagram

  Ha en bra dag!!
  Xx

  [Svara]

 • Svara Amanda Österlund 30 oktober, 2015 at 15:51

  Jag har hela tiden tänkt att träningen behöver utföras på ett gym. Men med tre småbarn och närmsta gym ca 2,5 mil bort så blir det svårt när både jag och min kille vill träna några gånger i veckan. Antingen får man träna varannan gång och då ses man ju inte så många kvällar i veckan eller så ska man fixa barnvakt flera gånger i veckan. Så våran lösning just nu är hemmaträning när barnen har gått o lagt sig! Eller ut o putta bilen med barnen påhejandes inne i bilen!:) Osv.
  Så bästa tipset är att man inte ska krångla till det så mycket!

  [Svara]

 • Svara Eva Dahlström 30 oktober, 2015 at 15:58

  Jag har tre barn, 0-7 år och jag vet verkligen hur svårt det kan vara att finna tid för träningen. För mig blir mina pass min egentid, mina kickar och min träning på en och samma gång. Tre flugor i en smäll! Mitt tips är att träna något man tycker verkligen är roligt, i mitt fall blir det mest mountainbike, längd och rullskidor, löpning, sup och yoga. Tycker man träningspassen är roliga så är det så mycket lättare att proritera dessa. Man måste ta vara på tillfällena till träning när dom ges, med tre barn får man nog vara lite flexibel och kanske strukturera om dagarna för att få till det. Missar man det planerade passet på morgonen kanske man kan få till det på kvällen istället? Fick man inte till tvåtimmarspasset på mtbn kanske man kan få in ett kort men intensivt löppass istället? Och om inte det funkar så går det alltid att plocka fram yogamattan och/eller hantlarna så fort tillfälle ges hemma. Eller köra ett pass Let’s dance framför tvn tillsammans med barnen!
  Att ha ett träningsmål hjälper ju också till väldigt mycket, och vad det kan vara är ju väldigt olika. I mitt fall har jag Vasaloppet 2016 som mål och det får mig att släpa mig ut när motivationen och lusten tryter.

  [Svara]

 • Svara Tatyana 30 oktober, 2015 at 16:25

  Jag fick för en månad sedan vår tredje dotter. Mitt bästa tips är ett försöka utnyttja vardagsmotionen. Gå till dagis, gå till affären, släng på en skiva och dansa med barnen, lek med barnen (att krypa runt på golvet är jobbigare än man tror) och passa på och gör lite knäböj eller armhävningar framför tvn. Lite träning är bättre än ingen träning 🙂

  Gillar på Facebook sedan tidigare

  [Svara]

 • Svara Renee 30 oktober, 2015 at 16:35

  Mitt bästa tips är nog det jag fick efter min graviditet då jag behövde träna upp mina benmuskler för att ja mist så mycket muskler under graviditeten att ja började gå fel. Ta hjälp av babyn och gör träningen rolig. Knäböj osv körde jag med dottern i famnen osv. Hade troligen varit funkat bättre med en ordentlig bärsele då den vi lånade inte direkt var jättebra. Sen att köra promenader i kombination med förskolelämninh eller hämtning. Ta lite extra tid på sig helt enkelt. Allt behöver inte gå fort jämt.

  [Svara]

 • Svara Liv Ben Dror 30 oktober, 2015 at 18:03

  Hej! Väntar mitt första barn så vet inte exakt hur det kommer bli med träningen men en sak är säker – den bästa träningen är den som blir av! Nu tränar jag efter dina tips & går på pilates. Vill inte ställa för höga krav på mig själv utan tror det bästa är att hitta luckor i vardagen och ta vara på dem, även om det bara handlar om några korta stunder så är det bättre än inget.

  Vänliga hälsningar
  Liv

  [Svara]

 • Svara Anna 30 oktober, 2015 at 18:49

  Som det är nu har jag en en väldigt aktiv 2-åring med massor med spring i benen så precis som någonskrev längre upp brukar jag passa på när jag hämtar honom på förskolan och lillebror sover i vagnen (promenad en stund innan för uppvärmning). Vi brukar hänga på någon av lekplatserna på hemvägen där vi jagar varandra runt de olika stationerna, springer ikapp och åker linbana, 2-åringen älskar det och jag får både fart på flåset, brukar få in squats när jag lyfter honom upp och ner i linbanan och får till lite armhävningar ibland med honom balanserandes på min rygg

  [Svara]

 • Svara Elin Dahlqvist 30 oktober, 2015 at 20:37

  Mina bästa träningstips är!
  Älska dig själv! Annars kan du inte ens börja med träningen!
  Ta det långsamt, babysteps är och gör underverk!
  ALLT du gör är NÅGOT och NÅGOT är bättre än INGET!
  Njut, promenera, andas, spring några steg, njut lite till och du kommer i mål snabbare än Bolt

  [Svara]

 • Svara Ellen 30 oktober, 2015 at 20:59

  Jag har faktiskt svårt att få till det att träna i perioder då mannen jobbar till sjöss. Min 3åring har autism & min 1åring är förtillfället i stort behov av närhet. Så om jag inte vinner en så ska jag minsan köpa mig en sele 🙂

  [Svara]

 • Svara Alexandra claesson 30 oktober, 2015 at 22:00

  Mitt bästa tips är att vara nöjd över den träning som blir av och inte sträva efter det ”perfekt” passet. Med en man som jobbar borta mycket vilket resulterar i mycket egentid hemma tillsammans med tre barn så är det bara fantasin som hindrar mig. Idag körde jag löpintervaller och utfallsgång på gatan medan bebisen sov i vagnen på garageuppfarten för att avsluta med plankan i trädgården.. 30 min effektiv träning som passade bra just denna dag.

  Så mitt bästa tips är att våga släppa din strikta planering och kraven på dig sjölv och träna det som passar dig och barnen just denna dag, det som passar idag kanske inte passar imorrn En vinst skulle utöka möjligheterna till ännu mer flexibel och varierad träning med min 4-månaders tjej✊ Jag följer på instagram, Alissen.

  [Svara]

 • Svara Ellinor 30 oktober, 2015 at 23:39

  Mitt bästa tips är att leka med barnen. Träna när barnen leker, dom brukar också tycka det är roligt att röra på sig till musik! 🙂

  [Svara]

 • Svara Therese 30 oktober, 2015 at 23:45

  Jag har en dotter på 3 och en på 9 månader. På något vis får jag ihop fyra hemmapass i veckan. Kör styrketräning hemma med vikter. Jag tränar alltid på förmiddagen när den stora tjejen är på förskolan och den lilla ligger på golvet med mig och jollrar. Skulle den stora vara hemma brukar hon också byta om till sina träningskläder och köra med ”sina” vikter ( två stycken 1 kg hantlar). Jag hoppas att på detta sätt smitta av det hälsosamma livet på mina barn utan att det får bli någon konstig hets. Hade dock ibland behövt gå ut och vad hade inte då passat bättre än en bärsele så ja kan köra mitt pass på lekplatsen, är ju rena drömmen 🙂 håller tummarna så hårt jag kan 😉

  [Svara]

 • Svara Camilla Wihlborg 31 oktober, 2015 at 01:33

  Är gärna med!
  Förutom raska promenader med barnvagn är pilatesbollen ett hett tips.. jag som har problem med ryggen sitter på boll och ”går omkring” istället för att sjunka ner som en potatissäck i soffan….
  Nya bebis är bara tre månader så det är försiktigt med kroppen än så länge.
  Följer på både facebook och instagram sen förut,
  Hoppas hoppas på tur!

  Camilla Wihlborg
  @fruwihlborg
  wihlborgskan@gmail.com

  [Svara]

 • Svara Angelika 31 oktober, 2015 at 05:56

  Mitt bästa träningstips just nu är att öppna upp sin fantasi och kreativitet och att våga prova sig fram. Jag hade länge svårt att komma igång med träningen efter att min dotter föddes, då jag såg saker runt omkring mig som ett problem istället för en lösning. Gå ut med vagnen och prova dig fram med dom resurserna som du har runt omkring dig. Jag tränar betydligt bättre idag än jag gjorde innan.

  [Svara]

 • Svara Ylva 31 oktober, 2015 at 11:46

  Småbarnsåren kan ju vara ganska många och långa, särskilt om man – som vi – fått barn med flera års mellanrum. Vi har alla olika förutsättningar beroende på var vi bor (närhet till gym med barnpassning, gym öht?), social situation (möjlighet till avlastning för att få komma iväg själv för att träna), arbete/andra åtaganden som sväljer tid, fysisk status efter förlossning mm. Jag tror att man måste börja med att acceptera att livet som man kände det innan barnen är borta. Man kommer inte kunna sätta sig själv och sin träning främst på fritiden längre, i synnerhet inte med två barn. För mig var – och är – det superviktigt att det inte likställs med att ge upp tanken på att träna kontinuerligt. Jag vill inte nöja mig med det lilla som lyckas bli av eller bli en sådan person som nöjer mig med så kallad vardagsmotion, att ta trapporna istället för hissen osv. Jag är övertygad om att fysisk aktivitet av något slag varje dag är alldeles för viktig för välbefinnandet för att reducera till något man hoppas få till någon gång ibland. Steg två för min del blev därför att lova mig själv att få till någonting varje dag. Vad jag kunnat göra varierar över tid, just nu handlar det om ganska beskedlig rehabträning efter stora problem med foglossningar efter sista graviditeten tex. Det hade aldrig varit möjligt att hålla (nåja, ibland har jag såklart misslyckats men oftast funkar det) utan att involvera barnen i träningen så just det får bli mitt bästa tips. Ett lite äldre barn går att använda som vikt. Min man gör tex bänkpress med femåringen som vikt. Man kan ta en promenad i kuperad terräng med lilla barnet i bärsele. Jag kör just nu programmet i din bok med lilltjejen i babygymmet och stora tjejen som gör egna övningar bredvid. Går vi till lekparken kör stora tjejen ett lekrace medan jag ser till att leken innehåller styrkeövningar för min del. Förutom den uppenbara fördelen med detta, dvs att träningen faktiskt blir av för min del tänker jag att det förhoppningsvis ger mina barn en bild av fysisk aktivitet som en naturlig del av varje dag och skapar rörelseglädje hos dem. Att ha träning/aktivitet/rörelseglädjen ihop är också ett att att umgås som jag hoppas vi får glädje av under många år framöver.
  Bärselen från ergobaby skulle vara till stor glädje för mig när jag och barnen är ute ihop. Den gamla som jag har nu, av annat fabrikat, saknar möjlighet att bära barnet på ryggen. Den har inte heller något midjebälte vilket gör att belastningen på min ganska trasiga rygg blir väl tuff. Skulle därför vara så glad för en ny och bättre bärsele.
  Jag följer ergobaby på instagram.

  [Svara]

 • Svara Frida 31 oktober, 2015 at 13:51

  För att jag överhuvudtaget ska orka träna måste jag ha fått i mig bra mat och fått vila! Så planering är a och o för mig. Har jag fixat med bra mellis och mat sen innan gör det mindre om nattsömnen kanske inte blivit som jag önskat… Och självklart, med andra förutsättningar än innan man hade barn får man även ställa om sina förväntningar.

  [Svara]

 • Svara Patrik 31 oktober, 2015 at 14:09

  Är föräldraledig med min ett år gamla son, han är full av liv så tillsammans brukar vi springa ”idioten” på gräsmattan, jag jagar honom och han jagar mig. Jag springer mellan konerna och han springer/går i mitten, några av varven lyfter jag upp honom så han får följa med några gånger.

  Annars tränar jag många övningar med honom på bröstet eller på axlarna, använder honom som vikt vid arm, axel, mag och ryggträning.

  [Svara]

 • Svara Carola L 31 oktober, 2015 at 22:54

  Bästa sättet är att bära med sig barnet – promenader i skog och mark är så mycket enklare med barnet på ryggen än i en barnvagn!

  [Svara]

 • Svara Lina 31 oktober, 2015 at 23:00

  Mitt bästa träningstips är att låta barnen vara med i all form av träning så att dom naturligt själva tycker träning är skoj. Vi tar med våra ungar när vi klättrar i berg, joggar, dansar, tränar i gymet etc. inte alla gånger såklart men så mycket så att det blir en naturlig del i deras liv. När jag är ute och joggar cyklar min fyra åring bredvid och min fyramånaders ligger i vagnen. Sen gör vi det till en lek : vi låtsas att vi är motorcyklar som kör en hinderbana och tävlar. När vi kommer fram till utegymet är det nyfikenheten som tar över. Hur långt kan jag balansera, hur högt kan vi hoppa? Jag tror att så länge jag visar hur kul jag tycker att träning är kommer även mitt barn gilla det. Det händer väldigt ofta att min stora ber om att vi ska ut och springa, åka till klättergymmet eller utegymet – eftersom vi har så roligt tillsammans !

  [Svara]

 • Svara Alice 11 november, 2015 at 23:46

  Min lille på snart tre måneder sover best når vognen er i bevegelse,derfor blir det noen turer hver dag-det fortere det går jo bedre sover hanMed fantastiske fjell rundt oss liker jeg godt å få trimmen der,bæreselen fra førstemann er utslitt og en 360 Cool Air er akkurat det vi trenger til en svett økt mot nærmeste fjelltopp

  [Svara]

 • Lämna kommentar