Lofsan

Träna med barn

För mig och många småbarnsföräldrar är en framgångsfaktor för regelbunden och meningsfull hållbar träning att träningen inte är en separat företeelse från resten av livet. När träningen är en del av livsstilen och en lika självklar aktivitet som alla andra sysslor en förälder har så slutar ”barn” vara en orsak eller förklaring till att träningen inte blir av.

Jag jobbar mycket med tillsammans med ensamstående mammor och mammor som har partners som reser mycket i jobbet. Vi har stort fokus på att skapa en vardag som inte fylls av stress och saker vi egentligen inte vill göra, vardagen är det som vi kallar livet och livet ska vara fyllt med sånt som vi tycker om att göra.

En del av den hållbara vardagen tycker jag ska vara att man rör på sig. Föräldrar och barn ska röra på sig. Likaväl som att du som förälder vill begränsa skärmtiden för ditt barn tycker jag att du ska föregå med gott exempel och ta med ditt barn ut. Barn gör inte som vi säger. De gör som vi gör.

Jag är glad över att mina föräldrar har tagit med mig som liten när dom har tränat. På samma sätt har jag promenerat och sprungit med barnvagn, lagt många timmar på att mina barn ska lära sig cykla och åka skidor. Övergången till att barnen nu tränar tillsammans med mig, och att stunden vi har tillsammans är lika viktig för mig som för dom har kommit naturligt. Barn gör inte som vi säger. Dom gör som vi gör.

Här inspiration till dig som vill träna tillsammans med ditt barn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Emilia 14 maj, 2015 at 22:13

  Vi behöver undersöka vad som gör att vi säger ja respektive nej till träning. Planera in träning på samma sätt som vi planerar veckoinköpen. Några tankar från nybliven förälder.

  [Svara]

 • Svara Helena 15 maj, 2015 at 01:52

  Tack! Nu ska lillkillen lära sig cykla och jag lära mig springa. Som alltid väldigt inspirerande! Har även anmält mig till ett bootcamp som Rosa Skrot fixar i Tyresö. Mot en gladare mamma och gladare barn. De gör som vi gör och inte som vi säger!
  Helena

  [Svara]

 • Svara Yvonne 15 maj, 2015 at 02:19

  Jag älskar hästar och är superglad för att mina tjejer också gör det. Eftersom de är för små att rida ut själva eller tillsammans med mig på en annan häst går jag med dem. Kanske inte högintensivt, men det blir intervall för jämnan; skritt trav galopp och så likadant igen och igen. Tur att jag älskar löpning också 🙂

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 15 maj, 2015 at 02:23

  Tycker det du skriver om ”att hitta en vardag som inte är fylld av stress och saker vi egentligen inte vill göra” är väldigt viktig att poängtera och ha i åtanke. Vi är många som har väldigt mycket fysiska och mentala saker som tar mycket onödig energi och tid ifrån oss. Tid och energi som vi skulle kunnat lägga på träning och umgänge med familjen, eller andra saker som just du vill prioritera i livet.
  Om det och mycket mer kan du läsa om på vår blogg 🙂
  http://www.minimalisterna.se

  [Svara]

 • Svara Erica - Stugan på fjället 16 maj, 2015 at 03:29

  visst handlar det om prioriteringar och vad man själv egentligen tycker om att göra. Ett aktivt liv för mig behöver inte bara vara inbokade träningspass, utan en skogspromenad i en fyraåringstakt eller fågelskådning vid en sjö. Sen är regelbunden fysisk träning skönt, men jag tycker det är just regelbundenheten som är svår. Alltid är nån sjuk…men förhoppningsvis ger sommaren mer andrum från förkylningar, magsjuka och feber. Jag håller tummarna för det!

  [Svara]

 • Svara Johanna 16 maj, 2015 at 12:47

  Vad kul!! Du är grym lovisa. (Hjääälp, hjälmen skulle inte skydda någonting om balla baxter ramlar) kram.

  [Svara]

 • Svara Marina 21 maj, 2015 at 03:20

  Mina kids tycker att trx-banden är helfestliga, nån slags träning blir det ju av klättrandet/gungandet/balansutmanandet 😀 Svårt för mamman att få låna dom bara 😀 Får fixa ett par till till sommaren och hänga båda utomhus kanske 🙂

  Hur ser du som PT på att kunder tar med sig barnen till en träningstimme? Skulle det funka för dig att coacha dem tillsammans? Eller det kanske är så du redan jobbar 😀

  [Svara]

 • Lämna kommentar