Lofsan

Trafiktema och cola zero

Tack för intressanta tankar kring gårdagens inlägg om att leva SITT liv. Det märks att vi alla har så olika referensramar och bra är väl det. En tanke som alltid slår mig i diskussioner kring att vara förälder och jobba är det faktum att det ALLTID är någon som blir provocerad. Antingen provocerar man för att man väljer en livsstil där båda föräldrar jobbar eller så provocerar man när en förälder väljer att vara hemma hela barnens uppväxt. Jag har flera vänner som inte jobbar och de blir ifrågasatta i sitt beslut lika ofta som de som väljer ett 8-17jobb. Jag tänker som så att vi alltid får utgå ifrån att alla föräldrar gör sitt bästa utifrån de värderingar och prioriteringar de har. Att kritisera eller ifrågasätta argument skapar en miljö där det skulle kunna finnas rätt och fel i livsstilsbeslut och så fungerar det inte i verkligheten. Så tänker jag och det lever jag med. 🙂

Vi går vidare: Efter en arbetsdag på Rosa Skrot gick jag och hämtade barnen på förskolan. Sixten har trafiktema just nu med alla 09:or på förskolan och de hade varit nere på Södra Station idag. Tidtabellen, den digitala informationstavlan och framförallt alla tågen var succé. Även cityungar imponeras av tåg. 🙂

Eftersom vi lämnade förskolan före 15 (apropå ovan resonemang, barnen hämtas klockan 15 nästan varje dag, 2 dagar i veckan av Hans) var det fortfarande lite ljust ute så vi stannade till i en liten lekparken på samma gård som förskolan. Jag är verkligen ingen parkhängsmamma men jag försöker hålla masken så gott det går. Egentligen vill jag bara hem och lägga mig på soffan med en cola zero. Någon som känner igen sig? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara Therese J 20 november, 2012 at 20:24

  Haha stor igenkänningsfaktor på soffan! Skönt att jag inte är ensam med att tvinga mig till lekparkshäng 😉

  [Svara]

 • Svara Märta 20 november, 2012 at 22:49

  Hihi Jo jag känner igen mig. Drömmen är ju att kunna sitta insidan läsa tidning eller surfa och barnen lek snällt … Verkligheten är en annan 😉 När man hållet god min i parken en stund så har man samvetet med sig upp i soffhörnet!

  [Svara]

 • Svara Helén 20 november, 2012 at 23:34

  Hahahaaa hög igenkänningsfaktor! Nu är mina barn så stora så de leker superbra själva, men när jag läste ditt inlägg såg jag mig själv putta på gungan för ett par år sedan och sucka och frågade för 311 gången, ska vi inte gå hem snart? Ska vi inte gå hem och baka? Ska vi inte gå och handla istället? Ska vi inte gå hem och titta på en bra film och mysa ner i soffan?
  De gick ALDRIG med på det hur jag än ’muta’ så det fick bli att gunga lite till 🙂

  [Svara]

 • Svara MansonDust - en mammablogg om barnmode 21 november, 2012 at 07:40

  Visst är det så. Alla gör sitt bästa – efter hur just deras liv ser ut. Jag vet att vårt liv hade blivit kaosartat om även jag hade jobbat (pendla från & till här på landet betyder dagis/fritids kl 6 – 18/19 varje dag). Jag vill inte ha det så, så jag har möjligheten att vara hemma med barnen för att slippa långa dagar hemifrån för barnen samt att jag kan sköta hemmet också. Deras pappa jobbar & det funkar för oss. Jag är medveten om att det är en ”kvinnofälla”, men samtidigt kommer jag inte att vara hemma hela livet – bara när vi har barnen hemma.

  [Svara]

 • Svara Karin 21 november, 2012 at 11:57

  Hihi, Baxter har så roliga miner för sig 🙂 sötnöt!

  [Svara]

 • Svara Cecilia 21 november, 2012 at 16:22

  Hej! Har länge funderat på: varför cola zero istället gör light eller pepsi max?:) Är det av nån speciellt (bra) anledning? Tack för svar:)

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Smaken!

  [Svara]

  Anonym Reply:

  Tack för snabbt svar=) Trodde det berodde på att zero va ”bättre”, men nu behöver jag inte fundera på det längre;)

  [Svara]

 • Svara Ulrika 21 november, 2012 at 17:26

  Haha dina barn ser jämt så rena ut. 🙂 Min son är rätt sandig/lerig när jag hämtar honom på förskolan. 😛

  [Svara]

 • Lämna kommentar