Lofsan, Träning

Titti Schultz träning

Jag har fått många frågor om hur jag har lagt upp Tittis träning och kost under de åtta veckor vi har tränat tillsammans.

Tittis utmaning är att omfördela kosten så att hon kommer igång med frukost, mellanmål och lunch och mindre andel kalorier på kvällarna. Typ frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare. Vi har minskat ner på kolhydraterna till middag och kört på en stor bit protein tex kyckling och mycket sallad till det. Ingen pasta, potatis eller ris. På förmiddagen har kalkonskivor, ägg, knäckebröd och avokado haft en stor roll, det har passat bra in i Tittis jobb där hon kan äta där det passar i radiosändningen.

Under dessa 8 veckor har Titti tränat 4-5 pass per vecka varav 3-4 med mig som PT och 1 pass löpning på egen hand. Vi har startat passen med 10 min uppvärmning, 10-15 min högintensiv konditionsträning på löpbandet med intervaller mellan 15 och 60 sekunder långa. Sedan har vi kört ett längre block med mycket benträning, tex utfallsgång, explosiva hopp, stepup och knäböj och två kortare block med minst en övning planka i någon form, 2-3 övningar för ryggen och 1 övning vardera för axlar, biceps, triceps. Som avslut har vi alltid kört ett block med ren coreträning, tex på pilatesboll, balansbräda eller matta.

Den största förändringen för Titti är att lämna maskinerna och jobba mestadels med fria vikter och kroppsvikten och framförallt att träna 2-4 övningar på raken utan att vila. Det är en stor omställning som gör mycket för intensiteten i passen, förbränningen och känslan av att vara effektiv.

Titti själv säger att hon för första gången i sitt liv längtar till träningen och tycker att det är roligt att pressa sig i gymmet, det är viktigt för långsiktiga resultat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Nadja 30 maj, 2012 at 09:56

  Åh så härligt det där lät! Bra upplägg 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna S 30 maj, 2012 at 11:51

  Vad snygg Titti blivit i kroppen, imponerad! Jag undrar; tar du några kunder via nätet, typ så som Olga gör?

  Gillar din blogg , kolllar in den dagligen…

  [Svara]

 • Svara Sofia Bengtsson 30 maj, 2012 at 13:12

  Fantastiskt bra jobbat Titti! Väldigt imponerande och inspirerande.

  [Svara]

 • Svara Isabelle 31 maj, 2012 at 19:35

  Heja Titti och dig förstås!

  [Svara]

 • Lämna kommentar