Lofsan, Sixten

There is a first time for everything

Idag åkte vi ut till Ikea i Kungens Kurva. På listan stod en spjälsäng till Sixten. Inte för att han kommer att använda den. Jag tycker att det är alldeles för mysigt att vakna med en bebis bredvid som slickar mig i armhålan. Sixten sov när vi lämnade lägenheten och sov, som vanligt, sig igenom hela Ikea bakom sin rosa filt i vagnen. Så var Sixtens första Ikeabesök avklarat!

Vi promenerade bort till Heron City för att äta lunch. Restaurangerna ligger två våningar upp med rulltrappor eller hiss. På Ikea tog Hans vagnen upp för den långa rulltrappan men denna gång tog jag mod till mig. Hans säkrade mig och jag laddade med ett djupt andetag.

Uppåt var svårast då jag hamnade för nära vagnen, ett steg för högt upp jämfört med vagnen så då hamnade jag liksom under vagnen eftersom jag är så kort. Andra rulltrappan gick bättre även om jag även där hamnade för nära och fick kliva ner ett steg när jag hade balansen på framhjulet.

Neråt var lättare att åka för då är ju balansen på båda bakhjulen.

Att åka nedåt var knepigt. Jag bjuder på min behåvisning.

Att åka nedåt var knepigt. Jag bjuder på min behåvisning.

Efter Ikea åkte vi till Barnens Hus i Nacka för att köpa täcke och spegel till baksätet i bilen. Vi var även på jakt efter en mobilhängare att fästa på spjälsängen som man hänger upp mobilen i, men dessa var slut. Är det någon i Stockholmsområdet som vet var de finns?

Första gången med bebis på Barnens Hus. Första gången bilen fick stå på Familjeparkeringen!

Första gången med bebis på Barnens Hus. Första gången bilen fick stå på Familjeparkeringen!

Vid fyra kom min kompis från GIH, Marie och hennes familj hit. Lilla Elvira 18 månader var väldigt fascinerad över Sixten och gick runt och hyssjade när han låg och sov.

Fina Elvira med mamma Marie, Sixten ligger i korgen som vanligt.

Fina Elvira med mamma Marie, Sixten ligger i korgen som vanligt.

Av familjen fick vi ett set med canvastavla och fingerfärg att göra finger- och handavtryck av Sixten. TACK!!!

Av familjen fick vi ett set med canvastavla och fingerfärg att göra finger- och handavtryck av Sixten. TACK!!!

Mitt i fikan kom vår granne hem med en present till Sixten. Jag blev jätteförvånad eftersom vi bara träffats några gånger, vi skjutsade henne till Slussen en gång och så har vi pratat på balkongen några gånger. Men tydligen gillar hon oss. Eller ja, Sixten gillar hon i alla fall.

Grannen utan namns present till Sixten

Grannen utan namns present till Sixten

Ikväll ska vi göra iordning Sixtens hörna i vårt sovrum. Det kommer bli jättefint när det är klart!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Jessica 12 augusti, 2009 at 20:00

  Jo det är kul att kunna få matcha, det finns ju faktiskt en hel del kläder att välja på numera 😛

  [Svara]

 • Svara skolfux 12 augusti, 2009 at 20:16

  Oooh, familjeparkeringen är ett stort steg! Vi har själva pratat om ”tänk när vi får parkera där”….små steg för mänskligheten men ett stort steg för oss! Hihi!

  [Svara]

 • Svara jennyn 12 augusti, 2009 at 20:26

  Fasiken va du är duktig melvin är tre månader o jag vågar fortfarande inte åka rulltrappa.. jag har inte heller ngn som peppar mig.. jo min systermen förgäves.. man vill ju ha sambons peppning…. men jag ska väl våga ngn gång.. men jag har alltid massa ursäkter

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Fast det satt långt inne! Jag hade inte gjort det om jag var själv. Måste få stöd någon gång till. Vi var dessutom helt själva, hade det vart i tunnelbanan så stressar ju folk bakom en och trycker på. Det är jag inte redo för! Vad har ni för vagn?

  [Svara]

 • Svara jennyn 12 augusti, 2009 at 21:40

  mm men du är ändå duktig.. jag skakar bara jag ens tänker på att göra det.. så när jag är med systern får hon ta vagnen. haha..

  vi har en teutonia cosmo.. ni ser oxå ut att ha en teutonia.. eller ser jag fel..
  imorn ses vi… kram

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Vi har en teutonia spirit, jag ville ha en trehjuling nämligen… Ja, imorgon är det duoja!!!

  [Svara]

 • Svara Morfar Tomas 12 augusti, 2009 at 23:05

  Lysande Stickan! Har du redan fått din första mobil!! Grejt! Ge mig numret så ringer jag! Hälsa mors att hon ska backa upp i rulltrappan, det gjorde jag med henne!
  Morrfatter

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  iPhone baby you know!

  [Svara]

 • Svara alfvan 13 augusti, 2009 at 09:47

  Sån där mobilhängare hittade vi till slut på Babyland i Kungens Kurva. Efter att vi letat land och Stockholm runt dvs…. Så nu har du en ursäkt att åka tillbaka.. 😉

  Jag vågar inte åka rulltrappa med vår vagn än… Fegt kanske, men jag är så rädd att jag är för svag i armarna att balansera (främst då på framhjulet)!

  [Svara]

 • Lämna kommentar