Lofsan

Testar ny teknik med Samsung

 Jag har alltid älskat teknik och har varit snabb med att testa och prova nya saker som kommer. Och då är det ju härliga tider att leva i, med den strida strömmen av spännande produkter och tjänster som hela tiden möter oss! Även som PT har jag varit nyfiken på att se hur både individer och tränings- & hälsobranschen kan utvecklas genom att undersöka och utnyttja modern teknik, t ex med mobila lösningar, aktivitetsarmband, klockor, appar, smarta kläder och annat – samt givetvis med sociala medier. Det är häftigt att tänka att vi bara står i början av en utveckling som kommer förändra våra liv i grunden. 
  
 Härom dagen hade jag förmånen att få besöka Samsungs nya, stora upplevelsearena mitt inne i Mall of Scandinavia, Samsung Galaxy Studio. Där har de byggt upp flera olika rum där man kan få se, känna, testa och veta mer om helt nya produkter från Samsung. Sedan tidigare har jag testat deras Gear Fit2-armband och Samsung fortsätter verkligen släppa intressanta produkter. Nu testade jag bland annat deras coola Gear 360-kamera, som möjliggör 360-gradersfotografering och att boxas i en boxningssimulator med de sladdlösa öronsnäckorna Gear IconX. Dessa hoppas jag ska bli en bra träningskompis framöver eftersom jag kan använda dem till att både mäta puls och lyssna på musik med.  Mest dramatisk var upplevelsen av deras Samsung Gear VR-glasögon! Man sätter en Galaxy-telefon i VR-setet, något som påminner väldigt mycket om en mask som man har när man snorklar och då ser man det som visas på skärmen i läskigt verklighetstrogen 3D. Här kombinerades det dessutom med att man får sitta i en soffa som rör sig, vilket gjorde att den film av en berg- & dalbanefärd som spelades upp blev KUSLIGT likt en verklig upplevelse 🙂 – Jag var helt groggy efteråt, haha!
 
 


 
 


Samsung Galaxy Studio är på turné världen över och finns nu i Stockholm fram till 9 oktober. Missa inte att åka ut till Mall of Scandinavia för att på ett roligt sätt ta del av och kika närmare på ny, smart teknik – ni bara måste testa berg- och dalbanan i VR-upplevelse!  
 
 


 
 I samarbete med Samsung.
  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Josefin 15 september, 2016 at 23:21

  Hej Lovisa!
  Kommentaren har inget med inlägget att göra, utan jag ville tacka för att du berättare om dina förlossningar i podden Vattnet går! Jag lyssnade massor på den podden under min första graviditet men hann aldrig lyssna på ditt avsnitt då min dotter föddes samma vecka som det släpptes. Sedan dess har jag dock börjat lyssna på Träningspodden (tack för den också!) och nu är jag gravid igen, så idag lyssnade jag och min sambo på Vattnet går med dig. Jag som också har täta graviditeter undrar i vilken kategori, eller vad jag ska söka på i din blogg (eller podd) för att hitta sådant du skrivit om detta. både vad gäller träning/kroppen och allmänna tankar kring att få barn tätt. Kram!

  [Svara]

 • Svara Amina 16 september, 2016 at 09:56

  Wow, fasiken vad coolt med VR. Det är ju så sjukt att tänka att det snart blir sånt som finns ute i butik till alla att köpa. Det är som the sims (om du spelade det?) när det bästa som fanns var VR-glasögon, då hade de riktigt roligt gubbarna… Hihihi…

  [Svara]

 • Svara Johan Westerholm 16 september, 2016 at 20:35

  Nice, det där var värt ett besök

  [Svara]

 • Svara retro blandare 19 september, 2016 at 08:53

  Trevligt 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar