Träning

Terminens (och årets) sista Crosstrainingpass

Ikväll har jag kört det sista Crosstrainingpasset för terminen, och året. Nästa termin har jag vikarie och så hoppas jag, eller mitt mål är, att kunna köra klassen från januari igen. Men det beror helt på hur sista graviditetsmånaderna blir och hur förlossningen går. Jag är så himla glad att jag tog beslutet att köra denna klass den här terminen trots att Sixten finns. Min mamma har varit en riktig klippa och hjälpt oss med Sixten varje vecka. Hon är bästa mormorn ett barn kan ha!

Sista passet till ära lade jag upp ett helt nytt upplägg, beräknat utifrån lite färre deltagare eftersom vi är i mitten av juni. Det är lyxigt för deltagarna att vara en mindre grupp; jag kan vara noggrannare med deras teknik, pusha hårdare och välja annorlunda övningar.

Dagens pass:

2&2
2 armhävningar med hopp över 90/60/30 sek 15 vila.
Standups/Östtysken varannan person 15/10/5 reps.

Stafetter med 3 lag
7 vändor grodhopp där låren nuddar vaden på varje hopp – Björngång eller Löpning tillbaka

Stationer i led 2 varv: 60/30 sek ingen vila
Armhävning + enarmsrodd
Djupa knäböj med stång på raka armar
Snabba fotdragningar i armhävningsposition med viktplattor under fötterna
Saxhopp med axelpress på vartannat hopp
Djupa hopp upp på balansbräda, kliv av bakåt
10 pressar uppåt +10 tryck framåt med stång

Mjölksyreutmaning 1 Överkropp
Alla gör armhävningar på ett led, sista personen kör hopp över alla fram till första personen och lägger sig och gör armhävningar. 4 varv runt salen. Det viktigaste är att alla står på tå, inte hur djupa eller många armhävningar man gör.

Mjölksyreutmaning 2 Underkropp
10 strikta upphopp, direkt ner i 90°, på min signal: 10 upphopp, direkt ner i 90°, på min signal: 10 upphopp. Upprepa 10 varv.

Återhämtningsövning
6 vändor sprint för att springa bort mjölksyran.

Flera av deltagarna tyckte att detta pass var det hårdaste hittills. Sådant värmer ett ömt sadisthjärta. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara Sofia 16 juni, 2010 at 17:20

    KUL pass – ska jag köra nångång!! Jopp, mama mia på karlavägen – bra ställe tycker jag hittills!! (förutom att de ej kan sticka mig i armen..*skrattar*)

    [Svara]

  • Lämna kommentar