Tävla om matlagningskväll med Lofsan på Foodlab Stockholm
Ni känner säkert till att jag inte direkt är någon stjärna i köket. Jag har gift mig med en före detta kock och det har gjort att jag knappt ens häller upp ett glas mjölk i vårt kök, än mindre lagar middagar. 🙂
Men jag gillar ju mat och skulle egentligen vilja bli lite bättre på matlagning. Därför är jag glad att jag nu kan berätta för er att jag ska få en matlagningskurs med ett riktigt proffs, matentreprenören, kocken och grundaren av Rent a Chef, Gunnar Frykfors.
Under en matlagningskväll på FoodLab i Stockholm tisdagen den 17 november kl 18.00 – 20:30 kommer Gunnar guida mig fram till en god, nyttig och lyxig trerättersmiddag, lagad från grunden. Och vad bättre är: Jag får dessutom ta med mig 12 personer till på kursen, så därför tänkte jag köra en tävling här på bloggen där ni läsare har en möjlighet att vinna en plats på denna matlagningskväll med mig.
De som ordnar med denna fina kväll är InSinkErator som säljer matavfallskvarnar och hetvattenkranar, saker som är ganska nya på den svenska marknaden men som kommer bli en allt vanligare syn framöver. Avfallskvarnar är supervanliga i många länder och är ett miljömässigt ansvarsfullt svar på det växande problemet med matavfall. Även hetvattenkran är klimatsmart – ett alternativ till spis eller vattenkokare. Under kvällen kommer faktiskt någon av de 12 deltagarna att vinna en matavfallskvarn eller en hetvattenkran att ta med sig hem. Kul och lyxigt!
Tävlingen är enkel:
Svara på nedanstående tre frågor före den 27 oktober.
Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan (svaren kommer inte att synas för andra).
Glöm inte att ange din e-postadress.
Vinnarna meddelas via e-post.
Frågor:
1. Vilken typ av miljöbränsle kan du producera med hjälp av matavfall från avfallskvarnar?
2. Vilket land är känt för att ha matavfallskvarnar installerade i de flesta kök?
3. Varför vill du delta i denna matlagningskväll?