Lofsan

Tävla om matlagningskväll med Lofsan på Foodlab Stockholm

 Ni känner säkert till att jag inte direkt är någon stjärna i köket. Jag har gift mig med en före detta kock och det har gjort att jag knappt ens häller upp ett glas mjölk i vårt kök, än mindre lagar middagar. 🙂
 
 Men jag gillar ju mat och skulle egentligen vilja bli lite bättre på matlagning. Därför är jag glad att jag nu kan berätta för er att jag ska få en matlagningskurs med ett riktigt proffs, matentreprenören, kocken och grundaren av Rent a Chef, Gunnar Frykfors.
 
 Under en matlagningskväll på FoodLab i Stockholm tisdagen den 17 november kl 18.00 – 20:30 kommer Gunnar guida mig fram till en god, nyttig och lyxig trerättersmiddag, lagad från grunden. Och vad bättre är: Jag får dessutom ta med mig 12 personer till på kursen, så därför tänkte jag köra en tävling här på bloggen där ni läsare har en möjlighet att vinna en plats på denna matlagningskväll med mig.
 
 De som ordnar med denna fina kväll är InSinkErator som säljer matavfallskvarnar och hetvattenkranar, saker som är ganska nya på den svenska marknaden men som kommer bli en allt vanligare syn framöver. Avfallskvarnar är supervanliga i många länder och är ett miljömässigt ansvarsfullt svar på det växande problemet med matavfall. Även hetvattenkran är klimatsmart – ett alternativ till spis eller vattenkokare. Under kvällen kommer faktiskt någon av de 12 deltagarna att vinna en matavfallskvarn eller en hetvattenkran att ta med sig hem. Kul och lyxigt!
 
 Tävlingen är enkel:
 Svara på nedanstående tre frågor före den 27 oktober.
 Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan (svaren kommer inte att synas för andra).
 Glöm inte att ange din e-postadress.
 Vinnarna meddelas via e-post.
 
 Frågor:
 
 1. Vilken typ av miljöbränsle kan du producera med hjälp av matavfall från avfallskvarnar?
 2. Vilket land är känt för att ha matavfallskvarnar installerade i de flesta kök?
 3. Varför vill du delta i denna matlagningskväll?
 
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

45 Kommentarer

 • Svara Camilla Eldh Thörn 20 oktober, 2015 at 19:45

  1. Jordförbättring som går att använda i trädgårdslandet då det är fritt från miljögifter.
  2. De är vanliga i amerikanska kök
  3. För jag är dålig på att laga ny och nyttig mat. Min man är också tidigare kock, vilket nu innebär att jag nästan aldrig lagar mat plus att maten vi äter inte är så nyttig, mest lyxig.

  [Svara]

 • Svara Sara 20 oktober, 2015 at 19:46

  1, biogas
  2, USA
  3, Tänk att förgylla en mörk novemberkväll med lite flärd, god mat o skratt åt, jag menar med, Lovisa bland kastrullerna 😉
  Sara Krath
  sarawangstre@yahoo

  [Svara]

 • Svara Camilla Eldh Thörn 20 oktober, 2015 at 19:47

  1. Miljöbränsle Etanol

  [Svara]

 • Svara Maria Hansson 20 oktober, 2015 at 19:52

  Biogas
  USA
  För att kunna ge både min lilla son och oss föräldrar en lustfylld och nyfiken relation till sund mat och matlagning. Vi har fastnat i nyttig men trist käk. Vart tog spännande vägen? Jag vill få inspiration till att laga mat som kittlar både gom och fantasi!

  [Svara]

 • Svara Ida 20 oktober, 2015 at 19:53

  1) biogas
  2) USA
  3) Föe att det är roligt att laga mat ihop med andra och för att alla jag träffat via din blogg har varit grymma tjejer. Två bra saker i en kväll.

  Kram,
  Ida

  [Svara]

  Ida Reply:

  Oj, såg nu att jag inte kan den 17:e. Någon annan får vinna Du behöver inte godkänna kommentaren.

  [Svara]

 • Svara Cicci 20 oktober, 2015 at 19:56

  Hej!
  1 biobränsle/biogas
  2 USA
  3 Eftersom jag bor en bra bit från Stockholm kan jag aldrig vara med
  på alla roliga träffar med andra härliga lofsianer. Eftersom jag är på kurs i storstan vecka 47 hade det varit väldans passande att komma på matlagningskurs med dig då. Dessutom är ju usel på att laga finkäk.
  Kram

  [Svara]

 • Svara heidi 20 oktober, 2015 at 19:57

  Hej Lofsan och tack för din fina blogg!
  Svaren är:
  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag vill delta eftersom jag jag nyligen flyttat till Stockholm och börjat ett nytt jobb, å hela detta har tagit mig ur kurs från en tidigare hälsosam och kreativ matlagning. Jag tror att kursen skulle ge mig inspiration och en riktig boost i rätt riktning!

  [Svara]

 • Svara Åsa eininger 20 oktober, 2015 at 19:59

  1. Biobränsle
  2. USA
  3. Som en belöning då jag efter några relativt inaktiva år har nått mer än halvvägs i milupplägget i stora löparboken för kvinnor. Den har fått mig att återfå löparglädjen

  [Svara]

 • Svara Kristin Fridman Segura 20 oktober, 2015 at 20:02

  1. Vilken typ av miljöbränsle kan du producera med hjälp av matavfall från avfallskvarnar?

  Biobränsle eller Biogas

  2. Vilket land är känt för att ha matavfallskvarnar installerade i de flesta kök?

  USA

  3. Varför vill du delta i denna matlagningskväll?
  -vad ska vi äta för middag….-vem lagar….
  Tenderar att bli same ol´same ol´även på fredagskvällen, då det blir hämtmat. Skulle vara fantastiskt roligt att få ny inspiration och impa lite på resten av familjen : )

  [Svara]

 • Svara Åsa Kärrsten 20 oktober, 2015 at 20:09

  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag har fastnat i pastaträsket och med två barn som är gräsligt matkinkiga, vill jag få ny inspiration till att komma bort från pastan. Dessutom att få komma hemifrån och träffa nya människor känns kul när man är ensam fyra dygn i veckan då mannen jobbar utomlands.

  [Svara]

 • Svara Ulrica Hedman 20 oktober, 2015 at 20:13

  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag och min familj är väldigt aktiva både tillsammans och var för sig. För att orka prestera och må bra behöver vi bra bränsle (mat) till kroppen. Jag vill därför väldigt gärna lära mig mer om hur jag kan laga bra mat från grunden. Vi har olika smak här hemma så kan jag få tips om hur man kan få till lite olika rätter med samma bas skulle det umderlätta min vardag betydligt :-).

  [Svara]

 • Svara Sofia Gedenryd 20 oktober, 2015 at 20:15

  Brukar inte ge mig in i tävlingar men detta är för bra för att låta bli.

  1. Vid användandet av avfallskvarn så bildas biogas.

  2. De flesta kök i USA har avfallskvarnar installerade.

  3. Mat är min stora passion, alltid varit. Letar hela tiden smakkickar, upplevelser och utveckling inom det området. Tittar jag på TV, så tittar jag på matprogram, läser jag tidningar, så läser jag mattidningar. Mat är min typ av porr. Har länge tänkt på att skaffa mig kunskap i form av matlagningskurs men inte kommit till skott.

  Vem vore det mer passande att skaffa mig ny matinspiration och kunskap med än den person som inspirerat mig mest i min personliga utveckling under senaste åren; Lovisa.

  Tror banne mig att jag ska börja tro på tomten igen om jag kommer med. 😉

  Stor kram!

  [Svara]

 • Svara Johanna Lindholm 20 oktober, 2015 at 20:21

  1.biogas
  2.USA
  3.mat är livet!
  Att då få möjlighet att laga mat med Gunnar Frykfors och samtidigt träffa dig och ett gäng andra taggade matlagare och dessutom få information om matavfallskvarn och hetvattenkvarn som jag är sugen på att installera hemma. Det är som tre önskningar i ett.
  Hoppas vi ses
  Kram/Johanna

  [Svara]

 • Svara Jessica 20 oktober, 2015 at 20:23

  1. Vilken typ av miljöbränsle kan du producera med hjälp av matavfall från avfallskvarnar?
  Svar: Biogas

  2. Vilket land är känt för att ha matavfallskvarnar installerade i de flesta kök?
  Svar: USA

  3. Varför vill du delta i denna matlagningskväll?
  Svar: Jag älskar att laga mat och pyssla i köket, att få vara med som deltagare på en sån här kurs skulle vara en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att få möjligheten att lära sig mer om matlagning av ett riktigt proffs. WOW säger jag bara.

  [Svara]

 • Svara Linda L 20 oktober, 2015 at 20:34

  1. Biogas utvinns från vårt matavfall, otroligt bra för miljön med tanke på hur mycket som tyvärr slängs i världen.
  2. Det år jag bodde i USA hade alla avfallskvarn så troligen fortfarande, därför är svaret USA.
  3. Ärligt talat för att jag just nu har det väldigt kämpigt både hemma, psykiskt och fysiskt och behöver få till lite mer glädje, lycka och skratt i vardagen. Jag är rätt usel på att laga mat så allt jag kan lära mig skulle vara guld värt. Plus att det alltid är otroligt roligt och inspirerande att träffa dig Lovisa så det vill jag gärna göra igen 😀

  [Svara]

 • Svara Lisa 20 oktober, 2015 at 21:00

  1. Biogas
  2. Storbritannien
  3. Kiddot vill bara äta falukorv. Det vill inte jag längre. Ge mig inspiration till god mat, variation och en gladare mamma.

  [Svara]

 • Svara Linda Doktár 20 oktober, 2015 at 21:00

  1. Biogas
  2. USA
  3. Från att i många av mina yngre år ha varit otroligt petig och skeptisk till det mesta i matväg så har jag på senare år upptäckt det fantastiska med mat. Det skulle vara jätteroligt och lärorikt att få vara med och tillaga riktigt god mat.

  [Svara]

 • Svara louise 20 oktober, 2015 at 21:07

  Gud vilken underbar tävling!! Älskar när du skriver precis samma känsla som jag känner, att man ibland inte vet hur man häller upp en kopp kaffe eller hur man ens sätter på kranen.
  Så mina svar kommer här tänkte jag:
  1, Vilket miljöbränsle som man kan producera av matavfallskvarnar är biogas.
  2, Det land som är mest ”känt” för detta är England och främst i städerna Herefordshire och Worcestershire. Vilket jag tycker är väldigt bra och hoppas fler tar över.
  3, varför skulle jag vilja vinna en kväll med fokus på matlagning tillsammans med dig Lovisa och en kunniga människor?
  Jag vill som sagt börja lära mig och komma in i köket och inte stå som ett fån. Älskar mat och älskar nya ideer men kan ibland ha svårt att göra det själv.
  Sen tycker jag att det är väldigt givande att göra saker med dig, har varit på dina löparskolor med bla rönnisch i Stockholm och tycker det är så bra, så varför skulle inte detta också bli det och det skulle verkligen vara en spark i baken!
  ha en bra kväll!
  Kram Louise

  [Svara]

 • Svara Annah 20 oktober, 2015 at 21:11

  1. Vilken typ av miljöbränsle kan du producera med hjälp av matavfall från avfallskvarnar?

  Biobränsle eller biogas

  2. Vilket land är känt för att ha matavfallskvarnar installerade i de flesta kök?

  USA

  3. Varför vill du delta i denna matlagningskväll?

  Jag skulle verkligen vilja lära mig att göra en riktig gourmetmiddag att bjuda min mamma på som under året ställt upp så mycket för mig och min familj samtidigt som hon förlorat sin livskamrat och enträget arbetat i motvind för sina medarbetare inom socialtjänsten.

  [Svara]

 • Svara Anna Kanberg 20 oktober, 2015 at 21:16

  Fråga 1: biogas
  Fråga 2: USA
  Fråga 3: jag vill delta för att jag vill få ny inspiration med nyttig och god mat. Och för att jag vill lära mig ngt nytt och göra något för min egen skull och träffa nya människor, det skulle vara en energipåfyllninf för mig.
  Kram Anna Kanberg, annakanberg@gmail.com

  [Svara]

  Anna Kanberg Reply:

  Behöver jag godkänna ngt? 🙂 kram

  [Svara]

 • Svara Linn 20 oktober, 2015 at 21:38

  1. Biogas
  2. USA
  3. Min man och jag är just inflyttade till Stockholm. Vår ambition med att flytta hit är möjligheten att skapa nya vanor och vara mer nyfikna/testa nya saker. Detta låter både som en supertrevlig kväll och att vi dessutom skulle få möjlighet att lära oss mer om matlagning plus träffa nya människor här i stan=perfekt kombination!

  [Svara]

 • Svara Ida Johansson 20 oktober, 2015 at 22:09

  1. Biogas
  2. USA
  3. Som mamma till två ettåringar var det länge sedan jag avnjöt en trerätters middag. Att dessutom få laga den själv skulle vara höjden av kvalitetstid!! Garanterat inspirerande och energigivande!

  [Svara]

 • Svara Helena Vågberg 20 oktober, 2015 at 22:13

  1) Biogas
  2) Amerika
  3) Vill bjuda nya vänner på middag – behöver inspiration! Att laga från grunden är en förutsättning om jag ska bjuda!
  /Helena

  [Svara]

 • Svara Elisabeth 20 oktober, 2015 at 23:34

  1. Biogas
  2. USA
  3. Vill få matlagningsinspiration!

  [Svara]

 • Svara Petronella 20 oktober, 2015 at 23:39

  Hejsan!
  Fråga 1: Biogas
  Fråga 2: USA
  3: Precis som du är jag sambo med en man som är himla duktig på att laga mat, inte utbildad kock men självlärd. Så nuförtiden blir jag osäker bara jag ska koka ett ägg typ. Hälla upp mjölk går dock bra 😉 Skulle verkligen vara superroligt att få följa med på detta!

  [Svara]

 • Svara Frida 21 oktober, 2015 at 05:36

  1. biogasproduktion
  2. U.S.A
  3.Jag är mamma till 2 barn, jobbar heltid och har inte riktigt tiden att fördjupa mig i matlagning, även om jag har intresset.
  Det skulle vara super intressant att få lära sig nya maträtter och samtidigt få kunskap om hur man tar till vara matavfall på bästa sätt.

  [Svara]

 • Svara Anna Lindberg 21 oktober, 2015 at 08:41

  1. Med hjälp av matrester som gått igenom en matavfallskvarn kan man ta fram biobränsle.
  2. England
  3. Jag älskar mat och tycker att det är roligt att upptäcka nya maträtter! Jag vill delta i matlagningskvällen för att få inspiration och lite tips och trix som jag kan ha användning av i köket. Jag vill även vara med för att träffa nya människor och ha en trevlig/rolig kväll tillsammans!

  [Svara]

 • Svara Hanna Choe 21 oktober, 2015 at 10:51

  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag älskar mat. Framförallt så vill jag att mina barn ska ha en sund uppfattning till mat och gilla att äta och smaka på det som finns. Bjuda hem vänner på något man har lagat själv är oslagbart. Det skulle vara riktigt roligt att få hänga med dig och de andra en kväll och få lära mig laga mat och få en massa bra tips. Lovar att det kommer skrattas en hel del.
  Hanna

  [Svara]

 • Svara Martina 21 oktober, 2015 at 11:50

  1) Biogas såklart:)
  2) Klurigt, men min erfarenhet säger USA-
  3) För att jag älskar mat och råvaror! kan gå runt i mataffär i timmar och bara lukta, känna och drömma om vad som ska lagas!

  [Svara]

 • Svara Anne Nylander 21 oktober, 2015 at 11:50

  1. Biogas
  2. USA
  3. För jag skulle verkligen vilja utveckla min matlagning och ´glädja min familj med lite nya idéer och smaker.

  [Svara]

 • Svara Mela 21 oktober, 2015 at 14:14

  Åh men jag måste ju bara vara med och tävla! 🙂

  1. Fast biobränsle eller biogas
  2. USA
  3. Åh, av flera anledningar – dels så vore det ju förstås grymt kul att träffa dig (och också se dig laga mat, det kan ju bara bli fantastiskt!), superlänge sen ju! 🙂 Men sen är jag faktiskt sugen på att skaffa mig en avfallskvarn, svärmor har en så jag skulle gärna vilja veta mer om dem och testa!

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Jessica 21 oktober, 2015 at 20:34

  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag vill få hjälp att hitta inspirationen till matlagningen, lära mig laga bra mat OCH hänga med ett glatt gäng när jag gör det. Idag känns det som att jag lagar samma mat hela tiden och jag gör det utan passion…

  [Svara]

 • Svara Carina Blomquist 23 oktober, 2015 at 10:09

  Svar:
  Biogas
  USA
  Motivering:
  Jag vill på mitt nya liv få fart,
  en nyttig matlagningskväll vore en grym start!

  mail: carina.blomquist@swedbank.se

  [Svara]

 • Svara Ulrica Torkelsson 23 oktober, 2015 at 14:37

  1. Biogas
  2. USA
  3. Jag har länge hamnat i en matcirkel där jag äter i stort sett 3-5 rätter om och om igen. Inspirationen saknas helt enkelt så att få gå utanför denna cirkel ochfå en ”nytänding” till att laga mat och hur jag kan använda råvaror skulle vara fantastiskt!

  [Svara]

 • Svara Jenny 24 oktober, 2015 at 13:15

  1.biogas
  2. USA
  3. Jag är en trebarnsmamma som är halvbra på att laga mat men under den senaste tiden har vi fastnat i stressmiddagar bestående av kyckling och pasta, köttfärssås och pasta, köttbullar och pasta och så lite tacos ibland.

  Vi är för trötta för att hitta på något nytt i köket och samtidigt har jag jättedåligt samvete för mina/våra kost- och träningsvanor lägger ju grunden till våra tre barns framtida hälsa.

  Att få matlagningsinspiration och lära sig nytt i köket under en novemberkväll vore precis den energikick jag och hela familjen behöver!

  [Svara]

 • Svara Maria Gotemark Ingestedt 25 oktober, 2015 at 13:47

  1 biogas
  2 USA
  3 jag skulle så gärna vilja hitta matlagningsglädjen igen. Jag har lagt bort den, men vet inte var. Vill att våra tre barn ska få nyttig och varierad kost men nu känns det som man kör runt på samma gamla vanliga barnvänliga alternativ.

  [Svara]

 • Svara Katrin Lundstedt 26 oktober, 2015 at 18:35

  1. Biogas
  2.USA

  Jag skulle vilka delta i denna matkväll för att få inspiration till att laga god och nyttig mat som jag kan käka när jag kommer hem från ett träningspass samt kan ha med mig som matlåda till jobbet. Jag tycker det är så svårt att hitta ork och inspiration när man är singelhushåll och dessutom tränar mycket samt jobbar heltid och det slutar ofta med att man köper mat och de ingredienser man hurtigt köpte på söndagen blir liggandes och matsvinnet är ett faktum. Att få inspiration från denna kväll skulle hjälpa mig att tycka matlagning är roligare och något som jag istället kan se fram emot.

  [Svara]

 • Svara Träningspodden om välgörenhet, greppstyrka och att vara kär | Lofsan.se 27 oktober, 2015 at 07:49

  […] Jag själv sitter i en taxi på väg mot TV4 nu på tisdagsmorgonen för att tillsammans med en sjukgymnast som forskar på träning under graviditet prata om varför det kan vara bra att träna och vilka risker som finns.   Senare idag ska jag planera för mitt stora matlagningsevent som jag ska ha på Food lab i Stockholm tillsammans med Sinkerator. Det finns 12 platser för er bloggläsare att dela på, så anmäl dig HÄR! […]

 • Svara Jenny Klein 27 oktober, 2015 at 11:06

  Hej!

  1. Biogas
  2. Storbritannien
  3. Jag skulle gärna lära mig att laga en härlig middag till min man som står för matlagningen alla andra dagar i veckan!

  Min mailadress (om den inte kommer med per automatik: jenny.klein@outlook.com

  Hälsningar

  Jenny

  [Svara]

 • Svara Enel Lundbladh 27 oktober, 2015 at 15:53

  Anmälan Matlagningsevent:
  1. biogas
  2. USA
  3. Skulle vara så roligt att få umgås med Lofsan igen efter veckan i Bad Gastein. Dessutom har jag samma trevliga ”problem” som Lofsan, en duktig man i köket!

  Hoppas vi ses!

  [Svara]

 • Svara Yvonne lithner 27 oktober, 2015 at 23:32

  1) biogas
  2) USA
  3) den 11 november får jag min sjätte och sista cellgiftsbehandling. Jag opererade bort mitt ena bröst på grund av cancer i juni och sedan dess har jag gått på cellgiftsbehandlingar för att minska risken för att få återfall. Cellgifterna gör att det mesta smakar konstigt(lite järnaktigt) och jag mår småilla. Nu ser jag fram emot att få tillbaka smak och slippa illamående. Jag har förut alltid gillat att laga mat men det har inte varit kul när inget smackat, hoppas nu när behandlingarna är över att få en nytändning med matlagning och denna övning skulle vara en perfekt nystart.

  [Svara]

 • Svara Amanda otsjö 28 oktober, 2015 at 00:59

  Hej,
  Svaret på frågorna tror jag är biogas och usa.
  Jag vill delta för jag liksom du har en föredetta kock till sambo, vilket betyder att jag inte står ofta framför spisen! Så denna kurs skulle passa perfekt 🙂

  [Svara]

 • Svara Paulina 28 oktober, 2015 at 08:12

  Hej, jag är gärna med och tävlar! 🙂
  Svar på frågorna :
  1. Biogas!
  2. USA
  3. För att jag vill lära mig allt om att laga mat, är trött på att steka köttbullar och koka makaroner, vill utveckla min matlagning lite mer 🙂 vill även kunna ge mina barn bra och god mat!
  Känns även underbart att få vara med och tävla om avfallskvarn och en hetvattenkran! Håller tummarna!

  Mvh Paulina

  [Svara]

 • Lämna kommentar